analysis-bisnis-ngalakonan-bilatung

Budidaya Analisis Usaha bilatung Tanpa Bau

Raising bilatung Tanpa Analisis Bau - Dina nyieun analisis pertanian bilatung tanpa ambeu, nu ngarupakeun faktor penting pangheulana catetan anu patali jeung bahan baku dipaké. Dina analisis BSF atawa analisis bilatung pertanian tatanén hal ieu bahan baku dipaké nyaéta runtah organik, limbah industri jeung kandang. Beberpa faktor penting nu analisis budidaya bsf

1. bahan baku

Analisis faktor kahiji nya éta milih budidaya BSF bahan baku. sarta naon urang milih anu runtah organik runtah umum organik teu boga niley ekonomis signifikan sarta mindeng dialungkeun jauh. Tambahkeun deui, waktu ieu ayana condong jadi dicampurkeun jeung runtah anorganik.

Ku alatan éta, dina urutan pikeun ménta bahan baku pikeun produksi jentik anjeun, kedah nyobian nyortir runtah organik. pertanyaan anu naha patani bisa ngalakukeunana diri?

asihan runtah organik kudu dipigawé sacara sistematis, boh kalayan organisasi masarakat sipil jeung kalawan otoritas lokal. Mun hambalan ni hese bisa ngahontal, patani bisa gawé bareng jeung industri kadaharan anu kudu runtah organik (runtah kadaharan) dina jumlah badag.

Sacara umum, maranéhna boga ayana misah tina sampah leres. Patani kedah ngitung poténsi runtah organik nu bisa junun terus supados roda usahana bisa ngajalankeun ogé.

2. segmentation konsumen

Faktor kadua di analisa budidaya segmentation konsumen of BSF téh. produksi industrial jentik Anjeun mindahkeun dina upaya nyadiakeun hiji sumber protein alternatif tina feed lauk jeung tatanén di hiji béaya rendah sabab ngaliwatan bioconversion runtah organik.

Mun usaha produksi anu diarahkeun ka ngagantikeun hidangan lauk di industri pakan lauk atawa malah angka leutik tatanén moal boga dampak utama di industri.

Kusabab harga hidangan lauk ti taun ka kanaékan sataun. Sajaba ti éta, ku ayana jentik anjeun ogé boga dampak langsung ka patani lauk jeung tatanén. Aranjeunna sanggup ngahasilkeun protéin ieu alternatif bebas kituna ngurangan waragad produksi.

pihak séjén anu ogé bakal ngarasakeun produk prosés bioconversion mangrupakeun buah jeung sayur growers, alatan penyediaan pupuk kualitas.

analysis-bisnis-ngalakonan-bilatung

3. Jenis usaha

Analisis faktor budidaya BSF katilu nyaéta jinis bisnis bisa dipigawé. Aya dua jenis jentik Anjeun nu salila bisnis produksi anu tumuwuh.

  • Jinis mimitina mangrupa bisnis bebas, nyaéta cultivators atawa patani ngahasilkeun lauk jentik anjeun papanggih kaperluan sorangan
  • Jenis kadua nya tipe bisnis sareng inti partnership plasma. Inti partnership pola plasma téh bentuk industri anu cocog pikeun produksi jentik nu mana inti rengse (inti) bakal meta salaku produser BSF endog.
  • Posisi plasma boga peran dina enlargement tina larva anjeun (konversi runtah organik) bisa dilumangsungkeun dina hijian manajemén runtah, perumahan, jeung saterusna.
  • Magot dihasilkeun salajengna nu pulih ku bagian inti pikeun ngolah salajengna kana jentik tipung anjeun atanapi pellets komérsial.

4. skala bisnis

Budidaya bilatung kalan kana tilu usaha core skala

  • Budidaya bilatung Skala mimiti
  • Budidaya bilatung Skala Leutik
  • Budidaya bilatung Medium ukuran
  • Bilatung budidaya badag skala

Analisis asumsi bilatung tatanén saperti lauk feed sapi jeung jangjangan. Analisis bilatung tegalan ieu assess kauntungan dina kagiatan pertanian bilatung. Hasil analisis ieu kudu dijadikeun dadasar pikeun tinimbangan sateuacan dimimitian usaha

analysis-bisnis-ngalakonan-bilatung

Jenis Usaha Produksi

Tipe produksi bisnis endog jeung jentik nu mandiri tuluy dijual saperti feed pikeun lauk jeung tatanén, tanpa proses produksi usaha pellet atanapi jentik flouring anjeun. A téhnologi disebut jadi hasil diadopsi ku masarakat lamun eta meets nu tilu komponén handap

  • aspék Bioreproduksi biologi jeung sato geus mastered ogé
  • téhnologi téhnisna bisa dilarapkeun
  • Ékonomis bakal nguntungkeun

analisis bisnis

Analisis bisnis mangrupakeun formulir itungan finansial pikeun nangtukeun nilai ibukota atawa investasi diperlukeun dina ngajalankeun bisnis hiji, kitu ogé pikeun nangtukeun feasibility bisnis. Sababaraha itungan diperlukeun dina nganalisis bisnis is

  • sharing kotor
  • kauntungan operasional
  • kauntungan net
  • Jeung babandingan ditampa
  • Cost (r / c ratio)
  • Tatakrama-malah titik (megatkeun-malah titik / BEP) jeung
  • jaman Payback (jaman payback)
  • Lamun Urang Sunda / C ratio gede ti 1, usaha misalna teu ngabogaan hak pikeun ngajalankeun, sarta sabalikna.

The feasibility tina tipe ieu bisnis bisa judged ti lima kriteria investasi handap.

  • nilai hadir net (NPV)
  • ratio ongkos benefit Net (net B / C)
  • Laju internal tina balik (IRR)
  • The payback jaman (PBP)
  • Megatkeun malah titik (BEP)

Investasi anu diperlukeun dina produksi jentik nu kaasup wangunan keur insektarium, larvarium, mesin Chopper runtah organik, pencét mesin, sarta trolleys. Variabel dina waragad variabel nyaeta

  • biaya transportasi runtah organik,
  • Biaya listrik,
  • Harga jajan minyak palm, sarta
  • kuli upah.

A. asumsi Skala mimiti Analisis Usaha

  • Dina ieu analisis bilatung tegalan, mangka dianggap insektarium diwangun dina lahan ngukur 2 2 m3 na larvarium m2
  • Jumlah runtah organik dipaké nyaéta 200kg / dinten
  • Magot dihasilkeun 10% tina bahan baku. Hartina, produksi jentik anjeun salaku loba 20 kg / dinten
  • Magot diala dipaké pikeun produksi hiji pupa serangga atawa saloba 15%, sedengkeun 85% nu dijual ka pertanian lauk industri
  • Nilai diobral jentik anjeun Rp7.000 / kg
  • Nilai diobral proses bioconversion hasil pupuk organik nyaéta Rp1.000 / kg.

waragad operasi

Tatanén analisis bilatung - Rincian of Cost Investment na Produksi Operasional Magot

budidaya analysis-bilatung-BSF

Total Biaya Produksi

Total waragad produksi ditanggung dina jentik bisnis produksi anjeun dina sataun

Total Waragad Produksi = Waragad Maneuh + Waragad Variable

Rp120.000 + Rp1.850.000 = Rp1.920.000

Total panghasilan Per Taun

Total pendapatan per taun = total produksi jentik anjeun (kg) jentik X nu ngajual nilai (AS $)

= (20kg / dinten X Rp7.000) X 85% X (365 dinten - 52 minggu) = Rp43.435.000

Untung rugi

Nilai gains di jentik bisnis produksi nu bisa diitung kalawan rumus.

Untung (USD) = Jumlah Pajeg (USD) - Total Cost Produksi (Rp)

Rp43.435.000 - Rp1.920.000 = Rp41.515.000

Feasibility usaha ukuran Medium

Dumasar data di luhur analisis bisnis, feasibility tina produksi jentik Anjeun bisa ditangtukeun saperti kieu:

1. BEP (putus Komo Point)

Megatkeun Komo Point (BEP) Dina Unit

Rumus-BEP

Katerangan:

  • BEP: Tatakrama Komo Point
  • FC: Maneuh Cost
  • VC: Variable Cost
  • P: Harga per Unit
  • S: Penjualan Jilid

Megatkeun Komo Point (BEP) dina rupiah

Rumus-BEP-rp

Waragad dibereskeun na Waragad Variable Per kg

  • Waragad dibereskeun = Cost dibereskeun / Kapstas Produksi = 120.000 / 6.205 = 19 Kg
  • Cost Variable = biaya Variable / kapastas Produksi = 1.850.000 / 6.205 = 298 Kg

BEP Dina Kg

  • Waragad dibereskeun / (Ngajual Harga Per Kg - Waragad Variable Per Kg) = 120.000 / (Rp7.000 - 298Kg) = 18 Kg

BEP Dina rupiah

  • Waragad dibereskeun / 1- (Cost Variable / Penjualan) = 120.000 / 1- (1.850.000 / 43.435.000) = Rp125.338

Katerangan:

  • Breakeven di kg nyaeta 18kg. Ieu ngandung harti yén dina tokoh teu untung teu rugi.
  • Breakeven dina rupiah nu mangrupa Rp125.338

2. Balik deui kana Investment (ROI)

ROI = (Gain / Total Biaya Produksi) x100% = Rp43.435.000 / 1.920.000 = 2.262,24%.

3. Sharing Cost Rasio (R / C)

The feasibility tina produksi jentik skala sedeng anjeun bisa ditaksir ku nyusun hiji kieu,

Sunda / C = Pajeg (USD) / Total Biaya Produksi (USD) = Rp43.435.000 / Rp1.920.000 = 22,62

nilai Sunda / C diala téh leuwih ti 22,62 atanapi 1. inohong ieu nunjukkeun yén operasi produksi sedeng skala jentik Anjeun pisan meujeuhna.

4. Payback Periode (PBP)

Itungan periode payback diperkirakeun nganalisis periode payback investasi produksi jentik nu sakla usaha sedeng kalawan rumusan nu saperti kieu:

PBP (bulan) = Jumlah investasi (USD) / Operasi Untung (USD) x 1 taun = (1.100.000 / 41.515.000) x 12 bulan = 0,3 bulan.

Analisis ieu illustrates yén sakabéh invéstasi ibukota venture produksi skala sedeng tina larva nu bakal balik dina kurun waktu 0,3 bulan.

analysis-bisnis-ngalakonan-bilatung

B. asumsi Analisis Usaha Skala Leutik

  • Dina ieu analisis bilatung tegalan, mangka dianggap insektarium diwangun dina lahan ngukur 100 2 m100 na larvarium m2
  • Jumlah runtah organik dipaké nyaéta 500kg / dinten
  • Magot dihasilkeun 10% tina bahan baku. Hartina, produksi jentik anjeun salaku loba 50 kg / dinten
  • Magot diala dipaké pikeun produksi hiji pupa serangga atawa saloba 15%, sedengkeun 85% nu dijual ka pertanian lauk industri
  • Nilai diobral jentik anjeun Rp7.000 / kg
  • Nilai diobral proses bioconversion hasil pupuk organik nyaéta Rp1.000 / kg.

waragad operasi

Tatanén analisis bilatung - Rincian of Cost Investment na Produksi Operasional Magot

budidaya analysis-bilatung-BSF

Total Biaya Produksi

Total waragad produksi ditanggung dina jentik bisnis produksi anjeun dina sataun

Total Waragad Produksi = Waragad Maneuh + Waragad Variable

Rp32.050.000 + Rp9.900.000 = Rp40.450.000

Total panghasilan Per Taun

Total pendapatan per taun = total produksi jentik anjeun (kg) jentik X nu ngajual nilai (AS $)

= (50kg / dinten X Rp7.000) X 85% X (365 dinten - 52 minggu) = Rp108.587.500

Untung rugi

Nilai gains di jentik bisnis produksi nu bisa diitung kalawan rumus.

Untung (USD) = Jumlah Pajeg (USD) - Total Cost Produksi (Rp)

Rp108.587.500 - Rp40.450.000 = Rp68.137.500

Feasibility usaha ukuran Medium

Dumasar data di luhur analisis bisnis, feasibility tina produksi jentik Anjeun bisa ditangtukeun saperti kieu:

1. BEP (putus Komo Point)

Megatkeun Komo Point (BEP) Dina Unit

Rumus-BEP

Katerangan:

  • BEP: Tatakrama Komo Point
  • FC: Maneuh Cost
  • VC: Variable Cost
  • P: Harga per Unit
  • S: Penjualan Jilid

Megatkeun Komo Point (BEP) dina rupiah

Rumus-BEP-rp

Waragad dibereskeun na Waragad Variable Per kg

  • Waragad dibereskeun = Cost dibereskeun / Kapstas Produksi = 32.050.000 / 15.513 = 2.066 Kg
  • Cost Variable = biaya Variable / kapastas Produksi = 9.900.000 / 15.513 = 638 Kg

BEP Dina Kg

  • Waragad dibereskeun / (Ngajual Harga Per Kg - Waragad Variable Per Kg) = 32.050.000 / (Rp7.000 - 638 Kg) = 5.038 Kg

BEP Dina rupiah

  • Waragad dibereskeun / 1- (Cost Variable / Penjualan) = 32.050.000 / 1- (9.900.000 / 108.587.500) = Rp35.265.149

Katerangan:

  • Breakeven di kg nyaeta 5.038 kg. Ieu ngandung harti yén dina tokoh teu untung teu rugi.
  • Breakeven dina rupiah nu mangrupa Rp35.265.149

2. Balik deui kana Investment (ROI)

ROI = (Gain / Total Biaya Produksi) x100% = Rp108.587.500 / 40.450.000 = 268,45%.

3. Sharing Cost Rasio (R / C)

The feasibility tina produksi jentik skala sedeng anjeun bisa ditaksir ku nyusun hiji kieu,

Sunda / C = Pajeg (USD) / Total Biaya Produksi (USD) = Rp108.587.500 / Rp40.450.000 = 2,68

nilai Sunda / C diala téh leuwih ti 2,68 atanapi 1. inohong ieu nunjukkeun yén operasi produksi sedeng skala jentik Anjeun pisan meujeuhna.

4. Payback Periode (PBP)

Itungan periode payback diperkirakeun nganalisis periode payback investasi produksi jentik nu sakla usaha sedeng kalawan rumusan nu saperti kieu:

PBP (bulan) = Jumlah investasi (USD) / Operasi Untung (USD) x 1 taun = (17.750.000 / 68.137.500) x 12 bulan = 3.1 bulan.

Analisis ieu illustrates yén sakabéh invéstasi ibukota venture produksi skala sedeng tina larva nu bakal balik dina kurun waktu 3.1 bulan.

analysis-bisnis-ngalakonan-bilatung

Usaha ukuran B. Analisis asumsi Medium

  • Dina ieu analisis bilatung tegalan, mangka dianggap insektarium diwangun dina lahan ngukur 400 2 m400 na larvarium M2
  • Jumlah runtah organik dipaké nyaéta 3 ton / dinten
  • Magot dihasilkeun 10% tina bahan baku. Hartina, produksi jentik anjeun salaku loba 300 kg / dinten
  • Magot diala dipaké pikeun produksi hiji pupa serangga atawa saloba 15%, sedengkeun 85% nu dijual ka pertanian lauk industri
  • Nilai diobral jentik anjeun Rp7.000 / kg
  • Nilai diobral proses bioconversion hasil pupuk organik nyaéta Rp1.000 / kg.

waragad operasi

Tatanén analisis bilatung - Rincian of Cost Investment na Produksi Operasional Magot

budidaya analysis-bilatung-BSF

Total Biaya Produksi

Total waragad produksi ditanggung dina jentik bisnis produksi anjeun dina sataun

Total Waragad Produksi = Waragad Maneuh + Waragad Variable

Rp120.300.000 + Rp26.700.000 = Rp139.500.000

Total panghasilan Per Taun

Total pendapatan per taun = total produksi jentik anjeun (kg) jentik X nu ngajual nilai (AS $)

= (300kg / dinten X Rp7.000) X 85% X (365 dinten - 52 minggu) = Rp651.525.000

Untung rugi

Nilai gains di jentik bisnis produksi nu bisa diitung kalawan rumus.

Untung (USD) = Jumlah Pajeg (USD) - Total Cost Produksi (Rp)

Rp651.525.000 - Rp139.500.000 = Rp512.025.000

Feasibility usaha ukuran Medium

Dumasar data di luhur analisis bisnis, feasibility tina produksi jentik Anjeun bisa ditangtukeun saperti kieu:

1. BEP (putus Komo Point)

Megatkeun Komo Point (BEP) Dina Unit

Rumus-BEP

Katerangan:

  • BEP: Tatakrama Komo Point
  • FC: Maneuh Cost
  • VC: Variable Cost
  • P: Harga per Unit
  • S: Penjualan Jilid

Megatkeun Komo Point (BEP) dina rupiah

Rumus-BEP-rp

Waragad dibereskeun na Waragad Variable Per kg

  • Waragad dibereskeun = Cost dibereskeun / Kapstas Produksi = 120.300.000 / 93.075 = 1.293Kg
  • Cost Variable = biaya Variable / kapastas Produksi = 26.700.000 / 93.075 = 287 Kg

BEP Dina Kg

  • Waragad dibereskeun / (Ngajual Harga Per Kg - Waragad Variable Per Kg) = 120.300.000 / (Rp7.000 - 287Kg) = 17.920 Kg

BEP Dina rupiah

  • Waragad dibereskeun / 1- (Cost Variable / Penjualan) = 120.300.000 / 1- (26.700.000 / 651.525.000) = Rp125.440.655

Katerangan:

  • Breakeven di kg nyaeta 17.290kg. Ieu ngandung harti yén dina tokoh teu untung teu rugi.
  • Breakeven dina rupiah nu mangrupa Rp125.440.655

2. Balik deui kana Investment (ROI)

ROI = (Gain / Total Biaya Produksi) x100% = Rp651.525.000.000 / Rp139.500.000 = 467,04%

3. Sharing Cost Rasio (R / C)

The feasibility tina produksi jentik skala sedeng anjeun bisa ditaksir ku nyusun hiji kieu,

Sunda / C = Pajeg (USD) / Total Biaya Produksi (USD) = Rp651.525.000 / Rp139.500.000 = 4,67

nilai Sunda / C diala téh leuwih ti 4,67 atanapi 1. inohong ieu nunjukkeun yén operasi produksi sedeng skala jentik Anjeun pisan meujeuhna.

4. Payback Periode (PBP)

Itungan periode payback diperkirakeun nganalisis periode payback investasi produksi jentik nu sakla usaha sedeng kalawan rumusan nu saperti kieu:

PBP (bulan) = Jumlah investasi (USD) / Operasi Untung (USD) x 1 taun = (246.500.000 / 512.025.000) x 12 bulan = 5,8 bulan.

Analisis ieu illustrates yén sakabéh invéstasi ibukota venture produksi skala sedeng tina larva nu bakal balik dina kurun waktu 5,8 bulan.

Pin Eta dina Pinterest

bagikeun ieu
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!