bilatung BSF
tatanén Leyuran
Tanpa Toko Feed

Bilatung lauk feed alternatif sarta ternak.
Assuring bisnis tatanén anjeun terus tumuwuh.
pellets Toko Unencumbered

Komunitas Gabung bilatung Tanpa Bau

  • diulas Dina
  • aplikasi-yurie-bsf

Lokasi ranch bilatung BSF Modern Tanpa Bau

Hayang nyaho lokasi pangcaketna ka anjeun?

Kumaha: Ku atomatis lokasi anjeun ditandaan ku sistem nu dipidangkeun ku runtuyan nomer pos kode.

Jadi klik pilarian wungkul.

Upami anjeun hoyong lokasi langkung akurat mangga eusian lowong tipe dikolom di kota / kampung dimana anjeun ayeuna.

Lajeng klik Pilarian

Buku Ayeuna, Telepon Yurie BSF
0812-2105-2808

      pengumuman:
      Peta inaccurately didaptarkeun dina program nu aya kaitannana ka keterbatasan téhnologi kiwari.
      Pikeun booking mangga ngahubungan Yurie BSF latihan 0812-2105-2808

      Waragad Produksi mirah

      budidaya-bilatung-harga-ongkos

      Ngahasilkeun prajurit hideung jentik laleur anu pohara gampang sarta murah, urang bisa migunakeun sampah, kokotor na kandang.

      luhur-Protéin

      jentik Anjeun-ongkos-no-bau

      Nutisi eusi lengkep, asam amino tinggi-protéin jeung pohara mantuan sato cageur pertumbuhan spur piaraan.

      euweuh bauan

      budidaya-bilatung-tanpa-bau

      Kalikeun bilatung laleur wajib euweuh bauan, Free agaDownload aman sareng nyaman. Aman teu di masarakat tur betah demo keur urang sunda.

      budidaya

      Aquaculture modern tanpa bau bilatung BSF boga tujuan pikeun ngahasilkeun bilatung pikeun kadaharan lauk jeung jangjangan.

      Budidaya bilatung katuhu kudu tanpa bau, tanpa mesin, tanpa ubar na tanpa fermentasi ku kituna hasil tiasa maximal.

      Aman sabab aya kulawarga diprotes sareng nyaman di jalankeun.

      aplikasi

      Ngahasilkeun bilatung bisa diolah jadi némpelkeun sarta dilarapkeun bilatung, bilatung jeung tipung pellet bilatung atanapi hirup (jentik seger anjeun)

      Ku cara ieu Anjeun tiasa gaduh loba tatanén tanpa meuli feed ti toko deui.

      Wilujeung pellets jeung toko feed.

      pamasaran

      pamasaran bilatung? Yurie BSF ngajual !!!

      Anjeun teu kedah bingung bilatung marketing.

      Kusabab Yurie BSF bakal dibeuli.

      kasempetan

      Yurie BSF nyadiakeun hibah geus babaturan Rp100.000.000 / jalma pikeun ngembangkeun bisnis.

      The hibah nu dibikeun nambahan kapasitas produksi.

      bantuan Refunds kalawan bilatung TANPA dipikaresep MODAL - NO RIBA !!!

      utusan

      YOU pernah bakal nyalira.

      DUTA Yurie BSF siap nampilkeun on tegalan Anjeun.

      DUTA Yurie BSF hadir dina leuwih ti kotana 100 nyadiakeun prakték hidayah di tegalan di tiap.

      unipersitas

      Universitas BSF di Yurie anjeun bakal dibikeun palatihan tingkat canggih husus.

      Pikeun mastikeun budidaya bsf modern tanpa bau luyu jeung SOP (prosedur operasi baku) bsf budidaya modern tanpa bau.

      ngagawe bebarengan

      Salaku sobat ti BSF Yurie otomatis anjeun jadi anggota COOP bilatung INDONESIA.

      Resmi wadahna jual bilatung jeung kamajuan bisnis séjén.

      Anjeun bakal ngarasakeun mangpaat distribution koperasi ti bilatung panghasilan net Indonésia.

      Agroindustri

      Keur bagian masarakat BSF Yurie mun babarengan ngamekarkeun bisnis keur bilatung bisnis dunya agrobinis.

      hambalan ieu sangkan bisa papanggih paménta pasar domestik jeung internasional.

      CSR

      Program CSR dimaksudkeun keur jalma anu hayang diajar, tapi teu tiasa mampuh meuli pakét budidaya bsf modern tanpa bau

      doa

      Manéhna mimitian kagiatan sapopoé-Na jeung solat kudu pindah sakabeh dinten kalayan PANGERAN.

      Ku kituna program Yurie BSF teh nomer hiji utama jeung sadaya program gawé.

      budidaya

      Aquaculture modern tanpa bau bilatung BSF boga tujuan pikeun ngahasilkeun bilatung pikeun kadaharan lauk jeung jangjangan.

      Budidaya bilatung katuhu kudu tanpa bau, tanpa mesin, tanpa ubar na tanpa fermentasi ku kituna hasil tiasa maximal.

      Aman sabab aya kulawarga diprotes sareng nyaman di jalankeun.

      aplikasi

      Ngahasilkeun bilatung bisa diolah jadi némpelkeun sarta dilarapkeun bilatung, bilatung jeung tipung pellet bilatung atanapi hirup (jentik seger anjeun)

      Ku cara ieu Anjeun tiasa gaduh loba tatanén tanpa meuli feed ti toko deui.

      Wilujeung pellets jeung toko feed.

      pamasaran

      pamasaran bilatung? Yurie BSF ngajual !!!

      Anjeun teu kedah bingung bilatung marketing.

      Kusabab Yurie BSF bakal dibeuli.

      kasempetan

      Yurie BSF nyadiakeun hibah geus babaturan Rp100.000.000 / jalma pikeun ngembangkeun bisnis.

      The hibah nu dibikeun nambahan kapasitas produksi.

      bantuan Refunds kalawan bilatung TANPA dipikaresep MODAL - NO RIBA !!!

      utusan

      YOU pernah bakal nyalira.

      DUTA Yurie BSF siap nampilkeun on tegalan Anjeun.

      DUTA Yurie BSF hadir dina leuwih ti kotana 100 nyadiakeun prakték hidayah di tegalan di tiap.

      unipersitas

      Universitas BSF di Yurie anjeun bakal dibikeun palatihan tingkat canggih husus.

      Pikeun mastikeun budidaya bsf modern tanpa bau luyu jeung SOP (prosedur operasi baku) bsf budidaya modern tanpa bau.

      ngagawe bebarengan

      Salaku sobat ti BSF Yurie otomatis anjeun jadi anggota COOP bilatung INDONESIA.

      Resmi wadahna jual bilatung jeung kamajuan bisnis séjén.

      Anjeun bakal ngarasakeun mangpaat distribution koperasi ti bilatung panghasilan net Indonésia.

      Agroindustri

      Keur bagian masarakat BSF Yurie mun babarengan ngamekarkeun bisnis keur bilatung bisnis dunya agrobinis.

      hambalan ieu sangkan bisa papanggih paménta pasar domestik jeung internasional.

      CSR

      Program CSR dimaksudkeun keur jalma anu hayang diajar, tapi teu tiasa mampuh meuli pakét budidaya bsf modern tanpa bau

      doa

      Manéhna mimitian kagiatan sapopoé-Na jeung solat kudu pindah sakabeh dinten kalayan PANGERAN.

      Ku kituna program Yurie BSF teh nomer hiji utama jeung sadaya program gawé.

      Naha sunda Cinta Yurie BSF

      Diajar tani bilatung tanpa ambeu eta pisan gampang jeung program nu geus kabuktian suksés.

      Riyanti
      Tangerang

      Hidayah dirumuskeun sagemblengna ka ayaan kuring kaasup diukna bilatung ngahasilkeun usaha kuring

      bulan
      Banyuwangi

      Yurie Bu kasabaran dipandu kuring rongkah, nu bustle kantor henteu masalah lantaran mentor na super ngabaran

      Supras
      Medan

      Pariksa 99 lokasi ranch bilatung Tanpa Bau

      anjeun
      Lauk Patani?

      Ngeureunkeun wasting duit Anjeun mésér pellets, 99% lele jeung patani lauk sejenna kaluar tina bisnis lantaran teu bisa ngabiayaan jumlah feed anu ngahontal 60-70%, Mun anjeun anu waragad produksi feed pemula malah bisa ngahontal 80%.

      anjeun
      Ternak sunda?

      Ngarasakeun tabungan ongkos feed ternak nepi ka 82%. Kumaha sangkan ternak sorangan kalawan bahan bilatung, kayaning tipung bilatung anu tumuwuhna maksimum ternak Anjeun. Ieu waktu pikeun downsize na difokuskeun terus nambahan jumlah sapi maneh

      diajar Dimana wae
      Anjeun Dupi

      Live nonton video tutorial HP bsf husus budidaya modern tanpa bau.

      Cara nya tina aplikasi bisa diundeur di PlayStore Yurie BSF.

      Ngundeur Kumaha nyiapkeun
      Bilatung Pikeun Gebang

      Pikeun meunangkeun hasil maksimum ti bilatung BSF, Samemeh ieu dirumuskeun sakumaha lauk pakan ternak jeung jangjangan, diprosés Kudu dinya dipaké pikeun jadi:

      • Bilatung seger / live
      • pasta bilatung
      • tipung bilatung
      • pellets bilatung
      • bilatung Chrispy

      Kumaha carana nyiapkeun bilatung Pikeun Gebang

      Pikeun meunangkeun hasil maksimum ti bilatung BSF, Samemeh ieu dirumuskeun sakumaha lauk pakan ternak jeung jangjangan, diprosés Kudu dinya dipaké pikeun jadi:

      • Bilatung seger / live
      • pasta bilatung
      • tipung bilatung
      • pellets bilatung
      • bilatung Chrispy

      Kumaha Ka Gancang pangajaran Raising bilatung Tanpa bau.

      panalungtikan éra
      Sesat Di Jalan

      Hiji halangan mun ayaan nya embarrassed nanya, Yurie BSF nyadiakeun layanan palanggan husus, pikeun ngajawab hal ngeunaan bisnis jeung pertanian bilatung bilatung teknis.

      nelepon ayeuna
      0812 - 2105 -2808

      ngapung

      Sarerea weruh flies. serangga ieu sadayana sabudeureun urang. Aranjeunna datangna sabab aya sumber bau bau dahareun. flies ieu di sagigireun disturbing, maranéhna ogé mawa kasakit kayaning tuberkulosis (TB), disentriamuba, kolera jeung panyakit séjénna.

      Sumebarna panyakit ieu ngaliwatan konsumsi kadaharan manusa sanggeus infestation ku flies. Tapi sabenerna flies ogé brings loba mangpaat pikeun manusa.

      laleur nu mangrupa serangga (sub urutan cyclorrapha ordo Diptera), morphologically flies boga anteneu pondok, ngabogaan dua pasang jangjang nu seapsang jangjang aslina sarta sapasang jangjang leutik nu ngawula kana ngajaga kasaimbangan bari ngalayang.

      ngapung-bsf

      Pamawa flies wabah Kasakit

      Naha flies disebut serangga vektor-ditanggung? Kusabab nalika laleur a landed dina tempat kotor sabudeureun baktéri banteri 125.000 bakal ditinggalkeun di tempat anjeunna landed.

      Ieu lumangsung sacara alami salaku cara unik tina dahar flies. Nalika aranjeunna landed on dahareun, méméh dahar flies bakal dipiceun cairan tina sungut.

      Cairan boga fungsi minangka hiji énzim nu mantuan mempermudah kadaharan dicerna. Ieu regurgitated cairan ditinggalkeun dina dahareun jeung lamun didahar ku manusa bisa kakeunaan sagala rupa panyakit.

      Hirup penting Ngeunaan flies

      Flies datang ka imah lantaran bau sumber kadaharan. Meunang leupas tina dahareun dina wadah jaga flies teu tiasa perch.

      Pikeun eupan, ngapung aktivitas aktif beurang. A laleur gumantung spésiésna bisa ngahasilkeun antara endog 75-126 na Hatch dina 1-4 poé.

      Flies anu sacara biologis menit 5 sakali gerakan bowel, sarta lamun runtah anu dikonsumsi ku manusa anu bakal ngakibatkeun diare jeung saterusna.

      Daur hirup laleur henteu sarua diantara tilu pancasila 5 30 poé. Flies bsf hirup pisan pondok ngeunaan 5-8 poé bari flies hikjau mencaai poé hirup 30.

      houseflies sanggup ngalayang dina laju ngeunaan 8 km per jam, naha nu mangrupa nu sampah atanapi kadaharan anu urang ngan runtah baris geura-giru balik ngapung.

      Utamana dina lingkungan anu subur beternak jajahan laleur Na.

      Kauntungan flies Pikeun Man

      Mana dina pamakéan di flies mangrupa turunan maranéhanana anu mindeng disebut ku ngaran atawa bilatung jentik atawa jentik anjeun atanapi Beranga atanapi maggots atanapi pangleuleusna ti antara atanapi uget-uget jeung saterusna.

      Di sababaraha nagara anak flies manusa nu diobral pikeun dikonsumsi. Aranjeunna nyadiakeun ménu husus kayaning pasta, sup sarta pizza.

      bilatung Terapi

      Di dunya médis nu barudak ngapung maggots atanapi jentik atawa bilatung atanapi uget-uget garapan minangka sarana perlakuan saluareun kasakit mindeng disebut "bilatung theraphy".

      Dimana larva téh di tempat eta sabudeureun tatu kana kulit jeung daging dahar rotting tatu kainféksi, maéhan baktéri jeung dahar kulit maot. Sahingga leuwih gampang pikeun ubar pikeun panutupanana tatu.

      Magot ieu ogé mindeng dipaké ku pulisi pikeun ngabejaan umur awak di sagala rupa kasus rajapati.

      Fefilin

      benefit sejen nyaeta eusi gén refilin na mindeng dipaké ku pausahaan salaku hiji napel. Na adhesion na élastisitas loba kuat ti geutah tangkal karét.

      gén Refilin ogé bisa ngubaran sagala rupa panyakit neurological sahiji arteri jeung Meina. Dimana duanana saraf nu du sering sumbatan aliran getih sarta oksigén kana uteuk.

      Salian earthworms jeung baktéri, maggots ogé kaasup sato oragnik dékomposisi runtah, runtah rumah tangga, limbah industri, runtah manusa, kandang, carcasses sarta bahan organik lianna.

      Lain pedah anu loba dilaksanakeun ku urang di Indonesia anu larva ngolah kana lauk ternak alam jeung alternatif sarta ternak.

      ngapung-bsf

      bilatung olahan

      bilatung nu umumna diolah heula kana bilatung tauco, pellets bilatung, tipung bilatung, bilatung seger, bilatung chrispy, bilatung garing, iteuk bilatung, bilatung beku, oven bilatung jeung saterusna.

      Olahan bilatung dirumuskeun langsung ka peternakan atawa disimpen salaku suplai feed lauk, manuk jeung réptil.

      Utilization bilatung pikeun ternak alam jeung alternatif sabab bilatung beunghar gizi, hiji asam amino lengkep jeung luhur di protéin. protéinna ngandung Bulan antara 40-56%.

      Anatomi jeung Biologi

      wangun awak beragam laleur urang. ramping, gagah, badag jeung leutik gumantung tipe maranéhanana.

      Sacara umum maranéhna boga pangabisa nu sae pikeun adaptasi jeung gerak hawa.

      sirah

      Ngapung sirah diwangun ku hiji panon majemuk badag anu dina sisi katuhu sarta sirah, antena, ocelli, sungut. Panon bisa gerak bareng jeung sirah.

      Flies gaduh neuron nu senitif kana gerakan sarta ogé salaku alat pikeun ngadalikeun arah pandangan arah gerakan sakurilingna.

      Jadi sénsitip ngapung gerakan geleng, balikkeun jeung gulung ogé pikeun ngaidentipikasi ujud objék.Sadaya spésiés flies, taya nu tadi huntu.

      Dihakan ku flies anu granules leutik (sari) sarta kadaharan cair. Sedengkeun pikeun kadaharan solid maranéhna teu bisa dahar eta.

      Sanajan kitu, sababaraha rupa flies tabanidae boga peso semcam dina sungut na nyieun hiji incision crosswise tur nyedot getih maranéhna.

      thoracic

      Nu ngagaduhan nyekel jangjang jeung otot hiber di bagean nu boga kadua. Ruas hiji jeung tilu leutik. Dina Vertebra thoracic katilu ngabogaan halter salaku counterweight dina hiber.

      flies baranahan

      Lamun kawin atawa kawin posisi maranéhanana nyanghareupan dina arah anu sarua, sarta posisi jalu flies di palih awak bikangna urang.

      Teu lila sanggeus kawin bék posisi tos ka silih. Indungna flies bikang gravid bakal néangan hiji tempat deukeut atawa di luhur dahareun iklas endog maranéhanana.

      Iwal tipe flies bsf (hermetia illucien) nu iklas endog dina endog henteu dahareun langsung tapi sabudeureun sumber kadaharan.

      Lokasi umumna ditéang téh sumber kadaharan anu loba salaku semala dahareun kana jentik.

      Ngapung endog umumna Hatch dina jam bari rada beda ti BSF jelema nyokot 2-4 dinten dugi ka endog Hatch.

      flies spésiés

      • flies buah (spésiés Drosophila)
      • flies daging (sarcophagidae)
      • flies héjo (Calliphora vomitoria)
      • Kuda flies (tabanidae kulawarga)
      • Flies Runtah (psychodidae)
      • flies pasir (spiriverpa lunulata)
      • The flies perumahan (musca domestica)
      • Flies BSF (hermitia illucien)

      flies buah (spésiés Drosophila)

      flies buah jadi hama keur patani sabab nyoco flies buah. laleur Ieu pohara gampang breed sabab kadaharan na nyaeta sadia dina kaayaanana diperkebunan Jeung Indonesia dirojong iklim idéal pikeun aranjeunna.

      Dina usum hujan flies ieu breed pisan.

      Ciri tina flies Buah

      • 3 mm laleur panjang
      • Warna awakna konéng-coklat atawa Mottled
      • Ngabogaan warna panon beureum caang
      • Boga beuteung nongkrong nalika ngalayang lalaunan
      • condong kumalayang
      • flies buah (spésiés Drosophila)
      • Endog ngawangun kawas sabit
      • Endogna diteundeun dina grup handapeun kulit atawa jero sores sungut atawa buah ditumpurkeun
      • Jumlah endog sabudeureun séréal 15
      • Endog Hatch sanggeus dua poé
      • 5 mm pupa panjang
      • Abdomén nu 3 transverse
      • Beuteung bikangna flies langkung nunjuk
      • flies jalu anu burih langkung rounded
      • Daur hirup lasts 16 poé.
      • larva cicing dina buah antara 6-9 poé
      • tahap Larval poé 7-30
      • flies sawawa hirup for minggu 2-9

      flies daging (sarcophagidae)

      Flies nu salah mah béda jeung unik dibandingkeun jeung batur. Flies anu ie daging ovoviviparous aranjeunna nempatkeun dina tatu, kokotor, maot, zat organik buruk, jsb henteu endog bilatung-Na.

      Ciri tina flies Daging

      • Daging laleur bikang anu larvivara
      • Lila-6 14 kuda flies mm
      • Gaduh abu dada Rongga lampu
      • 3 ngabogaan stripes longitudinal poék dina toraks dorsal
      • Gaduhan beuteung warna abu lampu

      Daur daging Laleur Kahirupan

      • Umur flies 14 -30 dinten
      • Iraha iklas jentik instar munggaran antara 40-80
      • flies héjo (Calliphora vomitoria)
      • Ketik bluebottle lumayan loba, sacara umum, sedeng-ukuran jeung badag. Aya anu warna kaca beuteung, pérak, ngagurilap, héjo jeung kulawu.

      ngapung-bsf

      flies héjo (Calliphora vomitoria)

      Kalikeun dina rupa-rupa lauk atawa daging rotting carcasses atanapi limbah sato atawa rotting runtah dahareun.

      Bluebottle gaduh kamampuan luar biasa, aranjeunna ngan kudu kadua nempatkeun baktéri jeung kuman ka dahareun aranjeunna hinggapi.

      Ciri tina flies Héjo

      • Panjang hiji héjo sawawa flies 1 / 4 "-1 / 12" inci
      • sagelas beuteung berwarna, pérak, ngagurilap, héjo jeung kulawu
      • Badag dewasa jentik 3 / 4 "inci
      • tahap Larval poé 7-12
      • Héjo endog laleur bakal Hatch jam 8-18

      Kuda flies (tabanidae kulawarga)

      Hirup dina daging ruksak atawa carcasses lauk, atanapi kandang, atawa runtah dahareun. Bikangna flies kacamatan priangan nu nyababkeun gain beurat sapi geus ngurangan. ngeunaan kacamatan nya pisan nyeri.

      Ciri tina flies Kuda

      • Panjang hiji kuda sawawa flies 25mm
      • coklat poék
      • panon na nu héjo atawa hideung
      • panon Wates laleur jalu urang
      • bikangna panon ngapung eta

      Daur kuda Laleur Kahirupan

      • Sakali ngaluarkeun ngeunaan 100-1.000 sisikian
      • Kuda ngapung endog baris Hatch antara 5-7 poé
      • Daur hirup hiji kuda sawawa flies antara 30-60 poé

      Flies Runtah (psychodidae)

      Pembuangan runtah laleur atawa flies atanapi renget. Larva kawas runtah organik kayaning sludge.

      Ciri tina flies Runtah

      • Flies lila 2 mm
      • Warna abu poék
      • Jangjang éta pinuh ku bulu
      • Endog baris Hatch 1-6 poé
      • tahap Larval poé 10-50
      • poé pupa 1-3

      flies pasir (spiriverpa lunulata)

      Aya dua flies tipe Keusik:

      • Phychodidae na
      • Chironomidae

      Ieu bahaya sabab flies ngegel sato jeung manusa anu bisa ngabalukarkeun itching sarta sagala rupa panyakit. Kayaning a muriang tinggi.

      habitatna sabudeureun éta pantai, mangroves, leuweung jeung kebon spésiés laleur munding aktif hirup peuting antara jam 9-4 isuk.

      Ketik Keusik flies biting

      • Phlebotomus (véktor parasit leishmania)
      • Lutzomiya (leishmania vektor parasit)
      • Brumptomyia
      • Warileya
      • Chinius

      Ciri tina flies Keusik

      • awakna ieu hunched
      • abu yellowish na bulak
      • Boga sapasang panon majemuk hideung
      • Utamana hiji suku panjang rupa
      • Di sésana atawa megatkeun jangjang disebut salawasna muka ka luhur
      • Awak sarta jangjang ditutupan ku fuzz
      • kawas nu luncat
      • Kamampuh ngapung maksimal tinggi lima méter
      • Pikeun ngahasilkeun endog flies bikang merlukeun kalong getih jeung monyet
      • Aranjeunna iklas antara 30-50 endog hideung
      • 10-panjangna sawawa flies 11mm
      • Suku poék beureum saulas coklat.

      Keusik flies Lifecycle

      • Hirup nepi ka heubeul 2 taun
      • Pupa atanapi kepompong salila minggu 1-2

      Imah laleur (musca domestica)

      Imah ngapung spésiés teh flies paling umum sabudeureun urang jeung mangrupakeun véktor kasakit. Imah ngapung bikang biasana dikawinkeun mung sakali.

      Tembok peletakan sabudeureun endog 100 di buruk bahan organik kayaning runtah kadaharan, carcasses atawa tai.

      Ciri flies Imah

      • Panjang hiji imah sawawa flies antara 5-8 mm
      • 4 ngabogaan garis sempit
      • Sanggeus rongga dada grayed
      • Ngabogaan beuteung konéng
      • beungeutna ieu ditutupan ku karya bulu rupa pikeun taster organ
      • Gaduh panon majemuk kompléks
      • panon nya kapaksa rébuan lenses nu ngawenangkeun hiji nempoan lega
      • Opat pembuluh darah jangjang rada tapered teu lempeng (melengkung)
      • Magot bodas nya
      • wangun awak tapering ka ujung sirah
      • Boga tip ventilator pungkur 2
      • Nya moal laga jentik
      • 12 mm jentik lila anjeun ngahontal dewasa

      ngapung-bsf

      Flies BSF (hermitia illucien)

      Flies bsf atawa prajurit hideung ngapung atawa flies prajurit hideung boga panjang awak antara 15-16 mm sarta hideung.

      prajurit Hideung ngapung di iklim tropis jeung subtropis bisa ngalikeun kacida alusna. lingkung Keberadaannnya tumuwuh tatangkalan karembangan, dimana maranéhna eupan ku nyusu nu nectar kembang atawa ibun isuk-isuk.

      Jarang ditempo di perumahan alatan flies ieu teu dahar. Beuki katingali dina tempat nu ngandung kavling sampah, kokotor jeung kokotor iklas endog maranéhanana. Dina hiji waktu hiji awéwé dewasa bisa iklas 185 - endog 1.235.

      klasifikasi ilmiah

      • Kingdom: Animalia
      • Filum: artropoda
      • Kelas: Insecta
      • Urutan: Diptera
      • Suborder: Brachycera
      • Infraorder: Tabanomorpha
      • Superfamili: Stratiomyoidea
      • Kulawarga: Stratiomyidae
      • Subfamili: Hermetiinae
      • Genus: Hermetia
      • Spésiés: illucens Hermetia
      • Ngaran binomial: Hermetia illucens (Linnaeus, 1758)

      sinonim

      • Leucopa Musca Linnaeus, 1767
      • Hermetia rufiventris Fabricius, 1805
      • Hermetia nigrifacies Bigot, 1879
      • Hermetia pellucens Macquart, 1834
      • Hermetia mucens Riley & Howard, 1889
      • Hermetia illuscens Copello, 1926
      • Hermetia illucens var. nigritibia Enderlein, 1914

      Flies Pedaran BSF

      BSF flies sawawa téh kurang 16 mm (5 / 8 inci). sedeng-ukuran Ieu flies nu tadi awak hiji mayoritas hideung.

      Kalawan kelir mimitian ti hideung, héjo jeung logam bulao dina dada sarta kadangkala ku tungtung beureum saulas ngeunaan beuteung. Tergite beuteung kadua (burih) boga wewengkon tembus jelas.

      Kalayan bentukna sirah lega tur kalawan panon pisan badag. Boga hiji panjang anteneu dua kalieun panjang sirah. 6 ngabogaan suku hideung jeung semu bodas, kawas tarsi.

      Bsf mémbran jangjang kawas. Sarta di tatakrama, jangjang narilep horisontal jeroeun beuteung nu tindih. Hideung prajurit laleur téh ekspresi laleur.

      Sarupa BSF Wasps

      Lamun ditempo ti sisi ukuran, warna, jeung penampilan sarupa wasps sarta kawas. Utamana kusabab anteneu nu manjangan kawas nyiruan a flies.

      Tarsi flies deui bulak sarta miboga dua "jandéla" transparan leutik dadasar bagean beuteung.

      Nu ngajadikeun flies seemed boga "nyiruan cangkéng" sempit. prajurit Hideung jentik laleur henteu sarua houseflies na bluebottle.

      Mangpaat Hideung prajurit Laleur

      Kauntungannana paling lega dicokot tina prajurit ngapung deui nu barudak atanapi larva atawa bilatung atanapi uget uget atanapi maggots.

      Engké ku médis, pulisi, restouran, lauk patani ternak peternak jeung réptil Industri dioleh pakait widang masing-masing.

      ngapung-bsf

      Ngakibatkeun Sahabat 22 BSF Asasi Manusa

      1. Aman pikeun Manusa

      Hideung prajurit Bral Teu Cilaka na aman pikeun manusa. BSF flies bahya kawas houseflies na bluebottle.

      BSF sawawa boga sungut tapi ukur keur inuman nu kitu teu jadi vektor panyakit keur manusa. flies BSF teu ngegel atawa nyeureud anu ngajadikeun eta aman pikeun manusa.

      Salila BSF hirupna teu dahar, mun salamet aranjeunna ngan inuman nu nectar kembang na embun isuk.

      Ieu naon ngajadikeun BSF aman pikeun manusa. Tur éta naha BSF jarang encountered jero imah.

      BSF Teu Bawa hiji wabah

      Flies anu ngasupkeun sarta datang ka imah téh flies héjo sarta flies imah téh bahaya sabab datangna dina pilarian panyakit dahareun jeung sumebarna.

      BSF jentik déwasa teu kaasup kana kategori hama atanapi vektor. Kontras, anu prajurit jentik laleur hideung maénkeun peran anu sarua kalawan cacing beureum.

      Misalna salaku dékomposisi runtah, kokotor na kandang nu sanggup ngaruksak substrat organik jeung balikkeun gizi ka taneuh.

      Sumber Renewable tina larva Protéin BSF

      Larva tina prajurit hideung ngapung (BSF) mangrupakeun sumber protein sustainable (renewable) nu pohara alus pikeun budaya aqua, pakan ternak, sato jeung gizi manusa.

      larva boga napsu kacida gedéna bisa méakkeun nepi ka dua kali dina beurat ti badanya substrat dina hiji poé.

      Jentik ogé bisa dipaké pikeun nyieun scraps dahareun kompos rumah tangga, warung junk, réstoran bins jarian pasar.

      Kaasup sayuran sarta bubuahan, produk runtah tatanén jeung runtah tatanén, kaasup kandang tur limbah manusa.

      ngapung-bsf

      2. BSF sungut "Teu Sampurna"

      Teu kawas flies imah, BSF boga sapotong sungut "sampurna" jadi teu dahar sarta ngan bisa meakeun cair kayaning nectar atawa ibun.

      Sabab henteu tuang BSF teu regurgitate dahareun sapanjang nu ngandung énzim séjén kawas flies, jadi teu nyebarkeun panyakit.

      Hideung prajurit laleur teu museurkeun datang kana imah atawa kadaharan manusa. Salaku detritivore na coprovore, flies bikangna mawa endog éta leuwih museurkeun dahareun atawa pupuk jadi ruksak.

      flies prajurit Hideung ngapung teu ngapung saloba séjénna. Hideung prajurit laleur kudu kurang tanaga kusabab pangabisa maranéhanana bisa laksana pikeun meakeun dahareun jadi dewasa.

      3. BSF ngalilindeuk

      prajurit Hideung laleur pisan gampang direbut na dihapus nalika aranjeunna angkat ka imah, lantaran maranéhna teu kabur nalika ditahan.

      Hideung prajurit laleur sanitasi (bersih) jeung teu ngegel atawa nyeureud. Hijina pertahanan ngalawan prédator naluri geus ngapung na sumputkeun.

      Pikeun ngurangan populasi prajurit hideung ngapung pupae tiasa ddengan kumaha mareuman saméméh maranéhna Hatch kana flies.

      Cara séjén nyaéta ku katirisan, drying, fed sacara manual kana piaraan teh, nempatkeun dina kempelan wadahna hayam coop keur dahar otomatis, atawa nyoco manuk liar.

      4. Flies BSF Jalan

      Sora disababkeun ku BSF ogé bisa ngusir tipe séjén flies. Tur upami loba flies sarta bsf bilatung di hiji wewengkon lajeng pasti bakal euweuh flies bilatung jeung nu lianna anu wani roam.

      5. agén Pengurai Runtah organik

      Dina hiji BSF bilatung bisa méakkeun poé runtah organik, kokotor atawa runtah sato saloba dua kali beurat.

      Ieu ngandung harti yén lamun urang boga 100 200 kg Kg jentik nu bsf nu jarian kaluar unggal poe. Sampah tiasa ngadaur mulangkeunana anu sagala runtah organik, kokotor, kandang tur limbah manusa.

      Conto Runtah organik Feed bilatung

      • runtah pasar (sayuran jeung bungbuahan)
      • runtah rumah tangga
      • jarian jongko
      • réstoran jarian
      • RS Jarian
      • Dll

      Conto Runtah Feed bilatung

      • tahu
      • bran
      • onggok
      • sludge minyak
      • cake minyak
      • pkm
      • Dll

      Conto Reban kandang Feed bilatung

      • droppings ternak
      • Sapi dung puyuh
      • bebek kandang tatanén
      • droppings sapi manuk
      • sapi dung
      • kandang babi
      • kelenci kandang tatanén
      • dung embe
      • kandang tatanén kuda
      • Sapi dung munding
      • Dll

      ngapung-bsf

      6. Bersih tanpa bau

      Kawas sapi tai umumna bakal ngabalukarkeun bau nu. Kontras jeung kokotor dikaluarkeun ku bsf bilatung lengkep euweuh bauan.

      Bilatung dung granules pisan leutik kayaning keusik atanapi rectal bilatung ukuran.

      7. Tiasa Hirup Dina PH Extrem

      Jentik bsf notoriously nekad sarta miboga kamampuh hirup di ph ekstrim. alkohol salaku murni pikeun dua-opat jam, uyah, asam sarta amonia.

      Dina hawa tiis atawa lamun euweuh dahareun bilatung bsf jadi hibernating, aktif jeung dormant (mati suri) jeung pindah deui lamun suhu mulih ka normal.

      8. Euyeub Gizi na High-Protéin

      Magot BSF ngandung 40-56% protéin atah, 30-36 ekstrak% éter, 15-16% lebu, 4.9-5.2% kalsium, sarta 0.61-0.64% fosfor dina formulir garing.

      Bsf jentik nu beunghar gizi, kandungan asam amino lengkep jeung protéin luhur sangkan éta hébat bisa dirumuskeun saperti sasatoan.

      Conto Reban Dahar Maggots

      • Sagala jinis lauk
      • Sagala jinis hayam
      • Sagala jinis manuk
      • kabéh breeds
      • Sagala jinis bebek
      • naga Bearded
      • kadal
      • kuya
      • jeung saterusna

      9. Populasi BSF dikawasa Pengetahuan Alam

      Rata lifespan bsf ngan sabudeureun 5-8 14 mencapi dinten bisa malah poé. Salila tahap ieu flies sawawa hirup maranéhna baranahan ku cara kawin atawa kawin.

      Sanggeus kawin, atawa kawin jalu prajurit hideung laleur bakal maot dina jam. Sedengkeun prajurit hideung ngapung bikang bakal maot sanggeus peletakan endog maranéhanana.

      10. pertumbuhan Larval Pohara Fast

      Ku nyadiakeun feed dina formulir runtah, atawa Kohe sampah, larva karek diarsir aya leutik keur ngahontal hiji tahap sawawa rata nyokot ngeunaan 18 poé.

      Diantara waktu dina saminggu dua tina awak instar tumuwuh 15.000 kali leuwih gede.

      tumuwuhna larval super gancang yén geus nguntungkeun pikeun bilatung patani nu bisa dipanén sarta dibikeun ka ingon di ngan dua minggu.

      Kiprah urang sunda aya di magotnya dina yuswa dua minggu pikeun tékstur jentik teu teuas sarta pohara dina lauk cinta, manuk jeung réptil.

      ngapung-bsf

      11. The Loba Endog produser

      BSF bikang bisa iklas antara 185 - endog 1.230. endog ieu teu ditempatkeun langsung ngaliwatan dahareun atawa runtah, tapi salian dahareun.

      Jumlah endog salaku jumlah sabanding jeung ukuran awak bsf sawawa. BSF bikang anu ngabogaan ukuran awakna badag sarta jangjang lega boga kacenderungan janten langkung endog batan flies nu boga awak sarta jangjang leutik.

      Sanggeus dua poe opat poé éta endog baris Hatch kana jentik nu instar 1 sarta tumuwuh nepi instar 6 dina dua nepi ka tilu minggu.

      Dina kaayaan dimana suppluy cukup dahareun jeung suhu hawa antara 25-35 ° C.Ukuran karek diarsir jentik Anjeun tentang 2 mm, lajeng tumuwuh nepi ka 5 mm. sarta sanggeus ngarobah kulit tumuwuh nepi 1,5-2 cm.

      12. Bilatung BSF Omnivore

      Bilatung BSF bisa dahar nanaon plant ku manusa jeung tiasa ngarecah teh sampah, kokotor na Kohe gancang.

      Betah téh naon ngajadikeun bilatung BSF dina produksi ku jalma réa di dunya. genah sejen nyaeta sumber feed jeung média nu sadia dina kaayaanana di lingkungan urang na bisa meunang pikeun ampir gratis.

      The betah sia sumber feed bilatung pikeun patani anu mengemabangkan tangtu eta bisa dihasilkeun dina béaya rendah.

      13. Taya kudu Ukuran Land.

      Ngahasilkeun bilatung bilatung utamana salaku lauk pakan ternak jeung ternak teu merlukeun taneuh éksténsif. Urang bisa ngamangpaatkeun tempat parkir, samping sarta tukang imah jeung méter ukuranana 3x4 awal.

      Malah lamun geus maju tani BSF bilatung modern bisa dilakukeun tanpa ambeu budidaya na di imah saperti babaturan Yurie BSF di kota Kebumen.

      Pikeun patani lauk, ternak jeung réptil bilatung bsf garapan sakumaha pakan ternak, jeung umumna diolah heula kana campuran eupan.

      Olahan sampel bilatung

      • pasta bilatung
      • tipung bilatung
      • pellets bilatung
      • bilatung Chrispy
      • iteuk bilatung
      • bilatung seger
      • bilatung beku
      • bilatung oven
      • Dll

      14. Gampang tur Praktis

      Pikeun ngahasilkeun BSF bilatung pisan gampang, cukup ku nyadiakeun runtah atawa sampah organik dina wadah jeung tempat eta di hiji wewengkon nu teu kakeunaan langsung hujan.

      Dina poé bilatung BSF bisa geus jadi dipanén sarta dibikeun ka ingon. Panenya ogé cara pisan praktis.

      Kusabab bilatung BSF alami sakumaha kuring tumuwuh nepi bade ninggalkeun jarian média jeung poék jeung garing tempat (diri Panén) bisa dipenjara sarta ngajanggélék jadi pupa saméméh pamustunganana Hatch kana sawawa flies bsf.

      15. Sumber Renewable of Protéin

      Umum pamahaman bilatung mangrupakeun sumber protéin nu bisa gancang disimpen sacara alami.

      Bilatung bilatung atawa produksi aquaculture mangrupakeun cara generating protéin renewable nu hasil tina proses produksi bilatung kontinyu.

      Ieu ngandung harti bilatung flies BSF bsf na sadia di alam dina jaman pisan lila ku kituna teu matak bingung jeung hariwang ngeunaan ngajalankeun kaluar tina sumber.

      Éta pisan sababna naha patani ngahasilkeun jentik bilatung minat anjeun janten sumber protéin pikeun tatanén sarta ternak lauk aranjeunna.

      16. luhur-kalori

      Bilatung ngabogaan kalori atawa énergi tinggi sumber nu ayeuna dihakan ku tatanén atawa ternak nyieun lauk tumuwuh gancang.

      Kusabab aktivitas tatanén anu dirojong ku kalori didahar tina bilatung BSF. Bisa saukur jadi conveyed kalori mangrupakeun kacida énergi nu dipikabutuh ku awak lauk, manuk jeung réptil ogé manusa.

      Pikeun bisa mindahkeun jeung fungsina ogé ambéh awak boga sistem imun Bai ngalawan ieu kasakit.

      Contona, kaperluan caloric of lele sacara umum pikeun 9,2 gajih - 10,1% papanggih pangabutuh ieu bisa meunang ti bilatung BSF.

      Bilatung anu ngabogaan 29,65 eusi gajih (Fahmy et el, 2007). Sanajan kitu, lamun ditempo ti sisi umur teh, bilatung ngabogaan% komponén gizi béda.

      Dinten Bahan garing (BK) bumi Protéin (CP) Maddang Fat Abu kasar

      5 26,67 61,42 13,39 11,03

      10 37,66 44,44 14,60 8,62

      15 37,94 44,01 19,61 7,65

      20 39,20 42,07 23,94 11,36

      25 39,97 45,87 27,57 9,91

      cék Dipaké

      Tempo eusi gajih bilatung téh loba nu leuwih luhur ti kabutuhan lauk (pikeun tatanén lianna mangga parios ku kituna teu overdo dahar teh).

      Ku kituna kedah bilatung sanajan BSF di hareup kana tauco, tipung, pellets bilatung jeung saterusna.

      processing bilatung kana rupa olahan lian ti nyingkahan kaleuwihan gizi tina hawa sarta bisa ngahasilkeun teu alus keur sapi. Ogé éta runtah a.

      ngapung-bsf

      17. Prak Usaha ngajangjikeun

      Produksi pakan ternak ti taun tumuwuh sataun% -6,2 8,1 2018% dina produksi forage ditutup dina inohong 19,4 juta ton feed.

      Gedéna kaperluan sato produksi feed bilatung menajdi nyieun kasempetan badag.

      Nu hiji kaunggulan pikeun patani anu larva produksi bahan bilatung dasar anjeun pisan mirah sarta ampir gratis malah dina istilah transportasi oge pohara minim.

      Dibandingkeun jeung sasatoan bahan dasar anu lauk hidangan impor sarta waragad luhur di kiriman bahan baku.

      Diajar Yang Tanpa Bau

      patani bilatung tina sadaya sisi bisa meunang, tapi tangtosna nyadiakeun mirah na tinggi feed kualitas tatanén perlu diajar kumaha pikeun ngabenerkeun pertanian bilatung pikeun ngahasilkeun loba jentik nu mayeng.

      Sarta eta perlu dipikaharti ti mimiti mimitian ku pertanian bilatung tanpa bau. Supados pertanian bilatung anjeun aman sareng nyaman teu di demo ku masarakat.

      Ngamimitian bisa meunang kana kasempetan ieu dina leutik atawa imah-dumasar munggaran.

      Ngaronjat pangaweruh jeung pangalaman pasti ngajadikeun urang yakin kanggo ngembangkeun usaha kana leuwih gedé.

      18. Indonesia Iklim Dupi Katuhu

      • iklim muson
      • iklim anu panas tur
      • iklim sagara

      Kalawan iklim tropis di Indonésia flies BSF (hideung soldadu laleur) bisa cicing tur breed ogé.

      Mangpaat iklim tropis ieu nyieun kabeh pertanian bsf bilatung modern tanpa ambeu jadi:

      • bilatung budidaya modern Bsf tanpa bau langkung mirah
      • Budidaya bilatung bsf modern euweuh bauan lenbih gampang
      • bilatung budidaya modern Bsf tanpa ambeu leuwih nguntungkeun
      • bilatung budidaya modern Bsf tanpa hasil na bau gancang

      Budidaya bilatung tanpa bau langkung mirah

      iklim tropis Indonésia mantuan betah beungbeurat patani dina produksi bilatung.

      Lamun dibandingkeun jeung nagara lian nu ngan boga dua musim. Sangkan éta kendang BSF perlu flies ratusan jutaan kalayan sagala sophistication jeung cahaya supados suhu jero kendang stabil.

      Bari di Indoenesia perlu sabab Inonesia iklim nu leuwih stabil. Ku kituna salaku sangkan drum ku ngabandingkeun 11-2 teu kedah batok kaluar ratusan jutaan.

      Di Indonésia sangkan cukup duit drum BSF-Rp500.000 Rp600.000.

      Budidaya bilatung tanpa bau gampang

      Pikeun ngahasilkeun bilatung hiji faktor anu kudu disiapkeun keur sumberdaya alam salaku bahan baku nyieun bilatung.

      Kayaning runtah organik, kokotor, kandang jsb Kabéh bahan pisan gampang di can. Gampang pikeun ménta bahan dasar nyieun bilatung jadi hiji kaunggulan tambahan pikeun bisnis mimiti bilatung gampang.

      Jeung bahan ieu mangrupa kiwari aya di kaayaanana sabudeureun urang. Tingali di tumpukan sampah di pasar, di jalan na di landfills.

      Teu nyebut bubur runtah, sludge minyak di runtah jauh ku pamilik maranéhanana. Kaasup tai sato sumebar sarta disturbing lingkungan nu.

      Kalawan ketersediaan bahan manjadikan bisnis bilatung bilatung leuwih gampang dilaksanakeun.

      Budidaya bilatung tanpa bau leuwih nguntungkeun

      Cheapening biaya investasi awal jeung gampang pikeun ménta sumber bahan produksi bilatung bilatung ngadamel bisnis nguntungkeun.

      Kusabab ngan hiji ibukota relatif leutik éta bisa ngamimitian jeung gampang ketersediaan bahan baku dina tiasa ngadamel biaya produksi jeung bisnis continuity janten langkung nguntungkeun.

      Budidaya bilatung tanpa bau hasil gancang

      pertumbuhan bilatung BSF di iklim tropis pisan gancang di ngabandingkeun jeung nagara non-tropis.

      Bilatung BSF di iklim tropis bisa dipanén ukur dina average waktos 18 poé. Jeung bilatung BSF ogé bisa dipanén dina umur hiji minggu.

      Taya waktu di ngahasilkeun bilatung di iklim tropis greatly mantuan patani dina méré dahareun gancang sarta murah.

      Jadi kabutuhan pakan ternak janten langkung aya.

      19. Mawa Aya madhab

      Pikeun ngahasilkeun bilatung aya sababaraha fittings sarta alat-alat anu kudu disadiakeun salaku drum bsf, peti bsf endog, crates endog, jeung sajabana biotong bilatung magnification.

      BSF drum teu kedah ngadamel pamakéan bahan anyar, Anjeun tiasa nyieun drum BSF tina bahan runtah atawa bahan henteu kapake kayaning kai besi tua, logam besi tua na imah awi.

      BSF kandang dijieun salaku tempat beternak of flies nu teu ngapung madhab, drum menyedialan BSF geus pasti hasil tina produksi endog bisa diatur sakumaha diperlukeun.

      peti endog

      Peti keur endog BSF bisa basins, ember, tanda galon, panik jeung sajabana Endogna dicokot atawa dipanén ti drum BSF engké dina peti sapertos tetaskan.

      Anu satuluyna dipake keur gabungan dina rak nu kitu nu leuwih rutin sekalihgus di antisipasi prédator.

      Endog rak BSF

      BSF crates endog bisa dijieun sedehana kalayan kai, awi jeung bahan runtah lianna. Biotong salaku wadahna keur bilatung enlargement dina prosés sanggeus endog Hatch lajeng dibikeun ka biotong enlargement.

      Biotong bisa dilakukeun ku stacking Sistim rak sakumaha earthworms make rak. Stackable nepi ka 3 4 luhur sakumaha stacking.

      Ku cara kieu eta salajengna tiasa ngamaksimalkeun wewengkon sempit pertanian bilatung di garasi atanapi di Alas buruan.

      Biotong ogé bisa dijieun kalawan bahan kayaning semen dijejeran nyieun balong lauk jeung jangkungna téh ngan ngeunaan 30 cm.

      20. Bébas Indukan Jeung Endog BSF Ti Alam

      flies BSF nu mana bae di Indonesia. Kumaha nyadiakeun bahan runtah dapur dina wadah lajeng sires BSF bakal datangna jeung iklas endog maranéhanana dina peti nu geus disadiakeun.

      Kumisan ti sesa dapur téh masih leuwih nu bisa garapan salami bahan kasebut kaasup kana kategori péstisida organik jeung non-toksik atawa ngandung.

      21. Laleur panolak Héjo Jeung sustainable

      BSF ngabogaan sora kuat ngusir houseflies na bluebottle. Ku kituna éta media substrat nu urang nyiapkeun sarta bakal aya moal campur kode jeung houseflies na bluebottle.

      Hal ieu kacida penting nu urang steril beternak bilatung of flies mawa ulah kitu. Taya bau, aman tur merenah pikeun maranéhanana anu ngokolakeun atawa lingkungan.

      ngapung-bsf

      22. Hayam Farmer bilatung BSF Companion

      Bilatung prajurit hideung laleur tiasa nyata ngurangan E. coli 0157: H7 na enterica Salmonella dikandung dina kandang hayam.

      Bilatung prajurit hideung ngapung gancang maéhan polutan, kimia organik Salapan tina najis dina jam 24.

      prajurit Hideung ngapung gancang ngurangan volume sarta beurat calon runtah. Ku cara koloni larval megatkeun up dahareun jeung nyieun panas, ngaronjatna kompos évaporasi.

      A Jumlah signifikan ieu ogé dirobah jadi karbon dioksida exhaled ku maggots na simbiotik mikroorganisme / mutualistic.

      Jentik di sistem kompos ilaharna ngurangan volume kompos sabudeureun 50%. 90% na bisa ngahontal BSF métode pertanian modern tanpa bau babarengan Yurie BSF.

      Flies deployment BSF

      Spésiés ieu téh asalna ti ecotone neotropical, tapi dina dasawarsa panganyarna geus nyebarkeun ka sadaya buana, jadi ampir kosmopolitan.

      BSF aya dina paling Éropa, kaasup Semenanjung Ibéria, Perancis kidul, Italia, Kroasia, Malta, Kapuloan Canary, sarta Swiss.

      BSF ogé kapanggih dina ekozon Afrotropis, ekozon Australasia, ekozon wétan Palaearctic, ekozon Nearctic, Afrika Kalér, jeung ekozon realm Indomalayan.

      Lifecycle BSF

      flies bikang sawawa iklas endog antara endog 185-1.235 dina hiji waktu. endog ieu biasana disimpen di retakan atawa permukaan luhur atawa tepung wates jeung bahan organik kayaning kandang atawa kompos na Hatch di ngeunaan 2-4 poé.

      Karek diarsir jentik gaduh 0,04 inci lila (1 mm), sanggup ngahontal panjang 1 inci (27 mm) jeung timbangan nepi ka 0,10 0,22 g di ahir tahap larval.

      tahap Larval lasts ngeunaan 18-22 poé, di mana kénéh prepupa lumangsung ngeunaan 7 poé. Panjang panggung larval bisa nyangsang na diperpanjang dina sababaraha bulan dina waktu hawa tiis atawa kurangna dahareun.

      inuman BSF

      tahap Pupal lasts ti 1 mun minggu 2. flies sawawa bisa cicing antara 5 - 8 poé nalika dibéré madu atawa gula coklat lamun di inguan atawa inuman paporit nya teh nectar di alam liar.

      flies sawawa hirup kalawan cadangan gajih dikumpulkeun salila tahap larval.

      BSF flies bertamorfosis regenerates sampurna dina ayana. métamorfosis lengkep teh siklus kahirupan atawa siklus kahirupan sato nu ngalaman tahap 4 hirupna.

      Dina hiji siklus kahirupan BSF nyokot antara 40-44 poé. Mangsa waktu gumantung kana faktor kayaning pangropéa suhu jeung kadaharan.

      BSF flies unik kusabab siklus kahirupan maranéhanana ngaliwatan hiji fase yén anu leuwih yen 5 nu fase handap:

      ngapung-bsf

      Flies fase BSF

      • flies fase
      • endog fase
      • tahap larval
      • fase Prepupa
      • pupa

      Fase flies sawawa / Imago

      Sawawa atawa imago flies fase mangrupakeun tahap sanggeus Hatch pupae kaluar tina cangkang. Dina fase imago ieu flies bsf teu dahar jeung nginum wungkul salila hirupna.

      Flies karek diarsir BSF ngora jeung kaluar tina batok sarta dina jam 12 lalaunan baris tumuwuh jadi flies sawawa.

      The flies karek diarsir bakal kaluar tina kepompong casing na ngapung ka na fro neangan sumber ti panonpoé sarta inuman.

      Umur sawawa flies bsf rada pondok antara 5-8 poé, mangka dipangaruhan ku faktor cuaca, kalembaban jeung sumber inuman.

      Saatos instinctively sawawa dewasa flies BSF bakal kawin atawa kawin. Flies kawin BSF mibanda kamampuhan pikeun éféktif tur ngan waktu anu singget.

      BSF inuman favorit

      BSF mangrupakeun inuman favorit ti embun isuk jeung nectar tatangkalan karembangan. Dina kandang beternak bisa urang oge masihan gula coklat tinimbang madu.

      Anjeun ngalakukeun ieu ku nyemprot cairanana kana sakabéh kendang.

      Dina prosés kawin atawa kawin lalaki bakal kaanggo indungna awewe. Dina prosés pendekatan jalangan bsf aurat awewe diputer nepi ka level nu tangtu sarta samentara.

      Posisi kawin flies jalu mimitina flew tur bertengger di luhur awak bikangna, aranjeunna nyanghareup arah anu sarua, tapi dina sababaraha detik lajeng ngahurungkeun sabudeureun tur kontradiktif.

      suhu optimal

      Ieu flies dina suhu fase janten faktor contributing penting nyaéta suhu. Suhu optimal pikeun flies bsf kiwari keur aya dina 30 hawa ° C.

      Sanajan BSF teu kudu tepung salila hirupna, tapi kedah tetep jadi minum. Jaga ninggalkeun inuman dina formulir madu dina laleur a bakal ningkatkeun produksi endog.

      Penyediaan cai nginum atawa madu atawa cai gula coklat bemberikan flies épék mangpaat tina advancing umur.

      Tur bisa ditempo dina sababaraha poé extension kahirupan flies jeung Jumlah poé endog peletakan flies.

      ngapung-bsf

      Jumlah tina flies Poé Renewal Jaman

      • 10-11 Poé nyaeta Puncak dinten BSF maot ku nginum madu
      • 5-8 Poé nyaeta dinten puncak maot BSF ku nginum cai polos

      Jumlah Days peletakan flies Endog

      • 5 Poé nyaeta dinten puncak peletakan endog dina madu laleur-fed
      • 7 Poé nyaeta dinten puncak peletakan endog dina cai polos laleur-fed

      waktos Pelu antara 10-30 menit a bikang bsf iklas endog nya. Kalawan jumlah rata antara séréal 546-1.505.

      jaman beurat antara BSF endog-16,2 18,9 mg jeung beurat per endog antara 0,027-0,032 mg. Puncak waktu peletakan biasana antara jam 11.00-15.00.

      BSF ngapung bikang iklas ngan hiji waktu, sarta maot beberpa jam engké.

      BSF endog Betina More

      Flies BSF ukuranana badag bikang biasana ngahasilkeun leuwih endog dibandingkeun kalawan bikangna flies ukuran awakna leuwih leutik.

      flies Bsf iklas endog kakuatan idéal lumangsung dina asor antara 55-60%.

      flies sawawa bakal dikawinkeun jeung oviposition dina hawa 24 ° C (75 ° F) nepi ka 40 ° C (104 ° F) atawa leuwih. Ngadeukeutan 99,6% oviposition di sawah lumangsung di 27,5-37,5 ° C (81,5-99,5 ° F).

      lampu quartz-iodin geus hasil dipaké pikeun merangsang jalangan of flies sawawa. Dina kondisi tropis, kalayan sinar panonpoé langsung cukup isuk-isuk jeung sore bakal merangsang BSF jalangan jeung peletakan endog.

      Bari sinar panonpoé langsung nyaéta BSF hade sateuacan na sanggeus jalangan.

      kalembaban idéal

      Kalembaban di 70% dianggap optimal pikeun sakabéh tahapan Daur hirup na. substrat éta teu dipikabutuh pikeun kepompong, tapi substrat dianggap meta salaku regulator of asor pikeun nyegah drying.

      Tingkat% 93 of hatching flies nalika asor dijaga di 70%.

      Hideung prajurit jentik laleur bisa didahar ku manusa. Jentik pisan efisien dina ngarobah protéin, ngandung nepi ka 56 protéin, beunghar kalsium jeung asam amino nu lengkep.

      Dina jam 432, 1 g prajurit hideung ngapung endog ngahurungkeun kana 2,4 kg protéin, nu hartina leuwih ti 45.000 1 g endog dina endog. Ku kituna, aranjeunna bisa dijadikeun sumber protéin pikeun tujuan konsumsi manusa.

      Aranjeunna teu ngahasilkeun protéin, tapi ngarobah protéin unconsumed manusa kana kadaharan anu bisa didahar.

      Bilatung rasa pisan has bau saeutik kawas kentang anu asak.

      fase BSF endog

      fase endog lumangsung dina 2 - 4 poé. Waktu bédana éta lumangsung alatan suhu jeung kalembaban di lingkungan sabudeureun nu endog téh.

      BSF flies biasana bikang bakal iklas endog maranéhanana di beueus sarta mibanda zat organik loba pisan salaku hiji ekspresi sayang ka barudak na engké Hatch nalika barudak maranéhanana henteu "goréng" na lapar.

      Conto lokasi dimana endog di tempat eta ku BSF indungna bsf

      • jarian can
      • pinfold
      • Runtah dump

      Dina fase endog, hiji laleur BSF bikangna bakal ngahasilkeun saloba endog antara 185 - endog 1.235 atawa mindeng disebut ku klaster nu.

      Bentuk ti endog BSF nu oval ku panjang ngeunaan 0,7mm, awal Nalika disimpen ku indung bikang, endog ieu tembus bodas.

      Jeung lalaunan lajeng robah warna ka konéng emas. Ngabedakeun endog anu teu diarsir atu cara nyaeta mariksa atawa ningali BSF endog.

      Lamun kelir robah jadi beureum saulas (jeruk) jeung struktur endog téh rapih atanapi pabalatak euweuh.

      Ieu tangtu yén endog nu diarsir jeung ngahurungkeun kana jentik atawa maggots atanapi jentik anjeun atanapi uget-uget.

      Media keur incubate BSF bisa orhanik bahan mana wae kayaning runtah, kokotor na kandang.

      jentik fase

      jentik BSF anu loba dipaké sangkan kompos atawa ngarobah runtah kana pakan ternak. Prepupa dipanén fed mun jangjangan, lauk, babi, kadal, kuya, naga bearded, komo anjing.

      Jentik BSF mangrupakeun salah sahiji sato nu paling efisien dina ngarobah feed kana biomassa. Salian produksi protéin, larva flies ogé ngahasilkeun daya lianna berharga, disebutna frass (kasgot / dipaké bilatung).

      Kasgot nyaeta granular jeung résidu euweuh bauan yén bisa dipaké salaku pupuk organik. jentik BSF tadi ngetik Bandung fase dewasa (prepupa) liwat genep instars.

      (Mana dina sawala ngeunaan informasi ieu disederhanakeun kana tilu hambalan pikeun mantuan mempermudah pemahaman na betah dina praktekna anjeun).

      Dimana di prepupa fase larval teu didahar acan, sarta kosong eusi stomachs maranéhanana, bagian sungut maranéhanana balikkeun kana hook anu digunakeun pikeun climbing.

      • Fase instar munggaran
      • fase instar kadua jeung
      • fase instar kana tilu

      Instar Phase I

      Dina instar munggaran ieu tahap leutik larval bakal aktif mun sumber kadaharan. Fase larval instar mimiti aya dina kedah nekat dahareun dina jumlah badag salaku bahan pikeun prosés tumuwuh.

      Saatos 1 criss - dinten 2, panggung instar munggaran bakal coplokkeun tina kulit jeung kana tahap instar kadua.

      Instar Phase II

      Dina fase larva instar kadua ayeuna boga ukuran gedé nyaéta ngeunaan 4-5mm, kalawan ciri sarupa panggung instar mimiti tapi boga sungut leuwih badag ti fase instar munggaran.

      Ditingali dina spirakel anterior nu geus kungsi lump leutik. Sarta bakal flake kaluar deui kana panggung instar katilu nu bakal bentukna beuki katempo.

      Fase III instar

      Dina fase larva instar katilu geus aya diantara 15mm atawa leuwih gumantung ti ka feed disadiakeun (aya).

      Fase instar katilu jentik cuticle sorangan tur aktip dina aktipitas pikeun manggihan hiji sinar panonpoé beueus sarta ditangtayungan tina hujan jeung langsung pikeun engké tumuwuh kana pupa atanapi chrysalis.

      Prepupa migrasi naluri nya éta lajeng patani bilatung dipaké pikeun panén sorangan otomatis prepupa.

      Kumaha panén wadahna otomatis ku cara méré biotong nu gaduh ramps atawa ogé ku méré tangga anu ngamungkinkeun prepupa up ti biotong sarta digolongkeun kana wewengkon kempelan.

      Suhu optimal ku kituna larva bisa tumuwuh gancang nyaéta 30 ° C.

      prajurit Hideung ngapung maggots cukup kuat sarta bisa tahan hiji kaayaan beuki asam sarta hawa tinggi ti cacing. Hideung prajurit jentik laleur bisa salamet dina waktu usum tiis.

      Jeung prajurit hideung ngapung jentik bakal kabur upami populasi teuing padet, sarta panas nu digedekeun dihasilkeun ku mikroorganisme dina sampah tiasa atawa kompos tihang.

      fase Prepupa

      Dina fase prepupa, larva geus miboga jaringan leuwih lengkep tumuwuh jadi jaringan leuwih dewasa.

      Dina tahap ieu lasts ngeunaan 7 poé tapi ogé dipangaruhan ku hawa di unggal lokasi. suhu antara 26-33 ː C.

      Dina ieu prepupa jentik panggung warna nerubah awakna larval jeung hideung. Parobahan warna dina larva minangka tanda larva anu dipelak tur siap balikkeun kana pupa atanapi chrysalis.

      BSF bikang jentik di pertumbuhanana aya dina media atanapi di substrat anu leuwih panjang batan larva jalu.

      Jentik Bikang More Beurat

      Jeung jentik bikang gaduh leuwih beurat ti jentik jalu. Dina fase ieu alami prepupa jentik prepupa bakal ninggalkeun média.

      Pananjung hiji tempat nu ditangtayungan lebak langsyng ti panonpoé sarta hujan.

      Prepupa di alam harese kapanggih dina tumpukan daun, tumpukan Kotak hateup, tumpukan kandang, kokotor sludge tumpukan minyak jeung saterusna.

      Hal ieu dilakukeun dina urutan ulah prédator kayaning hayam, lauk, manuk, ducks, anjing, beurit jeung saterusna.

      Pikeun sato ieu (prédator) prepupa kawas sapi ngeunah jeung protéin luhur. Prepupa ieu kahirupan sapopoé ku masarakat mindeng disebut salaku cikal atanapi broodstock.

      Mun anjeun ngabogaan kasulitan meunang prepupa alam. alternatif kasebut mésér ti patani bilatung.

      Prepupa Quality Teu Sarua

      Bilatung kaasup hiji omnivore, nu hartina dahar nanaon salami eta kaasup kana kategori organik.

      Jokowi Makana atawa saprak hatching feed jentik on tumuwuh kana prepupa greatly mangaruhan prepupa kualitas.

      Sumawona prepupa bakal dipaké pikeun kaperluan beternak kana ngokolakeun deui.

      Mun eupan dirumuskeun ukur dina bentuk litter atawa kandang atawa Tangtu bran nanaon ieu bakal jadi sahiji prepupa kualitas inferior saperti inudkan.

      Prepupa tipe ieu téh ukur alus lamun dipaké salaku bahan tina bilatung diprosés. Henteu pikeun sires anu bakal dipaké pikeun dibudidaya deui.

      manajemén Feed

      Dahar roughing na unpatterned bakal nyieun prepupa ngalaman kakurangan gizi alus sarta bisa dipaké salaku broodstock.

      patani bilatung anu moal ngarti tur nyadiakeun Alas feed tuluy dijual saperti sires bakal detrimental.

      Sabenerna éta sabab teu ngarti. sarta ngurangan biaya perawatan berorientasi ukur keur dagangan dijual.

      Tapi ari keur golongan nu hoyong ngamekarkeun tur ngokolakeun bsf, teu disarankan pikeun ngamimitian budidaya bilatung mésér siki sembarangan.

      Kusabab sires nu bakal dibeuli keur dibudidaya deui. bilatung budidaya berorientasi maggotnya ngajual tatanén maranéhanana kudu ngarti kumaha carana ngokolakeun luhur profésional.

      Kusabab dasarna bilatung boga karakter "beban Gut".

      Naon beban Gut?

      beban Gut teh proses nu sato ieu diangkat tur fed diet bergizi kalawan pintonan pikeun nyadiakeun gizi ieu ka sato nu jadi mangsa maranéhanana.

      Istilah ieu paling mindeng dipaké dina sambungan kalawan persiapan bilatung dipaké salaku broodstock pikeun dibudidaya deui.

      Maggots nu jawa komersil pikeun dagang piaraan kudu boga nilai gizi lengkep.

      Ku cara méré jentik dahareun kualitas luhur saméméh dipaké salaku broodstock, teras prepupa bakal boga kualitas alus sakumaha broodstock. Sabalikna.

      beban Gut biasana dipigawé ku cara méré bungbuahan, sayur, jeung cereals atanapi diet jieunan nutritionally lengkep.

      Sababaraha produk komérsial anu sadia tur husus bertulang kana katekunan beban sakumaha triple M atanapi Magic Media bilatung.

      M tripel produk atanapi M 3 kombinasi sorangan karbohidrat, lemak, protein, vitamin, mineral, sarta serat dietary.

      fase pupa

      Dina pupa atanapi chrysalis, pupa mangrupa fase mana nu gizi pangalusna. Pupa (chrysalis) bikang ngabogaan beurat antara 10% -15% heavier ti lalaki.

      Éta bisa disimpen dina suhu kamar pikeun sababaraha minggu, jeung lamun hayang manjangkeun umur pupa nu bisa disimpen dina suhu cara 10-16 ː C.

      Kumaha Hatch nu bilatung atanapi pupa broodstock bisa dina rupa jadi disiapkeun dina hiji wadah sarta dibikeun média saperti simbut Na.

      Di dieu hiji ngabandingkeun lima substrat dipaké salaku pupa simbut. ie moal ngagunakeun substrat, pasir, humus taneuh, sawdust.

      Pupa kalawan substrat taneuh sarta sawdust gancang ti mibanda taneuh atawa sawdust. The Hatch pupae paling gancang teu dibikeun blankets (substrat)

      Nu penting Catetan

      • Suhu, daur hirup hiji BSF optimal flies antara 8-11 poé kalayan hawa 29-30 ː C. ngembangkeun endog Maximal dina suhu luhur 30 ° C.
      • Feed, jumlah na ngapung ngembangkeun endog anu dipangaruhan ku kualitas feed dibikeun. Beuki eusi gizi eupan, nu gede nu BSFnya Lalt. Sabalikna. Bilatung malnourished bakal kalah ka Hatch atawa hasilna umum ssangat endog rada
      • Lampu, inténsitas lampu penting pikeun ngembangkeun flies BSF. BSF resep titik caang
      • Media, média jeung eusi gizi tinggi mangrupa langsung sabanding jeung kualitas bilatung. média pangalusna kayaning M triple (média magic bilatung), kueh minyak (PKM).

      Béda BSF BSF Jalu jeung bikang

      • Jalu flies awakna leutik
      • Jalu flies jangjang pondok
      • 3 jalu flies bagean beuteung beuteung, sarta 6 di bikang
      • Abdomén jalu Blunt na taper bikangna
      • Jalu boga kelamin sisir bikangna henteu

      Raising isu bilatung

      ngapung-bsf

      1. bau

      Kasusah utama dina ngadegkeun budidaya BSF nyaeta Bau. Perhatikeun pertanian jalan téh alus tur bener ti mimiti.

      Lamun bilatung bau tani, masalah badag. Di sagigireun uncomfortable kusabab bau ogé bisa diondang prédator jeung hama kayaning, beurit, flies héjo, cockroaches, oray.

      Salian hama, ancaman pangbadagna nyaéta kulawarga pertanian bilatung diprotes jeung lingkungan. Geus loba patani lianna dipaksa pikeun nutup lantaran masalah bau bilatung timbul ti kebon bilatung maranéhanana.

      2. sababaraha Hasil

      Masalah pangbadagna nyaéta hasil panenya kasadiaan kontinyu saeutik leuwih teu dijamin.

      Elehan siklus produksi bilatung perlu nyadiakeun jentik atawa endog BSF neruskeun jadi aya.

      Leyuran nyaéta ngawangun koloni kana sifat BSF bilatung salaku suplai sinambung endog keur mamingan aranjeunna ngagunakeun parabot kayaning biotong.

      Pikeun mamingan BSF bisa spawn maké sapotong kardus, garing daun cau atanapi infra-dewan dijual di toko buku atawa tempat photocopy.

      Hideung prajurit laleur bisa ogé breed babak sataun di iklim tropis atawa subtropis, tapi iklim sejen, rumah kaca perlu pikeun ménta endog dina periode cooler.

      Sangkan nu anjog di Indonésia lamun kreatif tur rajin teu kedah salempang ngeunaan masalah ieu.

      3. miscast

      Salah milih tipe laleur jeung bilatung. Loba patani jawa bilatung nyaeta bluebottle. Ieu kudu dilereskeun langsung.

      Kusabab flies nu sakuduna dituju bisa dibudidaya aya sahiji tipe serangga flies bsf (hideung soldadu laleur) tinimbang flies héjo nu mawa panyakit.

      Mun kapaksa meuli bibit, meuli bibit bilatung BSF punjul supados hasilna memuasakan. Beuli cukup cikal bilatung hirupna punjul.

      Lamun meuli bibit sembarangan tangtu hasilna teu dijamin tur tungtungna maneh kudu meuli jeung mésér deui.

      Simkuring moal Bruce Lee

      Ulah meuli endog BSF nu dijual dina bentuk gram a. Nu peryogi kauninga dina endog BSF dijual per gram hartina nu nuju meuli endog anu pegat lantaran dina "troublemaker" ti tempat asalna.

      Endog anu scraped BSF bakal loba rusak. Jadi Anjeun meuli endog rusak tur moal Hatch.

      Teu nyebut lamun endog paking anu tumpuk haphazardly hasilna endog bsf pegat tur moal Hatch.

      Bsf seller ngikis endog sigana gaduh leuwih ti hiji ahli batan legendaris Bruce Lee bisa kerok endog tanpa keur pegat.

      endog meuli larutan BSF na per "klaster" anu masih gembleng persis sarua jeung posisi flies beternak peletakan endog.

      Hal ieu keur ngayakinkeun yén endog gembleng teu pegat supaya dibeuli endog nu pancen gembleng tinimbang endog pegat.

      4. Formula Hiji

      Teh aplikasi tina dahar luyu kalawan udagan 83% tabungan.

      Pikeun ngahontal ieu, urang perlu diajar kumaha ngagunakeun bilatung nu diolah jeung forage lauk jeung ternak Rumus katuhu.

      5. Marketing bingung bilatung

      Dimana bakal ngajual anu bilatung bilatung-waktos supply feed keur diri geus patepung. Dimana bilatung jual na?

      Solusi tina masalah ieu sabenerna gampang, anjeun ngan balikeun lauk atawa ternak pertanian.

      Tapi lamun teu bisa keur sababaraha alesan, mangka anjeun kudu ngamimitian pamikiran tina bade diobral maggotnya mana?

      Leyuran téh gampang, anjeun bilatung Jual Yurie mun BSF, anjeun ayeuna narima bilatung kalawan Rp7.000 harga per kg.

      hargana cukup tinggi luhureun pasar anu ngan sabudeureun Rp4.000-Rp5.000 per kgnya.

      Yurie BSF Toko di mahalna harga bilatung anjeun sabab urang kudu ngolah kana pakan ternak jeung disebarkeun ka leuwih ti 99 kota di Indonésia.

      Mun anjeun minat diajar praktek di kebon mggot di kota pangdeukeutna anjeun tiasa pariksa alamatna dina ramatloka ieu atanapi Tel / WA langsung Bu Yurie di 0812-2105-2808.

      6. moal Ngembang

      ngembangkeun bisnis bilatung. Alami, lamun dina mimiti anjeun ngan modest dina ngahasilkeun bilatung-dipikiran.

      Pikeun dimimitian ngan boga tujuan pikeun ngurangan biaya pakan ternak. Leuwih waktos kaanggotaan anjeun ngaronjatkeun tur beuki loba ogé ngahasilkeun maggotnya.

      Keur kalolobaan urang bakal perlu pitulung neruskeun tumuwuh. Kituna Yurie BSF hadir kalawan program a nyadiakeun hibah ka sadaya para sahabatna di Rp100.000.000 Yurie BSF per jalma na kudu disaluyukeun jeung kabutuhan bisnis.

      Sarat pikeun ménta dana anu janten getol ngeunaan ngajual bilatung pikeun Yurie BSF. bantuan ieu kudu dipulang ku ngirim hiji bilatung-bilatung anjeun Yurie BSF.

      Jumlah ngabalikeun duit nu teu tunduk kana relief dipikaresep pisan. Simkuring teu narima RIBA. Sagala nilai tina bantuan kami nyadiakeun, sarta henteu sakumpulan administrasi.

      Kitu patut eta atoh maneh mayar kalawan bilatung.

      7. moal sasaran

      Pengawas lapangan pertanian bilatung nu ensures anjeun meunang suksés. Hidayah widang ieu pohara penting sabab masalah anjeun nyanghareupan sapopoé téh ngan "sarupa" pikeun masalah patani nguap.

      Di dieu, dina peran DUTA program Yurie BSF hadir dina tegalan Anjeun. Nyadiakeun hidayah langsung luyu jeung kaayaan nu aya.

      Kalawan program duta BSF Yurie ieu lajeng Anjeun moal bisa nyorangan. For keur ayaan urang babarengan ku cara nyokot palajaran anu leuwih kami bersyukur pikeun mantuan batur lajeng kasuksésan anu pasti datang leuwih.

      8. Taya Guarantor

      Keur naon urang mean asah dugi ka bilatung kasuksésan pertanian estu nepi ka sukses.

      Rébuan babaturan Yurie BSF saprak 2007 nyaho nepi ka kiwari masih dina kalangkang Yurie BSF. NO ongkos tambahan RUPIAHS acan.

      Naon maranéhna teu leungit?

      Sumuhun henteu, prinsip urang téh suksés eta babarengan, lamun babaturan Yurie bener suksés lajeng hasilna maggotnya bakal jadi dijual ka Yurie BSF. Ieu ngandung harti yén urang kudu saling.

      9. pasar sempit

      Kumaha bisa nyadiakeun sasatoan sarta hawana pasar nasional? syarat ternak anu kira leuwih ti 2019 20-21 juta ton ternak. Hiji kasempetan bisnis pisan lucrative.

      Salaku sobat ti BSF Yurie otomatis anjeun jadi anggota COOP bilatung INDONESIA.

      Bilatung koperasi milik bangsa Indonesia Indonésia, minangka bilatung jual wadahna resmi tur kamajuan bisnis séjén.

      Anjeun bakal ngarasakeun mangpaat distribution koperasi ti bilatung panghasilan net Indonésia.

      Bilatung jeung Earthworm

      Patani cacing mindeng meunang jentik cacing maranéhanana di tempat. Larva paling palinter transformasi runtah "gizi tinggi" kana pakan ternak.

      Cacing hadé dina ngarobah bahan tinggi selulosa (kertas, kardus, daun, bahan tutuwuhan iwal kai) kana hiji amandemen taneuh alus teuing.

      Earthworms tumuwuh ogé dina résidu dihasilkeun tina larva flies, tapi leachate ngandung énzim sarta condong jadi teuing asam pikeun cacing.

      perlu béda

      Kagiatan jentik bisa ngajaga suhu ngeunaan 37 ° C (100 ° F), bari cacing merlukeun hawa cooler.

      Paling usaha keur nambahan jumlah jentik badag cacing dina wadahna sarua, dina waktos anu sareng eta teu jalan.

      Cacing bisa salamet dina jarian nalika handap mangrupa taneuh. Cacing bisa hirup di wastebasket nalika angka nu gede ngarupakeun jentik teu aya.

      Cacing bisa ditambahkeun lamun populasi handap larval (dina usum) jeung cacing bisa digedékeun di jarian tiasa bari nungguan endog tina prajurit hideung liar flies.

      Salaku feed, larva bsf teu dipikawanoh salaku hiji host perantara cacing parasit nu nginféksi manuk, sedengkeun cacing beureum nyaéta host kana loba sato.

      BSF kasakit bilatung

      Di Afrika Kulon, Dirhinus giffardii geus kapanggih salaku parasitoid of pupae H. illucens jeung produksi endog handap.

      Nu nyababkeun ngurangan stok nepi ka 72%. parasit ieu dibawa ku wasps na precautions bakal dicokot ngajaga wewengkon tina serangan nyiruan jentik enlargement.

      Kumaha Raising bilatung

      Loba cara pikeun bilatung budidaya. Sagala rupa média bisa dipaké pikeun ngahasilkeun bilatung kawas runtah, kokotor na kandang.

      Milih mana wae média dipake media nu gampang sadia na "ampir gratis".

      Teu dianjurkeun ngagunakeun média ku purchasing kayaning maké bran.

      Budidaya média bilatung bilatung bran salian tempo kualitas dihasilkeun oge low. Kusabab eusi gizi dina bran low.

      Raising rupa Média bilatung

      • Budidaya Reban kandang bilatung Media
      • Budidaya Runtah bilatung Media
      • Budidaya bilatung Media Jarian

      ngapung-bsf

      Bilatung budidaya Reban kandang

      Hiji cara anu ngagunakeun média bilatung pertanian kandang.

      Budidaya média bilatung jeung kandang téh cara alus ngahasilkeun bilatung dina jumlah badag di béaya rendah.

      Sagala kandang tatanén anu bisa dipaké salaku medium dina budidaya bilatung.

      Sacara prinsip, sakabeh kandang nu bisa dipaké salaku medium budidaya bilatung. Ku kituna taya alesan mésér média substrat pertanian unruk bilatung.

      Conto kandang keur bilatung média budidaya

      • droppings embe
      • hayam kandang
      • bebek droppings
      • sapi kandang
      • puyuh kokotor
      • babi dung
      • dung kuda
      • munding kokotor

      Budidaya Runtah bilatung Media

      Budidaya bilatung jeung média asalna tina runtah ngagiling bubur, atawa minyak runtah anu kacida dianjurkeun saprak eta bisa ngahasilkeun bilatung kalawan kualitas alus.

      Kitu ogé leyuran polusi runtah bubur nu buang ka walungan.

      Kitu ogé kalayan runtah sludge minyak anu teu aya di pamakéan sarta buang jauh di wewengkon perkebunan sawit. Padahal sludge média budidaya korma pisan nice dipaké bilatung.

      Conto runtah pikeun bilatung média budidaya

      • dregs tahu
      • bran
      • bekatul
      • cake minyak
      • sludge minyak

      Budidaya bilatung Media Jarian

      runtah organik kana masalah lingkungan kiwari, sarta piled madhab. média Budiaya tiasa bilatung a.

      Budidaya bilatung jeung média jarian ieu kacida dianjurkeun salaku hasilna alus ogé tanpa disadari mantuan di resolving masalah sampah.

      masalah sampah di dunya téh jadi masalah, moal ukur di Indonesia.

      Janten pisan reueus lamun kami salah bagian leutik pikeun mantuan ngabéréskeun masalah ieu ku ngamangpaatkeun smpah sampah-jarian kana média dina budidaya bilatung.

      Conto sampah keur bilatung média budidaya

      • jarian Pasar
      • Runtah somah
      • jarian Restoran
      • Runtah rumah sakit

      Produk turunan bilatung

      Dina budidaya bilatung sahenteuna urang baris ngahasilkeun produk turunan kayaning

      • Urut bilatung (KasGot)
      • Bilatung jeung diolah
      • Cairan Pupuk Organik
      • pupuk padet

      Urut bilatung (KasGot)

      KasGot (urut bilatung) nyaeta kokotor tina hiji bilatung leutik (kayaning keusik) nu bilatung terusan anal. KasGot diturunkeun tina feed organik didahar sarta dikaluarkeun ngaliwatan bilatung anus bilatung.

      Proses ieu disebut ngaranggitkeun disebut vermicomposting. kualitas Kasgot sakitu legana gumantung kana pola perlakuan bilatung. Kasgot teu gumantung kana jenis bahan organik nu geus didahar.

      Kasgot ngandung makro jeung zat gizi mikro vitamin. Pisan nice Kasgot dipaké pikeun perbaikan gizi taneuh, jeung tumuwuhna ngahasilkeun buah jeung daun.

      pupuk Kasgot ngandung auxin nu ngagaduhan kana merangsang tumuwuhna akar tutuwuhan. Sarta ieu warta seru pikeun patani sabab geus kabuktian leuwih éféktif dina ngaronjatkeun kualitas daun na potong buah produksi.

      Gizi euyeub Kasgot

      Kasgot hasilna tina métabolik awak prosés bilatung atanapi vermicompost pisan beunghar gizi diperlukeun pikeun kasuburan taneuh.

      Kasgot ngandung hiji gizi lengkep (kimia makro na mikro). Dina prosés kasgot geus ngalaman dua kali dékomposisi bahan organik.

      Kahiji, anu prosés penting moment baktéri méméh dahar bilatung. Kadua, prosés ku bilatung sorangan, nyaéta nalika bahan hadir organik dina bilatung burih.

      Nu lajeng terurai ngaliwatan prosés métabolik. Kituna eta katelah engine bilatung bio-degradable.

      stimulan Plant

      unsur kimia hadir dina kasgot siap diserep ku tutuwuhan jeung kasgot ngandung mikroba jeung tumuwuh tangkal stimulating hormon, ku kituna pikeun mantuan dina tumuwuhna pepelakan gancang.

      Jumlah mikroba anu loba dina kasgot dilayanan pikeun ngagancangkeun pelepasan gizi kana formulir diperlukeun ku tutuwuhan.

      Babandingan N, P, K POC KasGot (Dipaké bilatung)

      teu

      tipe Stools

      Eusi N

      Eusi P

      Eusi K

      1 Kasgot 1,50 4,11 1,22
      2 vermicompost 1,38 4,23 1,22
      3 sapi kandang 0,96 0,68 1,68
      4 dung kuda 0,49 0,73 0,83
      5 hayam kandang 2,72 6,32 2,03
      6 kokotor Ducks 0,84 1,81 0,42
      7 droppings embe 0,61 0,31 0,18
      8 babi dung 1,24 1,83 0,74

      Eusi Pupuk Organik Kasgot

      Eusi gizi bilatung dipake gumantung kana sumber feed dibikeun ka bilatung nu.

      Beuki rupa-rupa eupan beuki rupa-rupa kabéh zat gizi di kasgot. Tapi sacara umum dina kasgot eusi gizi saperti kieu:

      • Nitrogén (N) 0,63%
      • Fosfor (P) 0,35%
      • Kalium (K) 0,20%
      • Kalsium (Ca) 0,23%
      • Magnésium (Mg) 0,26%
      • Natrium (Na) 0,07%
      • Tambaga (Cu) 17,58%
      • Séng (Zn) 0,007%
      • Manganium (Bungbulang) 0,003%
      • Beusi (Fe) 0,79%
      • Boron (B) 0,21%
      • Molybdenum (Mo) 14,48%
      • TK 35,80 Meg / 100mg
      • Kapasitas ka toko cai 41,23% na
      • asam humus 13,88%

      Kauntungannana Pupuk Kasgot

      Biaya pikeun bahan dipaké pikeun nyieun kasgot pupuk nyaeta zat organik nu loba sabudeureun urang.

      Pupuk moal kasgot ngaruksak taneuh alatan bébas bahan kimia. Ayeuna damel kasgot pupuk bisa dipaké mayeng tur henteu ngabalukarkeun efek samping négatip keur taneuh jeung tutuwuhan.

      karugian Pupuk Kasgot

      Éféktivitas pabrik henteu sakumaha gancang sakumaha pupuk anorganik. Kusabab pupuk dijieun sacara alami kasgot.

      Pupuk Manfaat Kasgot

      Nulungan vegetative sarta pertumbuhan generative tutuwuhan pikeun pepelakan hias, Sayuran jeung bungbuahan. Ngabantu ningkatkeun pintonan tina tutuwuhan jadi leuwih aheng.

      Warna kembang, tékstur jeung sikep pepelakan hadé. Kasgot pohara alus salaku media penanaman seedbed.

      Ngandung hormon pikeun ngaronjatkeun fisik, kimiawi na taneuh biologis. Aman ngagunakeun dina jangka panjang alatan tanpa bahan kimia.

      Dosis Pupuk Kasgot

      Kasgot pupuk pikeun potted 1kg 3kg kasgot taneuh dicampur, bari keur badag tanah-6 10 kg kasgot unggal 10m2

      Catetan:

      Kasgot dosis kacida gumantung tina tutuwuhan jeung kualitas taneuh bakal fostered.

      Bilatung Liquid Pupuk Organik

      Kaunggulan cairan pupuk organik (POC) bilatung téh ngabogaan jumlah eusi nitrogén, fosfor, kalium sarta leuwih cai, ngandung stimulants geus tumuwuh tur bisa nyegah datangna rupa hama.

      Sifat tur ciri tina pupuk organik cair

      Bilatung pupuk organik cair kedah salaku hiji Tangtu tambahan. Kusabab kasgot disimpen deui dina pamakéan kasgot média padet.

      Bari cair gizi pupuk organik anu bilatung langkung rentan dibawa jauh ku erosi cai jeung ngejat.

      Tapi aya hiji kaunggulan béda nalika maké bilatung POC ieu leuwih gampang dicerna ku daun tutuwuhan jeung buah sakumaha ogé ngawula ka salaku bungbuahan pertumbuhan enhancer sarta sikina.

      Utamana lamun daun jeung buah mimiti bertunas. POC bilatung nice sabab bisa diserep langsung ngaliwatan stomata atanapi liang.

      POC Award bilatung kudu nengetan dosis ulah overdose sarta ngabalukarkeun maot dina tutuwuhan.

      Rata tutuwuhan bisa nyerep gizi teu leuwih ti 2% per poé.

      Dosis Mangpaat POC bilatung

      Tambahkeun POC jeung cai bersih. Sakali cai anyar dicampurkeun dina semprot Conc moal leuwih ti 2 1% atawa Pikeun unggal liter POC 100 bilatung dicampurkeun jeung hiji liter cai.

      Menyemprot lamun parobahan fase tina vegetative mun generative nu ngahasilkeun buah, siki atanapi tubers.

      Award Jadwal POC bilatung saminggu sakali salila usum halodo. Nalika usum huja semprotka unggal poé 3 keur POC wasted ku rainwater.

      Catetan:

      POC bilatung dosis kudu disaluyukeun ku tatangkalan bakal dibikeun POC bilatung.

      Rework bilatung

      Ngahasilkeun jadi prepupa atanapi jentik bilatung kedah diolah heula kana rupa olahan.

      Ieu di tambahan pikeun maksimalkeun pungsi ngahasilkeun pamotongan ogé bisa disimpen dina waktu lila. Sarta di gunaka lamun diperlukeun.

      Olahan sampel bilatung

      • Chrispy bilatung
      • Maggots seger
      • beku bilatung
      • bilatung oven
      • pasta bilatung
      • pellets bilatung
      • iteuk bilatung
      • tipung bilatung

      bilatung Feed

      Bilatung bisa eupan nanaon? Hiji eusi gizi bilatung nyaeta protéin,

      Jeung protéin ieu diperlukeun ku sagala tatanén sarta malah manusa. Ku kituna sagala sato nu bisa dibikeun bilatung. Dina jawaban eta sadayana sato merlukeun protéin sato.

      Ngan eusi protéinna diperlukeun ku unggal sato mah béda. Kituna leyuran nyaéta pikeun ngokolakeun bilatung kana rupa olahan munggaran.

      Eusi protein na diatur nurutkeun kaperluan tatanén.

      Bilatung Good Pikeun Gebang Manuk

      • Manuk Anis Kembang
      • Manuk Beureum Anis
      • manuk Branjangan
      • manuk Cendet
      • manuk Ciblek
      • manuk Ciploh
      • Manuk Cucak Ijo
      • Manuk Cucak Beard
      • manuk Wren
      • Jalak
      • kacer manuk
      • Kanaria
      • Kicauan manuk Cucak Rawa
      • Kicauan manuk Pied Myna
      • Hummingbird Ninja
      • manuk lovebird
      • Murai Batu Manuk
      • Manuk Panca Warna
      • woodpecker
      • manuk Pleci
      • tledekan manuk
      • manuk Trucukan

      Bilatung Good Pikeun Bangkok Hayam Feed

      • hayam Blorok
      • hayam Jali
      • hayam Jragem
      • hayam Klawu
      • hayam Mathai
      • hayam Pakhoy
      • hayam bodas
      • hayam Wangkas
      • Hayam Wido Atawa Jalak
      • wiring hayam

      Bilatung Good Pikeun Jukut Hayam Feed

      • hayam Ameraucana
      • hayam Balenggek
      • Hayam Batik (Sebright)
      • hayam Bekisar
      • Brahma hayam
      • hayam Cemani
      • Cochin hayam
      • Hayam Leuweung Héjo
      • Gray Kai hayam jalu
      • Hayam Beureum Leuweung
      • Hayam Leuweung Sri Lanka
      • hayam Turkeys
      • Hayam Kapas (Silkie hen)
      • hayam kate
      • hayam Ketawa
      • Modern hayam Game Bantam
      • Taranjang hayam beuheung
      • Ayam Nunukan
      • hayam Onagodari
      • hayam Orpington
      • hayam Phoenix
      • Hayam Pabedilan Rock
      • Polandia Hayam Atawa Polandia
      • Hayam rendah Batu
      • hayam Rosecomb
      • hayam Serama
      • Sumatra hayam

      Bilatung Good Pikeun Hayam Asalna Feed

      • hayam Arab
      • hayam Bali
      • hayam Bangkok
      • hayam Ciparage
      • hayam jalu gagak
      • Hayam Jantun Jeung
      • hayam Kalosi
      • Ayam Kampung
      • Kedu
      • hayam Ketawa
      • hayam Kinantan
      • hayam Maleo
      • hayam Merawang
      • Ayam Nunukan
      • hayam Pelung
      • hayam Sedayu
      • hayam Sentul Kidul

      Bilatung Good Pikeun Broiler Feed

      • Bresse hayam
      • hayam Brown Leghorn
      • hayam Buckeye
      • hayam Chantecler
      • Hayam Cornish Palang
      • Hayam Mesir Fayoumi
      • Hayam Merdika Rangers
      • hayam Jersey Giant
      • hayam Orpington
      • Turken hayam (Naked beuheung)

      Bilatung Good Pikeun peletakan Hayam Feed

      • hayam Ancona
      • hayam Barnevelder
      • hayam buff Orpington
      • hayam Hamburg
      • hayam hibrida
      • hayam Leghorn
      • hayam Maran
      • Pabedilan Rock hayam / dihalang Rock
      • hayam Rhode Island Beureum
      • hayam Sussex

      Bilatung Good Pikeun Aquaculture Feed lele

      • Tatanén Lele Dumbo
      • sapi lele Lokal
      • Tatanén Lele Masamo
      • Tatanén Lele mutiara
      • Tatanén Lele Phyton
      • Tatanén Lele Sangkuriang

      Bilatung Good Pikeun Gebang nila

      • Nila Cangkringan
      • Nila Larasati
      • Nila JICA
      • Nila Best
      • Nila Citralada
      • Nila Gesit
      • Nila kasinugrahan
      • Nila Hideung 69
      • Nila Nifi
      • Nila Nirwana

      Bilatung Good Pikeun Gebang Cork

      • Channa cork barca
      • Channa cork Bleheri
      • Channa cork Diplogramma
      • Micropeltes cork Channa
      • Channa cork pleuro

      Bilatung Good Pikeun bebek Feed

      • Sapi Lokal bebek Magelang
      • Sapi Lokal bebek Tegal
      • bebek tatanén Peking
      • Sapi bebek Albino
      • Sapi bebek Tiktok
      • Sapi bebek Alabio
      • Tatanén Bebek Bali
      • Sapi bebek Bikang Mojosari
      • Sapi bebek bebek buff
      • Sapi bebek Cirebon Atawa Rambon
      • Sapi bebek runner India
      • Sapi bebek Khaki Champbell
      • Sapi bebek Magelang
      • Sapi bebek Tegal

      Bilatung Good Pikeun Gebang Réptil

      • oray
      • Bearded Naga
      • Macan Geckos
      • kuya

      Bilatung Good Pikeun Gebang Arowana

      Bilatung Good Pikeun Koi Feed

      Hoyong Diajar prakna
      Langsung di ranch anu?

      Yurie Komunitas BSF

      Pin Eta dina Pinterest

      bagikeun ieu
      G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!