Select Page

Yurie BSF

Pyetje dhe përgjigje
Lidhur me BSF

Assalammualaikum wr wb

Ju lutemi ndihmoni me pyetjen dhe përgjigjen në lidhje me maggot BSF (fluturojnë ushtarët e zi) në SHARE (të përbashkët) me mediat sociale si WA, FB, G +, Pinterest, LinkedIn Twitter etj. Shpresojmë se ky shërbim për shkëmbimin e njohurive mund të jetë kursimi ynë në fund më vonë. Aaamiinn

Black Soldier Fly

Cili është emri i fluturimit?

ushtar i zi fluturojnë (hermetia illucens) ose ushtria e zezë fluturojnë.

A është e sigurt për njerëzit?
 • fluturoj ushtar i zi (Hermetia illucens) të sigurt për njerëzit, sepse nuk mbajnë gjenet e sëmundjes si llojet e tjera të mizave.

Për detaje, ju lutemi shihni >> http://bit.ly/2KTuZu4

Cili është dallimi me mizat e tjera?
 • fluturoj ushtar i zi (Hermetia illucens) nuk sjell një epidemi
 • Fluturojnë mish (Sarcophagidae), fluturoj gjelbër (calliphoridae), shtëpi fluturon (musca domestica) sjell një murtajë.
 • Fizikisht, madhësia dhe ngjyra e trupit janë shumë të ndryshme.
 • Mosha e mizave ushtar i zi shumë shpejt mes vetëm 5 - 8 ditë, ndërsa mizat e tjera jetojnë më shumë se 30 në ditë.
 • fluturoj ushtar i zi nuk mund të hani, dhe jeton nga pirja e vesës ose mjaltë.
Cilat janë përparësitë?
 • Të aftë për të sprapsur fluturon e gjelbër dhe fluturon në shtëpi.
 • Mos sillni shpërthime të sëmundjes si llojet e tjera të mizave.
 • Nuk do të ngrihet në ushqimin e njeriut, sepse ushtar zi fluturojnë mos hani
 • Mos u kafshoni.
 • Breed mirë në klimat tropikale.
 • PA SIGUR

Rezultatet e provuara të bollshme Pa BAU 10 në vijim përparësitë e bagëtive të BSF-së >> http://bit.ly/2IUBtHg

Cili është ushqimi?

Fluturojnë ushtarët e zi nuk ha, ata që hanë janë fëmijë të quajtur larva, maggots ose maggots.

Si të dalloni meshkujt dhe femrat?

Si të dallojmë seksin ushtar zi fluturojnë është të shikojmë në organet gjenitale të tyre.

Seksi i një mushkeje femërore ka formë si një gjilpërë.

Ndërsa organet gjenitale janë të rrumbullakëta si një pllakë qelqi ose luledielli.

Shiko detajet këtu >> http://bit.ly/2u3GB6p

Si e njihni moshën?

Për të gjetur moshën e BSF mund të identifikohen nga aktivitetet e tyre të përditshme.

BSF të rinj priren të qëndrojnë ende në mur të kafazit ose në degë.

Ndërsa të rriturit aktivë të BSF fluturojnë dhe bashkohen.

Si ta merrni?
 • Merrni nga natyra.
 • Bli nga fermerët.

Kontrolloni vendndodhjen e fermës 99 Indonesian foltore >> http://bit.ly/2AadIcv

Sa vjeç është?

Në përgjithësi, moshat BSF janë midis tetë dhe katërmbëdhjetë ditë.

Ku është?

ushtar zi fluturojnë ka shumë në shumë zona ku ka pemë lulëzuar.

Në Indonezi duhet të ketë sepse këto miza mund të rriten mirë në vendet tropikale.

Cilat janë gjenitalet si?

organe gjenitale ushtar zi fluturojnë në bisht, forma e gjinisë femërore e gjatë rrethore i ngjan një gjilpëre rrethore.

Ndërsa organet gjenitale të meshkujve janë të sheshtë si binarët e xhamit ose sunflowers.

Kur një femër shkul nga organet gjenitale të saj duke treguar se ajo është e pjekur dhe e gatshme për t'u bashkuar.

Për detaje shihni> http://bit.ly/2u3GB6p

Kur do të fillojë produktivisht?

Tre ose katër ditë pas vizimit, BSF është rritur dhe më pas është bashkuar.

Pas çiftëzimit brenda disa orësh, miza mashkullore do të vdesë.

Ndërsa femrat fluturojnë dy ose tre ditë më vonë vdesin pas vendosjes së vezëve të tyre.

Cili është ushqimi i tij i preferuar?

BSF nuk ha, gjatë jetës së tij pinte vetëm ujë të vjella ose mjaltë.

A ka një BSF, fluturon të tjera largohen?

Në zonën e fermës maggot ka shumë mizat ushtar i zi ajo do të largojë nga llojet e tjera të mizave.

Kjo është për shkak të një mori fluturash ushtar i zi bëjnë një tingull / sinjal që "shënon" territorin e tyre.

Shembull: nëse një mace ose një qen apo luan shënon territorin e tyre duke "urinuar" në territorin ose pemën e tyre.

martohem

Kur të martohem?

Në përgjithësi, të rriturit e rritur bëjnë martesë pas moshës 3 deri në 4 në ditë.

Si mund të martohesh?

BSf fluturon në ajër, ndjekin njëri-tjetrin, pastaj bashkojnë organet gjenitale të tyre dhe rrokulliset në sipërfaqen e gjetheve me pozicione mbivendosëse.

Tjetra është procesi i mating ose mating kjo i kthehen njëri-tjetrit.

Për detaje shihni> http://bit.ly/2NpSY5L

Sa kohë është koha e grumbullimit / grumbullimit?

Bashkimi BSF ose martesa zgjasin për minuta 5 - 10. Për më tepër, ata largohen nga njëri-tjetri.

vezë

Si i hedhin vezët?

BsF maggot vezë është lëshuar përmes organeve gjenitale femërore.

Kur BSF i hedh vezët, organet gjenitale të BSF dalin të futen në mediat e magazinimit të vezëve të tilla si gjethe, copa kartoni, druri dhe kështu me radhë.

Sa BSF vë vezë?

BSF sapo lind në mes të vezëve 500 - 900, ose e quajti grupin e vezës BSF

Cila është forma e vezës si?

Vezët BSF janë formuar si një ngjyrë ovale, e bardhë, gradualisht ndryshon ngjyrë të verdhë.

i ri

Foshnja Maggot - i mitur?

Kur vizatimi larvat e foshnjës do të bjerë direkt në grumbullin e ushqimit nën të.

Larvat e foshnjës pastaj jetojnë dhe rriten rreth tre deri në katër javë.

Pse larvat apo maggot janë super të shkëlqyera?

Larvat BSF janë të njohura të jenë të vështira, sepse ata mund të jetojnë në mjedise me përmbajtje të lartë kripe, alkool, acide (Acidet) bovë amoniak.

Në temperaturat e ftohta dhe mungesa e ushqimit natyrisht larvat BSF do të hibernojnë (joaktiv).

Dhe kthehuni në aktivitet kur temperatura të kthehet në normale ose kur burimet e ushqimit janë në dispozicion përsëri.

krimb

Larva - maggot?

Larvat BSf ose maggots jetojnë duke përjetuar disa faza.

Të shënuar nga ndërrimi i ngjyrës së lëkurës.

Bardha e verdhë pastaj kthehet në kafe të lehta.

Në këtë fazë larvat mund të rriten në gjatësi për të arritur 1,5 - 2cm.

Kur fillon të fitojë Maggot?

Larvat fillojnë produktivisht që nga vreshtimi, në kushte mjedisore me ushqim të bollshëm.

Në një ditë larvat mund të hedhin plehra sa dyfishin e peshës së trupit.

Sa vjeç është Maggot?

Në përgjithësi, mosha e magjisë është ndërmjet tre dhe katër javë.

Çfarë do të thotë maggot detrivora?

grup do të thotë detrivora hani materie organike të tilla si bimët, mbetjet organike, plehrat e bagëtive dhe mbeturinat e fabrikës.

Maggot ka një numër përfitimesh?

BSF Maggots kanë shumë përfitime, sepse ato janë të pasura me ushqyes, yndyrë, kalcium, aminoacidet dhe proteina të larta.

Kështu që përdoret mirë si ushqim i kafshëve për peshq, shpendë, zvarranikë, derra, mishngrënës dhe omnivorë.

Zakonisht maggots janë përpunuar në:

 • Makarona Maggot
 • Miell gruri
 • Fishekëve Maggot
 • Chripy Maggot
 • Fshat i freskët

Maggot është gjithashtu e përdorur gjerësisht në mjekësi me termin maggot terapi.

Ose që policia të përdoret si mjet për të identifikuar moshën e trupit të vdekur.

Në disa vende është bërë edhe një ushqim i preferuar dhe është në dispozicion në restorante. ose të bëra në një rostiçeri.

Pse është Maggot BSF?

Është shumë e rëndësishme që nga fillimi që e kuptoni shumë mirë se në bagëti janë mizat e llojit ushtar zi fluturojnë ose illucens hermitia.

Mos fluturon mizat jeshile që kryejnë shpërthime të sëmundjes.

Maggot BSF Vs Maggot?

Mënyra për t'i dalluar është shumë e lehtë, BSF është e zezë dhe fluturoja e gjelbër është e gjelbër.

BSF është e gjatë dhe e pakta. Ndërsa fluturat e gjelbra janë të shkurtra dhe të majme.

Prepupa

Prepupa?
 • Prepupa është faza e larve të rritura prej rreth tre deri në katër javë të vjetra.

  Larvat që kanë arritur këtë fazë zakonisht shihen lehtësisht nga ngjyra që është zezë.

krizalidë

A është kjo një pupa?

Pupa ose faza e fshikëzave ku larvat e maggoteve janë të palëvizshme dhe qëndrojnë të ngurtë si të vdekur.

Në këtë fazë procesi i formimit të organeve të mizave, nga sytë, këmbët, stomaku, kokën etj.

Pupa apo fshikëza është rreth një javë e vjetër para se të ndryshojë ose të vidhoset në një flutur ushtar i zi.

enë

Cila është enë më e mirë e grirës?
 • Enë katror pishinë bërë nga çimento dhe tulla.
 • Enë katror pishinë bërë nga tulla.
 • Enë e rrumbullakët nga materiali i zbrazët
 • Pishinë katrorë të pëlhurës së pëlhurës ose materialit flamur
 • Enë kuti druri madhësinë e një kuti vezë.
 • Enë shumëkatëshe të raftit prej druri.
 • Kontejnerët e vaskave plastike ose mbytet e të gjitha madhësive.
 • Enë për shportë frutash.
Në qoftë se baza e pellgut të çimentos nuk zhduket,

Kontejnerët me baze çimentoje janë më të mira se sa pellget e dyshemesë, sepse qarkullimi i ujit mund të jetë më i qetë.

Nëse pellgja është në formë të çimentos, duhet t'i jepet një vrimë ku uji drenohet nga pellgja.

Si për përdorimin e një vaskë plastike ose pëlhurë gomuar?

Pjesët e vaskës ose pëlhurës së plastikës duhet të kenë një vrimë për të hequr ujin e tepërt dhe të parashikojnë shfaqjen e ujit të ndenjur.

Madhësia e vrimës dhe sasisë duhet të rregullohet dhe të sigurohet që qarkullimi i ujit të jetë mjaft i qetë.

enë

Cila është enë më e mirë e grirës?
 • Enë katror pishinë bërë nga çimento dhe tulla.
 • Enë katror pishinë bërë nga tulla.
 • Enë e rrumbullakët nga materiali i zbrazët
 • Pishinë katrorë të pëlhurës së pëlhurës ose materialit flamur
 • Enë kuti druri madhësinë e një kuti vezë.
 • Enë shumëkatëshe të raftit prej druri.
 • Kontejnerët e vaskave plastike ose mbytet e të gjitha madhësive.
 • Enë për shportë frutash.
Në qoftë se baza e pellgut të çimentos nuk zhduket,

Kontejnerët me baze çimentoje janë më të mira se sa pellget e dyshemesë, sepse qarkullimi i ujit mund të jetë më i qetë.

Nëse pellgja është në formë të çimentos, duhet t'i jepet një vrimë ku uji drenohet nga pellgja.

Si për përdorimin e një vaskë plastike ose pëlhurë gomuar?

Pjesët e vaskës ose pëlhurës së plastikës duhet të kenë një vrimë për të hequr ujin e tepërt dhe të parashikojnë shfaqjen e ujit të ndenjur.

Madhësia e vrimës dhe sasisë duhet të rregullohet dhe të sigurohet që qarkullimi i ujit të jetë mjaft i qetë.

Media

Çfarë ndodh nëse mediat janë shumë të lagura?

Kjo gjendje tregon mediat që nuk janë të shëndetshme për zhvillimin e maggot dhe shkaktojnë erë të keqe.

Maggot nuk është i shëndetshëm sepse sistemi i frymëmarrjes është shumë i shqetësuar.

Disa krimba do të dalin në sipërfaqe dhe do të ikin.

Cilat janë karakteristikat e një medie të shëndetshme maggot?

Karakteristikat e një medalje të shëndetshme maggot janë si më poshtë:

 • Mediat janë të lira dhe nuk ngurtësohen dhe nuk përmbyten.
 • Ka gjithmonë media të reja.
Media Maggot është çelësi i kultivimit të suksesshëm, çfarë do të thotë kjo?

Media Maggot është një mjedis ku jeton Maggot si dhe ushqehet për maggot vetë.

Nëse mjedisi ose mediat maggot janë të shëndetshme, maggot automatikisht do të jetë i shëndetshëm.

Anasjelltas, nëse mediat maggot nuk janë të shëndetshme, kjo do të ndikojë në shëndetin dhe rritjen e maggot.

Kur duhet të jepni media të reja?

Çdo herë që jepen lajthitë, media është caktuar për një ose dy javë në mënyrë të barabartë në sipërfaqen e medias.

Si të mbash mediat maggot?
 • Mediat maggot duhet të ruhen duke shtuar rregullisht media të reja.
 • Mediat mbahen me lagështi me lotim të rregullt.
Çfarë mund të përdoret si media maggot?
 • Regjistri i kërpudhave.
 • Tallash.
 • Kashtë e thyer e orizit.
 • Humus natyral ose plehrash.
 • Komposto rezultatet e fermentimit bakterial.
 • Duck / qafë / lopë / dhi / lepur / pule / pleh duck.
 • Cocopit ose fibra kokosit.
 • Mbeturinat shtëpiake.
 • Mbeturinat e tregut.
 • Stalla e ushqimit.
 • Tofu.
 • Bran ose krunde.
 • Vaj llum Palm
 • Torta e naftës Palm
 • dll

Shihni mënyrën këtu >> http://bit.ly/2CuSxTY

Mund tallash të përdoret si media maggot?

Ju mundeni, nëse mediat janë më të disponueshme përreth nesh.

A mund të përzihet mediumi i keq me media të tjera?

Ju mund, qëllimi është të përdorni materialet e disponueshme të medias në mjediset tona përkatëse.

A duhet të fermentohen mediat e zeza?

Nuk ka nevojë.

Media - Kulture

Në thelb mediat që mund të përdoren janë mediat organike, siç janë:

KasGot

Si e dalloni kasgotin nga media?

Kasgot ose gjurmët e krimbave ose bredhjet e krimbit duhet të jenë të përziera në një vend.

Për të dalluar cassava nga media, është e qartë se karakteristikat e cassava janë të zeza, cilësi është si kokrrat e rërës.

lehje

A mund të jepet bagëti pleh organik direkt në krimb?

Ju mundeni

Shihni mënyrën këtu >> http://bit.ly/2Lpt0OR

A mund të përdoret plehra e re e lopës si ushqim maggot?

Ju mundeni.

Shihni mënyrën këtu >> http://bit.ly/2RcfxPT

Grabitqar

Çka dhe kush është grabitqar?

Predatorët apo armiqtë e kultivimit të maggot janë:

 • Rats.
 • Chicken.
 • Duck.
 • Dog.
 • mace
 • Ant.
 • harabel
 • spiders
 • gekon
 • dll

kafaz

Cilat janë kërkesat e një shtëpie të mirë BSF / mbyllje?

Ju mund të shihni kërkesat e banimit të mirë të Maggot në >> http://bit.ly/2tWfj2o

Përgatitni tërësinë

Duhet të sigurohen disa mjete dhe pajisje si:

 • Mbyllje BSF
 • Vendi i zgjerimit të gërmadhave
 • Vendi i skuqjes së vezëve
 • Enë me vezë
 • Rack vezë
 • Maggot Rack
 • dll

Makarona

Si të Bëni Makarona Maggot

Së shpejti ...

miell

Si të Bëni Miell Maggot

Së shpejti ...

peleta

Si për të bërë fishekëve Maggot

Së shpejti ...

kultivim

A mund të jetë kultivimi i zierjes në temperatura të nxehta?

Kultivimi i drithit nuk ndikohet drejtpërdrejt nga temperatura e mjedisit, siç janë temperaturat e nxehta apo të ftohta, mjediset e lagura ose të thata etj.

Për shkak se zhvillimi i krimbit ka një efekt të drejtpërdrejtë është gjendja e vetë mediave maggot. Dhe mediat e qëndrimit mund të kushtëzohen sipas kërkesave të maggot.

Mund kultivimi i Maggot të jetë i hapur?

Kultivimi mund të bëhet jashtë apo jashtë ose në një dhomë të mbyllur.

Kultivimi mund të bëhet gjithashtu në një vend të lagësht me ventilim minimal të ajrit dhe rrezet e diellit.

Hap pas hapi Kultivimi i krimbave

Rekomandimet për studimin e kultivimit të krimbit duhet të bëhen në faza, hap pas hapi, në mënyrë që rezultatet të mund të maksimizohen.

Për më tepër, rezultatet e praktikës në çdo hap duhet të analizohen në mënyrë korrekte ose duhet të korrigjohen.

Hap pas hapi kultivimin e krimbave, duke perfshire kullimin e marketingut
>> http://bit.ly/2GDzATm

Këshilla për fillestarët dhe të moshuarit për rezultatet më të mira
>> http://bit.ly/2BDVKiE

marketing

Udhëzues për Marketing Maggot

Marketing Maggot është shumë i lehtë, një mënyrë është ta shesësh atë për vete për t'u përdorur si një mjet për të ulur koston e blerjes së fishekëve.

Nëse nuk keni bagëti tuaj, ju mund t'i qaseni dhe afroheni vendeve të listuara më poshtë:

 • Komuniteti dhe qendra bujqësore e ujërave të ëmbla.
 • Komuniteti i peshkatarëve dhe qendra e peshkut të ujërave të ëmbla.
 • Komuniteti dhe qendra e fermave të peshkut ngjala.
 • Komuniteti dekorativ zogjsh.
 • Spote peshkimi.
 • Përbërës kozmetikë dhe bimor.
 • Përbërësit bazë për nevojat farmaceutike.
 • Menaxhimi i integruar i mbetjeve me bankat e mbeturinave.
 • Filloi biznesin e ushqimit të kafshëve.
 • Zgjerimi i biznesit të peshkut dhe shpendëve.
 • Shitet tek Yurie BSF.

Shikoni se si t'i shisni Yurie BSF granteve për ata që janë në nevojë
Grant >> http://bit.ly/2V6gQyX
Marketing Maggot >> http://bit.ly/2RcS7tQ
Shitjet e verdha >> http://bit.ly/2ELaFLS

stërvitje

Trajnim i Drejtpërdrejtë në Bujqësi

Nëse vendosni të merrni pjesë në trajnimin e kultivimit të drithërave, është e rëndësishme jo vetëm që të jeni në gjendje të prodhoni krimb.

Por zgjidhni një vend trajnimi që ka provuar të suksesshme, duke përfshirë shpërndarjen e prodhimit.

Më poshtë është një program trajnimi me Yurie BSF:

1. PRODHIMI I MAGGOT BSF
Ju do të jeni në gjendje të prodhoni krim për mjedisin BSF PA BAU, me rezultate të bollshme brenda muajit 1,5.

Klikoni për provë> http://bit.ly/2Lpt0OR

2. APLIKIMI I MAGGOT BSF
Ju mund të përzierni birrë BSF me FORMULA SPECIALE në mënyrë që blegtoria të jetë më e shpejtë.

Klikoni për provë> http://bit.ly/2SXcBE8

3. MAGGOT BSF MARKETING
SHITJE TE YURIE BSF !!! Ju nuk keni nevojë të jeni të hutuar rreth marketingut maggot, sepse Yurie BSF do ta blejë atë

Klikoni për provë> http://bit.ly/2Bu7zHQ

4. ZHVILLIMI I BIZNESIT
Yurie BSF ka siguruar ndihmën më të mirë të Rp100.000.000 që mund të përdorni për të rritur kapacitetin e prodhimit të biznesit tuaj të kultivimit Maggot.

Rimbursimet e paguara me majë pa florë - JO RIBA!

Klikoni për provë> http://bit.ly/2oR86hp

5. AMBASADOR YURIE BSFANDA NUK DO TË JETË VET.
AMBASADOR YURIE BSF është gati të jetë prezent në fermën tuaj

AMBASADOR Yurie BSF është i pranishëm në më shumë se 100 qytete për të ofruar udhëzime praktike direkt në fermat e tyre përkatëse.

LIBRI TANI! 0812-2105-2808

6. YURIE BSF UNIVERSITY
Në YURIE BSF UNIVERSITY ju do të jepni trajnime të specializuara të nivelit të avancuar. Për të siguruar kultivimin modern të BSF pa erë është në përputhje me SOP të BSS moderne pa erë (procedurë standarde operimi).

Klikoni për provë> http://bit.ly/2A4kMY1

7. INDONESIA MAGGOTE BASHKËPUNUESE
Si një mik i Yurie BSF, ju automatikisht bëheni anëtar i KOPERASI MAGGOT INDONESIA.

Bashkëpunimi Indonesian Maggot i takon kombit indonezian, si një forum zyrtar për blerjen dhe shitjen e krimbave dhe zhvillimin e biznesit tjetër.

Ju do të gëzoni përfitimet e ndarjes së të ardhurave të mbetura të kooperativës hakmarrëse indoneziane.

Klikoni për provë> http://bit.ly/2Lm1rGt

8. AGROINDUSTRI
Ju do të jeni pjesë e zhvillimit të biznesit agroindustrial për të plotësuar kërkesat e brendshme dhe ndërkombëtare të tregut.

9. BONO PRO
Ky program CSR është i dedikuar për ata që me të vërtetë nuk kanë mundësi të blejnë një paketë të kultivimit modern BSF pa erë.

10. Lutuni dhe TRY
Fillimi i aktiviteteve tona të përditshme me lutje është një domosdoshmëri për ne që të ecim përpara gjatë gjithë ditës me Perëndinë.

Pra, ky program Yurie BSF nuk 10 është KRYESOR dhe NUMËR një nga të gjitha programet e punës 9 që janë dorëzuar.

99 Vendndodhja e Ranch

Kontrolloni 99 Vendndodhjen e Ranch Maggot

A ka kultivator kulture në qytetin tuaj?

Kontrolloni vendndodhjen 99 për fermat indoneziane

>> http://bit.ly/2AadIcv

Këshilla dhe truket

Prioritizimi i Sigurisë!

Megjithëse BSF është i sigurt për njerëzit, por në praktikë do të vijmë në kontakt me mbeturinat, plehun e bagëtive dhe mbeturinat si llumrat e vajit të palumit ose mbeturinat e tofuve e kështu me radhë.

Prandaj është e rëndësishme për ne që të përdorim doreza. Kjo sigurisht që do të shmangë duart tona të ndotura me mikrobet dhe patogjene.

Pse Maggot duhet të jetë një mall kultivimi?
 • Maggot përmban ushqyes të plotë proteina të larta kështu që është shumë e mirë për t'u përdorur për ushqimin e kafshëve.
 • Ushqimi i verdhë është shumë i ri, siç janë plehrat e tregut, stalla e ushqimit, plehut organik, mbeturinat e fabrikës që janë lehtësisht të disponueshme dhe pothuajse të lira.
 • Kultivimi i drithërave është relativisht i lehtë dhe i lirë.
 • Mbarështimi është relativisht i shpejtë dhe i natyrshëm pa fermentim, pa ilaçe, pa makina.
 • Rreziku i sëmundjes në kultivimin e krimbit është relativisht shumë minimal.
 • Perspektivat e tregut të grurit në formën e makaronave maggot, maggot miellit, fishekëve maggot janë shumë të gjerë hapur.
Përfitimet e fluturave të gjelbra?

Nuk ka asnjë krijim të vetëm të Zotit që nuk ka përfitime, duke përfshirë mizat e gjelbra gjithashtu të dobishme.

Ju lutem shikoni videon e mëposhtme për të gjetur përfitimet që mund të merren nga mizat e gjelbërta.

Kliko >> http://bit.ly/2rQPGio

video

video

Së shpejti ...

Ende keni pyetje?
Kontakto Yurie BSF
Tel / WA: 0812-2105-2808

Aksionet

Pin atë në Pinterest

Share Kjo