Select Page

Yurie BSF

Pyetje dhe përgjigje
Si të rritet mustak

Assalammualaikum wr wb
Ju lutemi ndihmoni me shkencën e pyetjes dhe përgjigjes në lidhje me mbarështimin e mustakëve
kjo është në SHARE (të përbashkët)
për mediat sociale si WA, FB, G +, Pinterest, LinkedIn Twitter etj.

Shpresojmë se kjo bamirësi për ndarjen e njohurive mund të jetë kursimi ynë në fundin e kohës. Aaamiinn

Përmbajtja juaj shkon këtu. Ndryshoni ose hiqni këtë tekst në cilësimet e përmbajtjes së inline ose modulit. Ju gjithashtu mund të stilizoni çdo aspekt të këtij moduli në modul.

ventilim

A mund të jetë pa ajrim?

Për mustaqet e pellgjeve të kullimit pa ajrim mund të jetë, por ekziston rreziku i rritjes larvë mustak është i ngadalshëm.

Dhe numri i farërave të peshkut të pajisur në pellgje nuk mund të jetë shumë.
Nëse shumë e shumë, farat do të mungojnë në oksigjen dhe mund të shkaktojnë vdekje.

Duhet të kuptohet se qëllimi i ajrimit në një pishinë është të rritet sasia e oksigjenit në pellg, kështu që ne mund të rrisim sasinë e farës së farërave të ngurta të mustakëve në pellg.

myshk

Si të merren me pishina larva që janë shumë të muskujve?

Ja se si:

 • Duke i dhënë piedestal mbi pishinë larvat e mustakeve. Kjo piedestal si një perde dielli shkon direkt në pellg. Kështu që rritja e myshkut mund të zvogëlohet.
 • A pastroni myshqin me një lugë të zezë.
 • Gjithashtu duhet të paktën një herë në javë dhënë kripë, PK ose metalin blu. Vetëm një pjesë e vogël e rutinëve të rëndësishme.

Stocking ngurta

Dendësia ideale e stoqeve për metër katror?

Për densitetin e stoqeve për metër katror mund të llogaritet duke shumëzuar pishinën PxLxT.

Për shembull, pellgjet e farave të mustakëve që matin 280cm x 300cm x 25cm me një nivel mesatar të ujit të 10 - 15cm dhe me qarkullimin e ujit, pishina mund të akomodojë deri në fidane 50.000 derisa të bëhet madhësia e 2 - 3.

  Cila është dendësia e fortë për madhësinë e 600cmx200x65cm?

  Për të mësuar në fillim mund të jetë midis bishtit 500 - 1.000.

   lehje

   Sa kohë mund të jepen farat e mustakëve peleta pluhuri ose fengli?

   Farat e mustakëve që fillojnë në moshën katërditore mund të jepen fishekë pluhuri por vetëm në sasi të vogla.

   Qëllimi i sigurimit të fishekëve të ushqimit për larvat e mustakëve për të rritur energjinë nga karbohidratet në mënyrë që larvat e mustakeve të jenë më të shëndetshme dhe të forta

   Por ende duhet t'u jepet krimbave mëndafshorë si furnizim me proteina, për ata që kanë vështirësi të marrin krimba mëndafshi mund të zëvendësohen me makarona maggot.

   Ngjit maggot është bërë nga maggot ose krimb ose larvat nga fluturojnë zi ose ushtar zi fluturojnë.

   Metoda është e lehtë, e njëjta gjë si bërja e një paste nga krimba mëndafshi.
   Kjo është lënda kryesore e papërpunuar në formën e maggot maggot të përzier me përbërës të tjerë, pastaj në një blender.

   Para përdorimit të tij, mbajeni në frigorifer për orë 24 në mënyrë që procesi i fermentimit natyror për të maksimizuar përmbajtjen e tij ushqyese mund të jetë më maksimale.

   Për një përzierje më të plotë, mund të shihni faqen e internetit www.YurieBSF.com

    Sa gramë granula pluhur ose fengli janë dhënë për të ushqyer larvat e mustakëve?

    Pellgjet pluhur Pengli jepen deri në një gram. Metoda e administrimit mund të përhapet drejtpërdrejt në larvat e mustakëve.

    Si ushqeni larvat e peshqve, a keni nevojë të shkoni në bibis parë?

    Ushqimi duhet të "mbjellë" së pari, qëllimi i së cilës është të bëhet në mënyrë që ushqimi të zgjerohet jashtë barkut të peshkut, në mënyrë që peshku të jetë i shpejtë dhe të shmangë blojen.

    Si të rritemi janë si më poshtë:

    • Derdhni ujë pak nga pak në ushqim, sigurohuni që të mos baltë.
    • Llokoçis derisa të përzihet.
    • Lëreni ushqimin që është therrur të transmetohet për minuta 15 - 30 derisa ushqimi të ndihet kur ndjehet i guximshëm ose i butë.
    • Për më tepër, larvat e mustak janë gati të jenë të pajisur.
    • Përhapeni ushqimin në mënyrë të barabartë. Shuma është vendosur pak nga pak.
    • Jepni atë derisa larva e mustak është e plotë, Ndaloni nëse larvat fillojnë të duken të mos jenë të etur për të ngrënë më.
    • Sigurohuni që nuk ka shumë ushqim që nuk hahet nga larvat. Mos lejoni që shumë të vendosen në pjesën e poshtme të pellgut që do të jetë amoniak ose helm për farërat e mustakëve.
    Si i jepni një krimb mëndafshi të mirë?

    Për rezultate maksimale, dhënia e krimbave të mëndafshit duhet të ndjekë hapat e mëposhtëm:

    Hapi i parë, krimbat e mëndafshit janë të mbuluar së pari, kështu që papastërtia është e humbur të paktën një ose dy ditë.

    Tjetra, para se të lahet, pastrojeni ujin derisa të jetë plotësisht e pastër.

    Sigurohuni që të mos ketë karkasca me casut dhe ndërtimi i krimbave të mëndafshit në fund të pellgut që shkakton zvogëlimin e cilësisë së ujit.

     Si ushqeni larvat e peshqve, a keni nevojë të shkoni në bibis parë?

     Ushqimi duhet të "mbjellë" së pari, qëllimi i së cilës është të bëhet në mënyrë që ushqimi të zgjerohet jashtë barkut të peshkut, në mënyrë që peshku të jetë i shpejtë dhe të shmangë blojen.

     Si të rritemi janë si më poshtë:

     • Derdhni ujë pak nga pak në ushqim, sigurohuni që të mos baltë.
     • Llokoçis derisa të përzihet.
     • Lëreni ushqimin që është therrur të transmetohet për minuta 15 - 30 derisa ushqimi të ndihet kur ndjehet i guximshëm ose i butë.
     • Për më tepër, larvat e mustak janë gati të jenë të pajisur.
     • Përhapeni ushqimin në mënyrë të barabartë. Shuma është vendosur pak nga pak.
     • Jepni atë derisa larva e mustak është e plotë, Ndaloni nëse larvat fillojnë të duken të mos jenë të etur për të ngrënë më.
     • Sigurohuni që nuk ka shumë ushqim që nuk hahet nga larvat. Mos lejoni që shumë të vendosen në pjesën e poshtme të pellgut që do të jetë amoniak ose helm për farërat e mustakëve.
     Si i jepni një krimb mëndafshi të mirë?

     Për rezultate maksimale, dhënia e krimbave të mëndafshit duhet të ndjekë hapat e mëposhtëm:

     Hapi i parë, krimbat e mëndafshit janë të mbuluar së pari, kështu që papastërtia është e humbur të paktën një ose dy ditë.

     Tjetra, para se të lahet, pastrojeni ujin derisa të jetë plotësisht e pastër.

     Sigurohuni që të mos ketë karkasca me casut dhe ndërtimi i krimbave të mëndafshit në fund të pellgut që shkakton zvogëlimin e cilësisë së ujit.

      Sa herë ushqehet gjatë sezonit me shi?

      Kur të ushqehet sezoni i shiut sigurohuni që pasi shiu të ndalojë një ose dy orë, në mënyrë që ushqimi të mos përzihen me shiun.

      Nëse intensiteti i shiut është i gjatë, ushqimi është i mjaftueshëm dy herë në ditë, kjo do t'i japë kohë ushqimi për të ngrënë dhe përthithur më mirë nga mustakët.

      Shmangni ushqimin kur bie shi ose sapo ka përfunduar shi, mustakët që ushqehen kur bie shi mund të jetë në rrezik të sëmundjes.

      Sepse ushqimi që është ngrënë do të vjellë prapa dhe do ta bëjë pishin me ujë të bardhë kafe-kafe.

      Një tjetër rezultat i keq është se kushtet si kërpudhat do të shumohen dhe do të shkaktojnë dhimbje peshku.

       Cila është ushqimi më i mirë pas heqjes së kasut?

       Dërgo fengli zero.

       Metoda është e spërkatur pak nga pak.

       Administrimi i casut vazhdon të kryhet në rreth një gram.
       Ose më e mira jep makarona maggot.

       Pas fara të forta të peshkut mund të jepet sust prsc. Ose për të kursyer në koston e ushqimit fishekëve maggot proteina te larte.

       Përveç që përmbajnë ushqim të plotë dhe proteina të larta, kostoja e prodhimit të fishekëve është gjithashtu shumë e lirë, vetëm rreth 3.000 / kg.

       Ky është sekreti i mustakeve të fitimit të madh, i cili është një ushqim i lirë, por shumë kalori.

        Çfarë ushqimi alternativ është dhënë për të bërë mustak shpejtë?

        Krimb BSF, kërmijtë, kërmijtë etj.

        Për mënyra të thjeshta dhe të lira për të bërë maggot në vetvete, si ta hapni atë në Google, www.YurieBSF.com

         sëmundje

         Si e parandaloni fara 1 - 2 mustak për përhapjen e barkut të bardhë?

         Shkaku i sëmundjes së kokës së bardhë është se pishina është e ekspozuar ndaj dritës së plotë të diellit dhe uji është shumë i trashë.

         Karakteristikat fillestare janë uji i kuq i pishinës dhe pastaj njolla të bardha, përkatësisht kërpudha.

         Për të shmangur këtë problem, sipër pishinës i jepet një çati, ose mund të jetë duke i dhënë gjethe banane që funksionojnë si çati.

          Cila është shkaku i grumbullit të ardhshëm të finit patilik?

          Pëllumbi i ardhshëm i finiljes është për shkak të efekteve negative të ushqimit të mbetur që bëhet amoniak.

          Përveç kësaj, ajo është shkaktuar edhe nga sasi të madhe të mukusit në fund të pellgut.

          Zgjidhja është të rregullojmë sasinë e ushqimit në mënyrë që jo shumë të mos hahen dhe të bëhet burim helmimi për larvat e peshkut.

          Pastroni pishin rregullisht duke përfshirë qarkullimin e ujit për të hequr amoniakun ekzistues.

          Pse ka grushta në kokën e mustakëve?

          Një arsye është sepse uji është shumë i vrenjtur.

          Për të kapërcyer këtë, zëvendësoni ujin dhe shtoni probiotikë.

          Probiotics nëse për parandalimin mund të jepet në mënyrë rutinore lë papaja.
          Ose përdorni probiotics nga ekstrakt fletë Noni.

          Ju mund ta shkarkoni tutorialin në faqen e internetit www.YurieBSF.com

          Çfarë shkakton peshku të notojë në sipërfaqen e ujit?

          Shkaku i peshkut lundrues mund të jetë sepse shumica e ushqimit është dhënë, ose për shkak të motit të ftohtë.

          Si të merren me peshk lundrues?

          Hapi i parë është që të jap metalin blu, pastaj tre orë më pas të zëvendësojë ujin sa më shumë që 50%.

          Hapi i dytë, sigurohuni që ushqimi i ardhshëm të zvogëlohet dhe së pari të krijohet përpara se të jepni peshkun.

          Këshillë:
          Për ata prej jush që e vendosin pellgun nën pllakën e shtëpisë.

          Sigurohuni që uji i shiut që bie përmes pllakës nuk bie menjëherë në pellg, sepse musku i zi nga pllakat përmban helm.

          Çfarë shkakton gungat e kuqe në bark pranë bishtit?

          Shkaku kryesor i sëmundjes është një model i ushqyerjes së tepruar.

          Ushqimi i tepruar do të shkaktojë shumë mbetje për t'u vendosur në pjesën e poshtme të pishinës të përzier me mukusin e peshkut dhe të bëhet fara e sëmundjes.

          Zgjidhja është që të zbrazet përmes kanalit fund të pellgut. Dhe të vendosur pjesën e ushqimit nuk shpërndahen ose shumë të shpërndara.

          Mirë për të mos shtuar turshi?

          Shumë mirë, duke shtuar erëza në formën e xhenxhefil ose xhenxhefil ose hudhër ose lë betel të cilat janë zier në masë të madhe ndihmon rritjen e qëndrueshmëri peshku.

          Këto barëra natyrore janë gjithashtu të mira si probiotikë natyrorë.

          Si mund të merresh me mustak që qëndron?

          Këtu janë disa mënyra për t'u marrë me qëndrimin e mustakëve:

          • Ulja ushqyerjen.
          • Hedhni ujin e pellgut.
          • Ndani mustakun e varur
          • Shtyjeni karafilët e poshtëm të bardhë 3-5 dhe silleni në pellgun e mustakëve
          • Sasi e peshkut kripë në pellg mustak.
          • Sasi e vogël me mjekësi blu në pellgun e mustakëve.

          Këshillë:
          metoda e mësipërme është gjithashtu një ilaç për të kapërcyer mukusin e mustakëve të zbehet, uji është me re ose me erë të keq.

          Rendit sipas

          Sa ditë pas fshirjes së farave të mustakeve janë të renditura?

          Bëni llojin e parë pas ditëve 15.
          Por ajo që është marrë është e mjaftueshme bendolan ose vetëm plentongan.

          Pesë ditë më vonë, bëjeni klasifikimin e përgjithshëm.

          Këshillë:
          Mos e rregulloni peshën e përgjithshme nën moshën 15 në ditë, kjo mund të jetë në rrezik për vdekjen e peshkut.

          Këshilla dhe truket

          Sa e lartë është uji i saktë për kullotën e mustakëve?

          Niveli i ujit nuk duhet të kalojë 20cm.

          A është ngjyra e ujit të kuq të mirë për mustakët?

          Për sa kohë që rritja normale e peshkut nuk është problem.

          Nëse ajo që ndodh është më e mirë, atëherë bëni trajtimin me probiotikë të rregullt.

          Sa e lartë është uji i saktë për kullotën e mustakëve?

          Niveli i ujit nuk duhet të kalojë 20cm.

          Si mund ta bëni farën 3-4 mustak nuk vdesin lehtë?

          Këtë e bën duke siguruar që pishina të jetë e ekspozuar ndaj dritës së diellit dhe të lejohet një pjesë e pishinës të mbulohet me gjethe banane për shembull.

          Nëse gjendja e pishinës pa një çati dhe e bën pishinën të ekspozuar ndaj dritës së diellit gjithë ditën, atëherë bëni ndryshimin e ujit sa më shumë që 30 - 50%.

          Si mund të rriten maksimumi fara?

          Mënyra më e lehtë është të sigurojmë fara ushqyese, ushqim të plotë dhe proteina të larta.

          Por nëse blini ushqim me këto kritere në dyqan, nuk do të jeni në gjendje të hani koston.

          Pra, alternativa duhet të jetë për të bërë ushqimin tuaj që përshtatet me nevojat e larvateve të mustakëve në koston më të lirë.

          Gjegjësisht në formën e maggot ose maggot ose larvat ushtar zi fluturojnë.

          Metoda është kur larva e peshkut është katër ditë e vjetër, kërpi është copëtuar ose përzier dhe i është dhënë larvatave të mustakëve.

          Jepni në mënyrë të barabartë që të gjitha larvat e peshkut të marrin pjesët e tyre përkatëse.

          Këshillë:
          Ngrini kakabanin në mënyrë që ushqimi i ngjitësës së maggotit të mos ngjitet dhe të vendoset.

          Sa herë duhet të zëvendësoni ujin?

          Zëvendësimi i ujit duhet të bazohet në kushtet e ujit. Sepse secili rajon ka nivele të ndryshme të cilësisë së ujit.

          Tipari i ujit duhet të zëvendësohet menjëherë kur uji i pishinës ka filluar të lëshojë faull.

          Ose kur peshku ka filluar të duket i palëvizshëm.

          Zëvendësimi i ujit nuk është në të njëjtën kohë, por vetëm gjysmën e maksimumit dhe bëhet përsëri ditën tjetër derisa peshku të kthehet në lëvizje të shkathët.

          Si ju merret me mustak, të cilat janë buds rritje?

          Shumë shkaqe të rritjes së mustak kuntet, në përgjithësi për shkak se modeli i ushqimit nuk është i mirë dhe cilësia e ushqimeve të ofruara është gjithashtu e një cilësie minimale.

          Problemi i madhësisë së kostove të ushqimit paraqitet në shumë rajone.

          Prandaj fermerët e mustakëve duhet të jenë krijues në bërjen e ushqimit të tyre.

          Një zgjidhje është krijimi i një ushqimi alternativ nga maggot.

          Detajet se si të bëhen ushqime alternative nga maggot mund të shihen në faqen e internetit të BSF yurie.

          Në google type yurie bsf ose shkruani www.yuriebsf.com

          Si për të bërë pishinë me ujë të gjelbër?

          Preferohet që nuk është ngjyra e ujit të gjelbër që preferohet, por ka shumë kafshë të vogla të gjalla në ujin e pellgut që po përgatitet.

          Sepse prania e kafshëve të vegjël që jetojnë tregon se uji është e mirë për ne për të përhapur farat.

          Kafshët e vogla në formën e larvatave të mushkonjave, planktonit të kopshteve zoologjike dhe të tjerëve përveç ujit të mirë për t'u përhapur peshku, si dhe ushqim shtesë për peshkun në vetvete.

          Ja një mënyrë për ta bërë ujin e pishinës të gjelbër shpejtë:

          • Futja e ujit të pastër, Uji i pastër mund të vijë nga uji dhe uji nëntokësor.
          • Nëse nuk ka ujë të mirë dhe dëshironi të përdorni ujin e marrë nga uji pam, duhet të aplikohet për të paktën tre ditë në mënyrë që hekuri dhe grimcat negative të vendosen në fund të enës.
          • Hapi i ardhshëm është fekondimi duke futur një thes të plehrave dhe duke e lënë atë për një ose dy javë.
          • Administrimi probiotik është gjithashtu i mirë dhe ndihmon përshpejtimin e ujit të pellgut në të gjelbër.
          • Pas një ose dy javëve uji do të kthehet në gjelbër dhe do të ketë shumë larva mushkonjë dhe kafshë të tjera të vogla.
          Si të merren me pishina shkumëzuese?

          Një nga shkaqet e shkrirjes së pishinave është se dendësia e peshkut në pellg është shumë e lartë.

          Nëse kjo ndodh, bëni rrallime duke ndarë ose ndarë peshkun në pellgje të ndryshme.

          Pse shumë vezë kanë pjellë, por shumë vdesin?

          Numri i njerëzve që vdesin mund të jetë sepse cilësia e nënës nuk është e gatshme.

          Prandaj, sigurohuni që kurthi i mustakëve duhet të jetë me të vërtetë i gatshëm.

          Sigurohuni që kujdesi i dhëmbëve të mustakëve duhet t'u jepet ushqim me proteina të lartë dhe ushqim të plotë dhe vëmendje të veçantë para se të pjellë

          Si e bëni larvat e shpejtë të mustakëve?

          Jepni ushqim të lartë ushqyes si maggot BSF.

          Feed farën e parë para se të jepni dhe jepni xhenxhefil ose papaja lë duke prerë në copa të vogla si probiotics natyrore për larvat.

          Ende keni pyetje?
          Kontakto Yurie BSF
          Tel / WA: 0812-2105-2808

          Yurie

          Aksionet

          Përmbajtje

          Pin atë në Pinterest

          Share Kjo