Select Page

Maggot BSF
Zgjidhjet e Blegtorisë
Pa Blej Feed

Maggot është një ushqim alternativ për peshkun dhe shpendët.
Sigurimi i biznesit tuaj blegtoral vazhdon të rritet.
Pa qenë i ngarkuar me blerjen e fishekëve

Bashkohu me Komunitetin e Maggot pa Erë

 • Featured Në
 • aplikimi-Yurie-BSF

Vendndodhja e Moderne BSF Maggot Ranch pa erë

Dëshironi të dini vendndodhjen më të afërt në qytetin tuaj?

Si: Automatikisht vendndodhja juaj e zbuluar nga sistemi është treguar nga një rresht i numrit të kodeve postare.

Pra, kliko kërko.

Nëse dëshironi lokacion më të saktë, plotësoni kolonën bosh të tipit të qytetit / fshatit ku jeni tani.

Pastaj kliko SEARCH

Libri Tani, Thirrni Yurie BSF
0812-2105 2808-

   Lajmërim:
   Hartat e renditura në program janë të pasakta për shkak të kufizimeve të teknologjisë më të fundit.
   Për rezervime të trajnimit ju lutemi kontaktoni Yurie BSF 0812-2105-2808

   Shpenzimet e Prodhimit të Lirë

   Kultivimi-krimb-çmim me kosto

   Prodhimi i larvatave të fluturimit të ushtarëve të zi është shumë e lehtë dhe e lirë, ne mund të përdorim mbeturinat, mbeturinat dhe plehun.

   Proteinë e lartë

   larvat ju-kosto-no-erë

   Përmbajtja e plotë ushqyese, aminoacidet dhe proteinat e larta ndihmojnë shumë kafshët e shëndetshme që nxisin rritjen e kafshëve shtëpiake.

   Pa erë

   kultivimi-maggot-pa-aromë

   MOST MAGNIFY FLOWERS PA SIGUR, Shkarkimi i lirë është i sigurt dhe i rehatshëm. SAFE nuk është në demonstratat e komunitetit dhe është i kënaqshëm për fermerët.

   kultivim

   Moderne BSF Maggot pa Bau synon të prodhojë krimba për peshkun dhe ushqimin e shpezëve.

   Kultivimi i krimbit të drejtë duhet të jetë pa erë, pa makinë, pa ilaçe dhe pa fermentim, kështu që rezultatet mund të maksimizohen.

   I sigurt sepse nuk demonstrohet nga familja dhe është e rehatshme në kryerjen e saj.

   Aplikim

   Të korrat mund të përpunohen dhe të aplikohen për paste maggot, maggot miell dhe pellgje maggot ose jetojnë (magot freskëta)

   Në këtë mënyrë mund të keni shumë bagëti pa blerë ushqim nga dyqani përsëri.

   Mirupafshim fishekëve dhe ushqim dyqan.

   marketing

   Maggot Marketing? SHITJE TE YURIE BSF !!!

   Ju nuk duhet të ngatërroheni me marketingun e maggot.

   Sepse Yurie BSF do ta blejë atë.

   mundësi

   Yurie BSF ka siguruar ndihmën më të mirë të Rp100.000.000 / njerëzve për zhvillimin e biznesit.

   Janë dhënë fondet e ndihmës për të rritur kapacitetin e prodhimit.

   Rimbursimet e paguara me majë pa florë - JO RIBA!

   i dërguar

   NUK DO TË JETË VETËM.

   AMBASADOR YURIE BSF është gati të jetë prezent në fermën tuaj.

   AMBASADOR Yurie BSF është i pranishëm në më shumë se 100 qytete për të ofruar udhëzime praktike direkt në fermat e tyre përkatëse.

   Universitet

   Në YURIE BSF UNIVERSITY do t'ju jepet trajnim i avancuar.

   Për të siguruar kultivimin modern të BSF pa erë në përputhje me SOP (procedurë standarde të operimit) të kultivimit BSF pa erë.

   bashkëpunuese

   Si një mik i Yurie BSF, ju automatikisht bëheni anëtar i KOPERASI MAGGOT INDONESIA.

   Enë zyrtare për blerjen dhe shitjen e zinkut dhe zhvillimin e biznesit tjetër.

   Ju do të gëzoni përfitimet e ndarjes së të ardhurave të mbetura të kooperativës hakmarrëse indoneziane.

   Agroindustri

   Bëhuni pjesë e bashkësisë Yurie BSF për të zhvilluar së bashku biznesin Maggot në botën e agrobiznesit.

   Ky hap është në gjendje të përmbushë kërkesën e brendshme dhe ndërkombëtare të tregut.

   CSR

   Ky program CSR është i dedikuar për ata që dëshirojnë të mësojnë, por nuk mund të përballojnë një paketë moderne të kultivimit BSF pa erë

   lutje

   Filloni aktivitetet e përditshme me lutjen e detyrueshme për të lëvizur gjithë ditën me Perëndinë.

   Pra, ky program Yurie BSF është programi KRYESOR dhe NUMRI I të gjitha programeve të punës.

   kultivim

   Moderne BSF Maggot pa Bau synon të prodhojë krimba për peshkun dhe ushqimin e shpezëve.

   Kultivimi i krimbit të drejtë duhet të jetë pa erë, pa makinë, pa ilaçe dhe pa fermentim, kështu që rezultatet mund të maksimizohen.

   I sigurt sepse nuk demonstrohet nga familja dhe është e rehatshme në kryerjen e saj.

   Aplikim

   Të korrat mund të përpunohen dhe të aplikohen për paste maggot, maggot miell dhe pellgje maggot ose jetojnë (magot freskëta)

   Në këtë mënyrë mund të keni shumë bagëti pa blerë ushqim nga dyqani përsëri.

   Mirupafshim fishekëve dhe ushqim dyqan.

   marketing

   Maggot Marketing? SHITJE TE YURIE BSF !!!

   Ju nuk duhet të ngatërroheni me marketingun e maggot.

   Sepse Yurie BSF do ta blejë atë.

   mundësi

   Yurie BSF ka siguruar ndihmën më të mirë të Rp100.000.000 / njerëzve për zhvillimin e biznesit.

   Janë dhënë fondet e ndihmës për të rritur kapacitetin e prodhimit.

   Rimbursimet e paguara me majë pa florë - JO RIBA!

   i dërguar

   NUK DO TË JETË VETËM.

   AMBASADOR YURIE BSF është gati të jetë prezent në fermën tuaj.

   AMBASADOR Yurie BSF është i pranishëm në më shumë se 100 qytete për të ofruar udhëzime praktike direkt në fermat e tyre përkatëse.

   Universitet

   Në YURIE BSF UNIVERSITY do t'ju jepet trajnim i avancuar.

   Për të siguruar kultivimin modern të BSF pa erë në përputhje me SOP (procedurë standarde të operimit) të kultivimit BSF pa erë.

   bashkëpunuese

   Si një mik i Yurie BSF, ju automatikisht bëheni anëtar i KOPERASI MAGGOT INDONESIA.

   Enë zyrtare për blerjen dhe shitjen e zinkut dhe zhvillimin e biznesit tjetër.

   Ju do të gëzoni përfitimet e ndarjes së të ardhurave të mbetura të kooperativës hakmarrëse indoneziane.

   Agroindustri

   Bëhuni pjesë e bashkësisë Yurie BSF për të zhvilluar së bashku biznesin Maggot në botën e agrobiznesit.

   Ky hap është në gjendje të përmbushë kërkesën e brendshme dhe ndërkombëtare të tregut.

   CSR

   Ky program CSR është i dedikuar për ata që dëshirojnë të mësojnë, por nuk mund të përballojnë një paketë moderne të kultivimit BSF pa erë

   lutje

   Filloni aktivitetet e përditshme me lutjen e detyrueshme për të lëvizur gjithë ditën me Perëndinë.

   Pra, ky program Yurie BSF është programi KRYESOR dhe NUMRI I të gjitha programeve të punës.

   Pse Breeders Love Yurie BSF

   Të mësuarit për të kultivuar maggot pa erë është shumë e lehtë me një program që është testuar me sukses.

   Riyanti
   Tangerang

   Udhëzimi i dhënë ishte me të vërtetë deri në suksesin tim duke përfshirë akomodimin e rendimentit të korrjes së biznesit tim të keq

   hënë
   Banyuwangi

   Durimi i Mbak Yurie për të më udhëzuar është i jashtëzakonshëm, i zënë në zyrë nuk është problem, sepse mbikëqyrësi është i durueshëm

   Supras
   Medan

   Kontrolloni 99 Vendndodhja e Maggot pa Ranch Bau

   Je ti
   Peshkatarët?

   STOP humbet paratë për të blerë fishekë, 99% fermerët e mustakëve dhe të tjerët jashtë biznesit, sepse ata nuk janë në gjendje të financojnë një sasi të madhe ushqimi që arrijnë 60-70%, nëse jeni fillestar shpenzimet e prodhimit, sidomos ushqimi mund të arrijë edhe 80%.

   Je ti
   Fermerët e shpendëve?

   Gëzoni kursimet e kostos për ushqimin e shpendëve deri në 82%. Ju e bëni këtë duke e bërë ushqimin tuaj të shpendëve me përbërës maggot, të tilla si miell gruri në mënyrë që rritja e shpendëve të jetë maksimale. Është koha për të kursyer para dhe të përqendroheni në vazhdimin e rritjes së numrit të kafshëve tuaja

   Studioni Kudo
   Ju jeni

   Vetëm shikoni me një tutorial të lëvizshëm video posaçërisht për kultivimin BSF pa erë.

   Si të shkarkoni aplikacionin Yurie BSF në Playstore.

   Shkarko Si të përpunohet
   Maggot për ushqimin e kafshëve

   Për të marrë rezultatet maksimale nga magjistari BSF, para se të jepet si peshk dhe ushqim i shpendëve, ju rekomandojmë që së pari ta përpunoni atë në:

   • Kërpudha të freskëta / të gjalla
   • Makarona Maggot
   • Miell gruri
   • Fishekëve Maggot
   • Chrispy Maggot

   Si të përpunohet Maggot për ushqimin e kafshëve

   Për të marrë rezultatet maksimale nga magjistari BSF, para se të jepet si peshk dhe ushqim i shpendëve, ju rekomandojmë që së pari ta përpunoni atë në:

   • Kërpudha të freskëta / të gjalla
   • Makarona Maggot
   • Miell gruri
   • Fishekëve Maggot
   • Chrispy Maggot

   Mënyrat e shpejta për të mësuar për të kultivuar gjizmat pa aromë.

   Turp për të pyetur
   Shkatërroni në rrugë

   Një nga pengesat për sukses është turp i pyetjes, Yurie BSF ofron një shërbim të posaçëm të konsumatorëve, për t'iu përgjigjur gjërave rreth biznesit të zinkut dhe teknikave teknike për maggot.

   Thirrni tani gjithashtu
   0812 - 2105 -2808

   fluturoj

   Gjithkush di mizat. Këta insekte janë rreth nesh. Ata vijnë sepse ata erë një burim erë ushqimi. Përveç këtyre mizave të bezdisshme, ato gjithashtu mbajnë epidemi të sëmundjeve si tuberkulozi (tuberkulozi), dizenteriamuba, kolera dhe sëmundje të tjera të ndryshme.

   Përhapja e kësaj sëmundjeje nëpërmjet ushqimit të konsumuar nga njerëzit pas infektimit nga mizat. Por në të vërtetë fluturon gjithashtu sjellin shumë përfitime për njerëzit.

   Mizat janë një lloj insektesh (suborder order cyclorrapha diptera order), morfologjikisht fluturojnë kanë antena të shkurtra, kanë dy palë krahë domethënë krahun origjinal të krahut dhe një palë krahë të vegjël që shërbejnë për të mbajtur ekuilibrin kur fluturojnë.

   fluturojnë-BSF

   Transportuesi i Sëmundjeve Fluturon

   Pse mizat janë quajtur insektet që përhapin sëmundje? Sepse kur fluturon tokës në një vend të ndotur, atëherë rreth 125.000, germs do të lihet aty ku ata të tokës.

   Kjo ndodh natyrshëm për shkak të mënyrës unike për të ngrënë mizat. Kur ata të hyjnë në ushqim, para se të fillojnë të hanë mizat do të lëshojnë lëngun nga goja e tij.

   Fluidi funksionon si një enzimë që ndihmon në lehtësimin e tretjes së ushqimit. Ky lëng vjellje mbetet në ushqim dhe nëse hahet nga njerëzit mund të ekspozohet ndaj sëmundjeve të ndryshme.

   Gjërat e rëndësishme për fluturon

   Fluturon vijnë në shtëpi, sepse ata erë burimet e ushqimit. Për të hequr qafe atë, mbajeni ushqimin në një enë ku mizat nuk mund të ulen.

   Për të gjetur ushqim, mizat janë aktive gjatë ditës. Një fluturim në varësi të llojit të tij mund të prodhojë mes vezëve 75-126 dhe shulave brenda ditëve 1-4.

   Biologjikisht, minuta 5 do të shuhet biologjikisht, dhe nëse hahet nga njerëzit, kjo do të shkaktojë diarre dhe kështu me radhë.

   Cikli jetësor i mizës ndryshon, midis 5 dhe 30 ditë. BSF fluturon jetojnë shumë shpejt rreth 5-8 një ditë, ndërsa fluturon gjallë jeshile arrijnë 30 në ditë.

   fluturat e shtëpisë mund të fluturojnë me një shpejtësi prej rreth XNXX km në orë, kjo është ajo që shkakton mbeturinat ose ushqimet që sapo hodhëm, së shpejti do të fluturojnë larg.

   Sidomos në mjediset ku kolonitë e fluturimit prodhojnë pjellore.

   Përfitimet e mizave për njerëzit

   Ajo që përdoret nga mizat është pasardhësit e tyre, shpesh të referuara si larvat ose maggot ose magot ose gape ose maggot ose këmbëngulës ose zhdukje e shpejtë e kështu me radhë.

   Në disa vende, mizat e fëmijëve shiten për konsum nga njerëzit. Ato ofrojnë menyra të veçanta si pasta, supë dhe pica.

   Theraphy Maggot

   Në botën e mjekësisë, mizat e fëmijëve, domethënë maggot ose larva, ose maggot ose zogj, përdoren si një mjet trajtimi për sëmundjet e jashtme të quajtur shpesh "terapi maggot".

   Ku larvat janë vendosur rreth plagës për të ngrënë lëkurën dhe mishin e plagëve të prishura që janë të infektuara, vrasin bakteret dhe hanë lëkurën e vdekur. Për ta bërë më të lehtë mjekësinë për të mbuluar plagët.

   Magot gjithashtu përdoret shpesh nga policia për të zbuluar moshën e kufomave në raste të ndryshme vrasjesh.

   Fefilin

   Një përfitim tjetër është se përmbajtja e gjenit refilin shpesh përdoret nga kompanitë si ngjitëse. Fuqia ngjitëse e saj dhe elasticiteti janë shumë më të forta se ato të pemës gome.

   Geni refilin gjithashtu mund të trajtojë sëmundje të ndryshme të nervit arterial dhe meina. Ku dy nervat shpesh bllokojnë rrjedhën e gjakut dhe oksigjenit në tru.

   Përveç krimbave tokësore dhe baktereve, maggotët gjithashtu përfshijnë decomposers mbeturinave oragnik, mbeturinat shtëpiake, mbeturinat e fabrikës, mbeturinat njerëzore, plehun e bagëtive, kufomat dhe materialet e tjera organike.

   Një përfitim tjetër që shumë njerëz marrin në Indonezi është përpunimi i këtyre larve në ushqim natyral dhe alternativ për peshkun dhe shpendët.

   fluturojnë-BSF

   Mbushur përpunuar

   Në përgjithësi kërpudha përpunohet së pari në makarona maggot, fishekëve maggot, miell maggot, maggot freskët, krimbi Chrispy, maggut të thatë, maggot shkop, kërmill të ngrirë, furrë maggot dhe kështu me radhë.

   Këto përgatitje maggot jepen direkt në bagëti ose ruhen si furnizime për peshkun, shpezët dhe ushqimin e zvarranikëve.

   Shfrytëzimi i krimbit për ushqimin e kafshëve natyrore dhe kjo alternativë sepse rrushi është i pasur me ushqyes, aminoacide të plota dhe me proteina të lartë. Proteina përmbante shkon nga 40-56%.

   Anatomia dhe Biologjia

   Forma të ndryshme të trupit të mizave. disa janë të pakta, të majme, të mëdha dhe të vogla në varësi të llojit të tyre.

   Në përgjithësi ata kanë aftësi të mira për t'u përshtatur me lëvizjen e ajrit.

   kokë

   Kreu i mizës përbëhet nga sytë e përbërë të mëdha të vendosura në anët dhe në të djathtë të kokës, antenave, ocellit, gojës. Syri mund të lëvizë së bashku me kokën.

   Fluturon kanë neurone që janë të ndjeshme ndaj lëvizjes dhe gjithashtu si një mjet për të kontrolluar drejtimin e pikëpamjes rreth lëvizjes përreth.

   Kështu që është e ndjeshme për të kryer lëvizje fluturuese, duke u kthyer dhe rrotulluar menjëherë për të identifikuar formën e objektit.Asnjë nga llojet e fluturojve nuk ka dhëmbë.

   Ajo që konsumohet nga mizat është kokrra të vogla (polen) dhe ushqim të lëngshëm. Sa për ushqim të fortë ata nuk mund ta hanë atë.

   Por disa lloje fluturash tabanidae kanë një thikë në gojën e tyre për të bërë prerje të kryqëzuara dhe thithin gjakun e tyre.

   kraharorit

   Funksioni është mbajtja e krahëve dhe muskujt e fluturimit në segmentin e dytë. Seksionet një dhe tre janë më të vogla. Në segmentin e tretë, gjoks ka një trap si një kundërpeshë kur fluturon.

   Riprodhimi i mizave

   Kur mating ose mating fytyrën e tyre të përballet në të njëjtën drejtim, dhe pozita e fluturojnë mashkull është mbi trupin femër.

   Jo shumë kohë pasi pozicioni i çiftëzimit u kthye mbrapa. Prindi femër shtatzënë fluturojnë do të kërkojë një vend pranë ose mbi ushqimin për të vënë vezët.

   Me përjashtim të llojit të BSF fly (Hermetia illucien) që vendos vezët e vezëve jo mbi ushqimin direkt por rreth burimit të ushqimit.

   Vendndodhja që kërkohet përgjithësisht është që ka shumë burime ushqimore si ushqim semala në larva.

   Vezë fluturojnë përgjithësisht në një orë, ndërsa paksa të ndryshme nga fluturon BSF që kërkojnë ditët e 2-4 derisa të çelin vezët.

   Fluturojnë speciet

   • Fluturon fruta (specie drosophila)
   • Flokët e mishit (sarkofagidat)
   • Fluturimet e gjelbra (calliphora vomitoria)
   • Fluturon kali (familjare tabanidae)
   • Mizat e mbeturinave (psychodidae)
   • Fshatrat e rërës (spiriverpa lunulata)
   • Flutur me bazë në shtëpi (musca domestica)
   • BSF Flies (hermitia illucien)

   Fluturon fruta (specie drosophila)

   Mizat e frutave janë një dëmtues për fermerët, sepse ata fluturojnë me fruta. Kjo fluturojnë është shumë e lehtë për tu ushqyer, sepse ushqimi është mjaft i disponueshëm në plantacion dhe mbështetet nga klima ideale indoneziane për ta.

   Në sezonin e shirave këto mizat rriten shumë.

   Karakteristikat e Mizave të Frutave

   • Gjatësia e fluturimit 3 mm
   • Ngjyra e trupit është e verdhë-kafe ose dappled
   • Ka sy të ndritshëm të kuq
   • Keni një stomak të varur kur fluturon ngadalë
   • Ka tendencë të noton
   • Fluturon fruta (specie drosophila)
   • Veza është formuar si një hënë e hënë
   • Vezët vendosen në grupe nën lëkurë ose në plagë ose fruta të dëmtuara
   • Numri i vezëve është rreth 15 në grurë
   • Vezët fillojnë pas dy ditësh
   • 5 mm gjatësi pupa
   • Barku ka linja 3 tërthore
   • Fluturimi femëror është më i theksuar
   • Stomaku i meshkujve është më i rrumbullakosur
   • Cikli jetësor zgjat ditët e 16.
   • Larvat live në fruta midis 6-9 ditë
   • 7-30 ditë larvatësh
   • Mizat e të rriturve jetojnë për 2-9 javë

   Flokët e mishit (sarkofagidat)

   Kjo fluturojnë është e ndryshme dhe unike në krahasim me të tjerët. Mizat e mishit janë ovoviviparous, e cila është ajo që ata vënë në plagë, papastërtitë, trupat, prishjen e lëndës organike etj. Maggot nuk janë vezë.

   Karakteristikat e mishit të mishit

   • Fluturon e mishit femëror janë larvivara
   • Gjatësia e kali 6-14 mm fluturojnë
   • Ka një zgavër gri të gjirit të lehtë
   • Ka linja 3 të errëta që shtrihen në gjoksin dorsal
   • Keni një bark të bardhë gri

   Mishi Fly Cikli i Jetës

   • 14-30 ditë fluturojnë moshën
   • Çdo herë që instari i parë del në mes të 40-80 larvat
   • Fluturimet e gjelbra (calliphora vomitoria)
   • Ka shumë lloje fluturash gjelbër, përgjithësisht të mesme dhe të mëdha. Ka bark me ngjyrë qelqi, argjend i ndritur, jeshil dhe gri.

   fluturojnë-BSF

   Fluturimet e gjelbra (calliphora vomitoria)

   Pjellë në karkasat e peshqve të ndryshëm ose mish të kalbur ose jashtëqitjet e kafshëve ose shkatërrimi i mbeturinave ushqimore.

   Mizat e gjelbra kanë aftësi të jashtëzakonshme, ata kanë nevojë vetëm për një të tretën për të vënë bakteret dhe mikrobet në ushqimin që po kapin.

   Karakteristikat e fluturave gjelbër

   • Gjatësia e fluturimit të gjelbër të rritur 1 / 4 "-1 / 12" inç
   • Barku me ngjyrë qelqi, argjend i shndritshëm, jeshile dhe gri
   • 3 / 4 larvat e mëdha të rritura inç
   • 7-12 ditë larvatësh
   • Vezët e fluturimit të gjelbër do të hapin orët 8-18

   Fluturon kali (familjare tabanidae)

   Jetojeni në mish të kalbur ose në kufoma të peshqve, ose plehrave të bagëtive ose mbeturinave ushqimore. Miza fluturuese jo-ndaluese të cilat janë shkaku i rritjes së peshës së kafshëve. Ngjitja është shumë e dhimbshme.

   Karakteristikat e mizave kali

   • Gjatësia e një mizëri kalëje të rritur është 25mm
   • Kafe e errët
   • Sytë e tij janë të gjelbra ose të zeza
   • Sytë e mizave meshkuj janë pranë njëri-tjetrit
   • Sytë e një mushkeje femër janë shumë larg

   Cikli i Jetës së Fluturimit Kali

   • Pasi të vendosni vezë aq shumë sa sendet 100-1.000
   • Vezë të fluturuar kali do të hapen në mes të ditëve 5-7
   • Cikli jetësor i mizave të kalit të rritur ndodhet në mes të 30-60 ditëve

   Mizat e mbeturinave (psychodidae)

   Mizat e mbeturinave ose mizat e disponueshme ose mizat e molusqeve. Larva pëlqen mbeturinat organike si baltë.

   Karakteristikat e mizave të mbeturinave

   • 2 mm Gjatësia e fluturimit
   • Gri të errët
   • Krahët plot me flokë
   • Vezët do të nxjerrin 1-6 në ditë
   • 10-50 ditë larvatësh
   • 1-3 ditë fazë pupa

   Fshatrat e rërës (spiriverpa lunulata)

   Ka dy lloje fluturash:

   • Phychodidae dhe
   • Chironomidae

   Kjo fluturojnë është e rrezikshme sepse kafshon kafshë dhe njerëz që mund të shkaktojnë kruajtje dhe sëmundje të ndryshme. Ashtu si një ethe e lartë.

   Habitati i tyre rreth bregdetit, pyjeve të mangrovës, pyjeve dhe fermave të buallëve Kjo specie e fluturimit është aktive gjatë natës mes orëve të mëngjesit 9-4.

   Lloji i rërës së rërës

   • Phlebotomus (vektori i parazitëve leishmania)
   • Lutzomiya (vektori i parazitëve leishmania)
   • Brumptomyia
   • Warileya
   • Chinius

   Karakteristikat e fluturimeve të rërës

   • Trupi i tij është i vendosur
   • Verdha dhe të zbehtë gri
   • Ka një palë sy të përbërë nga të zeza
   • Kanë këmbë të gjata dhe të qetë
   • Kur heshtin ose pushon krahët janë gjithmonë të hapura
   • Trupi dhe krahët janë të mbuluara me lesh të imët
   • Dua të kërcej
   • Aftësi e lartë fluturuese deri në pesë metra
   • Për të prodhuar vezë, mizat femra kanë nevojë për gjak nga shkopinj dhe majmunë
   • Pasi vendosni midis vezëve të zeza 30-50
   • Mizat e rritura janë 10-11mm në gjatësi
   • Këmbët e errëta ngjyrë kafe të errët.

   Cikli i fluturimit të rërës

   • Jeto deri në 2 vjeç
   • Pupa ose faza fshikëze për javët 1-2

   Fletët e Shtëpisë (musca domestica)

   Speciet e fluturave në shtëpi janë mizat që janë më të zakonshme rreth nesh dhe janë vektorë të sëmundjes. Shtëpitë e femrave fluturojnë zakonisht vetëm një herë.

   Ata vendosin vezë rreth vezëve 100 në materialet organike të shkatërruara, siç janë mbeturinat e ushqimit, kufomat ose feces.

   Karakteristikat e Meshave të Shtëpisë

   • Gjatësia e një fluturimi shtëpiak të rritur është ndërmjet 5-8 mm
   • Ka një vijë të ngushtë 4
   • Ka një zgavër gjoksi të gjoksit
   • Ka bark të verdhë
   • Fytyra e tij ishte e mbuluar me flokë të imët që shërbenin për të shijuar organet
   • Duke pasur sytë kompleks kompleks
   • Sytë e tij kanë mijëra lente që lejojnë vizion të gjerë
   • Katër venat e krahut janë më tepër tapered dhe jo drejt (të përkulura)
   • Magot është e bardhë
   • Forma e trupit është e ngushtë në kokë
   • Keni një ventilator 2 mbrapa fund
   • Larva nuk është këmbë
   • Gjatësia e magjisë arrin në 12 mm si një i rritur

   fluturojnë-BSF

   BSF Flies (hermitia illucien)

   Fluturojnë BSF ose fluturojnë ushtarët e zi ose fluturojnë ushtrinë e zezë ka një trup që është midis 15-16 mm dhe zi.

   Fluturojnë ushtarët e zi në klimat tropikale dhe subtropikale mund të riprodhohen shumë mirë. Ekzistenca e saj në mjedisin ku rriten shumë bimë lulëzuar, ku hanë duke thithur thelbin e mjaltit lule ose vesë në mëngjes.

   Rrallë shihet në strehim sepse këto miza nuk hanë. Më shumë shihet në një vend që përmban shumë mbeturina, mbeturina dhe papastërtitë për të vënë vezët. Në një kohë një femër e rritur mund të vendosë vezë 185 - 1.235.

   Klasifikimi shkencor

   • Mbretëria: Animalia
   • Phylum: Arthropoda
   • Klasa: Insecta
   • Rendit: Diptera
   • Nënshtroj: Brachycera
   • Infraorder: Tabanomorpha
   • Superfamilja: Stratiomyoidea
   • Familja: Stratiomyidae
   • Nënfamiljë: Hermetiinae
   • Gjini: Hermetia
   • Specie: ilaçet Hermetia
   • Emri binom: Hermetia illucens (Linnaeus, 1758)

   Sinonime

   • Musca leucopa Linnaeus, 1767
   • Hermetia rufiventris Fabricius, 1805
   • Hermetia nigrifacies Bigot, 1879
   • Hermetia pellucens Macquart, 1834
   • Hermetia mucens Riley & Howard, 1889
   • Hermetia illuscens Copello, 1926
   • Hermetia illucens var. nigritibia Enderlein, 1914

   Përshkrimi i BSF Flies

   Mizat e të rriturve BSF janë përafërsisht 16 mm (5 / 8 inç). Kjo fluturojnë mesatarisht ka një trup që është kryesisht i zi.

   Me ngjyra që shkojnë nga e zeza, blu në jeshile metalike në gjoks dhe nganjëherë me majën e barkut të kuqërremtë. Tergiti i dytë abdominal (barku) ka një zonë të tejdukshme dhe të tejdukshme.

   Me një formë të gjërë kokë dhe sytë shumë të mëdhenj. Ka një antenë që është dy herë në gjatësinë e kokës. Keni këmbët 6 të zeza me tarsi bardha.

   Krahu i BSF formohet si një membranë. Dhe në pjesën tjetër, krahët janë palosur horizontalisht në mbivendosjen e stomakut. Fluturimi i ushtarëve të zi është një mizë imitues.

   Gjelka të ngjashme BSF

   Kur shihet në aspektin e madhësisë, ngjyrës dhe pamjes së ngjashme me grerëzat dhe si. Sidomos për shkak se antena e fluturimit është e zgjatur si një grenzë.

   Tarsi mbrapa fluturimit të zbehtë dhe ka dy "dritare" të vogla transparente në segmentin bazë të barkut.

   Ajo që e bën fluturën duket të ketë një grykë të ngushtë "të belit". Larvat e fluturimit të zi nuk janë të njëjta me fluturat e shtëpisë dhe mizat e gjelbërta.

   Përfitimet e Black Soldier Fly

   Më së shumti përfituar nga fluturimi i ushtarëve të shpinës janë fëmijët e tyre ose larvat ose zogjtë apo zogjtë e zogjve apo maggotët.

   Që më vonë nga farmacitë, policia, restoranti, zvarranikët dhe fermerët e fermave të shpezëve industriale u morën sipas fushave të tyre përkatëse.

   fluturojnë-BSF

   22 Shkaqet e BSF Friends Njeriut

   1. I sigurt për njerëzit

   Ushtari Black Soldier nuk është i rrezikshëm dhe i sigurt për njerëzit. BSF i padëmshëm fluturon si mizat e shtëpisë dhe mizat e gjelbërta.

   Adult BSF ka një gojë, por mund të përdoret vetëm për të pirë kështu që nuk është një vektor i sëmundjes për njerëzit. BSF fluturon nuk kafshoj apo therr, gjë që e bën të sigurt për njerëzit.

   Gjatë jetës së tij BSF nuk hëngri, për të ruajtur jetën e tyre ata pinë vetëm lëng lule dhe vesa në mëngjes.

   Kjo është ajo që e bën BSF të sigurt për njerëzit. Dhe kjo është arsyeja pse ne rrallë hasim BSF në shtëpi.

   BSF nuk sjell Sëmundje

   Fluturon që hyjnë dhe vijnë në shtëpi janë mizat e gjelbra dhe fluturat e rrezikshme të shtëpisë, sepse vijnë për të kërkuar ushqim dhe përhapjen e shpërthimeve të sëmundjeve.

   Larvat e të rriturve dhe BSF nuk përfshihen në kategorinë e dëmtuesve ose vektorëve. Në të kundërt, larvat e fluturimit të ushtrisë së zezë luajnë të njëjtin rol si krimbat e kuq.

   Gjegjësisht si decomposers e mbeturinave, mbeturinave dhe plehut organik që mund të shkatërrojë substrate organike dhe të rivendosur lëndë ushqyese në tokë.

   BSF Larvae janë burime të ripërtëritshme të proteinave

   Larva e zezë e fluturimit ushtarak (BSF) është një burim i proteinave të qëndrueshme (të rinovueshme) që është shumë e mirë për kulturën e aqua, ushqimin e kafshëve, ushqimin e kafshëve dhe të njeriut.

   Larvat kanë një oreks shumë të madh që mund të kalojnë dy herë peshën e substratit në një ditë.

   Larvat gjithashtu mund të përdoren për të kompostuar mbeturinat e shtëpisë, stalla të plehrave, mbeturinat e plehrave në restorantet e tregut.

   Përfshirë perimet dhe pemët, prodhimet e plehrave bujqësore dhe mbeturinat e bagëtive duke përfshirë plehun e bagëtive dhe mbeturinat njerëzore.

   fluturojnë-BSF

   2. Gojën e BSF-së "Jo Perfect"

   Ndryshe nga fluturat e shtëpisë, BSF ka një pjesë "të papërsosur" të gojës që nuk ha dhe mund të konsumojë vetëm lëngje si nektari lule ose uji i vesë.

   Për shkak se nuk ha BSF nuk pështyn ushqimin së bashku me enzimat e tretjes si mizat e tjera, kështu që nuk përhapet sëmundja.

   Ushtarët e fluturimit të zi nuk janë të interesuar të vijnë në shtëpi apo ushqim njerëzor. Si detritivorë dhe coprovore, mizat femra që mbajnë vezë janë më të interesuara në prishjen e ushqimit ose plehrave.

   Fluturimi i ushtarëve të zi nuk fluturon aq shumë sa mizat e tjera. Fluturimi i ushtarëve të zi ka më pak energji për shkak të aftësisë së tyre të kufizuar për të konsumuar ushqim si të rritur.

   3. Benigna BSF

   Fluturojnë ushtarët e zi shumë lehtë kapen dhe lëvizin kur hyjnë në shtëpi, sepse ata nuk shmangin kur kapen.

   Ushtari i zi fluturojnë me kanalizime (të pastra) dhe jo kafshim apo goditje. I vetmi instinkt mbrojtës kundër grabitqarëve është të fluturojë dhe të fshihet.

   Për të reduktuar popullatën e fluturimit të ushtarëve të zi mund të bëhet duke fikur pupa para se të futen në mizat.

   Një tjetër mënyrë është të ngrijë, të thatë, të ushqyer me dorë kafshët shtëpiake, vendosjen e kontejnerëve të grumbullimit në kafazë pule për ushqim automatik, ose të ushqejnë zogjtë e egër.

   4. Sakti BSF fluturojnë

   Tingujt e gjeneruar nga BSF mund të pengojnë gjithashtu llojet e tjera të mizave. Dhe nëse ka shumë mizat dhe bgs në një zonë, atëherë nuk do të ketë mizat dhe mizat e tjera që guxojnë të bredhin.

   5. Agjent për zbërthimin e mbeturinave organike

   Në një ditë, magjistari BSF mund të konsumojë dy herë më shumë mbetje organike, mbetje apo mbeturina të kafshëve.

   Kjo do të thotë se nëse kemi 100 kg të magjistarëve bsf, atëherë 200 Kg e mbeturinave do të dalë çdo ditë. Mbeturinat që mund të dekompozohen janë të gjitha mbeturinat organike, mbetjet, plehrat e bagëtive dhe mbeturinat njerëzore.

   Shembuj të Mbetjeve Organike të Qumështit

   • Plehrat e tregut (perimet dhe pemët)
   • Mbeturinat shtëpiake
   • Stalla e ushqimit
   • Restoranti i plehrave
   • Mbetjet spitalore
   • dll

   Shembuj të Mbetjeve të Mbeturinave

   • tofu
   • krunde
   • onggok
   • Vaj llum Palm
   • Torta e naftës Palm
   • PKM
   • dll

   Shembuj të mbeturinave të kafshëve të kafshëve

   • Lëndë gërryese pule
   • Lëndë drusore e kuajve
   • Pleh organik
   • Plehu i shpendëve
   • Lëndë gërryese lopë
   • Lëndë pluhur derrash
   • Lepuri lepuri lepuri
   • Lëndë drusore e dhive
   • Plehra kali plehu
   • Lëndë drusore Buffalo
   • dll

   fluturojnë-BSF

   6. Pastroni pa erë

   Ashtu si plehrat e gjedhit në përgjithësi do të shkaktojnë erë. Ndryshe nga papastërtia e lëshuar nga magjistari bsf nuk shkakton asnjë erë.

   Bredhjet e majmunit janë granula shumë të vogla si rëra ose madhësia e një rektumi maggot.

   7. Mund të jetojnë në PH Extrem

   Larvat BSf janë të njohur për të qenë shumë kokëfortë dhe kanë aftësinë për të jetuar në ekstrem ph. Ashtu si dy ose katër orë alkool, kripë, acid dhe amoniak.

   Në temperaturë të ftohtë ose nëse nuk ka ushqim, magguli i BSF do të hibernizohet, të jetë në gjumë dhe në gjumë dhe do të rifillojë kur temperatura e ajrit të kthehet në normale.

   8. Të pasura me të ushqyerit dhe me proteina të lartë

   Magjike BSF përmban 40-56% proteinë e papërpunuar, ekstrakt 30-36% eter, 15-16% hirit, 4.9-5.2% kalcium dhe 0.61-0.64% fosfor në formë të thatë.

   BSf larva është e pasur me lëndë ushqyese, të plotë në përmbajtjen e aminoacideve dhe me proteina të lartë kështu që është shumë e mirë për t'u dhënë si ushqim i kafshëve.

   Shembuj të kafshëve që hanë grurë

   • Të gjitha llojet e peshqve
   • Të gjitha llojet e pulave
   • Të gjitha llojet e zogjve
   • Të gjitha llojet e rosave
   • Të gjitha llojet e rosave
   • Dragoit me mjekër
   • hardhucë
   • breshkë
   • Dhe kështu me radhë

   9. Populli i kontrolluar me natyrë BSF

   Mosha mesatare e BSF është vetëm rreth 5-8 në ditë dhe mund të arrijë edhe 14 në ditë. Gjatë fazës së jetës së mizave të sotme ato riprodhohen me anë të çiftëzimit ose çiftëzimit.

   Pas çiftëzimit ose marjes së ushtarëve të zi meshkuj, fluturojnë brenda disa orësh, do të vdesin. Ndërsa femrat e fluturimit të ushtarëve të zi do të vdesin pasi të vënë vezët e tyre.

   10. Rritja shumë e shpejtë e larve

   Duke siguruar ushqim në formën e mbeturinave, cohes ose mbeturina, larvat e vegjël që sapo kanë dalë për të arritur në fazën e të rriturve mesatarisht rreth 18 në ditë.

   Midis asaj kohe në javën e dytë, trupi i madh i instarit rritet dhe rritet 15.000 në madhësi.

   Kjo rritje super e shpejtë e larvat sjell përparësi për kultivuesit e krimbave, të cilat mund të korrren dhe t'u jepen bagëtisë në vetëm dy javë.

   Shumë mbarështuesve japin magot e tyre në moshën dy javë, sepse cilësi e këtyre larvat nuk është e vështirë dhe është shumë e favorizuar nga peshqit, shpendët dhe zvarraniket.

   fluturojnë-BSF

   11. Shumë prodhues të vezëve

   Femra BSF mund të vendosë vezë në mes të vezëve 185 - 1.230. Këto vezë janë vendosur në mënyrë të tërthortë në krye të ushqimit apo mbeturinave, por në krye të ushqimit.

   Numri i vezëve është proporcional me madhësinë e një trupi të rritur BSF. Femra BSF që ka një madhësi të madhe të trupit dhe krahë më të gjerë ka një tendencë më të lartë për vezët që të krahasohen me mizat që kanë trupa dhe krahë më të vegjël.

   Pas dy ditë deri në katër ditë këto vezë do të futen në 1 instar magot dhe rriten për të instaluar në 6 në mes dy deri në tre javë.

   Në kushtet kur ka ushqim të mjaftueshëm dhe temperatura e ajrit ndërmjet 25-35 ° C. Madhësia e patates së sapoçelizuar është rreth 2 mm, pastaj rritet në 5 mm. dhe pas ndryshimit të lëkurës rritet në 1,5-2 cm.

   12. Maggot BSF Omnivores

   Maggot BSF mund të hajë çdo gjë që është ngrënë nga njerëzit dhe mund të shkatërrojë shpejt mbeturinat, mbeturinat dhe ushqimin.

   Kjo lehtësi e bën Maggot BSF të prodhuar nga shumë njerëz në botë. Një tjetër lehtësi është burimi i ushqimit dhe mediave në dispozicion me bollëk në mjedisin tonë dhe mund të merret pothuajse falas.

   Lehtësia e marrjes së burimit të ushqimit të krimbit është natyrisht për fermerët që e zhvillojnë atë mund të prodhohen me kosto të ulët.

   13. Nuk ka nevojë për tokë të gjerë.

   Prodhimi i krimbave sidomos zinkut si peshk dhe ushqim shpendësh nuk kërkon tokë të gjerë. Ne mund të përdorim parkingun, anën dhe anën e pasme të shtëpisë me njehsor fillestar 3x4.

   Edhe nëse tashmë jeni të aftë në kultivimin modern të pa erë BSF, ju mund ta kultivoni atë në shtëpi si një mik i Yurie BSF në qytetin e Kebumenit.

   Për fermerët e peshkut, zogjtë e shpendëve dhe bsf-së përdoren si ushqim për kafshë dhe përpunohen përgjithësisht në përbërës të ushqimit.

   Shembull i krimbit të përpunuar

   • Makarona Maggot
   • Miell gruri
   • Fishekëve Maggot
   • Chrispy Maggot
   • Shkop maggot
   • Fshat i freskët
   • Maggot ngrirë
   • Furra e furrës
   • dll

   14. Lehtë dhe praktike

   Për të prodhuar magjistar BSF është shumë e lehtë, mjaftueshëm për të siguruar mbeturina ose mbeturina organike në enë dhe ta vendosni në një zonë që nuk është ekspozuar drejtpërdrejt ndaj shiut.

   Brenda ditëve mund të korrren dhe të jepen kafshët blegtorale BSF. Metoda e panelit është shumë praktike.

   Për shkak se bërthama BSF si një i rritur do të lërë natyrisht mediat e mbeturinave për të shkuar në një vend të errët dhe të thatë (vetë korrje) për të medituar dhe për t'u ndryshuar në fazën e pupa para se të përfundojnë përfundimisht në një BSF të rritur.

   15. Burimet e ripërtëritshme të proteinave

   Kuptimi i përgjithshëm i maggot është një burim i proteinave që mund të restaurohen shpejt natyrshëm.

   Prodhimi i kultivimit të krimbave ose grurit është një mënyrë për të prodhuar proteina të rinovueshme të cilat janë rezultat i një procesi të vazhdueshëm të prodhimit të krimbit.

   Kjo do të thotë se BSF BSF dhe Maggot fluturon janë në dispozicion në natyrë për një periudhë shumë të gjatë kohore kështu që nuk ka nevojë të ngatërrohet dhe të brengoset për mbarimin e burimeve.

   Kjo është arsyeja përse fermerët entuziastë të grurit prodhojnë magë si një burim proteinash për peshkun dhe shpendët e tyre.

   16. Lartësia e kalorive

   Maggot ka kalori të lartë ose një burim energjie që kur konsumohet nga bagëtia bën peshk ose shpezë të rritet me shpejtësi.

   Për shkak se aktiviteti blegtoral mbështetet nga kaloritë e ngrënë nga maggot BSF. Thjesht thuhet, kaloritë janë energji që nevojitet nga trupi i peshkut, shpendëve dhe zvarranikëve si dhe njerëzve.

   Të jetë në gjendje të lëvizë dhe të kryejë funksionet trupore siç duhet në mënyrë që trupi të ketë një rezistencë të mirë ndaj sulmeve të sëmundjes.

   Për shembull, nevojat kalori të mustakëve në përgjithësi aq të mëdha sa 9,2 - 10,1% yndyrë për t'i përmbushur këto nevoja mund të merren nga magjistari BSF.

   Maggot i cili ka përmbajtje yndyre 29,65 (Fahmi et al, 2007). Por kur shihet nga anët e moshës, maggot ka% përbërës të ndryshëm ushqyese.

   Dita e Materialit të thatë (BK) Proteina e trashë (PK) Ash i trashë i trashë i trashë

   5 26,67 61,42 13,39 11,03

   10 37,66 44,44 14,60 8,62

   15 37,94 44,01 19,61 7,65

   20 39,20 42,07 23,94 11,36

   25 39,97 45,87 27,57 9,91

   Kontrolloni së pari

   Duke parë përmbajtjen e yndyrës së mizës që është shumë më e lartë se nevojat e peshkut (për kafshët e tjera ju lutemi kontrolloni në mënyrë që të mos jetë e tepruar në ushqim).

   Pastaj është më mirë nëse magjistari BSF përdoret si makarona, miell, kërpudha dhe kështu me radhë.

   Përpunimi i këtyre krimbave në përgatitje të ndryshme përveç shmangies së lëndëve ushqyese të tepërta që janë të kota dhe mund të kenë një efekt të kundërt në bagëti. Është gjithashtu një humbje.

   fluturojnë-BSF

   17. Premtuar Mundësi Biznesi

   Prodhimi i ushqimit të kafshëve nga viti në vit është rritur 6,2% -8,1% në prodhimin 2018 të kafshëve blegtorale u mbyll në 19,4 milion ton ushqim.

   Shuma e madhe e nevojave për ushqimin e kafshëve e bën prodhimin e krimbave një mundësi të madhe.

   Avantazhi për kultivuesit maggot është se ata janë shumë të lirë dhe pothuajse të lirë, edhe në aspektin e transportit, ato janë gjithashtu shumë minimale.

   Krahasuar me ushqimin e kafshëve, përbërësit themelorë janë miell i miellit të importuar dhe kosto të larta në shpërndarjen e këtyre lëndëve të para.

   Mësoni pa erë

   Nga anët e ndryshme, fermerët mund të fitojnë, por natyrisht që të sigurojnë ushqim të lirë dhe cilësor të kafshëve, ata duhet të mësojnë se si të kultivojnë kërcellin e duhur në mënyrë që të prodhojë vazhdimisht shumë magji.

   Dhe kjo duhet të kuptohet nga fillimi, duke filluar me kultivimin e maggot pa erë. Në mënyrë që biznesi juaj i blegtorisë së Maggot të jetë i sigurt dhe i kënaqur që të mos demohet nga komuniteti.

   Për fillim ne mund të hyjmë në këto mundësi në një shkallë të vogël ose në shtëpi.

   Rritja e njohurive dhe përvojës sigurisht na bën të sigurt për zhvillimin e biznesit në atë më të madh.

   18. Klima e përshtatshme indoneziane

   • klon monson
   • Klima e nxehtë dhe
   • Klima e detit

   Me klimën tropikale në Indonezi, fluturimi BSF (fluturimi i ushtarëve të zi) mund të jetojë dhe të rritet mirë.

   Avantazhi i kësaj klime tropikale është se ajo bën të gjitha proceset e Magfot BSF moderne pa erë të bëhet:

   • Kultivimi modern BSG Maggot pa erë të lirë
   • Kultivimi modern i BSG kulturave pa erë të lehtë
   • Kultivimi modern i BSF Maggot pa erë është më fitimprurës
   • Moderne bsf kultivim maggot pa erë të rezultateve më të shpejta

   Kultivimi i krimbave pa erë më të lirë

   Klima tropikale në Indonezi i ndihmon fermerët të lehtësojnë barrën e prodhimit të krimbit.

   Kur krahasohet me vendet e tjera që kanë vetëm dy sezone. Për të bërë një BSF fluturojnë daulle, nevojiten qindra miliona fonde me të gjithë sofistikimin dhe ndriçimin në mënyrë që temperatura në daulle të jetë e qëndrueshme.

   Ndërsa në Indonezi nuk është e nevojshme sepse klima në Indonezi është më e qëndrueshme. Pra, për të bërë një daulle me një krahasim të 11-2, ju nuk keni nevojë të shpenzoni qindra miliona para.

   Në Indonezi për të bërë bateri BSF të mjaftueshme me paratë Rp500.000-Rp600.000.

   Kultivimi më i lehtë pa erë

   Për të prodhuar krimb, një nga faktorët që duhet të përgatitet është burimet natyrore si material bazë për të bërë kërmill.

   Ashtu si mbeturinat organike, plehrat, plehrat e bagëtive etj. Të gjithë përbërësit bazë janë shumë të lehtë për tu marrë. Është e lehtë për të marrë materiale bazë për ta bërë Maggot një avantazh të shtuar për fillimin e një biznesi të lehtë maggot.

   Dhe këto përbërës janë aktualisht në dispozicion me bollëk rreth nesh. Vetëm shikoni në grumbullin e plehrave në treg, në rrugë dhe në deponitë.

   Jo për të përmendur pulpë të mbeturinave, vaj palme që hidhet nga pronari. Përfshirja e mbeturinave të kafshëve që janë të shpërndara dhe shqetësuese për mjedisin rrethues.

   Me disponueshmërinë e materialeve të mprehta, duke e bërë biznesin më të lehtë për t'u zbatuar.

   Kultivimi më i pangopur i krimbave pa aromë

   Kostoja e ulët e investimit fillestar dhe lehtësia e marrjes së materialeve të prodhimit të maggotit e bëjnë biznesin e krimbur fitimprurës.

   Sepse vetëm një kapital relativisht i vogël mund të fillojë dhe disponueshmëria e lëndëve të para që janë të lehta për t'u bërë mund të bëjë kostot e prodhimit dhe vazhdimësinë e biznesit më fitimprurëse.

   Kultivimi më i shpejtë i grurit të pa erë Rezultati

   Rritja e krimbit BSF në klimat tropikale është shumë e shpejtë në krahasim me vendet jo tropikale.

   Maggot BSf në klimat tropikale mund të korrret vetëm në 18 në ditë. Dhe kërmijtë BSF gjithashtu mund të korrren kur ata janë vetëm një javë e vjetër.

   Koha e shkurtër në prodhimin e krimbit në një klimë tropikale është shumë e dobishme për fermerët në sigurimin e ushqimit shpejt dhe me çmim të ulët.

   Kështu që nevojat për ushqimin e kafshëve bëhen më të disponueshme.

   19. Kapaciteti mbajtës është kudo

   Për të prodhuar krimb, ekzistojnë disa pajisje dhe pajisje që duhet të ofrohen si BSF daulle, enë për vezë BSF, raft vezësh, zmadhim biotong etj.

   Marrja e baterive BSF nuk ka nevojë të përdorë përbërës të rinj, Ju mund të bëni bateri BSF nga materialet e mbeturinave ose materialet e papërdorura siç janë druri i përdorur, metali hekuri dhe bambu në shtëpi.

   Kafazet BSF janë bërë si një vend për mbarështimin e mizave në mënyrë që ata të mos fluturojnë kudo. Duke ofruar bateri BSF, natyrisht prodhimi i vezëve mund të rregullohet sipas nevojës.

   Kontejner me vezë

   Kontejnerët për vezët BSF mund të jenë me basene, kova, litra të përdorura, panik etj. Vezët vezë që janë marrë ose korrur nga bateri BSf janë grimcuar pastaj në këto kontejnerë.

   E cila është rregulluar më pas në një raft për ta bërë atë më të organizuar si pritje të grabitësve.

   BSF Egg Rack

   Raftet e vezëve BSF mund të bëhen aq të thjeshta sa druri, bambu dhe materiale të tjera mbetjesh. Biotong si një enë për zgjerimin e krimbit në proces pas vezëve çelin dhe pastaj transferohen në zgjerimin biotong.

   Biotong mund të bëhet me sisteme të rafteve të vendosura, të tilla si bërja e rafteve të dhjamëve të dheut. Organizoni sa më shumë që 3 të 4 stacking.

   Në këtë mënyrë kultivimi i krimbit mund të maksimizojë tokën e ngushtë në garazh ose në oborrin e një shtëpie të improvizuar.

   Biotong gjithashtu mund të bëhet me materiale çimentoje të rreshtuara si peshqit e peshkut, por vetëm rreth 30 cm në lartësi.

   20. Pa pagesë brooders BSF dhe vezë nga natyra

   Fluturon BSF janë kudo në Indonezi. Mënyra për të siguruar përbërësit e mbetur të kuzhinës në enë, blegtorët e BSF do të vijnë dhe të vendosin vezë në kontejnerët që janë siguruar.

   Përveç pjesës tjetër të kuzhinës ka shumë më tepër që mund të përdoren për sa kohë që përbërësit janë përfshirë në kategorinë organike dhe nuk janë toksike ose nuk përmbajnë pesticide.

   21. Gjelbër dhe ekologjikisht miqësor Fluturoj i neveritshëm

   BSF ka një zë të fuqishëm që i refuzon fluturat e shtëpisë dhe mizat e gjelbërta. Kështu që në mediat e substratit që kemi përgatitur nuk do të ketë përzierje dhe përzierje me mizat e shtëpisë dhe mizat e gjelbërta.

   Kjo është shumë e rëndësishme në mënyrë që fermat tona maggot të jenë sterile nga fluturon që mbajnë sëmundje. Nuk ka erë, të sigurt dhe të rehatshëm për ata që kultivojnë ose për mjedisin rrethues.

   fluturojnë-BSF

   22. Maggot BSF është një mik i fermerëve të pulave

   Fluturimi i ushtarit zi mund të zvogëlojë ndjeshëm E. coli 0157: H7 dhe Salmonella enterica gjenden në plehun e pulave.

   Ushtari i zi maggot fluturojnë shpejt vret ndotësit, nëntë kimikate organike nga papastërtitë në orët 24.

   Ushtari i Zi fluturojnë shpejt redukton vëllimin dhe peshën e mbetjeve të mundshme. Nëpërmjet kolonive larvore ata thyejnë ushqimin dhe krijojnë nxehtësi, duke rritur avullimin e kompostimit.

   Sasi të konsiderueshme janë konvertuar edhe në dioksid karboni i cili është nxjerrë nga krimbat dhe mikroorganizmat symbiotic / mutualistic.

   Larvat në sistemin e kompostimit zakonisht zvogëlojnë vëllimin e plehrave me rreth 50%. Dhe mund të arrijë 90% me metodën e kultivimit BSF Modern Without Bau me Yurie BSF.

   Shpërndarja e BSF Flies

   Kjo specie filloi origjinën nga ekotoni neotropikale, por në dekadat e fundit ajo është përhapur në të gjithë kontinentet, duke u bërë pothuajse kozmopolit.

   BSF është i pranishëm në pjesën më të madhe të Evropës, duke përfshirë Gadishullin Iberik, Francën jugore, Italinë, Kroacinë, Maltën, Kanarinë dhe Zvicrën.

   BSF gjithashtu mund të gjenden në Afroroprofes, ekozon Australasia, ecozoni lindor i Palearktikut, Ecozoni i Nearctic, Afrika e Veriut dhe sfera Ekozon Indomalayan.

   Cikli i Jetës BSF

   Fluturon femra të rritura hedh vezë në mes të vezëve 185-1.235 në të njëjtën kohë. Këto vezë zakonisht ruhen në të çara ose në sipërfaqen lart ose në afërsi të materialeve organike siç është plehu ose plehrash dhe vizim në rreth 2-4 ditë.

   Larvat e sapoardhur janë 0,04 inç (1 mm) të gjatë, të afta për të arritur 1 inç (27 mm) dhe 0,10 në 0,22 g në fund të fazës së larvatës.

   Faza e larvave zgjat rreth 18-22 ditë, ku faza e prepupa zgjat rreth 7 ditë. Gjatësia e fazës së larvatit mund të shtyhet dhe zgjatet brenda disa muajve në temperatura të ulta ose mungesë ushqimi.

   Pije BSF

   Faza e fshikëzës zgjat nga 1 në javë 2. Mizat e të rriturve mund të jetojnë në mes të 5 - 8 ditë kur jepen mjaltë ose sheqer java kur në robëri ose pijet e tyre të preferuar është nektar në egra.

   Mizat e të rriturve jetojnë me rezerva të grumbulluara gjatë fazës së larvatës.

   Fluturimi BSF ka një morfoz të përsosur në rigjenerimin e ekzistencës së tij. Metamorfoza e përsosur është cikli jetësor ose cikli jetësor i kafshëve që përjetojnë fazat e 4 në jetën e tyre.

   Në një cikël jetësh BSF merr mes 40-44 ditë. Periudha kohore varet nga faktorë të tillë si temperatura e kujdesit dhe ushqimit.

   Fluturimi BSF është unik sepse në ciklin e tij të jetës ka më shumë faza, përkatësisht faza 5 si më poshtë:

   fluturojnë-BSF

   BSF Flies Faza

   • Fluturon Fazën
   • Faza e vezes
   • Faza Larval
   • Faza Prepupa
   • Fazë Pupa

   Adult / Imago Fly Phase

   Faza e fluturimit të imazhit ose imagotës së rritur është faza pas përfundimit të procesit të pupa nga predha e tij. Në këtë fazë imago BSF fluturon nuk ha dhe pi vetëm gjatë jetës së tyre.

   Të rinjtë BSF fluturojnë që sapo kanë çelur dhe dalin nga predhat e tyre dhe vetëm brenda orëve 12 do të rriten ngadalë në mizat e rritura.

   Fluturimet e reja do të dalin nga mbështjellja e fshikëzës dhe fluturojnë për të gjetur burime të diellit dhe të pirit.

   Mosha e fluturimit të rritur të bsf është shumë e shkurtër, që është midis 5-8 ditë, kjo ndikohet nga faktorët e klimës, lagështisë dhe burimit të pijeve.

   Pas një BSF fluturimi instinktivisht të pjekur do të mating ose mating. Fluturon BSF kanë aftësinë për të vepruar në mënyrë efektive dhe vetëm për një kohë të shkurtër.

   Pije e preferuar e BSF

   Pije e preferuar e BSF është vesa e mëngjesit dhe ekstrakti i bimës së lulëzuar të mjaltit. Në një kafaz rob, ne gjithashtu mund të japim sheqer Java si një zëvendësim për mjaltë.

   Ju bëni këtë duke spërkatur lëngun në të gjithë daulle.

   Në procesin e çiftëzimit ose çiftëzimit, prindi mashkull do t'i afrohet femrës. Në procesin e afrimit të organeve gjenitale të femrave BSF janë ndërruar deri në një nivel të caktuar dhe janë të përkohshme.

   Pozita e fluturimit mashkullor është fillimisht duke fluturuar dhe zbritur në trupin e femrës, ata janë duke u përballur në të njëjtin drejtim, por në pak sekonda pastaj duke u përmbysur dhe përballë njëri-tjetrit.

   Temperatura optimale

   Në këtë fazë të temperaturës fluturojnë bëhet një faktor që luan një rol të rëndësishëm është temperatura. Temperatura optimale për fluturon BSF është në temperaturën e 30 ° C.

   Megjithëse BSF nuk ka nevojë për ushqim gjatë jetës së saj, ajo ende duhet të jepet një pije. Trajtimi duke i dhënë një pije në formën e mjaltit në mizat do të rrisë prodhimin e vezëve.

   Dhënia e mjaltit, ujit ose ujit të sheqerit javanas jep efektin e rritjes së moshës së mizave.

   Dhe mund të shihet në numrin e ditëve të zgjatjes së jetës së fluturimit dhe numrin e ditëve të hedhjes së vezëve për mizat.

   fluturojnë-BSF

   Numri i ditëve të zgjatjes së moshës së fluturimit

   • Dita 10-11 është dita e pikut të vdekjes BSF dhënë mjaltë
   • Dita 5-8 është dita e pikut të vdekjes së BSF-së dhënë ujit të pijshëm

   Numri i ditëve për vënien e vezëve të fluturimit

   • Dita e 5 është dita e pikut e hedhjes së vezëve në mizat që i janë dhënë mjaltit
   • Dita e 7 është dita e pikut e hedhjes së vezëve në mizat që u jepen ujë të pijshëm

   Koha midis minutave 10-30 është një BSF femër për të vënë vezët. Me një numër mesatar midis artikujve 546-1.505.

   Masa e vezëve BSF midis 16,2-18,9 mg dhe peshës për vezë ndërmjet 0,027-0,032 mg. Koha e pikut zakonisht është hedhja e vezëve ndërmjet 11.00-15.00.

   Fluturon femra BSF vë vezë vetëm një herë dhe vdesin disa orë më vonë.

   Më shumë BSF Femra Femra

   Fluturon femra të mëdha BSF zakonisht prodhojnë më shumë vezë në krahasim me fluturon femra që janë më të vogla në madhësi.

   Fuqia ideale hedhjen e fluturave BSF ndodh në lagështinë midis 55-60%.

   Mizat e rritura do të bashkohen dhe vendosen në 24 ° C (75 ° F) deri në 40 ° C (104 ° F) ose më shumë. Rreth 99,6% oviposition në fushë ndodh në 27,5-37,5 ° C (81,5-99,5 ° F).

   Llambat kuarc-jod janë përdorur me sukses për të stimuluar çiftëzimin e mizave të rritura. Në kushtet tropikale, rrezet e diellit të mjaftueshme direkte në mëngjes dhe pasdite do të stimulojnë BSF për t'u bashkuar dhe për të hedhur vezë.

   Ndërsa rrezet e diellit indirekt mundësisht BSF para dhe pas çiftëzimit.

   Lagështia ideale

   Lagështia në 70% konsiderohet optimale për të gjitha fazat e ciklit të tij të jetës. Substrati nuk duket i nevojshëm për fshikëzat, por substrati konsiderohet të veprojë si një rregullator i lagështirës që parandalon tharjen.

   Niveli 93% i derdhjes së fluturave kur lagështia ruhet në% 70.

   Larvat e fluturimit të ushtrisë së zezë mund të hahen nga njerëzit. Larvat janë shumë efikase në ndryshimin e proteinave, që përmbajnë deri në proteinë 56, të pasur me kalcium dhe aminoacide të plota.

   Në orët 432, 1 e vezëve të fluturimit të ushtrisë së zezë ndryshojnë në 2,4 kg të proteinave, që do të thotë më shumë se vezët 45.000 në vezët 1 g. Kështu, ato mund të jenë një burim proteinash për konsum njerëzor.

   Ata nuk prodhojnë proteina, por ndryshimi i proteinave që nuk konsumohen nga njerëzit bëhet ushqim i ngrënshëm.

   Shija karakteristike e maggotëve ka erë të paktë si patate të gatuara.

   BSF Egg Faza

   Faza e vezës zhvillohet në 2 - 4 ditë. Dallimi kohor që ndodh është shkaktuar nga temperatura dhe lagështia rreth mjedisit të vezës.

   Zakonisht femrat BSF fluturojnë vezët e tyre në një vend të lagur dhe me materiale të bollshme organike si një formë dashurie për fëmijët e tyre kur ata të çelin më vonë fëmijët e tyre nuk janë "të varfër" dhe të uritur.

   Shembuj të vendeve ku vezët BSF janë vendosur nga prindi BSF

   • Plehra mundet
   • Stilët e bagëtive
   • Vendndodhja e mbeturinave

   Në fazën e vezës, një femër BSF fluturojnë do të prodhojë sa më shumë vezë si midis vezëve 185 - 1.235 ose shpesh quhet grumbull.

   Forma e vezës BSF është ovale me një gjatësi prej rreth 0,7mm, kur ajo fillimisht vendoset nga prindi femër, këto vezë janë të bardha të qarta.

   Dhe pastaj ngadalë ngjyra kthehet verdhë të artë. Për të dalluar vezët që kanë çelur ose jo, metoda është të kontrolloni ose të shihni vezët BSF.

   Nëse ngjyra ndryshon në pak të kuqërremtë (portokalli) dhe forma e rregullimit të vezës nuk është më e pastër ose e çrregullt.

   Kështu që ne mund të jemi të sigurtë se vezët kanë çelur dhe u shndërruan në larva ose maggots ose magots ose zhurmë.

   Mediat për inkubimin e vezëve të BSF mund të jenë çdo material organik siç janë plehrat, plehrat dhe plehrat.

   Faza Larva

   Larvat BSF janë përdorur gjerësisht për të bërë plehrash ose për të kthyer mbeturinat në ushqimin e kafshëve. Prepupat e mbledhura jepen si ushqim për shpendët, peshqit, derrat, guaskat, breshkat, dragonët me mjekër dhe madje edhe qentë.

   Larvat BSF janë një nga kafshët më efikase në konvertimin e ushqimit në biomasa. Përveç prodhimit të proteinave, larvat e fluturimit prodhojnë gjithashtu burime të tjera të vlefshme të quajtura frass (kasgot / maggot përdorur).

   Kasgot është një kokërr dhe mbetje pa erë që mund të përdoret si pleh organik. Larva BSF para se të hyjnë në fazën e të rriturve (prepupa) përmes gjashtë instareve.

   (Diskutimi në këtë informacion thjeshtohet në tre faza për të ndihmuar në lehtësimin e kuptimit dhe lehtësisë në praktikën tuaj).

   Ku në fazën prepupa larvat nuk hanë, dhe bosh përmbajtjen e tyre stomak, pjesët e tyre të gojës të kthehet në grepa përdorur për ngjitje.

   • Faza e parë instar
   • Faza e dytë dhe instar
   • Faza e tretë instar

   Instar Faza I

   Në këtë fazë të parë instar larvat e vogla do të lëvizin në mënyrë aktive drejt burimit të ushqimit. Kjo fazë e parë Instar e larve ka nevojë të madhe për sasi të mëdha të ushqimit si përbërës për procesin e rritjes.

   Pas intervaleve të ditës 1 - 2, faza e parë e instalimit do të lirohet nga lëkura dhe futet në fazën e dytë të instalimit.

   Instar Faza II

   Në fazën e dytë të instar, larvat tani kanë një madhësi më të madhe që është rreth 4-5mm, me të njëjtat karakteristika si instar i fazës së parë, por ka një gojë që është më e madhe se faza e parë instar.

   E parë në pjesën e spirales së përparme e cila ka një grumbull të vogël. Dhe duke shkuar për të zhvishem përsëri bëhet faza e tretë instar që do të bëhet më e dukshme.

   Instar Faza III

   Në fazën e tretë instar, larvat janë ndërmjet 15mm ose më shumë të varur nga ushqimi i dhënë (i disponueshëm).

   Faza e tretë instar e larve tashmë ka një kruarje dhe është duke lëvizur në mënyrë aktive për të gjetur një vend me lagështi dhe është i mbrojtur nga reshjet e shiut dhe rrezet e diellit direkte deri më pas të rritet në pupa ose fshikëz.

   Institucioni i migracionit prepupa i cili përdoret më pas nga kultivuesi i kultivuesve për të vetë-korrur vetë prepupa.

   Metoda automatike e vjeljes duke siguruar një enë biotong që ka një shteg të pjerrët ose gjithashtu mund të sigurojë një shkallë që lejon prepupa të rritet nga biotong dhe të bjerë në zonën e grumbullimit.

   Temperatura optimale për larvat që rriten me shpejtësi është 30 ° C.

   Fluturojnë ushtar i zi i zi është mjaft i fortë dhe mund të përballojë kushte më të larta acidike dhe të temperaturës sesa krimbat. Larvat e fluturimit të ushtarëve të zi mund të mbijetojnë në dimër.

   Dhe larvat e ushtarit të zi fluturojnë nëse popullsia është shumë e dendur dhe nxehtësia e tepruar gjenerohet nga mikroorganizmat në kanaqe plehrash ose grumbuj plehrash.

   Faza Prepupa

   Në fazën prepupa, larvat kanë ind më të plotë në rritje në ind më të pjekur.

   Në këtë fazë zgjat rreth 7 ditë, por ndikohet gjithashtu nga temperatura në çdo lokacion. Temperatura është midis 26-33 ° C.

   Në fazën e prepupave, larvat e ngjyrës së trupit të larve kthehen në zi. Ndryshimet e ngjyrave në larvat si një shenjë e larvat janë të pjekur dhe të gatshëm për t'u kthyer në pupa ose fshikëz.

   Larvat femra BSF në rritjen e tyre janë në substrate ose në mes të më shumë se larvat mashkullore.

   Më shumë peshë për larvat femra

   Dhe larvat femra peshojnë më shumë kur krahasohen me larvat meshkuj. Në fazën përgatitore larva e prepupa natyrisht lë mediat.

   Shiko për një vend ku lugina është e mbrojtur nga rrezet e diellit direkte dhe reshjet.

   Dialogu prepupa mund të gjenden lehtësisht në grumbuj gjethe, në shtylla me pllaka, në grumbuj plehu për kafshët, në grumbujt e llumit të vajit të palme dhe kështu me radhë.

   Kjo është bërë për të shmangur grabitqarët si pula, peshq, zogj, rosat, qentë, minj dhe kështu me radhë.

   Për këto kafshë (predator) prepupa si viçi i cili është i shijshëm dhe i lartë në proteina. Kjo përgatitje në jetën e përditshme nga komuniteti shpesh përmendet si fara ose mizore.

   Nëse keni vështirësi të merrni prepupa nga natyra. Alternativa është që të blini nga kultivuesit e krimbave.

   Cilësia e Prepupës nuk është e njëjtë

   Maggot është një kafshë gjithëpërfshirës, ​​që do të thotë të hahet asgjë për sa kohë që është në kategorinë organike.

   Dhënia e ushqimeve ose ushqimit për larvat pasi që vreshtimi të rritet në një prepupa ndikon në masë të madhe cilësinë e prepupa.

   Për më tepër, këto përgatitje do të përdoren me qëllim që të mbarështohen kultivuesit përsëri.

   Nëse ushqimi i dhënë është vetëm në formën e mbeturinave apo plehrave të kafshëve ose krunde, natyrisht ky lloj i prepupa do të jetë i kualitetit të ulët si një infuzion.

   Ky lloj i prepupa është i mirë vetëm nëse përdoret si material i përpunuar. Jo për zogjtë që do të përdoren për ri-kultivim.

   Menaxhimi i Feed

   Sigurimi i ushqimit të papërpunuar dhe jo të modeluar do të bëjë prepupa të vuajë nga mangësitë ushqyese dhe mund të përdoret si foshnje.

   Kultivuesit që nuk kuptojnë dhe sigurojnë ushqim të improvizuar dhe e shesin atë si brooders do të jenë të dëmshme.

   Në të vërtetë kjo është për shkak se ata nuk e kuptojnë. dhe të orientuara vetëm për të ulur koston e kujdesit derisa mallra të shitet.

   Por për ata prej jush që duan të zhvillojnë dhe kultivojnë BSF, nuk rekomandohet të fillohet kultivimi i krimbave duke blerë farëra të pakujdesshëm.

   Sepse brezi që do të blesh do të kultivohet sërish. Kultivimi i drithërave që është i orientuar në shitjen e produkteve të bagëtisë Maggot duhet të kuptojë se si të kultivohet në mënyrë profesionale.

   Sepse në thelb Maggot ka karakterin "ngarkesë zorrësh".

   Çfarë është një ngarkesë e zorrës së trashë?

   Ngarkesa e zorrëve është procesi nëpërmjet të cilit kafshët ngrihen dhe ushqehen me ushqime ushqyese në mënyrë që t'u sigurojnë këtyre ushqyesve kafshëve që janë pre e tyre.

   Ky term më së shpeshti përdoret në lidhje me përgatitjen e krimbit që përdoret si një vjedhje për riprodhim.

   Mbetjet që janë ngritur komercialisht për tregtinë e kafshëve duhet të kenë vlerë të plotë ushqyese.

   Duke i dhënë larvat e ushqimit me cilësi të lartë para se të bëhen në vere, prepupa do të ketë cilësi të mirë si një vathë. Nga ana tjetër.

   Ngarkesa e zorrëve zakonisht bëhet duke siguruar frutat, perimet dhe drithërat ose dietat artificiale që janë plotësuar në mënyrë nutricionale.

   Disa produkte komerciale janë të disponueshme dhe të përforcuara posaçërisht për ngarkesat e zorrëve siç janë M ose Magjike Maggot.

   Produktet Triple M ose 3 M tashmë kanë një kombinim të karbohidrateve, yndyrave, proteinave, vitaminave, mineraleve dhe fibrave ushqyese.

   Faza Pupa

   Në fazën e pupa ose fshikëzës, është faza ku pupaja më e mirë është ushqyese. Pupa femër (fshikëz) peshon mes 10% -15% më të rënda se meshkujt.

   Ata mund të ruhen në temperaturë dhome për disa javë dhe nëse doni të zgjasni jetën e pupa, ju mund t'i ruani ato në një temperaturë prej 10-16 ° C.

   Si të inkubojmë një krimb apo pupa për tu mbytur mund të përgatitet në një enë dhe t'i jepet medias si një batanije.

   Më poshtë është një krahasim i pesë substrateve të përdorura si batanije pupa. pra jo duke përdorur substrate, rërë, humus tokës, tallash.

   Pupa me tokë dhe substancë tallash është më e shpejtë se terren ose tallash. Sheshi më i shpejtë është një pupa që nuk është dhënë një batanije (substrate)

   Shënime të rëndësishme

   • Temperatura, optimale BSF fluturojnë ciklin e jetës midis ditëve 8-11 dhe 29-30 ° C. Zhvillimi maksimal i vezëve në temperatura mbi 30 ° C.
   • Feed, Shuma dhe zhvillimi i vezëve të fluturojve ndikohen shumë nga cilësia e ushqimit të dhënë. Përmbajtja më shumë lëndë ushqyese në ushqim, aq më e madhe është BSF Lalt. Nga ana tjetër. Kërpudhat pa ushqim do të dështojnë të çelin ose një rezultat i përbashkët është vezë shumë pak
   • Drita, intensiteti i dritës është i rëndësishëm për zhvillimin e mizave BSF. BSF pëlqen vende të ndritshme
   • Media, Media me përmbajtje të lartë lëndë ushqyese është në proporcion me cilësinë e krimbit. Mediat më të mira të tilla si M trefishtë (maggot media magic), tortë vaj palme (PKM).

   BSF Femra të ndryshme dhe BSF Femra

   • Mizat e trupit mashkullor janë më të vogla
   • Mizat e krahut mashkullor janë më të shkurtra
   • Segmenti abdominal i barkut 3, dhe 6 në femra
   • Barku është një mashkull i hapur dhe një femër e theksuar
   • Meshkujt nuk kanë seks femra krehër

   Problemet e kultivimit krimbur

   fluturojnë-BSF

   1. erë

   Vështirësia kryesore në ndërtimin e kultivimit të BSF është BAU. Kushtojini vëmendje metodave të duhura dhe korrekte të kultivimit që nga fillimi.

   Në qoftë se kultivimi yt është i erë, ky është një problem i madh. Përveç të qenit i pakëndshëm, sepse era mund të ftojë gjithashtu grabitqarët dhe dëmtuesit, të tilla si minjtë, mizat e gjelbra, kacabujt, gjarpërinjtë.

   Përveç dëmtuesve, kërcënimi më i madh për kultivimin e krimbit është demonstrimet familjare dhe mjedisore. Ka patur shumë fermerë që janë detyruar të mbyllen për shkak të erës që shkaktohen nga fermat e tyre.

   2. Rezultatet e pakta

   Problemet e tjera më të mëdha janë rendimenti i ulët i panelit dhe nuk garantohet disponueshmëria e vazhdueshme.

   Rrotullimi i ciklit të prodhimit të mizave duhet të sigurojë larvat BSF ose vezët që vazhdojnë të jenë në dispozicion.

   Zgjidhja është ndërtimi i kolonive të mprehta BSF nga natyra si një furnizim i vazhdueshëm i vezëve duke i peshkuar duke përdorur një mjet të tillë si biotong.

   Për të joshur vezët e hedhura BSF mund të përdorin copa kartoni, gjethe të thara banane ose bordi infra për shitje në librari apo fotokopje.

   Fluturimi i ushtarëve të zi mund të rritet mirë gjatë gjithë vitit në klimat tropikale ose subtropikale, por në klimat e tjera nevojiten serra për të marrë vezë në periudha më të freskëta.

   Pra, ne jemi në Indonezi, nëse jemi krijues dhe të zellshëm, nuk duhet të shqetësohemi për këtë problem.

   3. Zgjedhje e gabuar

   E gabuar në zgjedhjen e llojit të fluturojnë dhe kërmill. Shumë lloje të kultivuara janë mizat jeshile. Kjo duhet të jetë fikse menjëherë.

   Sepse fluturat që duhet të kultivohen janë nga fluturimi i ushtarëve të zi në vend të mizave të gjelbra që kryejnë epidemi.

   Nëse detyrohet të blini farat, blini fara të majme BSF, në mënyrë që rezultatet të jenë të kënaqshme. Blej farëra maggot superiore për një jetë.

   Nëse blini fara në mënyrë të rastësishme rezultatet nuk janë të garantuara dhe përfundimisht ju duhet të blini dhe të blini përsëri.

   Ne nuk jemi Bruce Lee

   Mos blej vezë BSF që shiten në gram. Ju duhet të dini vezë BSF shitur për gram do të thotë se ju jeni duke blerë vezë të thyera, sepse ata janë "scraped" nga vendi i tyre i origjinës.

   Vezët BSF që janë të scraped do të thyhen. Kështu që bleni vezë të thyera dhe nuk do të hapni.

   Jo për të përmendur kur paketimi këto vezë bërë pirg pa kujdes që rezulton në vezë BSF thyer dhe nuk do të çelin.

   Shitësi i vezëve të bsf kerok duket të jetë më ekspert se legjendari Bruce Lee i cili mund të hallkë vezë pa asnjë thyer.

   Zgjidhja është blerja e vezëve BSF për "grumbull", i cili është ende i paprekur, pikërisht ashtu siç pozicioni i zogjve të fluturimit i vendosin vezët e tyre.

   Kjo është për të siguruar që vezët të jenë të paprekur dhe të mos thyhen në mënyrë që veza të jetë blerë në vend të vezëve të thyer.

   4. Formula e gabuar

   Është aplikacioni i duhur i ushqimit me objektivin e kursimit të 83%.

   Për të arritur këtë, ne duhet të mësojmë se si të përpunojmë kërpudha në peshq të përpunuar dhe ushqim të shpendëve që është formula e duhur.

   5. Hidhur Marketing Maggot

   Ku doni të shisni maggot-maggot kur furnizimi i ushqimit për veten tuaj është përmbushur. Ku doni të shisni maggot?

   Zgjidhja e këtij problemi është në të vërtetë e lehtë, vetëm duhet të shumfishoni biznesin e peshkut ose të pulave.

   Por në qoftë se ju nuk mund të bëni për arsye të caktuara, atëherë duhet të filloni të mendoni se ku ta shisni magjistarin?

   Zgjidhja është e lehtë, shitja e krimbit tuaj në Yurie BSF, ju aktualisht merrni krimb me një çmim prej Rp7.000 për kg.

   Ky çmim është mjaft i lartë mbi tregun që është vetëm rreth Rp4.000-Rp5.000 për kg.

   Yurie BSF blen me një çmim të lartë për maggot tuaj, sepse ne kemi nevojë që ajo të përpunohet në ushqimin e kafshëve dhe të shpërndahet në më shumë se 99 qytetet në Indonezi.

   Nëse jeni të interesuar të praktikoni direkt në fermën mggot më të afërt në qytetin tuaj, ju mund të kontrolloni adresën në këtë faqe ose telefononi direkt tek Znj. Yurie në 0812-2105-2808.

   6. Nuk po zhvillohet

   Zhvillimi i sipërmarrjeve të biznesit. Natyrisht, nëse në fillim mendoni vetëm për prodhimin e krimbit.

   Për fillim, ai ka për qëllim vetëm të zvogëlojë koston e ushqimit të kafshëve. Me kalimin e kohës, aftësitë tuaja do të rriten dhe do të korrren gjithnjë e më shumë të korra gruri.

   Për disa njerëz, sigurisht, ata kanë nevojë për ndihmë për të vazhduar të rriten. Prandaj Yurie BSF vjen me një program të dhënies së ndihmës për të gjithë miqtë e Yurie BSF të Rp100.000.000 për person dhe natyrisht të përshtatura për nevojat e biznesit.

   Kërkesa për të marrë këtë financim është që ju duhet të shisni me zell magjik në Yurie BSF. Ky donacion duhet të kthehet duke dërguar magjistarin tuaj në Yurie BSF.

   Shuma e rimbursimit nuk i nënshtrohet aspak interesit. Ne nuk e pranojmë RIBA. Pa marrë parasysh vlerën e ndihmës që ne ofrojmë, nuk ka zbritje administrative.

   Pastaj ju gjithashtu paguani atë vlerë me Maggot.

   7. Nuk është drejtuar

   Mbikëqyrësi i fushës, i cili siguron që kultivimi i krimbit tuaj është i suksesshëm. Udhëzimi në terren është shumë i rëndësishëm sepse problemet me të cilat ballafaqoheni çdo ditë janë vetëm "të ngjashme" me problemet e fermerëve në vende të tjera.

   Kjo është ajo ku luan programi DUTA YURIE BSF në fermën tuaj. Siguroni udhëzime të drejtpërdrejta në përputhje me situatën dhe kushtet.

   Me këtë program ambasadori Yurie BSF, nuk do të jeni kurrë të vetmuar. PËR NE SUKSESIN E PËRBASHKËT duke marrë mësime sa më shumë që jemi mirënjohës për të ndihmuar të tjerët, atëherë suksesi duhet të kalojë.

   8. Nuk ka garant

   Ajo që ne kuptojmë është udhëzimi derisa kultivimi i maggot që keni sukses është me të vërtetë të ketë sukses.

   Mijëra miq të Yurie BSF pasi e dinin se 2007 janë ende nën Yurie BSF. ASNJE SHUME NJE SHUME RUPIAH.

   A nuk është një humbje?

   Po jo, parimi ynë është sukses së bashku. Nëse shoku më i mirë Yurie është me të vërtetë i suksesshëm atëherë rezultatet e krimbit do të shiten tek Yurie BSF. Kjo do të thotë që kemi nevojë për njëri-tjetrin.

   9. Tregu i ngushtë

   Si mund të siguroni ushqimin e kafshëve dhe të bëheni pjesë e tregut kombëtar? Nevojat për ushqim të kafshëve 2019 vlerësohen të jenë më shumë se 20-21 milion ton ushqimesh të kafshëve. Një mundësi shumë fitimprurëse e biznesit.

   Si një mik i Yurie BSF, ju automatikisht bëheni anëtar i KOPERASI MAGGOT INDONESIA.

   Bashkëpunimi Indonesian Maggot i takon kombit indonezian, si një forum zyrtar për blerjen dhe shitjen e krimbave dhe zhvillimin e biznesit tjetër.

   Ju do të gëzoni përfitimet e ndarjes së të ardhurave të mbetura të kooperativës hakmarrëse indoneziane.

   Krimb dhe krimb

   Fermerët e krimbave shpesh marrin larvë në vend të krimbave të tyre. Larvat janë më të mirat në kthimin e mbeturinave "shumë kalorike" në ushqimin e kafshëve.

   Krimbat janë më të mirë në konvertimin e materialeve të larta të celulozës (letër, karton, gjethe, material bimor përveç drurit) në amandamente shumë të mira të tokës.

   Krimbat e tokës rriten mirë në mbetjet e prodhuara nga larvat e fluturimit, por lëngjet e rrjedhjes përmbajnë enzima dhe kanë tendencë të jenë shumë acidike për krimbat.

   Nevojat e ndryshme

   Aktiviteti Larval mund të mbajë temperaturat rreth 37 ° C (100 ° F), ndërsa krimbat kanë nevojë për temperatura më të ftohta.

   Shumica e përpjekjeve për të rritur numrin e madh të larve me krimba në të njëjtën enë, në të njëjtën kohë ishin të pasuksesshme.

   Krimbat mund të mbijetojnë nën mbeturina kur toka është në tokë. Krimbat mund të jetojnë në një shportë të mbeturinave kur një numër i madh i larvat nuk ekzistojnë.

   Krimba mund të shtohet nëse popullata e larvatës po bëhet më e ulët (në dimër) dhe krimbat mund të ngrihen në një shportë të mbeturinave, ndërsa presin për vezë nga fluturimet e egra të ushtrisë së zezë.

   Si një ushqim, larvat BSF nuk njihen si hostë ndërmjetës për krimba parazitare që infektojnë zogjtë, ndërsa krimba e kuqe janë pret për shumë kafshë.

   Sëmundja BSF Maggot

   Në Afrikën Perëndimore, Dirhinus giffardii është gjetur si një parasitoid nga pupa H. illucens dhe zvogëlon prodhimin e vezëve.

   Cili rezulton në zvogëlimin e aksioneve deri në 72%. Këto parazite bëhen nga grerëzat dhe duhet të ndërmerren masa parandaluese për të mbrojtur zonën e zgjerimit të larvave nga sulmet me gunga.

   Si të kultivoni kërcell

   Ka shumë mënyra për të kultivuar maggot. Mediat e ndryshme mund të përdoren për të prodhuar krimba të tilla si plehrat, plehrat dhe plehrat.

   Çdo media që përdoret, zgjedh median që është e lehtë për t'u marrë dhe "pothuajse i lirë".

   Nuk rekomandohet përdorimi i mediave duke blerë të tilla si përdorimi i krundeve.

   Kultivimi i mediave të krundeve, në krahasim me produktin e shtrenjtë të cilësisë së prodhuar, është gjithashtu i ulët. Për shkak se përmbajtja lëndë ushqyese në krunde është e ulët.

   Llojet e mediave të kultivimit

   • Kultivimi i Medieve të Djerrë të Blegtorisë
   • Kultivimi i Mbetjeve të Medias
   • Kultivimi i Mbetjeve të Medias

   fluturojnë-BSF

   Kultivimi i gjedhit

   Një mënyrë për të kultivuar krimb është duke përdorur pleh organik.

   Kultivimi i drithërave me pleh organik është një mënyrë e mirë për të prodhuar sasi të mëdha maggot me kosto të ulët.

   Ajo që plehu blegtoral mund të përdoret si një medium për kultivimin e krimbit.

   Në parim, të gjitha plehrat e gjedheve mund të përdoren si kultivim maggot. Pra, nuk ka asnjë arsye për të blerë mediat e kultivimit të substancës maggot.

   Shembuj të plehut organik për kultivimin e krimbit

   • Lëndë drusore e dhive
   • Pleh pule
   • Plehra e Duck
   • Lëndë gërryese lopë
   • Rrafshi poop
   • Lëndë pluhur derrash
   • Plehra kali
   • Pleural Buffalo

   Kultivimi i Mbetjeve të Medias

   Kultivimi i kastravecave me median me origjinë nga mbetjet e mullirit të pulpës së tofu, ose mbeturinat e palmave rekomandohet shumë sepse përveç prodhimit të maggotëve me cilësi të mirë.

   Si dhe një zgjidhje për ndotjen e mbeturinave të tofuve që hidhet në lumë.

   Ngjashëm me mbeturinat e vajit të palmës që nuk janë shfrytëzuar dhe hedhur në zonën e plantacioneve të palme të vajit. Megjithëse balta e vajit të palmës është shumë e mirë si një medium kultivimi maggot.

   Shembuj të mbeturinave për mediat e kultivimit të krimbit

   • Mbeturinat Tofu
   • krunde
   • bekatul
   • Cake Palm Oil
   • Palm Mud

   Kultivimi i Mbetjeve të Medias

   Mbeturinat organike janë një problem aktual mjedisor dhe po ngjiten kudo. Mund të jetë një medium për kultivimin e krimbit.

   Kultivimi i drithit me median e mbeturinave rekomandohet shumë sepse rezultatet janë të mira dhe pa dashje ndihmon në zgjidhjen e problemeve të mbetjeve.

   Problemi i mbeturinave është një problem botëror, jo vetëm në Indonezi.

   Ajo bëhet një gjë shumë krenare nëse jemi një nga pjesët e vogla për të ndihmuar në zgjidhjen e këtij problemi të mbeturinave duke shfrytëzuar këto mbeturina në media në kultivimin e krimbit.

   Shembuj të mbeturinave për mediat e kultivimit të krimbit

   • Mbeturinat e Tregut
   • Mbeturinat shtëpiake
   • Mbeturinat e Restorantit
   • Mbeturinat Spitalore

   Produktet e Derdhjeve Maggot

   Në kultivimin e krimbave të paktën ne do të prodhojmë produkte derivative në formën e

   • Bekas Maggot (KasGot)
   • Dhe i përpunuar
   • Pleh organik pleh
   • Plehërues i ngurtë

   Bekas Maggot (KasGot)

   KasGot (maggot ish) është një i vogël me madhësi (si rërë) poshtër nga maggot madhësinë e hapjes anale anal. KasGot vjen nga ushqimi organik i cili është ngrënë nga maggot dhe hedhur përmes zorrës së trashë rektum.

   Ky proces quhet vermicomposting. Cilësia e krevatit është shumë e varur nga modeli i mirëmbajtjes së kruajtjes. Kasgot nuk varet nga lloji i materialit organik që konsumon.

   Kasgot përmban ushqyes makro dhe mikro, si dhe vitamina. Kasgot është shumë i mirë për përmirësimin e lëndëve ushqyese të tokës, rritjen dhe prodhimin e bimëve dhe gjetheve të frutave.

   Plehra Kasgot përmban auxin që funksionon për të stimuluar rritjen e rrënjëve të bimëve. Dhe ky është një lajm i mirë për fermerët sepse është provuar të jetë më efektiv në përmirësimin e cilësisë së prodhimit të bimëve të gjetheve dhe të pemëve.

   Kasgoti është i pasur me elementë të Hara-s

   Kasgot prodhuar nga procesi metabolik i maggot trupit ose vermicompost është shumë e pasur me ushqyesve të nevojshme për pjellorinë e tokës.

   Kasgot përmban ushqyes të plotë (makro dhe mikro kimi). Në procesin e kasgotit, ai ka pësuar dy herë procesin e dekompozimit të lëndës organike.

   Së pari, procesi i rëndësishëm i baktereve para se të hahet maggot. Së dyti, procesi nga maggot vetë, e cila është kur materia organike është në stomak e maggot.

   E cila pastaj i nënshtrohet dekompozimit përmes proceseve metabolike. Prandaj, maggot është i njohur si një motor bio degradable.

   Stimulues të bimëve

   Elementet kimike në cassava janë të gatshëm të absorbohen nga bimët dhe cassava të cilat përmbajnë mikrobet dhe hormonet stimuluese të rritjes së bimëve, në mënyrë që të ndihmojnë në rritjen e bimëve shpejt.

   Numri i madh i mikrobeve në veprat Cassava për të përshpejtuar lirimin e lëndëve ushqyese në format e nevojshme nga bimët.

   Krahasimi i N, P, K POC KasGot

   jo

   Llojet e plehut

   Përmbajtja N

   Përmbajtja P

   Përmbajtja K

   1 Kasgot 1,50 4,11 1,22
   2 vermicompost 1,38 4,23 1,22
   3 Lëndë gërryese lopë 0,96 0,68 1,68
   4 Plehra kali 0,49 0,73 0,83
   5 Pleh pule 2,72 6,32 2,03
   6 Bredhjet e ducks 0,84 1,81 0,42
   7 Lëndë drusore e dhive 0,61 0,31 0,18
   8 Lëndë pluhur derrash 1,24 1,83 0,74

   Kasgot Përmbajtja e Plehrave Organike

   Përmbajtja lëndë ushqyese e krimbit është e varur nga burimi i ushqimit që i jepet maggot.

   Sa më e larmishme të ushqehet, aq më e larmishme janë elementët ushqyese në kasgot. Por në përgjithësi përmbajtja lëndë ushqyese e kasgot është si më poshtë:

   • Azot (N) 0,63%
   • Fosfori (P) 0,35%
   • Kaliumi (K) 0,20%
   • Kalciumi (Ca) 0,23%
   • Magneziumi (Mg) 0,26%
   • Natriumi (Na) 0,07%
   • Bakër (Cu) 17,58%
   • Zinku (Zn) 0,007%
   • Manganium (Mn) 0,003%
   • Hekuri (Fe) 0,79%
   • Bor (B) 0,21%
   • Molybdenum (Mo) 14,48%
   • TK 35,80 meg / 100mg
   • 41,23% dhe kapaciteti i kursimit të ujit
   • 13,88% acid humus

   Përfitimet e Kasgot Fertilizer

   Është e lirë sepse përbërësit që bëjnë plehun kasgot janë përbërës organikë që janë rreth nesh.

   Pleh leshi nuk dëmton tokën, sepse ajo është e lirë nga kimikatet. Kjo e bën plehra Cassava mund të përdoret vazhdimisht dhe nuk shkakton efekte anësore negative për tokë ose bimë.

   Kasgot Humbja e plehut

   Efektiviteti i bimëve nuk është aq i shpejtë sa plehrat inorganike. Për shkak se plehrat kasave bëhen natyrshëm.

   Përfitimet e Kasgot Fertilizer

   Ndihmon rritjen e bimëve vegjetative dhe gjeneruese për bimët zbukuruese, perimet dhe pemët. Ndihmon për të përmirësuar pamjen e bimëve për të qenë më ekzotike.

   Ngjyra, struktura dhe qëndrimi i luleve janë më të mira. Kasgot është shumë i mirë si një përzierje e mediave në rritje në çerdhe.

   Përmban hormone për të përmirësuar vetitë fizike, kimike dhe biologjike të tokës. Sigurt për t'u përdorur në afat të gjatë, sepse pa kimikate.

   Dozimi për Përdorimin e Plehrave Kasgot

   Kasgot pleh për tenxhere 1kg cassava përzier me tokën 3kg, ndërsa për tokë të madhe 6-10 kg kaseta çdo 10m2

   Vini re:

   Madhësia e cassava varet nga lloji i bimëve dhe niveli i fertilitetit të tokës që duhet të fekondohet.

   Pleh organik pleh

   Avantazhi i plehut organik të lëngshëm organik (POC) është se ajo ka më shumë përmbajtje të azotit, fosforit, kaliumit dhe ujit, përmban stimulues të rritjes dhe mund të parandalojë ardhjen e dëmtuesve të bimëve të ndryshme.

   Natyra dhe karakteristikat e plehut organik të lëngshëm

   Përveç kësaj, duhet të ketë pleh organik të lëngshëm organik. Përderisa kasgot do të ruhet për më gjatë në media, përdorni një kasçot solid.

   Ndërsa ushqimi i plehut organik të lëngshme të lëngshme është më i ndjeshëm ndaj erozionit të ujit dhe avullon.

   Por ka avantazhe të dallueshme kur përdoret POC maggot i cili është më i lehtë për të tretet nga gjethet dhe bimët e frutave dhe shërben si stimulues për rritjen e frutave dhe farërave.

   Veçanërisht kur gjethet dhe frutat fillojnë të mbijnë. Maggot POC është i mirë sepse mund të absorbohet drejtpërsëdrejti përmes stomatës ose poreve.

   Dhënia e POC Maggot duhet t'i kushtojë vëmendje dozimit në mënyrë që të mos mbidozojë dhe të shkaktojë vdekjen në bimë.

   Bimët mesatarisht mund të absorbojnë lëndë ushqyese jo më shumë se 2% në ditë.

   Dozimi për përdorimin e POC Maggot

   Shtoni POC me ujë të pastër. Pas përzierjes së llakit të ri të ujit, përqendrimi nuk është më shumë se 2% ose për çdo litër 1 të POC maggot të përzier me 100 litra ujë.

   Spray gjatë fazës ndryshon nga vegjetativ në gjenerues që prodhojnë fruta, fara ose zhardhokë.

   Programoni administrimin e magjistarit POC një herë në javë gjatë sezonit të thatë. Kur fillon sezoni, llak çdo 3 një herë në ditë, sepse POC është tretur nga uji shiu.

   Vini re:

   Doza e grirës POC duhet të përshtatet me llojin e bimëve që do të jepen POC maggot.

   Përpunimi i gërmave

   Rendimenti në formë të prepupa ose larvat maggot duhet të përpunohet së pari në përgatitje të ndryshme.

   Kjo përveç rritjes së rendimentit gjithashtu mund të ruhet për një kohë më të gjatë. Dhe përdoret kur është e nevojshme.

   Shembull i krimbit të përpunuar

   • Chrispy Maggot
   • Fshat i freskët
   • Ngrira e ngrirë
   • Maggot Oven
   • Makarona Maggot
   • Fishekëve
   • Maggot Stick
   • Miell gruri

   Kafshëve Feed Maggot

   A mund të përdoret Maggot për ushqimin e kafshëve? Një nga ushqyesit në grurë është proteina,

   Dhe kjo proteinë është e nevojshme nga të gjitha bagëtitë dhe madje edhe njerëzit. Pra, çfarë kafshësh mund t'u jepet maggot. Përgjigjja është e gjithë bagëtia që ka nevojë për proteina të kafshëve.

   Është vetëm se nivelet e proteinave të nevojshme nga çdo kafshë janë të ndryshme. Prandaj, zgjidhja është që të përpunohet maggot në përgatitje të ndryshme për herë të parë.

   Cilat nivele të proteinave rregullohen sipas nevojave të blegtorisë.

   Maggot është e mirë për ushqimin e shpendëve

   • Anis Kembang Bird
   • Anis Merah Bird
   • Zogjtë Brutus
   • Zogu i Sandalwood
   • Ciblek Bird
   • Ciploh Bird
   • Burung Cucak Ijo
   • Bird Cucak Beard
   • zog Wren
   • gargull
   • Kacer Bird
   • kanarinë
   • Zogjtë Chirping Cucak Swamp
   • Bird Chirping Starling Suren
   • Hummingbird Ninja
   • zogjtë lovebird
   • Murai Batu Bird
   • Burung Panca Warna
   • qukapik
   • zog Pleci
   • tledekan zog
   • Trucukan zog

   Maggot është e mirë për ushqimin e pulave në Bangkok

   • Chicken Slob
   • Chicken Jali
   • Chicken Jragem
   • Klawu Chicken
   • Mathai Chicken
   • Ayam Pakhoy
   • Pule e Bardhe
   • Chicken Wangkas
   • Wido Chicken ose Jalak
   • Instalimet Ayam

   Gjelbër e mirë për ushqimin e kafsheve zbukuruese

   • Ameraucana Chicken
   • Pule Balenggek
   • Ayam Batik (Sebright)
   • Bekisar Chicken
   • Brahma Chicken
   • Pule Cemani
   • Pule Cochin
   • Green Chicken Pyjeve
   • Grey pule e pyjeve
   • Pule e Kuqe e Pyjeve
   • Sri Lanka Pule e Pyjeve
   • Turqia pule
   • Pule pambuku (Silkie Hen)
   • Pule Kate
   • Qeshur pule
   • Ayam Moderne Loja Bantam
   • Qafa Naked Qafa
   • Ayam Nunukan
   • Onagodari Chicken
   • Orpington Chicken
   • Phoenix Chicken
   • Plymouth Rock Chicken
   • Pule polake ose Poloni
   • Randah Batu Chicken
   • Rosecomb Chicken
   • Serama Chicken
   • Chicken Sumatra

   Gjelbër e mirë për Kampung Chicken Feed Kafshëve

   • Pulë arabisht
   • Pulë Balinese
   • Bangkok Chicken
   • Chicken Ciparage
   • Chicken Gaok
   • Dan Jantun Chicken
   • Chicken Kalosi
   • Fshati Pule
   • Pule Kedu
   • Qeshur pule
   • Chicken Kinantan
   • Ayam Maleo
   • Merawang Chicken
   • Ayam Nunukan
   • Chicken Pelung
   • Sedayu Chicken
   • Sentul Chicken

   Gjelbër i mirë për ushqimin e kafshëve të gjedhit

   • Chicken Bresse
   • Chicken Brown Leghorn
   • Buckeye Chicken
   • Chicken Chantecler
   • Chicken Cornish Cross
   • Pule egjiptiane Fayoumi
   • Rangers Freedom Chicken
   • Giant Jersey Chicken
   • Orpington Chicken
   • Chicken Turken (Qafa e zhveshur)

   Maggot është e mirë për shtresën e pulës

   • Pule Ancona
   • Barnevelder Chicken
   • Pule Buff Orpington
   • Hamburgu i pulës
   • Pulë hibride
   • Chicken Leghorn
   • Maran Chicken
   • Pllaka Rock Plymouth Rock / Barred Rock
   • Rhode Island Chicken Kuq
   • Sussex Chicken

   Gjelbër i mirë për ushqimin e mustakëve

   • Blegtori Dumbo mustak
   • Mustak lokal
   • Masamoni mustak
   • Pearl Catfish Blegtori
   • Pyll mustak
   • Sangkuriang kafshët e mustakëve

   Maggot është e mirë për ushqimin me tilapia

   • Nila Cangkringan
   • Nila Larasati
   • Indigo Jica
   • Nila mirë
   • Nila Citralada
   • Nila Gesit
   • Ju lutemi dhurata
   • Zi Tilapia 69
   • Nila Nifi
   • Nila Nirvana

   Gjelbër i mirë për ushqimin e bagëtisë me tapë

   • Cork Channa Barca
   • Cork Channa Bleheri
   • Cork Channa Diplogramma
   • Cork Channa Micropeltes
   • Cork Channa Pleuro

   Gjelbër e mirë për duck kafshëve Feed

   • Kafshët e Duckut Magelang Lokale
   • Tegal Lokale Duck En'am
   • Duck e Pekinit
   • Albino Duck Cattle
   • Taktok Duck Cattle
   • Alabama duck kafshët
   • Bali Duck
   • Bagëtia Mojasari duck femër
   • Buff Duck Duck En'am
   • Cirebon Duck Ose Rambon
   • Indian Runner Duck
   • Karavani i Kakëve të Champbell Duck
   • Magelang Duck
   • Tegal Duck En'am

   Gjelbër i mirë për kafshët zogjore të kafshëve

   • gjarpër
   • Dragon me mjekër
   • Leopard Geckos
   • breshkë

   Gjelbër e mirë për Arowana Kafshëve Feed

   Gjelbër e mirë për ushqimin e kafshëve të Koi

   Dëshironi të mësoni të praktikoni
   Drejtpërdrejtë në Ranch?

   Komuniteti Yurie BSF

   Aksionet

   Pin atë në Pinterest

   Share Kjo