Изберете страница

Јуриј БСФ

Прашање и одговор
Во врска со BSF

Assalammualaikum wr wb

Ве молиме да помогнете со прашањето и одговорот за BSG (црниот војник летаат) во SHARE (дели) на социјалните медиуми како што се WA, FB, G +, Pinterest, LinkedIn Twitter итн. Се надеваме дека оваа услуга за споделување на знаења може да биде нашата заштеда на крајот подоцна. Aaamiinn

Црниот војник лета

Што е името на мува?

црн војник лета (херметичка illucens) или црна армија мува.

Дали е безбедно за луѓето?
 • Муви црн војник (Hermetia illucens) безбеден за луѓето, бидејќи тие не носат гени за болести како и другите видови муви.

За детали, ве молиме видете >> http://bit.ly/2KTuZu4

Која е разликата со другите муви?
 • Муви црн војник (Hermetia illucens) не доведува до појава на болест.
 • Месо лета (саркофагида), зелена мува (calliphoridae), куќата муви (musca domestica) донесе чума.
 • Физички, нивната големина и боја на телото се многу различни.
 • Возраст на муви црн војник многу брзо помеѓу само 5 - 8 дена, додека други муви живеат повеќе од 30 на ден.
 • Муви црн војник не може да јаде и живее од роса или мед.
Кои се предностите?
 • Можат да отфрлат зелени муви и куќа муви.
 • Не носете епидемии на болести како други видови муви.
 • Нема да се касне на човечка храна, затоа што црниот војник лета не јадете
 • Не залаквам.
 • Раса добро во тропските клими.
 • БЕЗ МЛАД

Докажани изобилни резултати БЕЗ следниве БАУ 10 предностите на BSF загар добиток >> http://bit.ly/2IUBtHg

Што е храната?

Црниот војник лета не јадат, оние кои јадат се деца наречени ларви или отрепки или отрепки.

Како да разликувате машки и женски?

Како да разликувате секс црниот војник лета е да се погледне во нивните гениталии.

Сексот на женската мува е обликуван како игла.

Додека машките гениталии се заоблени како стаклен пламемат или сончоглед.

Погледнете ги деталите овде >> http://bit.ly/2u3GB6p

Како ја знаете возраста?

За да се дознае возраста на BSF може да се идентификува од нивните секојдневни активности.

Младите BSFs имаат тенденција да застанат на ѕидот на кафезот или на гранката.

Додека BSF активните возрасни летаат и колега.

Како да го добиете?
 • Земете од природата.
 • Купи од земјоделците.

Проверете ја локацијата на 99 индонезиски фарма за магли >> http://bit.ly/2AadIcv

Колку е стар?

Генерално, BSF возраста се движи од осум до четиринаесет дена.

Каде е?

црниот војник лета има многу во многу области каде што има цветови дрва.

Во Индонезија мора да постои бидејќи овие муви можат да се одгледуваат добро во тропските земји.

Кои се гениталиите?

Гениталии црниот војник лета во опашката, долгиот кружен женски генитален облик личи на кружна игла.

Додека машки гениталии се рамни како стаклени котли или сончогледи.

Кога жената ги држи гениталиите што покажуваат дека таа е зрела и подготвена за парење.

За детали погледнете> http://bit.ly/2u3GB6p

Кога ќе почне продуктивно?

Три или четири дена по изведување, BSF порасна и потоа се соединува.

По парењето за неколку часа, машката мува ќе умре.

Додека женските муви два до три дена подоцна умираат по положување на нивните јајца.

Која е неговата омилена храна?

BSF не јаде, за време на неговиот живот само пиел вода од вода или мед.

Има ли BSF, други муви бегаат?

Во фармерската област има многу муви црн војник тоа ќе ги одведе другите видови на муви само по себе.

Ова е поради еден куп муви црн војник да направат звук / сигнал што ја "означува" нивната територија.

Пример: ако мачка или куче или лав ја означува нивната територија со "уринирање" на нивната територија или дрво.

Kawin

Кога да се снајдеш?

Општо земено, возрасните возрасни лица прават брак по возраст од 3 до 4 на ден.

Како се спријателуваш?

BSf лета колега во воздухот, бркаат едни со други, потоа обединуваат нивните гениталии и се тркалаат на површината на листовите со преклопувачки позиции.

Следно е процесот на парење или парење ова се враќаат едни на други.

За детали погледнете> http://bit.ly/2NpSY5L

Колку е време на копулација / парење?

BSF копулација или брак трае по 5 - 10 минути. Освен тоа, тие се одвојуваат едни од други.

Јајце

Како тие лежат јајца?

БСФ јајцето за магли се ослободува преку женските гениталии.

Кога BSF исфрла јајца, гениталиите на BSF излегуваат во медиумите за складирање на јајца, како што се лисјата, картонските парчиња, дрвото и така натаму.

Колку BSFs лежат јајца?

BSF се појавува еднаш помеѓу 500 - 900 јајцата, или се нарекува BSF јајце кластер

Каква е обликот на јајцето?

BSf јајцата се обликувани како овална форма бела, постепено менувајќи ја бојата на жолтеникава боја.

Малолетник

Магнет бебе - малолетничка?

Кога ќе се изведат ларвата на бебето, ќе падне директно во купот храна под него.

Ларвите на бебето тогаш живеат и растат околу три до четири недели.

Зошто ларви или црви супер супер?

BSF ларви се познати како тешки бидејќи можат да живеат во средини со висока содржина на сол, алкохол, киселини (киселини) dan амонијак.

При ладни температури и недостаток на храна, природно BSL ларви ќе хибернираат (неактивно).

И врати се на активност кога температурата се враќа во нормала или кога извори на храна се повторно достапни.

Магги

Ларва - личинка?

BSF ларви или отрепки живеат со доживување на неколку фази.

Означени со промена на нивната боја на кожата.

Жолта бела потоа се претвора во светло-кафеава боја.

Во оваа фаза ларвите можат да растат во должина за да стигнат до 1,5 - 2cm.

Кога Маггота почнува да заработува?

Ларвите започнуваат продуктивно од испирање, во услови на животната средина со изобилство на храна.

Во еден ден ларвите можат да трошат ѓубре колку што е двојно поголема од тежината на телото.

Колку години е Маггота?

Генерално, возраста на маг е помеѓу три и четири недели.

Што значи магаре значи detrivora?

Група detrivora значи јадете органски материи како што се растенија, органски отпад, ѓубриво од сточна храна и фабрички отпад.

Магика има огромен број бенефиции?

BSF херои имаат многу предности, бидејќи се богати со хранливи материи, масти, калциум, аминокиселини и високо протеини.

Така што добро се користи како добиточна храна за риби, живина, влекачи, свињи, месојади и сештојади.

Обично, црви се обработуваат во:

 • Магнет тестенини
 • Брашно од магаре
 • Пелети за магаре
 • Chripy Maggot
 • Свеж личинка

Магинката, исто така, е широко употребувана во медицината со терминот лек за миг.

Или за полицијата да се користи како алатка за идентификација на возраста на мртвото тело.

Во некои земји таа дури станала омилена храна и е достапна во рестораните. или направени во закуска.

Зошто е BSG Maggot?

Многу е важно од самиот почеток дека многу добро разбирате дека во добитокот се муви од типот црниот војник лета или хермитис.

Не добиток зелени муви кои вршат епидемии на болест.

Магнет BSF Vs личинка?

Начинот на нивно разликување е многу лесен, BSF е црна и зелената муша е зелена.

BSF е долг и тенок. Додека зелените муви се кратки и масни.

Prepupa

Подготовка?
 • Prepupa е фаза на возрасни ларви на возраст од околу три до четири недели.

  Ларвите кои ја достигнале оваа фаза обично се гледаат лесно од бојата која се претворила во црна боја.

Pupa

Дали е тоа кученце?

Фаза на кутре или кожурец каде што ларвите на личинка се неподвижни и лежат ригидни како мртви.

Во оваа фаза процесот на формирање на муви на муви, од очи, нозе, стомак, глава итн.

Pupa или кожурец е околу една недела стар пред да се смени или да се изведат во мува црн војник.

Контејнер

Кој е најдобриот контејнер за магнети?
 • Квадран базен сад изработен од цемент и тула.
 • Квадран базен сад направен од тула.
 • Кружен контејнер од водоотпорен материјал
 • Квадратна басен сад на тенпа или банер материјал
 • Дрвена кутија сад со големина на јајце кутија.
 • Мулти-кат со дрвен сад.
 • Пластични кади контејнери или тоне од сите големини.
 • Сад за овошна кошница.
Ако основата на цементното езерце не загатката не бега?

Езерските контејнери со цементни бази се подобри од подземните езерца, бидејќи циркулацијата на водата може да биде повеќе мазна.

Ако езерцето е во форма на цемент, мора да му се даде дупка каде што водата се исцеди од езерцето.

Како да користите пластична када или церади?

Делови од пластичната када или тена треба да им се даде дупка за отстранување на вишокот вода и да се предвиди појава на стагнација на вода.

Големината на дупката и количината треба да бидат поставени и да се обезбеди дека циркулацијата на вода е доволно мазна.

Контејнер

Кој е најдобриот контејнер за магнети?
 • Квадран базен сад изработен од цемент и тула.
 • Квадран базен сад направен од тула.
 • Кружен контејнер од водоотпорен материјал
 • Квадратна басен сад на тенпа или банер материјал
 • Дрвена кутија сад со големина на јајце кутија.
 • Мулти-кат со дрвен сад.
 • Пластични кади контејнери или тоне од сите големини.
 • Сад за овошна кошница.
Ако основата на цементното езерце не загатката не бега?

Езерските контејнери со цементни бази се подобри од подземните езерца, бидејќи циркулацијата на водата може да биде повеќе мазна.

Ако езерцето е во форма на цемент, мора да му се даде дупка каде што водата се исцеди од езерцето.

Како да користите пластична када или церади?

Делови од пластичната када или тена треба да им се даде дупка за отстранување на вишокот вода и да се предвиди појава на стагнација на вода.

Големината на дупката и количината треба да бидат поставени и да се обезбеди дека циркулацијата на вода е доволно мазна.

медиумите

Што се случува ако медиумот е премногу влажен?

Оваа состојба покажува медиуми кои не се здрави за развојот на црниот дроб и предизвикуваат непријатен мирис.

Магиката не е здрава бидејќи респираторниот систем е многу вознемирен.

Некои отрепки ќе излезат на површината и бегаат.

Кои се карактеристиките на здрава медиум за личинка?

Карактеристиките на здравиот медиум за личинки се како што следува:

 • Медиумите се лабави и не се зацврстуваат и не поплавуваат.
 • Секогаш има нови медиуми.
Медузата на медиумите е клучот за успешно одгледување, што значи тоа?

Медуги медиуми е средина во која Маггот живее, како и се хранат за самиот себе.

Ако медиумот за околината или замаењето е здрав, личината ќе биде здрава.

Спротивно на тоа, ако медиумот за сјај не е здрав, тоа ќе влијае на здравјето и растот на црниот дроб.

Кога треба да обезбедите нови медиуми?

Секогаш кога се даваат подароци за црвенило, медиумите се планираат една до две недели рамномерно дадени на површината на медиумите.

Како да одржувате медиум за лисја?
 • Медугите за медиуми мора да се зачуваат со редовно додавање нови медиуми.
 • Медиумите се чуваат влажни со редовно наводнување.
Што може да се користи како медиум за замаец?
 • Печатење на печурки.
 • Пиле.
 • Расипаната оризова сламка.
 • Природен хумус или компост.
 • Компост на резултатите од бактериска ферментација.
 • Патка / плаша / крава / коза / зајак / пилешко / патка ѓубриво.
 • Кокопит или кокосови влакна.
 • Отпад од домаќинства.
 • Пазарен отпад.
 • Храна бои.
 • Тофу
 • Бран или трици.
 • Пал нафта талог
 • Палмово масло торта
 • DLL

Види го патот тука >> http://bit.ly/2CuSxTY

Може ли пилевината да се користи како медиум за личинка?

Можете, ако медиумите се најмногу достапни околу нас.

Може ли медиумите да се мешаат со други медиуми?

Можете, поентата е да ги користите достапните медиумски материјали во нашите соодветни средини.

Дали треба да се ферментира медиум за магнет?

Нема потреба.

Медиуми - култура

Во суштина, медиумите што можат да се користат се органски медиуми, како што се:

KasGot

Како го разликувате казот од медиумите?

Касните или црточките знаци или измет од магацини мора да се мешаат на едно место.

За да се разликува манифестацијата од медиумите, јасно е дека карактеристиките на кесава се црни, текстурата е како песок зрна.

Feed

Може ли сточното ѓубриво да се даде директно на листовите?

Можете да

Види го патот тука >> http://bit.ly/2Lpt0OR

Дали може да се користи новиот кравски измет како што се добива загар?

Можете да.

Види го патот тука >> http://bit.ly/2RcfxPT

Предатор

Што и кој е предатор?

Предатори или негување на лигави непријатели се:

 • Глувци.
 • Пилешко.
 • Патка.
 • Куче.
 • Cat
 • Мравки.
 • Врабец
 • Пајакот
 • Gecko
 • DLL

Кејџ

Кои се барањата на добра BSF куќа / комплет?

Можете да ги видите барањата за престој на Maggot на >> http://bit.ly/2tWfj2o

Подгответе комплетноста

Мора да се обезбедат некои алатки и опрема, како што се:

 • BSF комплет
 • Место за проширување на личинка
 • Место за ведење на јајца
 • Контејнер за јајца
 • Јајце решетката
 • Магаре Rack
 • DLL

Тестенини

Како да направите зачини на тесто

Наскоро ...

Брашно

Како да направите лиено брашно

Наскоро ...

Пелети

Како да направите Пелети за магдонос

Наскоро ...

Култивирање

Може ли одгледувањето на лисја да биде на топли температури?

Одгледувањето на личињата не е директно засегнато од температурата на околината, како што се топли или ниски температури, влажни или суви средини итн.

Бидејќи развојот на црвенило има директен ефект е состојбата на самиот медиум за магнет. И медиум за престој на медиум може да биде условен според барањата за црвенило.

Може ли одгледувањето на личинка да биде отворено?

Одгледувањето на личинка може да се направи на отворено или на отворено или во затворена просторија.

Одгледувањето на личинка исто така може да се направи на влажно место со минимална воздушна вентилација и сончева светлина.

Чекор по чекор Одгледување на херои

Препораките за проучување на одгледувањето на црвенило треба да се прават во фази, чекор по чекор, така што резултатите може да се максимизираат.

Понатаму, резултатите од практиката на секој чекор мора да бидат правилно анализирани или треба да се корегираат.

Следниот чекор по чекор одгледување на магариња, вклучувајќи маркетинг личинка
>> http://bit.ly/2GDzATm

Совети за почетници и постари лица за најдобри резултати
>> http://bit.ly/2BDVKiE

Маркетинг

Магнет Маркетинг Водич

Магнет маркетингот е многу лесен, еден начин е да го продаде за себе да се користи како алатка за намалување на трошоците за купување на пелети.

Ако немате своја стока, можете да пристапите и да пристапите до местата наведени подолу:

 • Заедницата на слатководни фарми и центар.
 • Слатководни риба мрестилишта заедница и центар.
 • Заедница и центар на фарми за јагули.
 • Орнаментална птица заедница.
 • Риболовни точки.
 • Козметички и билни состојки.
 • Основни состојки за фармацевтски потреби.
 • Интегрирано управување со отпад со банки за отпад.
 • Започнавме со храна за добиточна храна.
 • Проширување на бизнисот со риба и живина.
 • Продај на Јуриј БСФ.

Проверете како да продавате на грантовите на Јуриј БСФ за оние кои имаат потреба
Грант >> http://bit.ly/2V6gQyX
Магнет маркетинг >> http://bit.ly/2RcS7tQ
Продажба на личинка >> http://bit.ly/2ELaFLS

Обука

Директна обука за сточарство

Ако одлучите да учествувате во обуката за одгледување на црвенило, важно е не само да се произведе цррога.

Но, одберете место за обука што се покажа успешно, вклучително и дистрибуција на производството.

Следното е програма за обука со Јуриј БСФ:

1. ПРОИЗВОДСТВО НА MAGGOT BSF
Вие ќе бидете во можност да произведувате еколошки БСФ загатка БЕЗ БАУ, со изобилни резултати во рамките на 1,5 месеци.

Кликнете за ДОКАЖУВАЊЕ> http://bit.ly/2Lpt0OR

2. MAGGOT BSF APPLICATION
Можете да го измешате БСФ загат со СПЕЦИЈАЛНА ФОРМУЛА така што добитокот е брз пораст.

Кликнете за ДОКАЖУВАЊЕ> http://bit.ly/2SXcBE8

3. МАГГОТ БСФ МАРКЕТИНГ
ПРОДАДЕТЕ ЈУРИ БСФ !!! Вие не треба да бидете збунети околу марлерот маркетинг, бидејќи Јуриј БСФ ќе го купи

Кликнете за ДОКАЖУВАЊЕ> http://bit.ly/2Bu7zHQ

4. БИЗНИС РАЗВОЈ
Јуриј БСФ обезбеди Rp100.000.000 најдобра помош за пријател, која можете да ја користите за да го зголемите производствениот капацитет на бизнисот за производство на магацини.

Рефундирање ПЛАЖЕН СО МАГТОТ БЕЗ ЦВЕЌЕ - НЕ РИБА !!!

Кликнете за ДОКАЖУВАЊЕ> http://bit.ly/2oR86hp

5. АМБАСАДОР ЈУРИ БСФАНДА НЕМА ДА БИДЕ ПОСЕТИ.
AMBASSADOR YURIE BSF е подготвен да биде присутен на вашата фарма

AMBASSADOR Јуриј BSF е присутна во повеќе од 100 градови за да обезбеди практични насоки директно на нивните фарми.

КНИГА СЕГА! 0812-2105-2808

6. Јуриј БСФ универзитет
На YURIE BSF UNIVERSITY ќе ви биде дадена специјализирана обука за напредно ниво. За да се обезбеди модерна BSF одгледување без мирис е во согласност со СОП на модерната BSS без мирис (стандардна процедура за работа).

Кликнете за ДОКАЖУВАЊЕ> http://bit.ly/2A4kMY1

7. КООПЕРАТИВНА МАГГОТА ИНДОНЕЗИЈА
Како пријател на Јуриј БСФ, автоматски ќе станете член на КОПЕРАСИ МАГГОТ ИНДОНЕЗИЈА.

Индонезиската копанка на заливот припаѓа на индонезиската нација, како официјален форум за купување и продавање на личинка и за развој на други бизниси.

Ќе уживате во придобивките од споделувањето на преостанатите средства од индонезискиот бизнис за залетници.

Кликнете за ДОКАЖУВАЊЕ> http://bit.ly/2Lm1rGt

8. АГРОИНДУСТРИ
Ќе бидете дел од развојот на агро-индустријата за да ги задоволите домашните и меѓународните пазарни барања.

9. BONO PRO
Оваа програма за ООП е наменета за оние кои навистина не можат да си дозволат да купат модерен пакет за одгледување на BSF без мирис.

10. МОЛИМЕ И ПОПРАВКА
Почнувајќи од секојдневните активности со молитва, мора да се движиме напред во текот на денот со Бога.

Значи ова Yurie BSF нема 10 програма е главната и NUMBER ONE од сите работни програми на 9 кои биле доставени.

99 Локација на ранчот

Проверете 99 Локација на ранчот на Маггата

Дали во вашиот град има култури за магли?

Проверете ја локацијата на 99 за индонезиските фарми за фармите

>> http://bit.ly/2AadIcv

Совети и трикови

Приоритетна безбедност!

Иако BSF е безбеден за луѓето, но во пракса ќе дојдеме во допир со ѓубре, сточно ѓубриво и отпад како талог од палмово масло или тофу отпад и така натаму.

Затоа е важно за нас да користиме ракавици. Ова е, секако, да се избегнат нашите раце да бидат контаминирани со бактерии и патогени.

Зошто Магота треба да биде стока за одгледување?
 • Маргарин содржи комплетни високо протеински хранливи материи, па затоа е многу добро да се користи за добиточна храна.
 • Храната за шеќерот е многу млада, како што се ѓубрето на пазарот, тезгите за храна, ѓубривото, фабричкиот отпад кој е лесно достапен и речиси бесплатен.
 • Одгледувањето на личинка е релативно лесно и ефтин.
 • Одгледувањето е релативно брзо и природно без ферментација, без лекови, без машини.
 • Ризикот од болест кај одгледувањето на црвенило е релативно минимален.
 • Изгледите на пазарот на личинка во форма на магдонос тестенини, брашно од магли, песоци од црвенило се многу широко отворени.
Предности на зелените муви?

Не постои едно создание на Бога кое нема бенефиции, вклучувајќи ги и зелените муви исто така корисни.

Ве молиме погледнете го следното видео за да ги дознаете придобивките кои можат да се земат од зелените муви.

Кликнете на >> http://bit.ly/2rQPGio

Видео

Видео

Наскоро ...

Дали има уште прашања?
Контактирајте со Јуриј БСФ
Tel / WA: 0812-2105-2808

Фото галерија
Црниот војник лета

Акции

Пин Тоа на Pinterest

Сподели