Изберете страница

Размислете за купување и продавање на личинка BSF и како да го продавате

BSF личинка продажба и Maggot маркетинг метод - BSF личинка продажба на бизнис или купување BSF личинка која е ларва или личинка за некои индонезиски луѓе се уште е невообичаена работа. Додека во странство, овој бизнис е извршен со децении. Она што треба да се набљудува при купување на BSF семиња од семето е квалитетот на одгледувачите, тие мора да проверат и да проверат пред да го купат BSG маглот.

За оние кои не ги знаат и знаат методите на современото одгледување на магдински БСФ без мирис, во нивните мисли сè уште изгледаат валкани, нечисти и миризливи. да не зборуваме за доаѓањето на стотици зелени муви кои носат извор на болест.

Затоа треба да го научите вистинското одгледување на цррог, така што само на вашата фарма се само црни муви или BSF. Резултатот е чист, не миризлив и со супер евтини трошоци.

магнет

Црниот војник лета

Познатиот има огромен број на бенефиции како храна за риби, живина, влекачи, за светот на медицината, полицијата и така натаму.

Магациониот бизнис ако сте сериозни во врска со водење на тоа, има потенцијал да добиете огромни профити, за лажат пазари како сточна храна, бројките се фантастични, само погледнете во десетици национални производи за добиточна храна, основани во Индонезија.

Многу компании за добиточна храна се знак дека бизнисот со добиточна храна е многу профитабилен. Ако сте заинтересирани да започнете со овој бизнис, прво треба да ја знаете анализата на бизнисот.

Анализа на магнет бизнис

Во анализата, се разбира, се подразбира цената на семињата, маркетингот, видовите на добиточна храна, културните медиуми. Најважно во овој бизнис е тоа што тие не треба да мирисаат и да добиваат профит, медиумите мора да бидат од органски отпад, сточна храна или отпад.

За детална пресметка на анализата на одгледување на црвенило од почетната скала до одгледување на крупни гранки може да се изучува тука> Анализа на деловната култура на магариња

Зошто одгледувањето на црниот дроб е без мирис? Затоа што ако мирисот ќе ги покани зелените муви и ќе стане активирач што треба да го демонстрираат семејството и околната заедница.

Постапката за одгледување на отпуштања од мирис не те прави безбедна и удобна, сигурно затоа што нема да ви биде демонстрирано од семејството и удобност, бидејќи вашиот бизнис може да продолжи засекогаш.

Изгледите за бизнисот со одгледување на магариња

Постојат многу предности во одгледувањето маг, од кои едната е дека менаџментот е многу лесен и трае само еден до два часа дневно.

Значи, за почеток на овој бизнис можете да го направите тоа како прв бизнис или за одгледување на магли во мали размери. Развојот може да се направи потоа. За да се пресметаат трошоците што треба да се подготват, може да се отвори во анализирање на личинка.

Главниот град потребен за производство на црвенило е релативно мал, бидејќи материјалот за оваа култивација може да ги користи останатите состојки достапни дома. За секојдневното работење или за трошоците за култура, медиумите исто така се многу евтини дури и речиси слободни.

Зошто е евтино и речиси бесплатно? бидејќи состојките главно користат органски отпад, ѓубриво од ѓубриво и отпад, кои се широко достапни во нашата средина.

Исхрана на личинка

Хранливите материи што се содржат во црниот дроб се многу комплетни, а содржината на протеини е исто така многу висока, така што може да се користи како алтернативна храна за животни и природна храна за животни за сите видови риби и живина.

BSF Магнет цена

Зависи од квалитетот што треба да се купи и за која цел? Ако за сом или друга храна за риба, вклучително и живина помеѓу Rp5.000 - Rp9.000 / kg.

Што се однесува до семињата помеѓу Rp10.000 - Rp500.000 / kg, во зависност од квалитетот. разликата е модел на грижа. Како да дознаете семиња со добар квалитет може да дојдат и да видат како да ги третираат директно.

Или прашувајќи го продавачот за тоа како да се грижи за семето. Ако образецот на грижа е даден само на ѓубре, квалитетот не е ист. Квалитетот како ова е добар за риба и живинарска храна. Да не се користи како семе.

Изберете одгледувачи кои се искусни, а многумина добиваат ЖИВЕАРИ препораки, а не само текст или пишани препораки. Паметно одберете супериорни семиња рано во успехот на одгледување на лисици.

Цените се обично директно пропорционални со квалитетот, толку поскап го подобри квалитетот. Но, прво проверете го земјоделецот!

магнет

Како да BSF Магичен маркетинг

Важно е за оние од вас кои сакаат да започнат со овој бизнис, за да научат како да ја продадат жетвата на ларва подоцна. Така што кога ќе почнете навистина навистина максимална.

BSF за одгледување на модринки може да се продава на следниве начини: * Директно да ги посетувате фармерки, живина, рептили и хобија. Еден ефикасен начин за вас е да одите директно и да им понудите на земјоделците во најблиската средина. Земете заемно корисен пристап и соработка.

На пример: Поканете ја соработката на фармерите кои веќе поседуваат земја и имаат искуство со одржување на риба, додека нашата храна за црви го обезбедува. Се препорачува овој договор за соработка да се направи писмен договор.

Тогаш, што ако нема околу вас земјоделци или фармери за пилешко? Доколку најблиските не се достапни, можете да го продавате користејќи ги алатките на социјалните медиуми како Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, YouTube или да направите бесплатна веб-страница.

BSG Магнет маркетинг

магнет

Промовирање на вашиот личинка бизнис.

Постојано објавувајте разни социјални медиуми, не заборавајте да резонирате со групи кои имаат врски со риба и живина. За Фејсбук треба да користите лична сметка, да креирате страница со сметка или страница.

Промоција на Твитер сметки

Ние лесно можеме да ги користиме социјалните медиуми Твитер за да го промовираме нашиот бизнис. Но, подобро, особено за промоции преку Твитер, прво подгответе бесплатна веб-страница. Ако има нови мислења споделени од веб-страницата што ја создадовме.

Промоции на Инстаграм сметки

Во медот СОС овој е познат по својата висока стапка на затворање во споредба со профилот на Фејсбук, Можеби затоа што на Фејсбук луѓето го користат повеќе како алатка за социјална интеракција, додека на Instagram е повеќе ориентирана кон бизнисот.

Промоција на веб-страница

Овој метод, иако малку "комплициран", но е наш деловен имот, но долгорочните резултати се многу добри, покрај тоа, исто така, како алатка за зголемување на довербата на потенцијалните потрошувачи на бизнисот што го работиме.

Ако имате среќа, со оваа медиумска веб-страница можете да привлечете потенцијални клиенти од странство, се разбира, тие обично нарачуваат во големи количини и цената исто така може да биде подобра од локалниот пазар.

Изработка на веб-страница сега е многу лесна и ефтина, дури и ако користите објекти од Google, како што се blogspot и Google е мојот бизнис, и двете се 100% бесплатно. Примери за бесплатни промоции во Google blogspot

Промоција преку создавање на онлајн продавница

Има толку многу услуги кои нудат да направат онлајн продавници од најевтините до оние кои се сосема пристојни. Само изберете според вашиот буџет. Методот е во Google тип "онлајн продавница одлуки услуги"

Изберете внимателно, некои од нив се добри, некои исто така мора да бидат внимателни. Забави и побарајте многу, побарајте сугестии за тоа кои чекори треба да ги подготвите. Не избирајте услуги за кои не можат да обезбедат најдобар совет за онлајн продавницата за која ќе работат за нас.

Други промотивни места

Можете да ги користите сајтови како OLX, Tokopedia и други. Отворање на услуги за обука за одгледување на магли. За да можеме брзо да растеме бизнисот со црвенило, нашата стратегија мора исто така да биде креативна и уникатна, од која е да се отвори деловна обука за одгледување на црвенило, зошто оваа стратегија е важна ???

 1. Да се ​​запознае со општата јавност дека сте еден од бизнисите за одгледување на магли. Преку обуката овој бизнис ќе го направи вашиот бизнис брзо ширење и во градот и надвор од градот.
 2. Вашиот бизнис ќе биде познат побрзо, бидејќи тоа е помогнато од оние кои добиле бизнис обука. зборот на устата бизнис промоција е многу ефикасен во споредба со промоција преку медиумите.
 3. Корисно за другите. Не грижете се ако оние кои сте ги обучиле продолжат да сакаат да го водат бизнисот за одгледување магацини. Можеби дури и учесниците еден ден ќе станат партнери. Потенцијалот на овој бизнис сеуште е многу голем имајќи ги предвид постојано растечките потреби и ограниченото снабдување.
 4. Бизнис обуката првично беше само за општествени цели, но подоцна можеше да стане поддршка или бизнис обука / мотиватор во областа на одгледување на магли.
 5. Отворањето на обуката за бизнисот за одгледување магацини не бара дополнителни трошоци, бидејќи во подготовка сте подготвени и активни како и обично. Вие само го објаснувате точниот начин и чекор, што треба да се направи од почеток до крај.

магнет

Продаде сено од магли

Како да се избере супериорно и здрави BSF маглини. Кога ќе одберете семиња за одгледување или одгледување, треба да одберете семиња кои се супериорни и здрави.

Ова е затоа што супериорни семиња ќе произведуваат многу здрави БСЛ ларви / отрепки. По дефиниција, супериорни семиња се црвени војници кои летаат со семиња кои имаат супериорни својства, кои можат да ја покажат оригиналната природа на родителот и да имаат висока хранлива содржина, така што тие имаат висока економска вредност и не се заболени.

Ова може да се види кога се бара од земјоделците како да се грижат и каква храна им се дава на семето за време на грижата од детството за да станат семе од BSF.

BSF Маггот е како и секое друго животно кое мора да добие соодветна исхрана за време на периодот на одржување. На почетокот на медиумската подготовка додадете нутригот, кој служи за стимулирање на BSF за парење и лежење на јајца.

Предности на супериорни семиња

 • Високо производство и лесно да се убие
 • Брзо излегувајте во возрасни BSF / BSF муви
 • Ниски стапки на морталитет на ларви
 • Нивото на BSF квалитет на јајца е големо помеѓу 500 и 900 опашката на зајдисонце по едно јајце
 • Има голема и голема големина ларва или личинка
 • Отпорен на штетници и болести, особено за време на фазата на доенчиња помалку од една недела
 • Супериорните својства на BSF семињата како погоре, може да се одржуваат генетски ако BSF семињата се пропагираат.

Со прецизност при купување на BSF семиња дека ексел ќе произведува ларва / магнет стабилно во текот на целата година, главната работа е да се жетва побрзо само 18 дневно отколку воопшто 30 дневно

Супериорните семиња, исто така, се отпорни на екстремни услови на животната средина, особено кога се новоизвршуваат на возраст од една недела и погоре, лесно се пропагираат поради ниските стапки на смртност, брзиот раст и одзив на културата на техники на одгледување.

Ако е исполнет минимум од 85% супериорната природа на горната листа, семките од мртвите војници кои се летаат се класифицираат како супериорни. Ако не ги исполнува барањата погоре 85%%, тогаш BSF семињата се класифицирани како нормални.

магнет

Нега:

 • Давање структурирана храна
 • Супериорни семиња: големи големи униформи 2cm
 • Дебелина на месото: дебела
 • Движење: активен потег
 • Боја на семето: црна
 • Арома: нема мирис
 • Итн.
Акции

Пин Тоа на Pinterest

Сподели