Изберете страница

Јуриј БСФ

Прашање и одговор
Како да се одгледуваат сом

Assalammualaikum wr wb
Ве молиме помогнете со науката за прашања и одговорите за одгледувањето на сом
ова е во SHARE (споделено)
на социјалните медиуми како WA, FB, G +, Pinterest, LinkedIn Твитер итн.

Се надевам дека ова споделување на знаење добротворна може да биде нашата заштеда на крајот пати. Aaamiinn

Вашата содржина оди овде. Уредете го или отстранете го овој текст во линија или во модулот Content settings. Можете исто така да го стилизирате секој аспект од оваа содржина во модулот Дизајн поставки, па дури и примени сопствени CSS на овој текст во модулот Напредни поставки.

Аерација

Може да биде без аерација?

За испирање на езерцето сом може да биде, но постои ризик од раст ларва сом е бавен.

И бројот на семиња од риба, складирани во езерата не може да биде многу.
Ако премногу се разбира семето нема да има кислород и може да предизвика смрт.

Треба да се сфати дека целта на аерацијата во базенот е да се зголеми количината на кислород во езерцето, за да можеме да го зголемиме количеството на солидна сорта на сомнителни сомници во езерцето.

Lumut

Како да се справите со ларвите базени кои имаат многу мов?

Како:

 • Со давање на пиедестал над солениот бак на соништата. Овој пиедестал како завеса оди директно во езерцето. Така што растот на мов може да се намали.
 • Чистете го мовчето со црн зглоб.
 • Исто така, треба барем еднаш неделно да се даде сол, ПК или метан блу. Само мал дел од важната рутина.

Порибување солидна

Идеална густина на порибување по квадратен метар?

За густината на залихите по квадратен метар може да се пресмета со множење на базенот PxLxT.

На пример, рибници со согчиња за мерење на 280cm x 300cm x 25cm со просечно ниво на вода на 10 - 15cm и со циркулација на вода, базенот може да се смести до садници 50.000 додека не стане големината на 2 - 3.

  Која е цврста густина за големината на 600cmx200x65cm?

  За да се научи рано, може да биде помеѓу опашката 500 - 1.000.

   Feed

   Колку долго може да семиња на сомнителни гранули или фенгли?

   Семиња на сом, почнувајќи на возраст од четири дена може да им се дадат поројни гранули, но само во мали количини.

   Целта на обезбедувањето на пелетите за добиточна храна за да лачат ларви за да ја зголемат енергијата од јаглени хидрати, така што ларвите на сом ќе бидат повеќе здрави и силни

   Но, сè уште мора да им се дадат свилени црви како снабдување со протеини, за оние кои имаат потешкотии со добивање на свилени црви може да се заменат со магнет тестенини.

   Паста за магнет е направена од листовите или отпадоци или ларви од црна мува или црниот војник лета.

   Методот е лесен, ист како правење паста од свилени црви.
   Тоа е главната суровина во форма на црвен чизмер измешан со други состојки, а потоа во мешалка.

   Пред да го користите, чувајте го во фрижидер за 24 часови, така што природниот процес на ферментација за да ја максимизирате неговата содржина во исхраната може да биде максимална.

   За покомплексен микс, можете да ја видите веб-страницата www.YurieBSF.com

    Колку грамови на прашкасти пелети или фенгли се дадени за да се хранат со ларви?

    Pengli прав пелети се дадени колку што е еден грам. Методот на администрација може директно да се прошири на ларвите на сом.

    Како јадете ларви од риба, дали треба прво да отидете на Бибис?

    Првиот треба да биде "засадена", чија цел е да се направи така што храната се проширува надвор од стомакот на рибата, така што рибите се брзо полни и исто така се избегнуваат подуеност.

    Како да се раса се како што следува:

    • Спреј вода малку по малку во храна, не заборавајте да се калливи.
    • Измешајте додека не се помеша.
    • Нека храната што е исцрпена е емитувана за 15 - 30 минути се додека не се почувствува храната кога се чувствува измешана или нежна.
    • Понатаму, ларвите од сом се подготвени да се полнат.
    • Распредели ја храната подеднакво. Износот е поставен малку по малку.
    • Дајте го додека ларвата на сони не е полна, Стоп, ако ларвите почнуваат да изгледаат дека повеќе не сакаат да јадат.
    • Бидете сигурни дека нема многу храна која не ја јадат ларвите. Не дозволувајте многу да се насели на дното на езерцето кое ќе биде амонијак или отров за семе од сом.
    Како дадете добар црвен свила?

    За максимални резултати, давање на свилени бури мора да ги следат следниве чекори:

    Првиот чекор, првите свилени црви се прекриени прво, така што нечистотијата се троши барем еден или два дена.

    Потоа, пред да се измиете, исчистете ја водата додека не биде целосно чиста.

    Бидете сигурни дека нема мршојадци за замрзнување и издигнување на свилени црви на дното на езерцето кое предизвикува намалување на квалитетот на водата.

     Како јадете ларви од риба, дали треба прво да отидете на Бибис?

     Првиот треба да биде "засадена", чија цел е да се направи така што храната се проширува надвор од стомакот на рибата, така што рибите се брзо полни и исто така се избегнуваат подуеност.

     Како да се раса се како што следува:

     • Спреј вода малку по малку во храна, не заборавајте да се калливи.
     • Измешајте додека не се помеша.
     • Нека храната што е исцрпена е емитувана за 15 - 30 минути се додека не се почувствува храната кога се чувствува измешана или нежна.
     • Понатаму, ларвите од сом се подготвени да се полнат.
     • Распредели ја храната подеднакво. Износот е поставен малку по малку.
     • Дајте го додека ларвата на сони не е полна, Стоп, ако ларвите почнуваат да изгледаат дека повеќе не сакаат да јадат.
     • Бидете сигурни дека нема многу храна која не ја јадат ларвите. Не дозволувајте многу да се насели на дното на езерцето кое ќе биде амонијак или отров за семе од сом.
     Како дадете добар црвен свила?

     За максимални резултати, давање на свилени бури мора да ги следат следниве чекори:

     Првиот чекор, првите свилени црви се прекриени прво, така што нечистотијата се троши барем еден или два дена.

     Потоа, пред да се измиете, исчистете ја водата додека не биде целосно чиста.

     Бидете сигурни дека нема мршојадци за замрзнување и издигнување на свилени црви на дното на езерцето кое предизвикува намалување на квалитетот на водата.

      Колку пати се храни за време на дождовната сезона?

      Кога доводот за дождовната сезона ќе осигура дека дождот ќе застане еден или два часа, така што храната не се меша со дождовница.

      Доколку интензитетот на дождот е долг, хранењето е доволно два пати на ден, ова е да се даде времето за хранење да се јаде и подобро да се апсорбира од сом.

      Избегнувајте ја хранење кога врне дожд или штотуку заврна врнење, сом што се хранат кога дождовите можат да бидат изложени на ризик од болест.

      Бидејќи храната која е изедена ќе биде повратена назад и ќе ја направи кафеавата вода кафеава каллива.

      Друг лош резултат е дека условите како што се габите ќе се размножуваат и ќе предизвикаат болка во рибите.

       Која е најдобрата храна по отстранувањето на казутите?

       Дај фенгли нула.

       Методот е малку попрскан.

       Администрацијата на казутот сè уште се изведува во приближно еден грам.
       Или најдобро даваат магнети тестенини.

       По силна риба семиња може да се даде премиум psc. Или да ги зачувате трошоците за исхрана песок на црвенило висок протеин.

       Покрај тоа што содржат комплетна исхрана и високи протеини, трошоците за правење црвени пигти исто така се многу евтини, само околу 3.000 / kg.

       Ова е тајната на големиот профит сом, што е евтина, но многу хранлива павлака на црвенило.

        Која алтернативна храна е дадена за да се направи сом?

        Магарин БСФ, полжави, полжави итн.

        За лесни и евтини начини да се создаде личинка, како да се отвори на Google, www.YurieBSF.com

         Болест

         Како ги спречувате семињата на сомнителите 1 - 2 да ги шират белите муцки?

         Причината за болеста на белата муцка е тоа што базенот е изложен на целосна сончева светлина и водата е премногу дебела.

         Почетните карактеристики се црвеникава вода, а потоа бели дамки, имено печурки.

         За да се избегне овој проблем, над базенот има покрив, или може да се даде со лисја од банана што функционираат како покрив.

          Која е причината за грутка веднаш до шилестата перка?

          Грутчето веднаш до надворешната перка се должи на негативните ефекти на останатите прехранбени продукти кои стануваат амонијак.

          Покрај тоа, тоа е, исто така, предизвикано од голема количина на слуз на дното на езерцето.

          Решението е да се организира износ на храна, така што не се јаде премногу и станува извор на отров за ларвите од риба.

          Редовно чистете го базенот, преку обезбедување на циркулација на вода за отстранување на постоечкиот амонијак.

          Зошто има грутки во главата на сом?

          Една од причините е тоа што водата е премногу облачна.

          За да се надмине ова, заменете ја водата и додадете пробиотици.

          Пробиотици ако за превенција може да се дадат рутински папаја лисја.
          Или користете пробиотици од екстракт од лист на Нони.

          Можете да преземете туториал на веб-страницата www.YurieBSF.com

          Што предизвикува риба да плови на површината на водата?

          Причината за пловечки риби може да биде затоа што се дава поголем дел од храната, или поради ладно време.

          Како да се справи со пловечки риби?

          Првиот чекор е да се даде блуз метал, потоа три часа потоа да се замени водата колку што е 50%.

          Вториот чекор, осигурајте се дека следната храна е намалена, и прво се вари пред да ја дадете на риба.

          совети:
          За оние од вас кои го ставаат езерцето под плочка на куќата.

          Бидете сигурни дека дождовната вода што паѓа низ плочката не падне веднаш во езерцето, бидејќи црна мов од плочка содржи отров.

          Што предизвикува црвени испакнатини во абдоменот во близина на внатрешноста?

          Главната причина за болеста е модел на прекумерно хранење.

          Прекумерната храна ќе предизвика многу остатоци да се населат на дното на базенот измешани со рицинусната слуз и да станат семиња на болеста.

          Решението е да се дефецира низ дното на езерцето. И поставете го делот од храната која не е расфрлана или премногу расфрлана.

          Добро е да не се додава куркума?

          Многу добро, додавајќи зачини во вид на ѓумбир или ѓумбир или лисја од бел и лимон, кои се варат, во голема мера помага да се зголеми издржливоста на рибите.

          Овие природни билки се исто така добри како природни пробиотици.

          Како се занимаваш со стомачни сом?

          Еве неколку начини да се справи со стомакот:

          • Намалете го хранењето.
          • Фрлете вода од дното на езерцето.
          • Одделете ги висат сом
          • Притиснете 3-5 бело дното каранфилче и посипете на езерце со сони
          • Посипете ја риба со сол во езерцето на сом.
          • Посипете со сина медицина во езерцето на сом.

          совети:
          горенаведениот метод е исто така средство за надминување на сокот од сок, вода е лесно облачно или миризливо.

          Подреди според

          Колку дена по испирањето семки од сом се подредени?

          Го направи првиот вид по 15 дена.
          Но, она што е потребно е доволно бендолан или само плентонг.

          Пет дена подоцна, го направите вкупното сортирање.

          совети:
          Не ги споредувајте вкупните риби под ХИМУМС на ден, ова може да биде изложено на ризик од смрт на риба.

          Совети и трикови

          Колку е висока точната вода за млеко за сом?

          Нивото на водата не треба да надминува 20cm.

          Дали бојата на црвената вода е добра за сом?

          Сè додека растот на нормалните риби не е проблем.

          Ако се случи нешто подобро, направете го третманот со редовни пробиотици.

          Колку е висока точната вода за млеко за сом?

          Нивото на водата не треба да надминува 20cm.

          Како да направите семиња на сом 3-4 сом не лесно да умрат?

          Ова го правите со тоа што базенот е изложен на сончева светлина, и нека биде дел од базенот покриен со лисја од банана, на пример.

          Ако состојбата на базенот без покрив и целиот ден го направи базенот изложен на сончева светлина, тогаш направете промена на водата колку што 30 - 50%.

          Како семето да расте максимално?

          Најлесен начин е да се обезбеди хранливи семиња, комплетна исхрана и високи протеини.

          Но, ако купите храна со овие критериуми во продавницата, нема да можете да ја јадете цената.

          Значи, алтернативата мора да биде да направите своја сопствена храна која одговара на потребите на ларви на сом на најевтините трошоци.

          Имено, во форма на личинка, црвенило или ларви црниот војник лета.

          Методот е кога ларвата од риба е стара четири дена, липот се исецка или се меша и се дава на ларвите на сони.

          Дајте подеднакво, така што сите ларви од риба ќе добијат соодветни делови.

          совети:
          Подигнете го какабанот за да не се залепи и да се насели.

          Колку пати треба да ја замените водата?

          Замена на водата треба да се базира на условите на водата. Бидејќи секој регион има различни нивоа на квалитет на водата.

          Карактеристиката на водата мора да се замени веднаш кога водата од базенот почна да емитува фаул.

          Или кога рибата почна да изгледа неподвижна.

          Замена на водата не е одеднаш, туку само половина од максимумот и повторно се прави следниот ден, додека рибата не се движи агилно.

          Како се занимавате со сом, кои се пупки за раст?

          Многу причини за растот на kuntet сом, главно поради тоа што моделот на исхрана не е добар, а квалитетот на добиточната храна е исто така со минимален квалитет.

          Проблемот со големината на трошоците за добиточна храна се јавува во многу региони.

          Поради тоа, земјоделците со сом мора да бидат креативни во правењето сопствена храна.

          Едно решение е да се создаде алтернативен извор на црвенило.

          Детали за тоа како да се направат алтернативни извори на црвенило може да се видат на веб-страницата на BSF yurie.

          На Google тип yurie bsf или напишете www.yuriebsf.com

          Како да направите базен вода зелена?

          По можност, не е бојата на зелената вода која е најпосакувана, но има многу мали живи животни на езерската вода што се подготвува.

          Бидејќи присуството на мали животни што живеат укажува на тоа дека водата е добра за нас да ги шириме семињата.

          Мали животни во вид на ларви од комарци, зоолошка плоштад и други, освен како пристојна вода за ширење риби, како и дополнителна храна за самата риба.

          Еве еден начин да се направи базен вода зелена брзо:

          • Внесување на чиста вода, чиста вода може да потекнува од добро вода или подземна вода.
          • Ако нема вода и сакате да ја користите водата добиена од вода за пиење, треба да се нанесува најмалку три дена, така што железото и негативните честички ќе се населат на дното на садот.
          • Следниот чекор е ѓубрење со вметнување една вреќа ѓубриво и оставање на тоа една или две недели.
          • Пробиотичната администрација е исто така добра и помага да се забрза езервата во зелена боја.
          • По една или две недели водата ќе стане зелена и ќе има многу ларви од комарци и други мали животни.
          Како да се справите со пенливи базени?

          Една од причините за пенливи базени е дека густината на рибата во езерцето е премногу висока.

          Ако тоа се случи, направете чистење со одделување или разделување на рибите во различни езерца.

          Зошто се појавуваат многу јајца, но многумина умираат?

          Бројот на луѓе кои умираат може да биде затоа што квалитетот на мајката не е подготвен.

          Затоа, осигурајте се дека оревчето замрзнување на сом мора да биде навистина подготвено.

          Осигурајте се дека грижата за соништата на сом мора да биде дадена со висок протеинска храна и целосна исхрана и посебно внимание пред да се создаде

          Како да направите ларви од ладни сом?

          Дајте висока хранлива храна како BSG личинка.

          Внесувајте го семето прво пред да дадете и дајте ѓумбир или папаја лисја со сечење на мали парчиња како природни пробиотици за ларви.

          Дали има уште прашања?
          Контактирајте со Јуриј БСФ
          Tel / WA: 0812-2105-2808

          Јуриј

          Акции

          Содржина

          Пин Тоа на Pinterest

          Сподели