Изберете страница

Магнет BSF
Животни решенија
Без купување на храна

Магаре е алтернативна храна за риба и живина.
Обезбедување на вашиот сточарскиот бизнис продолжува да расте.
Без да бидат оптоварени со купување пелети

Приклучете се во Заедницата за магли без мирис

 • Избрана во
 • апликација-yurie-bsf

Локација на современиот BSF магацински ранч без мирис

Сакате да ја знаете најблиската локација во вашиот град?

Како: Автоматски вашата локација откриена од системот е означена со ред на броеви на поштенски кодови.

Затоа, само кликнете на пребарувањето.

Ако сакате повеќе точна локација, ве молиме пополнете го празно колона тип на град / село каде што сте сега.

Потоа кликнете на SEARCH

Книга сега, јавете се на Јуриј БСФ
-0812 2105 2808-

   Декларација:
   Мапите наведени во програмата се неточни поради ограничувањата на најновата технологија.
   За обука резервации ве молиме контактирајте Јуриј BSF 0812-2105-2808

   Евтини трошоци за производство

   ефтино-цена-магнет-култивација

   Изработката на ларвите на мртвите војници е многу лесна и ефтина, можеме да користиме ѓубре, отпад и ѓубриво.

   Висок протеин

   магет-ефтин без мирис

   Целосната хранлива содржина, амино киселините и високо протеините во голема мера им помагаат на здравите животни да го поттикнат растот на домашните миленици.

   Без мирис

   одгледување-мирис без мирис

   МОСТ МАГНИФИ ЦВЕЌЕ БЕЗ МЛАД, Бесплатно симнување е безбедно и удобно. БЕЗБЕДНО не е во демонстрации во заедницата и е КОМФОРМАЛЕН за земјоделците.

   Култивирање

   Модерен BSF Магнет без бау има за цел да произведе отрови за риба и живинарска храна.

   Одгледувањето на вистинскиот цррог мора да биде без мирис, без машина, без лекови и без ферментација, така што резултатите може да се максимизираат.

   Безбедно, бидејќи тоа не е демонстрирано од страна на семејството и удобно во извршувањето.

   Апликации

   Посевите на лилјакот може да се преработат и да се применат на паста за магариња, магнети од брашно и песоци на црвенило или во живо (свеж магет)

   На овој начин можете да имате многу добиток без купување храна од продавницата повторно.

   Збогум пелети и чувајте храна.

   Маркетинг

   Магнет маркетинг? ПРОДАДЕТЕ ЈУРИ БСФ !!!

   Вие не треба да бидете збунети околу марлестата маркетинг.

   Бидејќи Јуриј БСФ ќе го купи.

   Можност

   Јуриј БСФ обезбеди Rp100.000.000 најдобра помош за пријатели / луѓе за развој на бизнисот.

   Средствата за помош се дадени за зголемување на производствениот капацитет.

   Рефундирање ПЛАЖЕН СО МАГТОТ БЕЗ ЦВЕЌЕ - НЕ РИБА !!!

   Амбасадор

   Вие нема да бидете сами.

   AMBASSADOR YURIE BSF е подготвен да биде присутен на вашата фарма.

   AMBASSADOR Јуриј BSF е присутна во повеќе од 100 градови за да обезбеди практични насоки директно на нивните фарми.

   Универзитет

   На YURIE BSF UNIVERSITY ќе добиете напредна обука.

   За да се обезбеди модерна BSF одгледување без мирис во согласност со SOP (стандардна постапка за работа) на BSF одгледување без мирис.

   Кооперативна

   Како пријател на Јуриј БСФ, автоматски ќе станете член на КОПЕРАСИ МАГГОТ ИНДОНЕЗИЈА.

   Официјалниот контејнер за купување и продавање на млеко и други деловни активности.

   Ќе уживате во придобивките од споделувањето на преостанатите средства од индонезискиот бизнис за залетници.

   Агроиндустрија

   Станете дел од заедницата на Јуриј БСФ заеднички да го развиете бизнисот Маггота во светот на агробизнисот.

   Овој чекор е во состојба да ги задоволи домашните и меѓународните побарувачката на пазарот.

   ООП

   Оваа програма за ООП е наменета за оние кои сакаат да учат, но не можат да си дозволат модерен пакет за одгледување на BSF без мирис

   Молитва

   Започнете секојдневни активности со задолжителна молитва да се движите цел ден со Бога.

   Значи, оваа програма на Јуриј БСФ е ГЛАВНА И БРОЈКА ЕДЕНО од сите работни програми.

   Култивирање

   Модерен BSF Магнет без бау има за цел да произведе отрови за риба и живинарска храна.

   Одгледувањето на вистинскиот цррог мора да биде без мирис, без машина, без лекови и без ферментација, така што резултатите може да се максимизираат.

   Безбедно, бидејќи тоа не е демонстрирано од страна на семејството и удобно во извршувањето.

   Апликации

   Посевите на лилјакот може да се преработат и да се применат на паста за магариња, магнети од брашно и песоци на црвенило или во живо (свеж магет)

   На овој начин можете да имате многу добиток без купување храна од продавницата повторно.

   Збогум пелети и чувајте храна.

   Маркетинг

   Магнет маркетинг? ПРОДАДЕТЕ ЈУРИ БСФ !!!

   Вие не треба да бидете збунети околу марлестата маркетинг.

   Бидејќи Јуриј БСФ ќе го купи.

   Можност

   Јуриј БСФ обезбеди Rp100.000.000 најдобра помош за пријатели / луѓе за развој на бизнисот.

   Средствата за помош се дадени за зголемување на производствениот капацитет.

   Рефундирање ПЛАЖЕН СО МАГТОТ БЕЗ ЦВЕЌЕ - НЕ РИБА !!!

   Амбасадор

   Вие нема да бидете сами.

   AMBASSADOR YURIE BSF е подготвен да биде присутен на вашата фарма.

   AMBASSADOR Јуриј BSF е присутна во повеќе од 100 градови за да обезбеди практични насоки директно на нивните фарми.

   Универзитет

   На YURIE BSF UNIVERSITY ќе добиете напредна обука.

   За да се обезбеди модерна BSF одгледување без мирис во согласност со SOP (стандардна постапка за работа) на BSF одгледување без мирис.

   Кооперативна

   Како пријател на Јуриј БСФ, автоматски ќе станете член на КОПЕРАСИ МАГГОТ ИНДОНЕЗИЈА.

   Официјалниот контејнер за купување и продавање на млеко и други деловни активности.

   Ќе уживате во придобивките од споделувањето на преостанатите средства од индонезискиот бизнис за залетници.

   Агроиндустрија

   Станете дел од заедницата на Јуриј БСФ заеднички да го развиете бизнисот Маггота во светот на агробизнисот.

   Овој чекор е во состојба да ги задоволи домашните и меѓународните побарувачката на пазарот.

   ООП

   Оваа програма за ООП е наменета за оние кои сакаат да учат, но не можат да си дозволат модерен пакет за одгледување на BSF без мирис

   Молитва

   Започнете секојдневни активности со задолжителна молитва да се движите цел ден со Бога.

   Значи, оваа програма на Јуриј БСФ е ГЛАВНА И БРОЈКА ЕДЕНО од сите работни програми.

   Зошто одгледувачите ја сакаат Јуриј БСФ

   Учење да се посветам на црвенило без мирис е многу лесно со програма која е успешно тестирана.

   Ријанти
   Tangerang

   Наведеното водство беше навистина до мојот успех, вклучувајќи го и приносот на жетвата на мојот бизнис на личинка

   Candra
   Banyuwangi

   Традирањето на Мбак Јури за да ме води е извонредно, зафатен во канцеларијата не е проблем, бидејќи супервизорот е супер пациентот

   Supras
   Медан

   Проверете 99 Локација на Маггата без Бау Ранч

   Дали сте
   Риба одгледувачи?

   СТОП троши пари за да купи пелети, 99% сом фармерите и другите надвор од бизнисот, бидејќи тие не се во состојба да финансираат голема количина на добиточна храна која достигнува 60-70%, ако сте почетник трошоците за производство, особено храна може да достигнат дури и 80%.

   Дали сте
   Живинарските фармери?

   Уживајте во заштедата на трошоците за добивање на живина до 82%. Ова го правите со тоа што ќе направите сопствена храна за живина со состојки за црвенило, како што е брашно од брашно, така што вашиот животен век е максимален. Време е да заштедите пари и да се фокусирате на продолжување на зголемувањето на бројот на вашиот добиток

   Студија насекаде
   Вие сте

   Само гледајте со мобилен видео туториал специјално за одгледување на BSF без мирис.

   Како да ја преземете апликацијата Јуриј БСФ во Playstore.

   Преземи како да се процесира
   Магнет за добиточна храна

   За да ги добиете максималните резултати од BSG маргарита, пред да ви се даде како риба и живина, препорачуваме прво да го обработите во:

   • Свежи / живи отрепки
   • Магнет тестенини
   • Брашно од магаре
   • Пелети за магаре
   • Chrispy Maggot

   Како да се обработи личинка за добиточна храна

   За да ги добиете максималните резултати од BSG маргарита, пред да ви се даде како риба и живина, препорачуваме прво да го обработите во:

   • Свежи / живи отрепки
   • Магнет тестенини
   • Брашно од магаре
   • Пелети за магаре
   • Chrispy Maggot

   Брзи начини да се научиш да ги негуваме непријателите без мирис.

   Срамота да прашам
   Забрзајте на патот

   Една од пречките за успех е срамот на барање, Јуриј БСФ обезбедува специјална служба за корисници, да одговори на нештата за бизнисот на личинка и техничките техники за црвенило.

   Повикај и сега
   0812 - 2105 -2808

   Муви

   Секој знае муви. Овие инсекти се околу нас. Тие доаѓаат затоа што мирисаат извор на мирис на храна. Покрај овие досадни муви, тие исто така носат епидемии на болести како што се туберкулоза (туберкулоза), дизентеријамуба, колера и разни други болести.

   Ширењето на оваа болест преку храна што ја консумираат луѓето откако биле нападнати од муви. Но, всушност, мувите, исто така, даваат многу бенефиции за луѓето.

   Мувите се еден вид инсекти (ред по циклорара диптера), морфолошки муви имаат кратки антени, имаат два пара крилја, имено оригиналниот крило сеапсанг и пар мали крила кои служат за одржување на рамнотежата кога летаат.

   fly-bsf

   Медицински носач на болести

   Зошто муви се нарекуваат инсекти што се шират од болести? Бидејќи кога мувите слетуваат на валкано место, а потоа за 125.000, бактериите ќе останат таму каде што слетаат.

   Ова се случува природно поради уникатниот начин на јадење на муви. Кога ќе слетаат на храна, пред да почнат да јадат муви ќе ослободат течност од устата.

   Флуид функционира како ензим кој помага да се олесни варењето на храната. Оваа повразна течност останува во храната и ако јаде од луѓе, може да биде изложена на разни болести.

   Важни нешта за муви

   Мувите доаѓаат во куќата затоа што мирисаат на извори на храна. За да се ослободите од неа, чувајте ја храната во контејнер каде мувите не можат да седат.

   За да најдат храна, мувите се активни во текот на денот. Мува во зависност од неговиот тип може да произведе помеѓу 75-126 јајца и решетки во 1-4 дена.

   Биолошки, минута 5 ќе се дееципира биолошки, и ако се јаде од луѓето, тоа ќе предизвика дијареа и така натаму.

   Животниот циклус на мува варира, помеѓу 5 до 30 дена. BSF мувите живеат многу кратко време околу 5-8 еден ден додека живите зелени муши достигнаа 30 на ден.

   куќа муви може да лета со брзина од околу XNXX километри на час, тоа е причината што ѓубрето или храната што едноставно ја фрливме наскоро ќе биде однесена.

   Особено во средини каде што мува колонии раса плодна.

   Придобивки од муви за луѓето

   Она што се користи од муви е нивното потомство, често се нарекува ларви или црвенило, маг или зрнца или магнет или тврдоглаво или неуспешно и така натаму.

   Во некои земји децата муви се продаваат за потрошувачка од страна на луѓето. Тие обезбедуваат специјални менија како тестенини, супа и пица.

   Терафија личинка

   Во светот на медицината, детските муви, имено црви или ларви или магли или угнетувачи, се користат како алатка за третман на надворешни болести кои често се нарекуваат "терапија со црвенило".

   Каде ларвите се наоѓаат околу раната за да ја јадат кожата и месото од расипани рани што се заразени, убиваат бактерии и јадат мртва кожа. Олеснувањето на медицината да ги покрие раните.

   Маглот честопати се користи и од полицијата за да се открие возраста на труповите во различни случаи на убиства.

   Фефилин

   Друга придобивка е што содржината на рефилин ген често се користи од страна на компаниите како лепила. Нејзината леплива моќ и еластичност се далеку посилни од оние на гуменото дрво.

   Рефилинскиот ген исто така може да ги третира разните болести на артерискиот нерв и меин. Каде што двете нерви често го блокираат протокот на крв и кислород во мозокот.

   Освен дождовите и бактериите, отпадоците исто така вклучуваат oragnik депонирачи на отпад, домашен отпад, фабрички отпад, човечки отпад, сточна храна, трупови и други органски материјали.

   Друга корист што многу луѓе го земаат во Индонезија ги обработува овие ларви во природна и алтернативна храна за риба и живина.

   fly-bsf

   Преработен личинка

   Вообичаено, личината прво се обработи во тестенини за магнет, песок на црвенило, брашно од магариња, свеж црн, кисела личинка, сува личинка, стап за магнет, замрзнати личинки, пегли и така натаму.

   Овие премази се предаваат директно на добитокот или се складираат како резерви за риба, живина и рептилска храна.

   Искористување на личинка за природна храна за животни и оваа алтернатива, бидејќи црнчето е богато со хранливи материи, комплетни амино киселини и високо протеини. Протеините содржат опсег од 40-56%.

   Анатомија и биологија

   Различните форми на тело на муви. некои се тенки, масни, големи и мали во зависност од нивниот вид.

   Во принцип, тие имаат добра способност да се прилагодат на движењето на воздухот.

   Шеф

   Главата на мувата се состои од големи сложени очи лоцирани на страничните и десно од главата, антените, окелиите, устата. Окото може да се движи заедно со главата.

   Мувите имаат неврони кои се чувствителни на движење, а исто така и како алатка за контрола на правецот на гледиштето за движењето наоколу.

   Така што е чувствително да се извршуваат летачки движења, вртење и тркалање одеднаш за да се идентификува обликот на објектот.Ниту еден вид мува не има заби.

   Што се конзумира од муви е мала зрна (полен) и течна храна. Што се однесува до цврстата храна, тие не можат да ја јадат.

   Но, некои видови на муви на табанида имаат нож во устата за да направат вкрстување и крв.

   Торакс

   Функцијата е да ги држи крилјата и да има мускули на летот во вториот сегмент. Секциите 1 и 3 се помали. На третиот сегмент, градниот кош има тегови како противтежа кога лета.

   Репродукција на муви

   При парење или парење нивната положба се соочува во иста насока, а положбата на машката мушка е над женското тело.

   Не долго по положбата на парењето се враќа назад. Родителите на бремени женски летања ќе бараат место во близина или над храна за да ги стават јајцата.

   Освен од типот на BSF fly (Hermetia illucien) кој ги става јајцата на јајцата не над храна директно, туку околу извор на храна.

   Локацијата за која најчесто се бара е тоа што има многу извори на храна како семела храна во ларви.

   Летаат јајца генерално ќе се изведат за неколку часа, додека малку се разликуваат од BSF муви кои бараат 2-4 дена се додека јајцата не излезат.

   Лета видови

   • Овошни муви (видови drosophila)
   • Млеко муши (саркофагида)
   • Зелени муви (calliphora vomitoria)
   • Коњ муви (семејство tabanidae)
   • Отпадни муви (psychodidae)
   • Песок муви (spiriverpa lunulata)
   • Домашни муви (musca domestica)
   • БСФ муви (хермиона илузија)

   Овошни муви (видови drosophila)

   Овошните муви се штетни за земјоделците бидејќи летаат со овошје. Оваа мува е многу лесно да се одгледуваат, бидејќи храната е изобилно достапна во плантажите и е поддржана од идеалната индонезиска клима за нив.

   Во дождовната сезона овие муви се одгледуваат многу.

   Карактеристики на овошните муви

   • Должина на летање на 3 mm mm
   • Бојата на телото е жолто-кафеава или дамплирана
   • Има светли црвени очи
   • Имајте виси стомак кога летате бавно
   • Има тенденција да плови
   • Овошни муви (видови drosophila)
   • Јајцето е обликувано како полумесечина месечина
   • Јајцата се ставаат во групи под кожата или во дефектни рани или плодови
   • Бројот на јајца е околу 15 на жито
   • Јајцата се излачуваат по два дена
   • Должина на куче 5 mm
   • Стомакот има попречна линија на 3
   • Женската муша е понагласена
   • Машки стомак е позаоблена
   • Животниот циклус трае 16 дена.
   • Живи ларви во овошје помеѓу 6-9 дена
   • Ден на ларвите на 7-30
   • Возрасни муви живеат за 2-9 недели

   Млеко муши (саркофагида)

   Оваа лета е различна и уникатна во споредба со другите. Месовите муви се ovoviviparous, што е она што тие го ставаат на рани, нечистотија, трупови, распаѓање на органска материја и сл. Жакките не се јајца.

   Карактеристики на месо муви

   • Мувите на женското месо се ларвивара
   • Должината на коњот 6-14 милиметри
   • Има светло сива градите шуплина
   • Има 3 темни линии кои се протегаат до грбната градниот кош
   • Имајте светло сив стомак

   Животен циклус на месо мува

   • 14-30 денови на летање
   • Секој пат кога првиот инстан се појавува помеѓу ларви на 40-80
   • Зелени муви (calliphora vomitoria)
   • Постојат многу видови на зелени муви, обично средни и големи. Постојат абдомен во боја на стакло, сјајна сребрена, зелена и сива боја.

   fly-bsf

   Зелени муви (calliphora vomitoria)

   Раса во разни трупови од риба или расипано месо или животински измет или распаѓање на отпадот од храна.

   Зелените муви имаат извонредни способности, им треба само една секунда да ги стават бактериите и бактериите во храната што ја зафаќаат.

   Карактеристики на зелените муви

   • Должина на возрасни зелена мува 1 / 4 "-1 / 12" инч
   • Стаклен абдомен, сјајна сребрена, зелена и сива боја
   • 3 / 4 големи возрасни ларви инчи
   • Ден на ларвите на 7-12
   • Јајцата со зелени летови ќе ги отворат часовите 8-18

   Коњ муви (семејство tabanidae)

   Живеат во расипани месо или трупови од риба, или добиточно ѓубриво или отпад од храна. Нон-стоп гризе женски муви кои се причина за зголемување на губење на тежината на животните. Залак е многу болен.

   Карактеристики на коњ муви

   • Должината на возрасен коњ лета е 25mm
   • Темно кафеава
   • Неговите очи се зелени или црни
   • Очите на машките муви се близу еден до друг
   • Очите на женската лета се далеку одвоени

   Коњ лета Животот циклус

   • Еднаш лежеше јајца колку што е 100-1.000 ставки
   • Јајцата за коњски летања ќе се отворат помеѓу 5-7 денови
   • Животниот циклус на возрасни коњски муви е помеѓу 30-60 дена

   Отпадни муви (psychodidae)

   Отпадна муви или муви или молци муви. Ларвата сака органски отпад како кал.

   Карактеристики на отпадните муви

   • 2 mm Должина на Fly
   • Темно сива
   • Крилја полни со коса
   • Јајцата ќе го отворат 1-6 на ден
   • Ден на ларвите на 10-50
   • 1-3 куче фаза ден

   Песок муви (spiriverpa lunulata)

   Постојат два вида песок муви:

   • Phychodidae и
   • Chironomidae

   Оваа мува е опасна бидејќи ги гризе животните и луѓето кои можат да предизвикаат чешање и разни болести. Како висока температура.

   Нивното живеалиште околу брегот, мангрова шума, шуми и бизонски фарми. Овој тип на мува е активен ноќе помеѓу утринските часови на 9-4.

   Тип на каснување од песок

   • Флеботомус (вектор на паразит на лајшманија)
   • Lutzomiya (лешманија паразит вектор)
   • Брумтомија
   • Warileya
   • Chinius

   Карактеристики на песок муви

   • Неговото тело е свиткано
   • Жолтеникава и бледо сива
   • Има пар на црни сложени очи
   • Имајте долги, мазни нозе
   • Кога молчи или почива на крилјата секогаш се отвараат
   • Телото и крилата се покриени со добро крзно
   • Како да скокаат
   • Висока способност за летање до пет метри
   • За производство на јајца, женските муви имаат потреба од крв од лилјаци и мајмуни
   • Откако ќе се постават помеѓу 30-50 црни јајца
   • Возрасни муви се 10-11mm во должина
   • Темни црвеникави кафеави нозе.

   Песок Летај циклус на живот

   • Живеат до 2 години
   • Фаза на Pupa или кожурец за 1-2 недели

   Куќа муви (musca domestica)

   Домашните летачки видови се муви кои се најчести околу нас и се вектори на болеста. Женската куќа лета обично се спојува само еднаш.

   Тие лежат јајца околу 100 јајцата на распаѓање на органски материјал, како што се остатоци од храна, трупови или измет.

   Карактеристики на куќа муви

   • Должината на летање на возрасни куќа е помеѓу 5-8 mm
   • Има тесна линија 4
   • Има сива градите на градите
   • Има жолчен стомак
   • Неговото лице беше покриено со убава коса која служеше за вкус на органите
   • Имаат комплексни сложени очи
   • Неговите очи имаат илјадници леќи кои овозможуваат широк вид
   • Четири крилести вени се прилично заострени, а не директно (свиткани)
   • Маг е бел
   • Обликот на телото е заострена до врвот на главата
   • Имајте вентилатор на задната страна на 2
   • Ларвата не е нога
   • Должината на магот достигнува 12 милиметри кога зрее

   fly-bsf

   БСФ муви (хермиона илузија)

   Мерцедес или црна војска мува или мрсна војска мува од BSF има тело кое е помеѓу 15-16 mm и црно.

   Црниот војник лета во тропските и суптропските клими може да се репродуцира многу добро. Нејзиното постоење во средина која расте многу цветни растенија, каде што јадат со цицање на суштината на цветниот мед или утринска роса.

   Ретко се гледа во домувањето, бидејќи овие муви не јадат. Повеќе се гледа на место кое содржи многу ѓубре, отпад и нечистотија за да ги стави јајцата. Во едно време возрасна жена може да положи јајца 185 - 1.235 јајца.

   Научна класификација

   • Царство: животни
   • Фил: Артропода
   • Класа: Инсекти
   • Ред: Диптера
   • Подреденост: Brachycera
   • Инфраред: Tabanomorpha
   • Суперфамилија: Stratiomyoidea
   • Семејство: Stratiomyidae
   • Подфамилија: Херметини
   • Род: Херметија
   • Видови: Hermetia illucens
   • Биномски име: Hermetia illucens (Linneus, 1758)

   Синоними

   • Musca leucopa Linneus, 1767
   • Hermetia rufiventris Fabricius, 1805
   • Hermetia nigrifacies Bigot, 1879
   • Hermetia pellucens Macquart, 1834
   • Hermetia mucens Riley & Howard, 1889
   • Hermetia illuscens Copello, 1926
   • Hermetia illucens var. нигритибија Ендерлеин, 1914

   Опис на BSF муви

   Возрасни BSF муви се приближно 16 mm (5 / 8 инчи). Оваа средна големина има тело што е претежно црно.

   Со бои кои се движат од црна, сина до зелена металик на градите, а понекогаш и со врвот на абдоменот црвеникаво. Вториот абдоминален тергит (абдомен) има проѕирна јасна површина.

   Со широк облик на главата и многу големи очи. Има антена што е двојно поголема од должината на главата. Имаат црни нозе на 6 со белузлави тарси.

   Крилото BSF е обликувано како мембрана. И во мирување, крилјата се преклопуваат хоризонтално во преклопувањето на желудникот. Црната војска лета е мимична мува.

   Слични BSF оси

   Кога се гледа во однос на големината, бојата и изгледот слични на оси и слично. Особено затоа што летаат антената е издолжена како оса.

   Tarsi задниот дел од бледата мува и има две мали проѕирни "прозорци" во основниот абдоминален сегмент.

   Она што го прави мува како да има тесна "осина оса". Ларвите на црната муха не се исти како домашните муви и зелените муви.

   Предности на црниот војник летаат

   Најшироко користени од задната војска летаат се нивните деца или ларви или личинка или заблуда угат или отрепки.

   Кои подоцна од страна на медицинските, полициските, ресторативните, рептилните и индустриските риби фармерски фармери биле добиени според нивните полиња.

   fly-bsf

   22 Причини за BSF Човековите Пријатели

   1. Безбедно за луѓето

   Црниот војник Летај не е опасен и безбеден за луѓето. Безобѕирно BSF лета како домашните муви и зелените муви.

   Возрасни BSF има уста, но може да се користи само за пиење, па затоа не е вектор на болест кај луѓето. Мерките на БСФ не загризуваат или не печат што го прави безбеден за луѓето.

   Во текот на својот живот BSF не јаде, за да ги задржат своите животи, тие само пиеле сок од цвет и утринска роса.

   Ова е она што го прави BSF безбеден за луѓето. И затоа ретко се среќаваме со БСФ во куќата.

   BSF не предизвикува заболување

   Мувите што влегуваат и доаѓаат дома се зелени муви и опасни куќани лета затоа што доаѓаат да бараат храна и да шират болести.

   Возрасни ларви и BSF не се вклучени во категоријата на штетници или вектори. Спротивно на тоа, ларвите на црната армија имаат иста улога како црвени црви.

   Имено, како разлагачи на отпад, отпад и ѓубриво што можат да ги уништат органските супстрати и да ги обноват хранливите материи во почвата.

   BSF ларви се обновливи извори на протеини

   Црниот војник лета ларва (BSF) е извор на одржлив (обновлив) протеин кој е многу добар за аква култура, храна за животни, исхрана на животни и луѓе.

   Ларвите имаат многу голем апетит што може да го поминат двојно тежината на подлогата за еден ден.

   Ларви, исто така, може да се користи за компостирање на остатоци од домаќинството, отпадоци за отпадоци, отпад од отпадоци на пазарот за отпадоци.

   Вклучувајќи ги и зеленчукот и овошјето, земјоделските отпадни производи и отпадот од добиток, вклучувајќи сточно ѓубриво и човечки отпад.

   fly-bsf

   2. BSF е уста "не е совршен"

   За разлика од домашните муви, BSF има "несовршен" дел од устата што не јаде и може само да консумира течности како цвет нектар или вода од роса.

   Бидејќи не ја јаде BSF, не плукаат храна заедно со дигестивните ензими како другите муви, па затоа не ја шират болеста.

   Војниците од црната лета не се заинтересирани да доаѓаат во домови или во човечка храна. Како детривори и coprovores, женските муви кои носат јајца се повеќе заинтересирани за распаѓање на храна или вештачко ѓубриво.

   Црна војска лета не лета колку што другите муви. Црна војска лета има помалку енергија поради нивната ограничена способност да консумираат храна како возрасни.

   3. Benign BSF

   Црна војска лета е многу лесно заробени и се пресели кога ќе влезат во куќата, бидејќи тие не избегнуваат кога ќе бидат фатени.

   Црниот војник лета санитација (чиста), а не залак или убод. Единствениот одбранбен инстинкт против предатори е да лета и да се скрие.

   За да се намали популацијата на мува на црниот војник може да се направи со исклучување на кученцата пред да се влезе во муви.

   Друг начин е да се замрзне, сува, рачно да се хранат миленичиња, да се ставаат контејнери за собирање во пилешко месо за автоматско хранење или да се хранат дивите птици.

   4. Шакти BSF лета

   Звукот генериран од BSF исто така може да одбие други видови муви. И ако има многу муви и bsf црвенило во областа тогаш нема да има муви и други отрепки кои се осмелуваат да скитаат.

   5. Агент за разложување на органски отпад

   Во еден ден BSG загатката може да консумира двојно повеќе органски отпад, отпад или животински отпад.

   Ова значи дека ако имаме 100 kg од bsf магет, тогаш 200 Kg отпад ќе се потроши секој ден. Отпад што може да се распадне е органски отпад, отпад, сточно ѓубриво и човечки отпад.

   Примери за органски отпад од млеко

   • Ѓубре на пазарот (зеленчук и овошје)
   • Отпад од домаќинства
   • Храна бои
   • Ресторан ѓубре
   • Болнички отпад
   • DLL

   Примери за отпад од магариња

   • Тофу
   • Бран
   • Onggok
   • Пал нафта талог
   • Палмово масло торта
   • Pkm
   • DLL

   Примери за отпадоци од личинка за магариња

   • Пилешко ѓубриво
   • Плод ѓубриво
   • Птичско ѓубриво
   • Птичји ѓубриво
   • Кршово ѓубриво
   • Свитно ѓубриво
   • Зајакот зајак зајак
   • Козско ѓубриво
   • Коњско ѓубриво
   • Бафало ѓубриво
   • DLL

   fly-bsf

   6. Исчистете без мирис

   Како генерал на говеда генерално ќе предизвика мирис. За разлика од нечистотијата пуштена од страна на bsf загатката не предизвикува никаков мирис.

   Магнет измет се многу мали гранули како песок или големината на црвени ректум.

   7. Може да живее во PH Extrem

   BSF ларви се знае дека се многу тврдоглави и имаат способност да живеат екстремно ph. Како два-четири часа чист алкохол, сол, киселини и амонијак.

   На ладни температури или ако нема храна, BSG личината ќе хибернира, ќе биде хибернација и нема да работи и ќе продолжи кога температурата на воздухот ќе се врати во нормала.

   8. Богата со исхрана и со висок протеин

   Магичен BSF содржи 40-56% суров протеин, 30-36% етер екстракт, 15-16% пепел, 4.9-5.2% калциум и 0.61-0.64% фосфор во суша форма.

   BSf ларвата е богата со хранливи материи, комплетирана со содржина на амино киселини и високо протеини, па затоа е многу добро да се даде како добиточна храна.

   Примери за животните што јадат херои

   • Сите видови риби
   • Сите видови на пилешко
   • Сите видови на птици
   • Сите видови на патки
   • Сите видови на патки
   • Брадестиот змеј
   • Гуштер
   • Желки
   • И така натаму

   9. Природно контролирано BSF население

   Просечната возраст на BSF е само околу 5-8 на ден и дури може да достигне и 14 на ден. За време на животната фаза на денешните муви, тие се репродуцираат со парење или парење.

   По парење или мажење на машкиот црн војник летаат за неколку часа, тој ќе умре. Додека црниот војник лета женски ќе умре откако ќе ги стави своите јајца.

   10. Многу брзо ларвален раст

   Со обезбедување храна во вид на отпад, кофа или ѓубре, мали ларви кои штотуку се извеле за да стигнат до возрасната фаза во просек околу 18 на ден.

   Помеѓу тоа време во втората недела големото тело на instar расте и расте 15.000 во големина.

   Овој супер брз раст на ларви носи предности за култиватори на магли, кои можат да се собираат и да се даваат на добитокот за само две недели.

   Многу одгледувачи ги даваат своите магди на возраст од две недели, бидејќи текстурата на овие ларви не е тешка и е многу фаворизирана од риба, живина и влекачи.

   fly-bsf

   11. Многу јајца продуценти

   Женски BSF може да постават јајца помеѓу 185 - 1.230 јајцата. Овие јајца се поставуваат индиректно на врвот на храната или отпадот, но на врвот на храната.

   Бројот на јајца е пропорционален со големината на BSF-телото за возрасни. Жената BSF која има голема големина на телото и поширокото крило има поголема тенденција за јајца да се споредат со муви кои имаат помали тела и крилја.

   По два дена до четири дена овие јајца ќе влезат во инстант маглот на 1 и ќе пораснат до 6 помеѓу две до три недели.

   Во услови кога има доволна температура на храната и воздухот помеѓу 25-35 ° C. Големината на новоизведениот компир е околу 2 милиметри, а потоа расте до 5 mm. и по промена на кожата расте до 1,5-2 cm.

   12. Магнет BSF Ситејази

   Магарин BSF може да јаде нешто што е изедено од луѓето и брзо може да го расипе отпадот, отпадот и храната.

   Оваа погодност го прави Maggot BSF произведена од многу луѓе во светот. Друга погодност е извор на храна и достапни медиуми изобилно во нашата средина и може да се добијат речиси бесплатно.

   Леснотијата за добивање на извор на храна за црвенило е, се разбира, за земјоделците кои го развиваат, може да се произведуваат по ниска цена.

   13. Нема потреба за широка земја.

   Производство на личинка особено личинка како риба и живинарска храна не бара екстензивно земјиште. Ние можеме да го користиме паркингот, одделно и задниот дел од куќата со почетна големина 3x4 метар.

   Дури и ако сте веќе умешен во миризбата на мочуриште без мирис, можете да ја одгледувате дома како пријател Yurie BSF во градот Кебумен.

   За фармерските риби, живината и птиците на црниот дроб се користат како добиточна храна, и генерално се преработуваат во состојки за добиточна храна.

   Пример за преработен личинка

   • Магнет тестенини
   • Брашно од магаре
   • Пелети за магаре
   • Chrispy Maggot
   • Магнет стап
   • Свеж личинка
   • Замрзнати личинка
   • Магаре печка
   • DLL

   14. Лесно и практично

   За да се произведе BSF загатка е многу лесно, доволно за да се обезбеди отпад или органски отпад во контејнерот и ставете го во област која не е директно изложена на дожд.

   За неколку дена BSF отпадоци можат да се собираат и да се даваат на добитокот. Методот на панелот е многу практичен.

   Поради тоа што BSG загадката како возрасен природно ќе ги остави отпадните медиуми да одат на темно и суво место (само берба) за да медитираат и да се сменат во фазата на pupa пред конечно да изведат во возрасна BSF мува.

   15. Обновливи извори на протеини

   Општото разбирање на црниот дроб е извор на протеини кои можат природно да се обноват брзо.

   Производството на одгледување на лисици или личинки е начин да се произведат обновливи протеини, кои се резултат на континуиран процес на производство на магли.

   Ова значи дека BSF BSF и Maggot муви се достапни во природата за многу долг временски период, така што нема потреба да се мешаат и да се грижите за исцрпување на ресурсите.

   Тоа е причината зошто ентузијасти фармерите произведуваат маг како извор на протеини за нивната риба и живина.

   16. Висина на калории

   Магинката има високи калории или извор на енергија што кога се консумираат од добиток прави риба или живина расте брзо.

   Бидејќи сточарската активност е поддржана од калориите што се јаде од BSG загадката. Едноставно кажано, калориите се енергија што е потребна од телото на риба, живина и рептили, како и луѓето.

   За да може да се движи и да ги извршува телесните функции правилно, така што телото има добра отпорност кон напади на болести.

   На пример, потребните калории на сонот во целина како големи како 9,2 - 10,1% маснотии да ги задоволат овие потреби може да се добијат од BSF магли.

   Магнет кој содржи масти 29,65 (Fahmi et el, 2007). Но кога се гледа од возрасната страна, црвата има% различни хранливи состојки.

   Ден на сув материјал (BK) Груб протеин (PK) Груб масен груб пепел

   5 26,67 61,42 13,39 11,03

   10 37,66 44,44 14,60 8,62

   15 37,94 44,01 19,61 7,65

   20 39,20 42,07 23,94 11,36

   25 39,97 45,87 27,57 9,91

   Прво проверете

   Гледајќи ја содржината на маснотијата на цррог која е многу повисока од потребите на рибите (за други добиток, ве молиме проверете така што не е претерано во хранењето).

   Потоа, подобро е да се користи BSG маргаринот како тестенини, брашно, песок на црвенило и така натаму.

   Преработка на овие отрови во различни препарати, покрај избегнувањето на вишокот на хранливи материи кои се залудни и може да имаат негативен ефект врз добитокот. Исто така е отпад.

   fly-bsf

   17. Ветувајќи бизнис можности

   Производството на добиточна храна од година во година расте 6,2% -8,1% во 2018 производството на добиточна храна беше затворено на 19,4 милиони тони храна.

   Големото количество на храна за животни, го прави создаденото млеко за огромна можност.

   Предноста за култиватори на црвенило е дека тие се многу евтини и скоро бесплатни, дури и во смисла на транспорт, тие се исто така многу минимални.

   Во споредба со храна за животните, основните состојки се увезуваат рибино брашно и високите трошоци при испораката на овие суровини.

   Учење без мирис

   Од различни страни, фармерите можат да победат, но, се разбира, за да обезбедат ефтина и квалитетна храна за животните, треба да научат како да го негуваат вистинскиот цррог, така што постојано создава многу маг.

   И тоа треба да се разбере од самиот почеток, почнувајќи од одгледување на цррог без мирис. Со цел вашиот Maggot добиток бизнис да биде безбедно и удобно да не биде демонтиран од страна на заедницата.

   За почеток можеме прво да ги внесеме овие можности на мала или домашна скала.

   Зголемувањето на знаењето и искуството сигурно нè уверува за развој на бизнисот на поголемо.

   18. Погодна индонезиска клима

   • монсунска клима
   • Топла клима и
   • Море клима

   Со тропска клима во Индонезија, леталото на БСФ (мрсна црната војска) може да живее и одгледува добро.

   Предноста на оваа тропска клима е тоа што ги прави сите процеси на модерниот Magfot BSF без мирис да станат:

   • Одгледување на современи BSF личинки без мирис на поевтини
   • Модерни BSF одгледување на магли без лесен мирис
   • Современото одгледување на BSF Маггата без мирис е попрофитабилно
   • Модерен BSF одгледување на магли без мирис на побрзи резултати

   Одгледување херои без поевтини мирис

   Тропската клима во Индонезија им помага на земјоделците да го олеснат товарот на производство на црвенило.

   Во споредба со другите земји кои имаат само две сезони. За да се направи тапан барабан од BSF, потребни се стотици милиони средства со сета софистицираност и осветлување, така што температурата во барабанот е стабилна.

   Додека во Индонезија не е неопходно, бидејќи климата во Индонезија е постабилна. Така да направите тапан со споредба на 11-2, не треба да трошите стотици милиони пари.

   Во Индонезија за да се направат BSF тапани доволно со Rp500.000-Rp600.000 пари.

   Полесно одгледување на нечистотии за млеко без мирис

   За производство на цррог, еден од факторите што мора да се подготви е природни ресурси како основен материјал за правење цррог.

   Како органски отпад, отпад, сточна храна итн. Сите основни состојки се многу лесно достапни. Лесно е да се добијат основни материјали за да се направи Maggot дополнителна предност за започнување на лесен загатка бизнис.

   И овие состојки во моментов се достапни во изобилство околу нас. Само погледнете го ѓубрето на пазарот, на патиштата и на депониите.

   Да не зборуваме за отпадна пулпа, палмово масло што го фрла сопственикот. Вклучувајќи животински отпад што се расфрлани и нарушување на околината.

   Со достапноста на материјали за црвенило, што го олеснува имплементирањето на бизнисот со црвенило.

   Повеќе одгледување на безгрипни отрови без мирис

   Ниската цена на почетната инвестиција и леснотијата на добивање на материјали за производство на магнет го прави бизнисот со магнет профитабилен.

   Бидејќи може да започне само релативно мал капитал и достапноста на суровините кои лесно се прават, може да ги направат трошоците за производство и континуитетот на бизнисот попрофитабилни.

   Побрзо одгледување нечистотии без млеко Резултат

   Растот на црвенило BSF во тропските клими е многу брз во споредба со не-тропските земји.

   Магарето BSF во тропските клими може да се бере во само 18 на ден. И BSF отрепки, исто така, може да се собираат кога тие се само една недела стар.

   На кратко време во производство на црвенило во тропска клима е многу корисна за земјоделците во обезбедувањето храна брзо и евтино.

   Значи, потребите за добиточна храна се повеќе достапни.

   19. Носечкиот капацитет е насекаде

   За производство на црвенило, постојат неколку опрема и опрема што мора да бидат обезбедени, како што се BSF тапан, BSF јајце сад, јајце решетка, проширување на biotong maggot, итн.

   Изработка на BSF тапани не треба да користат нови состојки, Можете да направите BSF тапани од отпаден материјал или неискористени материјали како што се искористено дрво, старо железо и бамбус дома.

   BSF кафезите се направени како место за размножување за мувите, така што тие не летаат насекаде. Со обезбедување на BSF тапани, се разбира, производството на јајца може да се прилагоди колку што е потребно.

   Контејнер за јајца

   Контејнери за BSF јајца може да бидат со базени, кофи, користени галони, паника итн. Јајце-јајцата кои се земаат или се собираат од тапани BSf потоа се кршат во овие контејнери.

   Кој е тогаш наредени во решетката за да се направи повеќе организиран како исчекување на предатори.

   BSF јајце решетка

   BSF батерии за јајца може да се направат едноставно како дрво, бамбус и други отпадни материјали. Биотонг како контејнер за зголемување на црвената волја во процесот по излачувањето на јајцата, а потоа префрлен на проширување на биотон.

   Biotong може да се направи со системи за редење на решетки, како што се правење држачи за црвени бури. Наредете колку што е 3 на 4 редење.

   На овој начин одгледувањето на црвенило може да го зголеми тесното земјиште во гаражата или во дворот на импровизираната куќа.

   Биотонг, исто така, може да се изработи со цементни материјали наредени како изработка на рибници, но само околу 30 cm во висина.

   20. Слободни BSF бродери и јајца од природата

   BSF муви се насекаде во Индонезија. Начинот на обезбедување на останатите состојки од кујната во садот, BSF одгледувачи ќе дојдат и ќе постават јајца во контејнерите кои се обезбедени.

   Освен остатокот од кујната има уште многу што може да се искористи се додека состојките се вклучени во органската категорија и не се токсични или содржат пестициди.

   21. Зелена и еколошки пријателски летаат

   BSF има моќна глас одбивајќи куќа лета и зелени муви. Така што на подлогата медиуми што сме подготвени нема да има микс и се меша со куќа муви и зелени муви.

   Ова е многу важно за нашите фарми за фармите да бидат стерилни од муви кои носат болести. Нема мирис, сигурно и удобно за оние што негуваат или за околината.

   fly-bsf

   22. Магнет BSF е пријател на кокошки

   Црвениот летечки црн војник може значително да го намали Е. coli 0157: H7 и салмонела ентерика пронајдени во пилешко ѓубриво.

   Црвениот волан црнец кој брзо лета брзо ги убива загадувачите, девет органски хемикалии од нечистотии во 24 часови.

   Црниот војник лета брзо го намалува обемот и тежината на потенцијалниот отпад. По пат на ларвални колонии ја разбиваат храната и создаваат топлина, со што се зголемува испарувањето на компостот.

   Значајни количини исто така се претвораат во јаглероден диоксид, кој се издишува со отрепки и симбиотични / меѓусебни микроорганизми.

   Ларви во системот за компост обично го намалуваат обемот на компостот со околу 50%. И може да достигне 90% со методот BSF Modern Without Bau за одгледување со Јуриј БСФ.

   Распределба на BSF муви

   Овој вид првично потекнува од неотипен екотон, но во последниве децении се шири низ сите континенти, станувајќи скоро космополитски.

   BSF е присутна во поголемиот дел од Европа, вклучувајќи го и Пиринејскиот Полуостров, јужна Франција, Италија, Хрватска, Малта, Канарските Острови и Швајцарија.

   BSF, исто така, може да се најде во Afrotropic ekozon, екозон Австралазија, источен Палаearctic ecozon, Nearctic ecozon, Северна Африка и Ekozon Indomalayan сфера.

   BSF Животен циклус

   Возрасни женски муви лежат јајца помеѓу 185-1.235 јајца одеднаш. Овие јајца обично се складираат во пукнатини или на површината над или во близина на органски материјали, како што се ѓубриво или компост и шрафирање во околу 2-4 денови.

   Ново извелените ларви се 0,04 инчи (1 mm) долги, способни за постигнување на 1 инчи (27 mm) долги и 0,10 до 0,22 g на крајот на ларвалниот стадиум.

   Ларвалната фаза трае околу 18-22 денови, каде што фазата на препупа трае околу 7 дена. Должината на ларвалната фаза може да се одложи и да се продолжи во рок од неколку месеци при ниски температури или недостаток на храна.

   BSF пијалоци

   Фазата на кожурот трае од 1 до 2 недели. Возрасни муви можат да живеат помеѓу 5 - 8 дена кога се дава мед или java шеќер кога во заробеништво или нивниот омилен пијалок е нектар во дивината.

   Возрасни муви живеат со масти резерви собрани за време на ларвови фаза.

   Леталото BSF има совршена морфоза во обновувањето на своето постоење. Совршена метаморфоза е животниот циклус или животниот циклус на животните кои доживуваат фази на 4 во нивните животи.

   Во еден животен циклус BSF трае помеѓу 40-44 дена. Временскиот период зависи од фактори како што се температура на нега и храна.

   Леталото BSF е уникатно бидејќи во својот животен циклус има повеќе фази, имено фазата 5, како што следува:

   fly-bsf

   BSF лета фаза

   • Лета фаза
   • Фаза на јајца
   • Ларвална фаза
   • Фаза на претпаза
   • Фаза на пупа

   Фаза на летање за возрасни / имаго

   Фазата на мува или имаго на возрасните е фаза откако процесот на кученца се отвора надвор од нејзината обвивка. Во оваа imago фаза BSF муви не јадат и пијат само за време на нивниот животен век.

   Младиот BSF муви кои штотуку извеле и излегуваат од своите школки и само во рамките на 12 часа полека ќе прераснат во возрасни муви.

   Новите изведени муви ќе излезат од кожуровата обвивка и ќе летаат напред за да најдат извори на сончева светлина и да пијат.

   Возраста на летачка млеко за возрасни е многу кратка, што е помеѓу 5-8 денови, ова е под влијание на факторите на климата, влажноста и изворот на пијалоци.

   По инстинктивно зрели возрасни BSF лета ќе се парат или ќе се парат. BSF муви имаат способност да работат ефикасно и само за кратко време.

   БСФ омилен пијалок

   Омилен пијалок на BSF е утринска роса и цветни екстракт од мед. Во заробениот кафез можеме да дадеме шеќер од Јава како замена за мед.

   Ова го правите со прскање на течноста низ цевката.

   Во процесот на парење или парење, машкиот родител ќе му пријде на женката. Во процесот на приближување кон женските БСФ гениталиите се ротираат на одредено ниво и се привремени.

   Позицијата на машката муша првично лета и се спушта на женското тело, тие се соочуваат во иста насока, но за неколку секунди потоа се менуваат и се спротивставуваат еден на друг.

   Оптимална температура

   Во оваа фаза на мува температура станува фактор кој игра важна улога е температурата. Оптималната температура за BSF мувите е на температура од 30 ° C.

   Иако BSF не треба храна за време на својот животен век, сепак мора да му се даде пијалок. Третманот со давање пијалок во форма на мед во мувите ќе го зголеми производството на јајца.

   Давањето мед или вода или Јаванската шеќерна вода дава ефект на зголемување на возраста на муви.

   И тоа може да се види во бројот на денови на продолжување на летање и бројот на денови на поставување јајца за муви.

   fly-bsf

   Број на денови на продолжување на мувите

   • 10-11 ден е највисокиот ден на BSF смртта која е дадена со мед
   • 5-8 ден е највисокиот ден на смртта на BSF со оглед на вода за пиење

   Број на денови за лежење летаат јајца

   • Денот 5 е највисокиот ден на поставување на јајца во муви кои се дадени мед
   • Денот 7 е највисок ден на поставување на јајца во муви кои добиваат вода за пиење

   Времето помеѓу 10-30 минути е женски BSF за ставање на јајцата. Со просечен број помеѓу предметите 546-1.505.

   Масата на BSF јајцата помеѓу 16,2-18,9 mg и тежината на јајце помеѓу 0,027-0,032 mg. Највисокото време е обично поставување на јајца помеѓу 11.00-15.00.

   Жените BSF муви лежат јајца само еднаш, и умираат неколку часа подоцна.

   Повеќе BSF женски женки

   Големи BSF женски муви обично произведуваат повеќе јајца во споредба со женските муви кои се помали по големина.

   Идеалната моќност за поставување на BSF мувите се јавува во влажноста помеѓу 55-60%.

   Возрасните муви ќе се сочуваат и ќе се вклопуваат во јајници со 24 ° C (75 ° F) до 40 ° C (104 ° F) или повеќе. За 99,6% oviposition во полето се појавува на 27,5-37,5 ° C (81,5-99,5 ° F).

   Кварц-јод светилки успешно се користат за да се стимулира парењето на возрасни муви. Во тропски услови, доволно директна сончева светлина во утрото и попладнето ќе го стимулира BSF за парење и лежење на јајца.

   Додека индиректната сончева светлина е пожелно BSF пред и по парењето.

   Идеална влажност

   Влажноста на 70% се смета за оптимална за сите фази од својот животен циклус. Подлогата очигледно не е потребна за кокони, но подлогата се смета дека дејствува како регулатор на влага која спречува сушење.

   93% ниво на испирање на мува кога влагата се одржува на 70%.

   Ларвите на црната армија можат да бидат изедени од луѓето. Ларвите се многу ефикасни во промената на протеините, кои содржат до 56 протеини, богати со калциум и комплетни амино киселини.

   Во 432 часови, 1 од црни армии летаат јајца се менуваат на 2,4 kg протеини, што значи повеќе од 45.000 јајца во 1 g јајца. Така, тие можат да бидат извор на протеини за човечка конзумација.

   Тие не произведуваат протеини, но промените на протеините кои не се консумираат од страна на луѓето стануваат јадење храна.

   Карактеристичниот вкус на црвенило мириса малку како варен компир.

   BSF фаза на јајца

   Фазата на јајца се одвива во 2 - 4 дена. Временската разлика што се јавува е предизвикана од температурата и влажноста околу околината на јајцата.

   Вообичаено, женските птици ќе ги стават своите јајца на влажно место и со изобилен органски материјал како форма на љубов кон своите деца, кога подоцна ќе излезат, нивните деца не се "сиромашни" и гладуваат.

   Примери на локации каде BSF јајцата се поставени од страна на BSF родителот

   • Ѓубре може
   • Сточарски пенкала
   • Место за отстранување на отпадот

   Во фазата на јајца, женската летачка BSF ќе произведе толку многу јајца како што е помеѓу 185 - 1.235 јајцата или често се нарекува кластер.

   Обликот на BSF јајцето е овален со должина од околу 0,7mm, кога првично го поставува женскиот родител, овие јајца се чисти бели.

   И потоа полека бојата станува златно жолта. За да се направи разлика помеѓу јајца кои се извеле или не, методот е да се проверат или да се видат BSF јајца.

   Ако бојата се промени на малку црвеникава (портокалова) и обликот на јајце уредот веќе не е уреден или неуреден.

   Значи, можеме да бидеме сигурни дека јајцата се извеле и се претворија во ларви или отрепки или магли или заборавиле.

   Медиуми за инкубирање на BSF јајца може да бидат било кој органски материјал како ѓубре, отпад и ѓубриво.

   Фаза на ларва

   Ларвите на БСФ се широко користени за компост или за конвертирање на отпадот во добиточна храна. Подготовките се подготвуваат како храна за живина, риба, свињи, гуштери, желки, брадести змејови, па дури и кучиња.

   Ларвите на БСФ се една од најефикасните животни во конвертирање на добиточната храна во биомаса. Во прилог на производството на протеини, ларвите со летање, исто така, произведуваат и други вредни ресурси наречени фракси (касгот / употребуван магнет).

   Kasgot е остаток од жито и мирис кој може да се користи како органско ѓубриво. BSF ларви пред да влезат во фазата на возрасни (prepupa) преку шест инстанци.

   (Дискусијата во оваа информација е поедноставена во три фази за да се олесни разбирањето и олеснувањето во вашата пракса).

   Каде во фазата на препопуна ларвите повеќе не јадат и ја испразнуваат стомачната содржина, нивните делови од устата се претвораат во куки кои се користат за качување.

   • Прва инстанца фаза
   • Втора и инстанца фаза
   • Трета инстанца фаза

   Instar фаза I

   Во оваа прва инстанца, мали ларви ќе се движат активно кон изворот на храна. Оваа прва Instar фаза на ларви очајно бара големи количини на храна како состојка за нејзиниот процес на раст.

   По 1 - 2 дневните интервали, првата инстанца фаза ќе биде ослободена од кожата и ќе влезе во втората инстанца фаза.

   Instar Фаза II

   Во втората инстантна фаза, ларвите сега имаат поголема големина што е околу 4-5mm, со истите карактеристики како првата фаза, но има уста која е поголема од првата инстанца фаза.

   Гледано во дел од предната спирала која има мала грутка. И повторно ќе лупам станува трета инстанца фаза која ќе стане повеќе видлива.

   Инстан фаза III

   Во третата instar фаза, ларвите се помеѓу 15mm или повеќе зависни од дадената храна (достапна).

   Третата инстантна фаза на ларви веќе има кутикула и активно се движи да најде влажно место и е заштитена од врнежи и директна сончева светлина за потоа да прерасне во кученце или кожурец.

   Препупу миграцискиот инстинкт, кој потоа го користи одгледувачот на маг за само-берба на самата препупа.

   Автоматски метод на бербата со обезбедување на контејнер за биотунг кој има наведнат патека или може да обезбеди и скала која дозволува припремата да расте од биоотумот и да падне во областа за собирање.

   Оптималната температура за брзо растење на ларвите е 30 ° C.

   Црвениот магарен црн војник е доста силен и може да издржи повеќе кисели и високи температури од црвите. Црните војници летаат ларви може да преживее во зима.

   И црните војници летаат ларви ќе бегаат ако населението е премногу густа, и прекумерна топлина е генерирана од микроорганизми во канти за ѓубре или компост купови.

   Фаза на претпаза

   Во фазата на препупа, ларвите имаат поцелосно ткиво кое расте во повеќе зрело ткиво.

   Во оваа фаза трае околу 7 дена, но исто така е под влијание на температурата на секоја локација. Температурата е помеѓу 26-33 ° C.

   Во фазата на препупа, ларвите на бојата на телото на ларвите се црни. Бојата промени во ларви како знак на ларви се зрели и подготвени да се претворат во кученца или кожурец.

   Ларвите женски БСФ во нивниот раст се во супстрат или средно подолго од машките ларви.

   Повеќе тежина за женска ларва

   И женските ларви тежат повеќе кога се споредуваат со машките ларви. Во фазата на препупа, препупа ларвата природно го напушта медиумот.

   Побарајте место каде што долината е заштитена од директна сончева светлина и врнежи од дожд.

   На препупа дијаламот лесно може да се најде во купови лисја, плочки колци, купови на животински ѓубриво, колци од палмово масло и така натаму.

   Ова е направено за да се избегнат предатори како што се кокошки, риби, птици, патки, кучиња, глувци и така натаму.

   За овие животни (предатор) prepupa како говедско месо кое е вкусно и високо во протеини. Оваа подготовка во секојдневниот живот од страна на заедницата често се нарекува семиња или потомства.

   Ако имате потешкотии да добиете препупа од природата. Алтернативата е да се купи од култивирачи на магли.

   Квалитетот на Prepupa не е ист

   Магинката е сештојадно животно, што значи да се јаде се додека е во органска категорија.

   Давање на храна или храна за ларвите, бидејќи исцрпувањето да прерасне во препупа, во голема мера влијае на квалитетот на препупата.

   Покрај тоа, тие подготовки ќе се користат за повторно да се одгледуваат одгледувачи.

   Ако дадената храна е само во форма на ѓубриво или сточна храна или трици, секако, овој тип на препупа ќе биде со низок квалитет како инфузија.

   Овој тип на припепа е добар само ако се користи како обработен материјал. Не за процеси кои ќе се користат за рекултивација.

   Управување со наслови

   Обезбедувањето на суровини и храна без храна, ќе ги спречи недостатоците на хранливи материи и може да се употребува како нечистотии.

   Култивирачите на личинки кои не разбираат и обезбедуваат импровизирана храна и го продаваат како бродери ќе бидат штетни.

   Всушност тоа е затоа што тие не го разбираат. и само ориентирани да ги намалат трошоците за нега додека стоката не се продава.

   Но, за оние од вас кои сакаат да развијат и негуваат БСФ, не се препорачува да се започне одгледување на црви со купување безгрижни семиња.

   Бидејќи потомството што ќе го купите повторно ќе се одгледува. Одгледувањето на личињата, кои се ориентирани кон продажба на производи од добиток од Маггота, мора да разберат како да се одгледуваат професионално.

   Бидејќи во основа Маггата има лик "оптоварување на цревата".

   Што е внес на црево?

   Намалувањето на цревата е процес со кој животните се одгледуваат и се хранат со хранлива храна, со цел да ги обезбедат овие хранливи материи на животните што се жртви на нив.

   Овој термин најчесто се користи во врска со подготовката на магарицата која се користи како потомство за рекултивација.

   Лушпите што се комерцијално подигнати за трговијата со миленичиња мора да имаат целосна хранлива вредност.

   Со давање висококвалитетни ларви за храна пред да бидат направени во ловци, препупа ќе има добар квалитет како прастар. Обратно.

   Товарот на дигестијата обично се прави со обезбедување на овошје, зеленчук и житни култури или вештачки диети кои се хранливи.

   Некои комерцијални производи се достапни и засилени посебно за оптоварувања на цревата, како што се тројно M или Magic Maggot.

   Triple M или 3 M веќе имаат комбинација од јаглени хидрати, масти, протеини, витамини, минерали и диетални влакна.

   Фаза на Пупа

   Во фазата на кутре или кожурец е фазата каде што најдобрите кутри се хранливи. Женската кученца (кожурец) тежи помеѓу 10% -15% потешка од машките.

   Тие можат да се складираат на собна температура неколку недели, и ако сакате да го продолжите животот на кучето, можете да ги чувате на температура од 10-16 ° C.

   Како да се инкубираат црвенило или пупка потомство може да се подготви во контејнер и со оглед на медиумите како ќебе.

   Следното е споредбата на петте супстрати што се користат како pupa ќебиња. односно да не се користи супстрат, песок, почвен хумус, струготини.

   Pupa со почва и пилевина супстрат е побрз од земјата или струготини. Најбрзиот отвор е кученца која не е дадена на ќебе (супстрат)

   Важни забелешки

   • Температура, оптимален животен циклус на BSF помеѓу 8-11 денови и 29-30 ° C. Максимален развој на јајца на температура над 30 ° C.
   • Нахранетоста, износот и развојот на летечките јајца во голема мера зависи од квалитетот на дадената храна. Колку повеќе содржина на хранливи материи во добиточната храна, толку е поголема BSF Lalt. Обратно. Прегласните отрови нема да успеат да излезат или заеднички резултат е многу малку јајца
   • Светлината, интензитетот на светлината е важна за развојот на BSF муви. BSF сака светла места
   • Медиуми, медиуми со висока содржина на хранливи материи е директно пропорционален на квалитетот на црниот дроб. Најдобрите медиуми како што се тројно М (магнет медиумска магија), палмово масло торта (PKM).

   Различни BSF машки и BSF женски

   • Машките телесни муви се помали
   • Машките крила муши се пократки
   • Машки абдомен 3 абдоминален сегмент, и 6 кај жени
   • Стомакот е тап маж и истакната женка
   • Мажјаците немаат женски чешел

   Проблеми за одгледување на личинка

   fly-bsf

   1. Мирис

   Главната тешкотија во градењето на BSF одгледување е BAU. Обрнете внимание на правото и правилни методи на одгледување од самиот почеток.

   Ако вашиот мирис одгледување мириса, ова е голем проблем. Покрај тоа што е непријатно бидејќи мирисот може да покани предатори и штетници како што се стаорци, зелени муви, лебарки, змии.

   Во прилог на штетници, најголема закана за одгледување на магли се семејните и еколошките демонстрации. Имало многу фармерки кои биле принудени да се затвори поради миризбата предизвикана од нивните фарми за фармите.

   2. Мали резултати

   Другите најголеми проблеми се нискиот принос на панелот и не гарантира континуирана достапност.

   Ротацијата на циклусот на производство на црвенило треба да обезбеди ларви на BSF или јајца кои продолжуваат да бидат достапни.

   Решението е да се изградат колонии од БСФ за магариња од природата како континуирано снабдување на јајца со нивно ловење со помош на алатка како што е биоот.

   За да ги намамат јајцата на BSF, може да се користат парчиња картони, суви банани или инфра-табла за продажба во книжарници или фотокопии.

   Црна војска лета може да се одгледуваат и во текот на целата година во тропски или суптропски клими, но во други клими, оранжерии се потребни за да се добие јајца во поладна периоди.

   Значи, ние сме во Индонезија, ако сме креативни и вредни, не треба да се грижиме за овој проблем.

   3. Неправилен избор

   Погрешно во изборот на тип на мува и цррог. Многу култивирани отрепки се зелени муви. Ова мора веднаш да се поправи.

   Бидејќи мувите кои треба да се одгледуваат се од црниот војник летаат наместо зелени муви кои спроведуваат епидемии.

   Ако сте принудени да купите семиња, купете супериорни BSF семиња за сливи, така што резултатите се задоволителни. Купи супериорен семе од магли за цел живот.

   Ако купувате семиња по случаен избор, резултатите не се загарантирани и на крајот ќе мора да купувате и купувате повторно.

   Ние не сме Брус Ли

   Не купувајте BSF јајца кои се продаваат во грамови. Треба да знаете BSF јајца што се продаваат по грам значи дека купувате скршени јајца, бидејќи тие се "изгребани" од местото на потекло.

   BSF јајцата кои се изгребани ќе бидат скршени. Значи купувате скршени јајца и нема да излезеш.

   А да не зборуваме кога пакување на овие јајца наредени негрижно што резултира со BSF јајца кршење и нема да се изведат.

   Продавачот на bsf kerok јајца се чини дека е повеќе експерт отколку легендарниот Брус Ли, кој може да изгреба јајца без скршено.

   Решението е да се купат BSF јајца по "кластер", кој е сеуште недопрена токму онака како што позицијата на мувалците ги става нивните јајца.

   Ова е да се осигура дека јајцата се непроменети и не се скршени така што целото јајце е купено наместо скршени јајца.

   4. Погрешна формула

   Е десната апликација за храна со целта за зачувување на 83%.

   За да го постигнеме ова, треба да научиме како да го обработиме магарето во преработена риба и живина, што е вистинската формула.

   5. Збунет маркетинг личинка

   Каде сакаш да го продадеш личината на црвенило кога ќе се исполни снабдувањето со храна за себе? Каде сакаш да го продаде црвот?

   Решението за овој проблем е всушност лесно, само треба да се размножи рибата или бизнисот со живина.

   Но, ако не можете поради одредени причини, тогаш треба да почнат да размислуваат каде да го продадат црвот?

   Решението е лесно, го продавате вашиот личинка на Јуриј БСФ, моментално добивате црвенило по цена од Rp7.000 по килограм.

   Оваа цена е доста висока над пазарот што е само околу Rp4.000-Rp5.000 по килограм.

   Јуриј БСФ купува со висока цена за твојата магаре, бидејќи ние треба да бидеме обработени во добиточна храна и дистрибуирани до повеќе од 99 градови во Индонезија.

   Ако сте заинтересирани да вежбате директно во најблиската фарма на mggot во вашиот град, можете да ја проверите адресата на оваа страница или да се јавите директно на г-ѓа Јури на 0812-2105-2808.

   6. Не се развива

   Развој на деловни потфати со црвенило. Се разбира, ако прво размислите само за производство на црвенило.

   За почеток, таа има за цел да ги намали трошоците за добиточна храна. Со текот на времето, вашите вештини ќе се зголемат и се повеќе ќе се собираат повеќе и повеќе засадени дрвја.

   За некои луѓе, се разбира, им е потребна помош да продолжат да растат. Затоа Јуриј BSF доаѓа со програма за доделување на помош на сите пријатели на Yurie BSF на Rp100.000.000 по лице и секако прилагодени на бизнис потребите.

   Условот да се добие ова финансирање е дека треба да внимателно продаде личинка на Јуриј БСФ. Оваа донација мора да биде вратена со испраќање на вашиот личинка на црвенило на Јуриј БСФ.

   Износот на повратот не е предмет на интерес на сите. Ние не прифаќаме РИБА. Без оглед на вредноста на помошта што ја обезбедуваме, нема административни одбивања.

   Потоа, исто така, ја плаќате таа вредност со личинка.

   7. Не е насочено

   Полето претпоставен кој обезбедува вашата одгледување на црвенило е успешна. Теренските упатства се многу важни, бидејќи проблемите со кои се соочувате секојдневно се само "слични" на проблемите на земјоделците во други места.

   Ова е местото каде што програмата DUTA YURIE BSF игра на вашата фарма. Обезбедете директни насоки во согласност со состојбата и условите.

   Со оваа програма на амбасадор на Јуриј БСФ, никогаш нема да бидете сами. ЗА УПОТРЕБНО ЗАБЕЛЕШКА со преземање на часови, толку повеќе сме благодарни да им помогнеме на другите, тогаш успехот мора да дојде.

   8. Нема гарант

   Она што сакаме да го кажеме е насочување, додека култивирањето на маггата што го постигнувате навистина е да се успее.

   Илјадници пријатели на Јури БСФ, бидејќи знаеле дека 2007 сеуште се под Јуриј БСФ. НЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ ЕДЕН РУПИЈАНСКИ НАДОМЕСТ.

   Зар не е загуба?

   Да, не, нашиот принцип е успех заедно. Ако најдобриот пријател на Јурие е навистина успешен, тогаш резултатите од црвенилото ќе бидат продадени на Јуриј БСФ. Тоа значи дека ни требаат меѓусебно.

   9. Тесен пазар

   Како можете да обезбедите добиточна храна и да станете дел од националниот пазар? Се проценува дека 2019 потребите за добиточна храна се повеќе од 20-21 милиони тони храна за животни. А многу профитабилен бизнис можност.

   Како пријател на Јуриј БСФ, автоматски ќе станете член на КОПЕРАСИ МАГГОТ ИНДОНЕЗИЈА.

   Индонезиската копанка на заливот припаѓа на индонезиската нација, како официјален форум за купување и продавање на личинка и за развој на други бизниси.

   Ќе уживате во придобивките од споделувањето на преостанатите средства од индонезискиот бизнис за залетници.

   Личинка и црвило

   Црвените фармери често добиваат ларви на местото на нивните црви. Ларвите се најдобри во претворањето на "високо-хранлив" отпад во добиточна храна.

   Црвите се подобри при конвертирање на високо целулозни материјали (хартија, картон, лисја, растителен материјал, освен дрво) во многу добри промени во почвата.

   Дождовите црви растат добро на остатоците добиени од ларвите на мува, но исцедочните течности содржат ензими и имаат тенденција да бидат премногу кисели за црвите.

   Различни потреби

   Активноста на ларвите може да ги одржува температурите околу 37 ° C (100 ° F), додека на црвите им се потребни поладни температури.

   Поголемиот дел од напорите за зголемување на голем број ларви со црви во истиот сад, во исто време беа неуспешни.

   Црвите можат да преживеат под ѓубре кога дното е почва. Црвите можат да живеат во кошница за отпад кога нема голем број ларви.

   Црвите може да се додадат ако популацијата на ларвовите се намалува (во зима) и црвите може да се подигнат во кошница за отпадоци додека чекаат јајца од диви црни армиски муви.

   Ларвите на BSF, како храна, не се познати како интермедијарни домаќини за паразитски црви кои ги напаѓаат птиците, додека црвените црви се домаќини за многу добиток.

   BSF магнетна болест

   Во Западна Африка, Dirhinus giffardii е пронајден како паразитоид од pupa H. illucens и го намалува производството на јајца.

   Што резултира со намалување на акциите до 72%. Овие паразити се пренесуваат преку оси и треба да се преземат мерки на претпазливост за заштита на површината за проширување на ларвата од напади на оси.

   Како да се одгледува личинка

   Постојат многу начини да се негуваат личинка. Различни медиуми може да се користат за производство на отпадоци како ѓубре, отпад и ѓубриво.

   Секој медиум што се користи, избира медиуми што е лесно да се добијат и "речиси бесплатно".

   Не се препорачува да се користат медиуми со купување како што се користење на трици.

   Одгледување на трици медиум заробеникот во прилог на скапиот квалитет црвенило произведени е исто така ниска. Бидејќи содржината на хранливи материи во трици е мала.

   Видови на медиуми за одгледување магари

   • Одгледување на магарини добиток Нечистотија медиуми
   • Одгледување на отпадни медиуми
   • Одгледување на отпадни медиуми

   fly-bsf

   Одгледување на добиток од добиток

   Еден начин да се негува личинка е со користење на добиточно ѓубриво.

   Одгледувањето на личината со животинско ѓубриво е добар начин да се произведат големи количини на црвенило по ниска цена.

   Што добиточно ѓубриво може да се користи како медиум за одгледување на цррог.

   Во принцип, целото животинско ѓубриво може да се користи како медиум за одгледување на магли. Значи нема причина да се купи медиум за одгледување на подлогата за магнет.

   Примери за ѓубриво за медиум за одгледување на црвенило

   • Козјо ѓубриво
   • Пилешко ѓубриво
   • Патка измет
   • Кршово ѓубриво
   • Препев
   • Свитно ѓубриво
   • Коњско ѓубре
   • Бафало ѓубриво

   Одгледување на отпадни медиуми

   Одгледувањето на личинка со медиуми што произлегуваат од отпадоци од тофу пулпа или палмовите отпадоци се препорачува, бидејќи во прилог на производство на квалитетни отпадоци.

   Како и решение за загадување на отпадот од тофу кој се фрла во реката.

   Исто така, со отпадоци од палмово масло што не биле искористени и фрлени во областа на плантажа со масло. Иако нафтената палева кал е многу добра како медиум за одгледување на црвенило.

   Примери за отпад за медиум за одгледување на црвенило

   • Тофу отпад
   • Бран
   • Бран
   • Палма масло торта
   • Палма кал

   Одгледување на отпадни медиуми

   Органскиот отпад е актуелен еколошки проблем и се населува насекаде. Може да биде средство за одгледување на црвенило.

   Одгледувањето на магарињата со отпадните медиуми е високо препорачливо бидејќи резултатите се добри и неволно помагаат во решавањето на проблемите со отпадот.

   Проблемот со ѓубрето е светски проблем, не само во Индонезија.

   Станува многу горда работа ако ние сме една од малите делови за да помогнеме во решавањето на овој проблем со отпадот со искористување на овој отпад во медиумите во одгледувањето на црвенило.

   Примери за отпад за медиум за одгледување на црвенило

   • Пазарен отпад
   • Отпад од домаќинства
   • Ресторант отпад
   • Болнички отпад

   Производи за изведени личинки

   Во одгледувањето на цррог барем ќе произведуваме деривативни производи во форма на

   • Bekas Maggot (KasGot)
   • Магнет и обработени
   • Течен органски ѓубриво
   • Цврсти ѓубрива

   Bekas Maggot (KasGot)

   KasGot (магнет поранешен) е мала големина (како песок) нечистотија од црвенило со големина на аналниот отвор на личинка. KasGot доаѓа од органска храна која се јаде со црвенило и се фрла во ректумот на црвот.

   Овој процес се нарекува vermicomposting. Квалитетот на креветчето е многу зависен од шемата за одржување на црвенило. Kasgot не зависи од видот на органски материјал што го троши.

   Kasgot содржи макро и микрохранливи материи, како и витамини. Kasgot е многу добар за подобрување на хранливи материи во почвата, раст и производство на овошни растенија и лисја.

   Kasgot ѓубриво содржи auxin кој функционира за да го стимулира растот на растителни корени. И ова е добра вест за земјоделците, бидејќи се покажало дека е поефикасно во подобрувањето на квалитетот на производството на лист и овошни растенија.

   Касгот е богат со елементи на Хара

   Касгот произведен од метаболичкиот процес на телесниот лим или вермикомпост е многу богат со хранливи материи потребни за плодноста на почвата.

   Kasgot содржи комплетни хранливи материи (макро и микрохемија). Во процесот на касгот, тој претрпел двапати процес на распаѓање на органската материја.

   Прво, важен процес на бактерии пред јадењето цррог. Второ, процесот со самиот себе, што е кога органската материја е во стомакот на цррог.

   Кои потоа се подложени на распаѓање преку метаболички процеси. Затоа, сликата е позната како биоразградлив мотор.

   Растителни стимуланси

   Хемиските елементи во касава се подготвени да бидат апсорбирани од растенија и маниока кои содржат микроби и стимулирачки хормони за раст на растенијата, за да можат брзо да помогнат во растот на растенијата

   Голем број микроби во манифестацијата делуваат за забрзување на ослободувањето на хранливите материи во формите потребни за растенијата.

   Споредба на N, P, K POC KasGot (користен лист)

   Не

   Видови на ѓубриво

   Содржина N

   Содржина стр

   Содржина К

   1 Касго 1,50 4,11 1,22
   2 Kascing 1,38 4,23 1,22
   3 Кршово ѓубриво 0,96 0,68 1,68
   4 Коњско ѓубре 0,49 0,73 0,83
   5 Пилешко ѓубриво 2,72 6,32 2,03
   6 Патка измет 0,84 1,81 0,42
   7 Козјо ѓубриво 0,61 0,31 0,18
   8 Свитно ѓубриво 1,24 1,83 0,74

   Содржина на Kasgot органски ѓубрива

   Содржината на хранливи материи на црниот рог зависи од изворот на храна што се дава на листовите.

   Колку е поразлична храната, толку повеќе се разликуваат хранливите елементи во касгот. Но во целина содржината на хранливи материи на касгот е како што следува:

   • Азот (N) 0,63%
   • Фосфор (P) 0,35%
   • Калиум (K) 0,20%
   • Калциум (Ca) 0,23%
   • Магнезиум (Mg) 0,26%
   • Натриум (Na) 0,07%
   • Бакар (Cu) 17,58%
   • Цинк (Zn) 0,007%
   • Манган (Mn) 0,003%
   • Железо (Fe) 0,79%
   • Бор (Б) 0,21%
   • Молибден (Mo) 14,48%
   • TK 35,80 мега / 100mg
   • 41,23% и капацитет за заштеда на вода
   • 13,88% хумус киселина

   Предности на Kasgot ѓубриво

   Тоа е евтино, бидејќи состојките кои го прават касгот ѓубриво се органски состојки кои се околу нас.

   Ѓубривото Кашмир не ја оштетува почвата затоа што е без хемикалии. Ова го прави касавското ѓубриво постојано да се користи и да не предизвикува негативни несакани ефекти за почвата или растенијата.

   Кашот загуба на ѓубрива

   Ефективноста на растенијата не е толку брзо како неоргански ѓубрива. Бидејќи ѓубривото од касава е направено природно.

   Предности на Kasgot ѓубриво

   Помага во растителниот и генеричкиот раст на растенијата за украсни растенија, зеленчук и овошје. Помага да се подобри изгледот на растенијата да бидат повеќе егзотични.

   Бојата на цветот, текстурата и положбата се подобри. Kasgot е многу добар како мешавина од садење медиуми во градинките.

   Содржи хормони за подобрување на физичките, хемиските и биолошките својства на почвата. Безбедно да се користи на долг рок, бидејќи без хемикалии.

   Дозирање за употреба на Кашот ѓубрива

   Kasgot ѓубриво за тенџере 1kg маниока се меша со почвата 3kg, додека за големи земјиште 6-10 kg кесава секој 10m2

   Catatan:

   Големината на манифестацијата зависи од видот на растението и од нивото на плодноста на почвата за оплодување.

   Органски ѓубрива за течни влакна

   Предноста на течното органско ѓубриво за млеко е дека има повеќе азотни, фосфорни, калиум и содржина на вода, содржи стимуланси за раст и може да го спречи доаѓањето на разни растителни штетници.

   Природата и карактеристиките на течното органско ѓубриво

   Треба да се додаде и течното органско ѓубриво за личинка. Бидејќи касгот ќе се чува подолго во медиумите, користете солидна касга.

   Додека исхраната на течни влакна органско ѓубриво е повеќе подложна на вода ерозија и испарува.

   Но, постојат различни предности кога се користи POC загатка што е полесно да се вари со лисја и овошни растенија и служи како стимулатор за овошје и семе раст.

   Особено кога лисјата и овошките почнуваат да 'ртат. Магинката POC е добра, бидејќи може да се апсорбира директно преку стоматите или порите.

   Давање POC личинка мора да обрне внимание на дозата за да не се предозира и да предизвика смрт во растенијата.

   Растенијата во просек можат да апсорбираат хранливи материи не повеќе од 2% на ден.

   Дозирање за употреба на POC Магнет

   Додајте POC со чиста вода. По мешањето на новиот спреј за вода, концентрацијата не е поголема од 2% или за секој 1 литар POC магнет измешан со 100 литри вода.

   Спреј за време на фазни промени од вегетативен во генеративен кој произведува овошје, семиња или клубени.

   Распоред на администрацијата на POC загатка еднаш неделно во текот на сушната сезона. Кога ќе почне сезоната, прскајте го секој 3 еднаш дневно, бидејќи POC е потрошен со дождовна вода.

   Catatan:

   Дозата на POC цррог мора да се прилагоди на видот на растението што треба да му се даде на POC маглица.

   Обработка на личинка

   Приносот во вид на ларви на предпупа или личинка треба прво да се обработува во различни препарати.

   Ова, покрај максимизирањето на приносот, исто така, може да се чува подолго време. И се користи кога е потребно.

   Пример за преработен личинка

   • Chrispy Maggot
   • Свеж личинка
   • Замрзнати личинка
   • Магарена рерна
   • Магаре на тестенини
   • Пелети за магариња
   • Магнет стап
   • Малино брашно

   Магаре за добиточна храна

   Може ли Маггата да се користи за добиточна храна? Еден од хранливите материи во сликата е протеин,

   И овој протеин е потребен од сите добиток, па дури и од луѓе. Па што на животните може да им се даде црвенило. Одговорот е на сите стоки кои имаат потреба од животински протеини.

   Тоа е само дека нивоата на протеини потребни за секое животно се различни. Оттука, решението е прво да се обработи цррогата со различни препарати.

   Кои протеински нивоа се регулираат според потребите од добиток

   Магаринот е добар за добиточна птица

   • Анис Кембанг птица
   • Анис Мерах птица
   • Бруто птици
   • Птица од сандалово дрво
   • Чиблик птица
   • Ciploh Bird
   • Burung Cucak Ijo
   • Брадестиот птица кукак
   • Врабец
   • Старлинг
   • Kacer Bird
   • Канари
   • Птици Чиринг Кукак мочуриште
   • Птица Chirping Starling Сурен
   • Нинџа за хумор
   • Lovebird
   • Murai Batu птица
   • Burung Panca Warna
   • Дрвавец
   • Pleci
   • Tledekan
   • Трукукан птица

   Магинката е добра за Бангкок пилешко храна

   • Пилешко подлец
   • Пилешки јали
   • Пилешко Jragem
   • Клау пиле
   • Mathai Chicken
   • Ayam Pakhoy
   • Бело кокошка
   • Wangkas Chicken
   • Wido Chicken или Jalak
   • Ayam Wiring

   Магарето добро за украсни пилешки животни

   • Ameraucana кокошка
   • Balenggek кокошка
   • Ayam Batik (Sebright)
   • Бекишар кокошка
   • Брахма кокошка
   • Cemani Chicken
   • Кочин пилешко
   • Кокошка од зелена шума
   • Сива шума кокошка
   • Црвено шума кокошка
   • Шри Ланка шума кокошка
   • Турција пилешко
   • Памук кокошка (Silkie Кокошка)
   • Пилешка Кејт
   • Се смее кокошка
   • Ајман Модерн Игра Бантам
   • Голи вратот кокошка
   • Ayam Nunukan
   • Onagodari кокошка
   • Ортингтон кокошка
   • Феникс пилешко
   • Плимут Рок пилешко
   • Полско пилешко или Полска
   • Randah Batu кокошка
   • Розекоб кокошка
   • Серама кокошка
   • Суматра кокошка

   Магарето добро за Kampung Пилешко добиточна храна

   • Арапски пилешко
   • Балиски пилешко
   • Бангкок кокошка
   • Пилешко цигара
   • Пилешко Гоок
   • Ден Јантун кокошка
   • Пилешко Kalosi
   • Село кокошка
   • Kedu Chicken
   • Се смее кокошка
   • Пилешко Kinantan
   • Ayam Maleo
   • Merawang Chicken
   • Ayam Nunukan
   • Пилешко Пелунг
   • Седају кокошка
   • Sentul Chicken

   Добар лист за бројнер за добиточна храна

   • Пилешко Брејс
   • Пилешко Браун Легорн
   • Buckeye кокошка
   • Пилешко Chantecler
   • Пилешки корнски крст
   • Египетски Фајуми пилешко
   • Ренџерс за слобода на пилешко
   • Џиновски Џерси пилешко
   • Ортингтон кокошка
   • Пилешки Туркен (Голи Врат)

   Магинката е добра за пилешкото слој

   • Анкона кокошка
   • Пилешко месо
   • Пилешки Buff Orpington
   • Хамбург кокошка
   • Хибридна пилешко
   • Легорн кокошка
   • Маран кокошка
   • Пилешко Плимут Рок / Оштетен Рок
   • Род Ајленд Црвена кокошка
   • Сасекс Пилешко

   Магарето е добро за хранење на сом

   • Dumbo сом добиток
   • Локален сом
   • Масамо сом
   • Pearl Cat Fish
   • Пајтон сом
   • Sangkuriang сом добиток

   Магинката е добра за тилапија

   • Нила Кангринган
   • Нила Ларасати
   • Индиго Џица
   • Нила Најдобро
   • Нила Ситралада
   • Нила Гезит
   • Ве молиме подарок
   • Црна Tilapia 69
   • Нила Нифи
   • Нила Нирвана

   Добар лист за добиточна храна од плута од плута

   • Корк Чана Барса
   • Корк Channa Bleheri
   • Корк Channa Diplogramma
   • Корк Channa Micropeltes
   • Корк Чана Плеуро

   Магарето добро за патка животните

   • Магеланг Локална патка Говеда
   • Тегал локални патка говеда
   • Пекиншка патка
   • Албино патка говеда
   • Tiktok Duck добиток
   • Алабио патка говеда
   • Бали патка
   • Мојасари женски патка говеда
   • Буф патка патка Говеда
   • Cirebon Duck или Rambon
   • Индиски тркач патка
   • Каки шамбел патка говеда
   • Magelang Duck
   • Тегал патка говеда

   Магарекот е добар за рецепт за добиточна храна

   • Змија
   • Брадестиот змеј
   • Леопард Гекос
   • Желки

   Магнет добар за Arowana храна за животни

   Магарето добро за Кои животните

   Сакате да научите да вежбате
   Директно на ранчот?

   Јуриј BSF заедница

   Акции

   Пин Тоа на Pinterest

   Сподели