Yurie BSF

Pitakonan lan jawaban
Carane tlatah lele

Assalammualaikum wr wb
Mangga bantuan karo ilmu pitakonan lan jawaban babagan pembiakan ikan keli
iki ing SHARE (dituduhake)
kanggo media sosial kayata WA, FB, G +, Pinterest, Twitter LinkedIn etc.

Muga-muga kawruh kawruh iki bisa dadi tabungan kita ing pungkasan jaman. Aaamiinn

Isi sampeyan nang kene. Ngowahi utawa mbusak teks iki sakdurunge utawa ing setelan Konten modul. Sampeyan uga bisa ngetik saben aspek konten iki ing setelan Desain modul lan malah aplikasi CSS khusus kanggo teks iki ing modul Setelan lanjutan.

Aerasi

Apa bisa tanpa aerasi?

Kanggo hatching lele ora tanpa aeration, nanging ana risiko pertumbuhan larva lele alon.

Lan jumlah wiji iwak sing didol ing blumbang ora bisa akeh.
Yen akeh banget mesthi wiji bakal kurang oksigen lan bisa nimbulaké pati.

Sampeyan kudu mangerteni yen tujuan aeration ing blumbang supaya bisa nambah jumlah oksigen ing blumbang, supaya bisa nambah jumlah stok biji lumpuh padhet ing blumbang.

Moss

Carane nangani larva pools sing akeh lumut?

Carane:

  • Kanthi menehi dhuwure ing ndhuwur kolam larva lele. Pedestal iki minangka sandiworo langsung menyang kolam. Supaya lumut lumut bisa ngurangi.
  • Nggawe mrico kanthi ireng waring ireng.
  • Uga perlu paling sethithik banget seminggu diwenehi uyah, PK utawa metalin blu. Cukup sebagean cilik saka rutinitas penting.

Stocking Solid

Kapadhetan stok becik saben meter persegi?

Kanggo stocking densities per meter persegi bisa diwilang dening ngasilake PxLxT blumbang.

Contone, kolam lele sing ukurane 280cm x 300cm x 25cm kanthi tingkat banyu rata-rata 10 - 15cm lan banyu sirkulasi, blumbang bisa nampung nganti bibit 50.000 nganti dadi ukuran 2 - 3.

    Apa bobot padhet kanggo ukuran 600cmx200x65cm?

    Kanggo sinau luwih awal bisa dadi antarane buntut 500 - 1.000.

      Feed

      Suwene bisa lele bisa diwenehi bubuk pelet utawa fengli?

      Wiji lele sing diwiwiti ing umur patang dina bisa diwenehi pelet bubuk nanging mung cilik.

      Tujuan nyediakake bubuk pellets kanggo larva lele kanggo ningkatake energi saka karbohidrat supaya larva lele luwih sehat lan kuwat

      Nanging isih kudu diwenehi cacing sutra minangka sumber protein, kanggo wong-wong sing kesulitan ngupage cacing sutra bisa diganti karo maggot pasta.

      Maggot paste digawe saka wesi utawa maggots utawa larva saka ireng fly utawa fly prajurit ireng.

      Cara iki gampang, kaya nggawe templat saka cacing sutra.
      Iki minangka bahan mentahan utama ing wangun maggot maggot dicampur karo bahan-bahan liyane banjur ing blender.

      Sadurunge nggunakake, tetep ing kulkas kanggo jam 24 supaya proses fermentasi alam kanggo ngoptimalake isi nutrisi bisa luwih maksimal.

      Kanggo campuran sing luwih lengkap, sampeyan bisa ndeleng situs web kasebut www.YurieBSF.com

        Carane akeh gram pelet bubuk utawa fengli sing diwenehake kanggo nyiapake larva lele?

        Pengli bubuk pelet diwenehake minangka siji gram. Cara administrasi bisa langsung nyebar menyang larva lele.

        Kepiye carane sampeyan bisa nyedhiyakake larva iwak, apa sampeyan kudu menyang bibis dhisik?

        Feed kudu "dideleh" pisanan, sing tujuane supaya panganan kasebut metu ing weteng iwak, saéngga iwak cepet kebak lan uga nglangsung.

        Cara jenis kasebut minangka kaya mangkene:

        • Banyu disemprotake sethithik kanthi cepet, supaya ora muddy.
        • Goseni nganti dicampur.
        • Supaya panganan sing disedhiyakake kanggo 15 - 30 menit nganti feed dirasakake nalika rumangsa isin utawa nglangi.
        • Salajengipun, larva lele siap ditebar.
        • Nyebarake feed kanthi reguler. Jumlah wis disetel sethithik.
        • Sinau nganti larva lele wis kebak, Mungkasi yen larva mulai ora katon kanggo mangan maneh.
        • Priksa manawa ora akeh feed sing ora dipangan dening larva. Aja nganti akeh sing ana ing ngisor kolam sing bakal dadi amoniak utawa racun kanggo wiji lele.
        Carane sampeyan menehi cacing sutra apik?

        Kanggo asil maksimal, menehi silkworms kudu ngetutake langkah-langkah ing ngisor iki:

        Langkah pisanan, cacing sutra ditudhuh luwih dhisik, supaya reregetan dibuang paling sethithik sajrone rong dina.

        Sabanjure, sadurunge dicuci, ngresiki banyu nganti rampung.

        Priksa manawa ora ana bangkai jenazah lan penumpukan cacing sutra ing ngisor pondhuk sing nyebabake kualitas banyu mudhun.

          Kepiye carane sampeyan bisa nyedhiyakake larva iwak, apa sampeyan kudu menyang bibis dhisik?

          Feed kudu "dideleh" pisanan, sing tujuane supaya panganan kasebut metu ing weteng iwak, saéngga iwak cepet kebak lan uga nglangsung.

          Cara jenis kasebut minangka kaya mangkene:

          • Banyu disemprotake sethithik kanthi cepet, supaya ora muddy.
          • Goseni nganti dicampur.
          • Supaya panganan sing disedhiyakake kanggo 15 - 30 menit nganti feed dirasakake nalika rumangsa isin utawa nglangi.
          • Salajengipun, larva lele siap ditebar.
          • Nyebarake feed kanthi reguler. Jumlah wis disetel sethithik.
          • Sinau nganti larva lele wis kebak, Mungkasi yen larva mulai ora katon kanggo mangan maneh.
          • Priksa manawa ora akeh feed sing ora dipangan dening larva. Aja nganti akeh sing ana ing ngisor kolam sing bakal dadi amoniak utawa racun kanggo wiji lele.
          Carane sampeyan menehi cacing sutra apik?

          Kanggo asil maksimal, menehi silkworms kudu ngetutake langkah-langkah ing ngisor iki:

          Langkah pisanan, cacing sutra ditudhuh luwih dhisik, supaya reregetan dibuang paling sethithik sajrone rong dina.

          Sabanjure, sadurunge dicuci, ngresiki banyu nganti rampung.

          Priksa manawa ora ana bangkai jenazah lan penumpukan cacing sutra ing ngisor pondhuk sing nyebabake kualitas banyu mudhun.

            Kaping pirang-pirang dipakan ing mangsa udan?

            Nalika mangsa udan, umpamane yen udan mandheg sedina utawa rong jam, supaya feed ora campur karo banyu udan.

            Yen intensitas udan dawa, dipakani cukup kaping pindho saben dina, iki kanggo menehi wektu umpan supaya dipangan lan diserap luwih apik dening lele.

            Aja nyedhiyakake nalika udan utawa mung rampung raining, lele sing panganan nalika udan bisa beresiko kena penyakit.

            Amarga panganan sing wis dipangan bakal muntah bali lan nggawe banyu blumbang kérak kecut.

            Asil liyane sing ala yaiku kahanan kaya jamur bakal nambah lan nyebabake nyeri iwak.

              Apa sing paling apik sawise nyopot mrico?

              Menehi fengli nol.

              Cara iki disiram sethitik dening sethitik.

              Pangopènan sukut isih digawa ing kira-kira siji gram.
              Utawa paling apik menehi pasta maggot.

              Sawise wiji iwak sing kuwat bisa diwenehi premium psc. Utawa kanggo nyimpen biaya feed bungkus larik protein dhuwur.

              Kejabi ngandhut nutrisi lengkap lan protein dhuwur, biaya nggawe pelet maggot uga murah banget, mung watara 3.000 / kg.

              Iki minangka rahasia saka lele amba, yaiku feed pellet magna sing murah nanging nutritious.

                Apa alternatif feed diwenehi kanggo nggawe lele apik cepet?

                Maggot BSF, siput, siput dll.

                Kanggo cara sing gampang lan mirah kanggo nggawe maggot dhewe, cara mbukak ing Google, www.YurieBSF.com

                  Penyakit

                  Carane sampeyan nyegah wiji 1 - 2 saka nyebarake moncong putih?

                  Panyebab penyakit moncong putih yaiku yen blumbang kebak sinar srengenge lan banyu banget kandel.

                  Ciri-ciri awal yaiku banyu kolam renang sing ireng lan banjur bintik putih, yaiku jamur.

                  Kanggo nyegah masalah iki, ing ndhuwur blumbang diwenehi atap, utawa bisa menehi godhong gedhang sing bisa dadi atap.

                    Apa sababe benjolan ing jejere sirip patilik?

                    Ing benjolan sabanjuré sirip patil amarga efek negatif saka panganan sing isih dadi amonia.

                    Kajaba iku, uga disebabake akeh lendhut ing dhasar blumbang.

                    Solusi iki kanggo ngatur jumlah feed supaya ora akeh ora dipangan lan dadi sumber racun kanggo larva iwak.

                    Resik blumbang kanthi tetep kalebu nyedakake sirkulasi banyu kanggo mbusak amonia sing ana.

                    Apa ana lumps ing sirup lele?

                    Siji alasan amarga banyu banget mendhung.

                    Kanggo ngatasi iki, ngganti banyu, lan nambah probiotik.

                    Probiotik yen kanggo pencegahan bisa diwenehi godhong pepaya rutin.
                    Utawa nggunakake probiotik saka ekstrak rwaning Noni.

                    Sampeyan bisa ngundhuh tutorial ing situs web www.YurieBSF.com

                    Apa sing nyebabake iwak ngambang ing permukaan banyu?

                    Penyebab iwak sing ngambang bisa amarga paling akeh feed diwenehake, utawa amarga cuaca dingin.

                    Carane menehi hasil karo iwak ngambang?

                    Langkah pisanan yaiku kanggo menehi metallin blu, banjur telung jam banjur ngganti banyu nganti 50%.

                    Langkah kaping loro, priksa manawa feed sabanjure dadi sithik, lan disedhot sadurunge menehi iwak.

                    tips:
                    Kanggo sampeyan sing nyetel pondhuk ing sangisore kothak omah.

                    Priksa manawa banyu udan sing tumiba ing jubin ora langsung tiba ing blumbang, amarga lumut ireng saka ubun-ubun ngandhut racun.

                    Apa sing nyebabake bongkahan abang ing abdomen cedhak patil?

                    Penyebab utama saka penyakit iki yaiku pola panganan gedhe banget.

                    Feed berlebihan bakal nyebabake akeh residu kanggo mapan ing ngisor blumbang sing dicampur karo lendhut iwak lan dadi wiji penyakit.

                    Solusi iki yaiku kanggo ngobong banyu liwat saluran ngisor kolam. Lan nyetel panganan sing ora kasebar utawa akeh banget.

                    Apik ora nambah curcuma?

                    Apik banget, nambah rempah-rempah sing bentuké jahe utawa jahe utawa papak utawa godhong sirih sing digodhog banget bakal nambah stamina iwak.

                    Jamu alam iki uga apik minangka probiotik alami.

                    Piye carane sampeyan menehi hasil karo lele ngadeg?

                    Ing ngisor iki sawetara cara kanggo menehi panemu:

                    • Ngurangi dipakani.
                    • Buang kolam ngisor banyu.
                    • Pisahake lele sing nggantung
                    • Push 3-5 cloves ngisor putih lan sprinkle ing kolam lele
                    • Ngemis uyah iwak menyang kolam lele.
                    • Sprinkle karo obat biru menyang blumbang lele.

                    tips:
                    Cara kasebut uga minangka obat kanggo ngatasi lendhut lendhut lendhut, banyu gampang mendhung utawa bau.

                    Urut dening

                    Carane akeh dina sawise ngetokake wiji lele sing diurutake?

                    Apa urutan pisanan sawise dina 15.
                    Nanging apa sing dijupuk cukup bendolan utawa mung plentongan.

                    Lima dina sabanjuré, nglakoni pemisahan total.

                    tips:
                    Aja ngurutake total iwak ing umur 15 dina, iki bisa dadi resiko kanggo iwak mati.

                    Tip & Trik

                    Carane dhuwur banyu sing bener kanggo pembenuk lele?

                    Tingkat banyu ora kudu ngluwihi 20cm.

                    Apa warna banyu abang apik kanggo lele?

                    Anggere tuwuhane iwak normal ora masalah.

                    Yen kedadeyan luwih apik, banjur tumindak kanthi probiotik biasa.

                    Carane dhuwur banyu sing bener kanggo pembenuk lele?

                    Tingkat banyu ora kudu ngluwihi 20cm.

                    Carane sampeyan nggawe wiji lele 3-4 ora gampang mati?

                    Sampeyan nglakoni kanthi nggawe blumbang ditedhakake cahya srengenge, lan supaya ¼ bagéan blumbang ditutupi saka godhong cawang kayata.

                    Yen negara blumbang tanpa gendheng lan nggawe blumbang kebak sinar matahari sedina muput, banjur ngowahi banyu kaya 30 - 50%

                    Kepiye carane bisa tuwuh kanthi maksimal?

                    Cara paling gampang kanggo nyedhiyakake wiji nutrisi, nutrisi lengkap lan protein sing dhuwur.

                    Nanging yen sampeyan tuku feed karo kritéria kasebut ing toko, sampeyan ora bisa mangan biaya.

                    Supaya alternatif kudu nggawe umpan dhewe sing cocog karo kabutuhan larva lele kanthi biaya paling murah.

                    Mung ing wangun larutan maggot utawa larva fly prajurit ireng.

                    Cara iki yaiku nalika larva iwak wis patang dina, woh wedhus utawa dicampur lan diwenehake marang larva lele.

                    Gawe rame supaya kabeh larva iwak dituku.

                    tips:
                    Angkat kakaban supaya feed tempelan maggot ora tahan lan diselesaikan.

                    Kaping pirang kali kudu ngganti banyu?

                    Penggantian banyu kudu adhedhasar kondisi banyu. Amarga saben wilayah nduweni kualitas banyu sing beda.

                    Fitur banyu kudu diganti kanthi cepet nalika banyu blumbang wis diwiwiti kanggo ngetokake pelanggaran.

                    Utawa nalika iwak wis wiwit katon ora bergerak.

                    Penggantian banyu ora kabeh bebarengan, nanging mung setengah maksimum lan rampung maneh dina sabanjure nganti iwak katon luwih obah.

                    Carane kowe menehi hasil karo lele, sing dadi tetanduran wutah?

                    Akeh penyebab pertumbuhan lele kuntet, umume amarga pola pangan ora apik lan kualitas feed sing diwenehake uga kualitas minimal.

                    Masalah ukuran biaya feed ana ing pirang-pirang wilayah.

                    Mulane, petani poci kudu kreatif nggawe panganan dhewe.

                    Salah siji solusi yaiku nggawe feed alternatif saka wulunen.

                    Rincian babagan cara nggawe feed alternatif saka maggot bisa dideleng ing situs web BSF.

                    Ing jinis google yurie bsf utawa ketik www.yuriebsf.com

                    Carane nggawe blumbang banyu ijo?

                    Umume ora ana werna ijo banyu sing disenengi, nanging ana akeh kewan cilik cilik ing banyu pante sing disiapake.

                    Amarga anané kéwan cilik sing urip nuduhaké menawa banyu apik kanggo panyebaran wiji kasebut.

                    Kéwan cilik kaya lara nyamuk, plankton zoo, lan liya-liyane kayadéné banyu sing layak kanggo nyebarake iwak uga panganan tambahan kanggo iwak kasebut.

                    Punika salah siji cara kanggo nggawe banyu blumbang ijo cepet:

                    • Input banyu sing resik, Banyu sing resik bisa teka saka banyu utawa lemah banyu.
                    • Yen ora ana banyu sing sumunar lan sampeyan pengin nggunakake banyu sing diduweni saka banyu pam, kudu diaplikasi paling sethithik telung dina, supaya wesi lan partikel negatif bisa ditemokake ing ngisor wadhah.
                    • Langkah sabanjure yaiku fertilizing kanthi masang siji karung pupuk lan ninggalake kanggo siji utawa rong minggu.
                    • Administrasi probiotik uga apik lan mbantu akselerasi banyu poci dadi ijo.
                    • Sawise siji utawa rong minggu banyu bakal dadi ijo lan bakal ana akeh larva nyamuk lan kewan cilik liyane.
                    Carane menehi hasil karo pools foamy?

                    Salah siji saka panyebab blabbalan banyu yaiku menawa Kapadhetan iwak ing blumbang banget dhuwur.

                    Yen kedadeyan, aja nyemprotake kanthi pamisahan utawa pamisahake iwak menyang blumbang liyane.

                    Kenapa akeh endhog sing dipangan, nanging akeh sing mati?

                    Jumlah wong sing mati bisa amarga kualitas ibune ora siap.

                    Mulane, priksa manawa lele brood lele kudu siap tenan.

                    Priksa manawa care broodstock lele kudu diwenehi feed protein dhuwur lan nutrisi lengkap lan perhatian khusus sadurunge diwenehi

                    Carane nggawe jet larva cepet?

                    Menehi feed bergizi sing gedhe kaya wabah BSF.

                    Feed wiji sadurunge menehi lan menehi godhong jahe utawa papaya dening nglereni cilik minangka probiotik kanggo larva.

                    Isih duwe pitakonan?
                    Hubungi Yurie BSF
                    Tel / WA: 0812-2105-2808

                    Yurie

                    enggo bareng

                    Bab lan Paragraf

                    Pin Iku on Pinterest

                    Share This
                    G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!