analisis maggot-bisnis-budidaya

Analisis bisnis ngembangake maggots odorless

Analisis Budidaya Maggot tanpa Odorless - Nggawe analisis budidaya bening maggot, faktor penting sing perlu ditimbang yaiku karo bahan mentah sing digunakake. Ing analisis BSF budidaya utawa analisis sapi, iki minangka bahan mentah sing digunakake yaiku sampah organik, sampah pabrik lan manure. Sawetara faktor penting yaiku analisis budidaya BSF, yaiku

1. Bahan mentahan

Faktor pertama sing nganalisa kultivasi BSF yaiku milih bahan baku. lan apa sing kita pilih yaiku sampah organik, umume sampah organik ora duwe nilai ekonomi sing penting lan luwih kerep dibuwang. Kajaba iku, ing saiki sawijining orane cenderung kanggo campuran karo sampah anorganik.

Mulane, kanggo entuk bahan mentah kanggo produksi bahan baku, kudu nyoba ngurutake sampah organik. Pitakonan iku, bisa petani nindakake dhewe?

Ngurutake sampah organik kudu rampung sacara sistematis, bebarengan karo organisasi masyarakat lan pemerintah lokal. Yen langkah iki angel ditindakake, petani bisa nyambut gawe karo industri pangan sing duwe sampah gedhe.

Umumé, anané sampah sing wis misah dipisah. Kultivator kudu ngitung potensial sampah organik sing bisa dikelola kanthi terus supaya roda bisnis bisa mlaku kanthi apik.

2. Segmentasi Konsumen

Faktor liya ing analisis budidaya BSF yaiku segmentasi konsumen. Industri produksi gaib iki melu usaha kanggo nyedhiyani sumber protein alternatif iwak lan ternak kanthi biaya sing murah amarga bioconversion sampah organik.

Yen usaha produksi diarahake kanggo ngganti jamur iwak sing cilik ing iwak utawa industri panganan ternak, bakal duwe pangaruh utama ing industri iki.

Amarga rega panganan iwak taun-taun wis tambah. Kejaba kuwi, kewan gaib uga duweni pengaruh langsung marang iwak lan petani. Padha bisa gawé protein alternatif kasebut kanthi bebas supaya bisa ngurangi biaya produksi.

Pihak liya sing uga seneng produk saka proses bioconversion iki yaiku petani sayur lan woh, amerga panyediaan pupuk kualitas.

analisis maggot-bisnis-budidaya

3. Tipe Bisnis

Analisis faktor katelu saka budidaya BSF yaiku jinis bisnis sing bakal dilakoni. Ana rong jinis bisnis produksi apel sing wis berkembang.

  • Tipe sing kapisan yaiku bisnis independen, yaiku petani utawa petani iwak sing ngasilake gaib kanggo nyukupi kebutuhane dhewe
  • Tipe liya yaiku jinis bisnis karo pola kemitraan inti plasma. Pola kemitraan inti nuklir yaiku wangun industri sing cocog banget kanggo produksi magots ing ngendi posisi inti (inti) bakal minangka produser endhog BSF.
  • Posisi plasma nduweni peran ing pembesaran magot (konversi sampah organik) sing bisa dilakoni ing unit perawatan sampah, omah, lan sapanunggalane.
  • Gobis asil kasebut banjur direklamasi dening inti supaya luwih diproses dadi tepung magot utawa pelet komersial.

4. Skala Bisnis

Budidaya maggot dibedakake dadi telung skala usaha, yaiku

  • Budidaya Maggot Awal
  • Budidaya Scale Maggot
  • Budidaya Maggot Medium
  • Budidaya Maggot skala besar

Ngira analisis sapi maggot minangka umpan iwak lan unggas. Analisis ternak maggot iki kanggo netepake manfaat sing diduweni ing kegiatan budidaya maggot. Asil analisis iki mesthi basis kanggo pertimbangan sadurunge miwiti bisnis

analisis maggot-bisnis-budidaya

Jinis Produksi Bisnis

Jenis-jenis bebas saka endhog lan produksi magis banjur didol minangka iwak lan ternak, tanpa upaya ngasilake pelet utawa shading maggot. Teknologi kasebut dianggep kasil diadopsi dening masyarakat yen bisa nggenepi tiga komponen ing ngisor iki

  • Aspek biologis lan bioreproduksi kewan wis dikuwasani
  • Secara teknis, teknologi bisa diterapake
  • Secara ekonomi bisa menehi manfaat

Analisis Bisnis

Analisis bisnis minangka pitungan finansial kanggo nemtokake nilai ibukutha utawa investasi sing dibutuhake kanggo nindakake bisnis, lan nemtokake kelayakan bisnis. Sawetara perhitungan sing dibutuhake ing analisis bisnis

  • Kasar income
  • Keuntungan operasional
  • Keuntungan net
  • Penerimaan lan rasio
  • Biaya (r / c rasio)
  • Break-even point / bep) lan
  • Periode payback
  • Yen rasio R / C luwih saka 1, bisnis layak kanggo mbukak, lan kosok balene.

Kelayakan jinis usaha iki bisa ditemtokake saka limang kriteria investasi kasebut.

  • Net present value (NPV)
  • Rasio biaya panentu net (Net B / C)
  • Tarif internal (IRR)
  • Payback period (PBP)
  • Ngeculake titik malah (BEP)

Investasi sing dibutuhake ing produksi magoth kalebu bangunan kanggo insectarium, larvarium, mesin counting sampah organik, mesin pencet, lan troli. Variabel ing biaya non-tetep yaiku

  • Biaya transportasi kanggo pengiriman sampah organik,
  • Biaya listrik,
  • Kue kelapa sawit, lan
  • Upah buruh.

A. Assumption of Analysis Bisnis Skala Awal

  • Ing nganalisis lembu magol iki, diarani insectarium dibangun ing area 2 m2 lan larvarium sing nutupi area 3 m2
  • Jumlah sampah organik sing dipigunakaké yaiku 200kg / dina
  • Magot diprodhuksi dening 10% saka bahan mentahan. Sing ngasilake gaib yaiku 20 kg / dina
  • Gula sing diduweni digunakake kanggo produksi pupa utawa serangga nganti 15%, dene liyane 85% didol marang industri budidaya
  • Harga jual saka magot yaiku Rp7.000 / kg
  • Nilai jual saka pupuk organik saka proses bioconversion yaiku Rp1.000 / kg.

Biaya Operasional

Analisis Ternak Maggot - Rincian Biaya Investasi lan Operasi Produksi Magot

analisis budidaya maggot-BSF

Total Biaya Produksi

Total biaya produksi sing ditindakake ing produksi produksi magis sajrone setahun

Biaya Produksi Total = Biaya Tetap + Biaya Non-Tetap

Rp120.000 + Rp1.850.000 = Rp1.920.000

Total Income Per Taun

Total income saben taun = Total produksi magot (kg) Nilai jual saka magot (Rp)

= (20kg / dina X Rp7.000) X 85% X (365 dina - 52 minggu) = Rp43.435.000

Mundhut Profit

Nilai keuntungan sing ditampa ing bisnis produksi bisa diitung nggunakake rumus ing ngisor iki.

Keuntungan (Rp) = Total Pendapatan (Rp) - Total Biaya Produksi (Rp)

Rp43.435.000 - Rp1.920.000 = Rp41.515.000

Kasil saka Medium-Scale Enterprises

Adhedhasar data analisis bisnis ing ndhuwur, kelayakan usaha produksi magis bisa ditemtokake kaya mangkene:

1. BEP (Break Even Point)

Break Even Point (BEP) ing Unit

rumus-bep

Katrangan:

  • BEP: Break Even Point
  • FC: Biaya Tetap
  • VC: Biaya Variabel
  • P: Harga saben unit
  • S: Volume Sales

Break Even Point (BEP) ing Rupiah

rumus-bep-rp

Biaya Tetap lan Biaya Non-Permanen Kanggo kg

  • Biaya Tetap = Unit Biaya / Produksi Tetap = 120.000 / 6.205 = 19 Kg
  • Biaya Non-Tetep = Kapasitas Kapasitas Produksi / Produksi = 1.850.000 / 6.205 = 298 Kg

BEP In Kg

  • Biaya Tetap / (Harga Penjualan Per Kg - Biaya Tetap Per Kg) = 120.000 / (Rp7.000 - 298Kg) = 18 Kg

BEP ing Rupiah

  • Fixed Cost / 1- (Fixed Cost / Sales) = 120.000 / 1- (1.850.000 / 43.435.000) = Rp125.338

Katrangan:

  • Titik kacepetan ing kg yaiku 18kg. Iki tegese nomer kasebut ora duwe bathi lan ora bakal ilang.
  • Nilai poin ing rupiah yaiku Rp125.338

2. Return of Investment (ROI)

ROI = (Profit / Total Cost Production) x100% = Rp43.435.000 / 1.920.000 = 2.262,24%.

3. Revenue Cost Ratio (R / C)

Kelayakan bisnis produksi ukuran medium bisa ditemtokake dening formulasi ing ngisor iki,

R / C = Pendapatan (Rp) / Total Biaya Produksi (Rp) = Rp43.435.000 / Rp1.920.000 = 22,62

Nilai R / C sing ditampa yaiku 22,62 utawa luwih saka 1. Angka kasebut nuduhake yen bisnis produksi magelang ukurane cukup layak kanggo mbukak.

4. Payback Period (PBP)

Perhitungan periode payback diperkirake bakal bisa nganalisa waktu balik investasi bisnis produksi sakla magot medium dengan rumus-rumus di handap:

PBP (wulan) = Total investasi (Rp) / Operating Profit (Rp) x 1 year = (1.100.000 / 41.515.000) x 12 month = 0,3 month.

Asil analisis iki nggambarake yen kabeh ibukutha investasi bisnis produksi magelang medium bakal bali ing periode 0,3 sasi.

analisis maggot-bisnis-budidaya

B. Assumption of Small Business Analysis

  • Ing nganalisis lembu magol iki, diarani insectarium dibangun ing area 100 m2 lan larvarium sing nutupi area 100 m2
  • Jumlah sampah organik sing dipigunakaké yaiku 500kg / dina
  • Magot diprodhuksi dening 10% saka bahan mentahan. Sing ngasilake gaib yaiku 50 kg / dina
  • Gula sing diduweni digunakake kanggo produksi pupa utawa serangga nganti 15%, dene liyane 85% didol marang industri budidaya
  • Harga jual saka magot yaiku Rp7.000 / kg
  • Nilai jual saka pupuk organik saka proses bioconversion yaiku Rp1.000 / kg.

Biaya Operasional

Analisis Ternak Maggot - Rincian Biaya Investasi lan Operasi Produksi Magot

analisis budidaya maggot-BSF

Total Biaya Produksi

Total biaya produksi sing ditindakake ing produksi produksi magis sajrone setahun

Biaya Produksi Total = Biaya Tetap + Biaya Non-Tetap

Rp32.050.000 + Rp9.900.000 = Rp40.450.000

Total Income Per Taun

Total income saben taun = Total produksi magot (kg) Nilai jual saka magot (Rp)

= (50kg / dina X Rp7.000) X 85% X (365 dina - 52 minggu) = Rp108.587.500

Mundhut Profit

Nilai keuntungan sing ditampa ing bisnis produksi bisa diitung nggunakake rumus ing ngisor iki.

Keuntungan (Rp) = Total Pendapatan (Rp) - Total Biaya Produksi (Rp)

Rp108.587.500 - Rp40.450.000 = Rp68.137.500

Kasil saka Medium-Scale Enterprises

Adhedhasar data analisis bisnis ing ndhuwur, kelayakan usaha produksi magis bisa ditemtokake kaya mangkene:

1. BEP (Break Even Point)

Break Even Point (BEP) ing Unit

rumus-bep

Katrangan:

  • BEP: Break Even Point
  • FC: Biaya Tetap
  • VC: Biaya Variabel
  • P: Harga saben unit
  • S: Volume Sales

Break Even Point (BEP) ing Rupiah

rumus-bep-rp

Biaya Tetap lan Biaya Non-Permanen Kanggo kg

  • Biaya Tetap = Unit Biaya / Produksi Tetap = 32.050.000 / 15.513 = 2.066 Kg
  • Biaya Non-Tetep = Kapasitas Kapasitas Produksi / Produksi = 9.900.000 / 15.513 = 638 Kg

BEP In Kg

  • Biaya Tetap / (Harga Penjualan Per Kg - Biaya Tetap Per Kg) = 32.050.000 / (Rp7.000 - 638 Kg) = 5.038 Kg

BEP ing Rupiah

  • Fixed Cost / 1- (Fixed Cost / Sales) = 32.050.000 / 1- (9.900.000 / 108.587.500) = Rp35.265.149

Katrangan:

  • Titik break-titik ing kg yaiku 5.038 kg. Iki tegese nomer kasebut ora duwe bathi lan ora bakal ilang.
  • Nilai poin ing rupiah yaiku Rp35.265.149

2. Return of Investment (ROI)

ROI = (Profit / Total Cost Production) x100% = Rp108.587.500 / 40.450.000 = 268,45%.

3. Revenue Cost Ratio (R / C)

Kelayakan bisnis produksi ukuran medium bisa ditemtokake dening formulasi ing ngisor iki,

R / C = Pendapatan (Rp) / Total Biaya Produksi (Rp) = Rp108.587.500 / Rp40.450.000 = 2,68

Nilai R / C sing ditampa yaiku 2,68 utawa luwih saka 1. Angka kasebut nuduhake yen bisnis produksi magelang ukurane cukup layak kanggo mbukak.

4. Payback Period (PBP)

Perhitungan periode payback diperkirake bakal bisa nganalisa waktu balik investasi bisnis produksi sakla magot medium dengan rumus-rumus di handap:

PBP (wulan) = Total investasi (Rp) / Operating Profit (Rp) x 1 year = (17.750.000 / 68.137.500) x 12 month = 3.1 month.

Asil analisis iki nggambarake yen kabeh ibukutha investasi bisnis produksi magelang medium bakal bali ing periode 3.1 sasi.

analisis maggot-bisnis-budidaya

B. Assumption of Medium Business Analysis

  • Ing analisis iki sapi maggot, dianggep yen insectarium dibangun ing area 400 m2 lan larvarium sing nutupi area 400 M2
  • Jumlah sampah organik sing dipigunakaké yaiku 3 ton / dina
  • Magot diprodhuksi dening 10% saka bahan mentahan. Sing ngasilake gaib yaiku 300 kg / dina
  • Gula sing diduweni digunakake kanggo produksi pupa utawa serangga nganti 15%, dene liyane 85% didol marang industri budidaya
  • Harga jual saka magot yaiku Rp7.000 / kg
  • Nilai jual saka pupuk organik saka proses bioconversion yaiku Rp1.000 / kg.

Biaya Operasional

Analisis Ternak Maggot - Rincian Biaya Investasi lan Operasi Produksi Magot

analisis budidaya maggot-BSF

Total Biaya Produksi

Total biaya produksi sing ditindakake ing produksi produksi magis sajrone setahun

Biaya Produksi Total = Biaya Tetap + Biaya Non-Tetap

Rp120.300.000 + Rp26.700.000 = Rp139.500.000

Total Income Per Taun

Total income saben taun = Total produksi magot (kg) Nilai jual saka magot (Rp)

= (300kg / dina X Rp7.000) X 85% X (365 dina - 52 minggu) = Rp651.525.000

Mundhut Profit

Nilai keuntungan sing ditampa ing bisnis produksi bisa diitung nggunakake rumus ing ngisor iki.

Keuntungan (Rp) = Total Pendapatan (Rp) - Total Biaya Produksi (Rp)

Rp651.525.000 - Rp139.500.000 = Rp512.025.000

Kasil saka Medium-Scale Enterprises

Adhedhasar data analisis bisnis ing ndhuwur, kelayakan usaha produksi magis bisa ditemtokake kaya mangkene:

1. BEP (Break Even Point)

Break Even Point (BEP) ing Unit

rumus-bep

Katrangan:

  • BEP: Break Even Point
  • FC: Biaya Tetap
  • VC: Biaya Variabel
  • P: Harga saben unit
  • S: Volume Sales

Break Even Point (BEP) ing Rupiah

rumus-bep-rp

Biaya Tetap lan Biaya Non-Permanen Kanggo kg

  • Biaya Tetap = Biaya Tetap / Produksi Staff = 120.300.000 / 93.075 = 1.293Kg
  • Biaya Non-Tetep = Kapasitas Kapasitas Produksi / Produksi = 26.700.000 / 93.075 = 287 Kg

BEP In Kg

  • Biaya Tetap / (Harga Penjualan Per Kg - Biaya Tetap Per Kg) = 120.300.000 / (Rp7.000 - 287Kg) = 17.920 Kg

BEP ing Rupiah

  • Fixed Cost / 1- (Fixed Cost / Sales) = 120.300.000 / 1- (26.700.000 / 651.525.000) = Rp125.440.655

Katrangan:

  • Titik kacepetan ing kg yaiku 17.290kg. Iki tegese nomer kasebut ora duwe bathi lan ora bakal ilang.
  • Nilai poin ing rupiah yaiku Rp125.440.655

2. Return of Investment (ROI)

ROI = (Rugi / Total Biaya Produksi) x100% = Rp651.525.000.000 / Rp139.500.000 = 467,04%

3. Revenue Cost Ratio (R / C)

Kelayakan bisnis produksi ukuran medium bisa ditemtokake dening formulasi ing ngisor iki,

R / C = Pendapatan (Rp) / Total Biaya Produksi (Rp) = Rp651.525.000 / Rp139.500.000 = 4,67

Nilai R / C sing ditampa yaiku 4,67 utawa luwih saka 1. Angka kasebut nuduhake yen bisnis produksi magelang ukurane cukup layak kanggo mbukak.

4. Payback Period (PBP)

Perhitungan periode payback diperkirake bakal bisa nganalisa waktu balik investasi bisnis produksi sakla magot medium dengan rumus-rumus di handap:

PBP (wulan) = Total investasi (Rp) / Operating Profit (Rp) x 1 year = (246.500.000 / 512.025.000) x 12 month = 5,8 month.

Asil analisis iki nggambarake yen kabeh ibukutha investasi bisnis produksi magelang medium bakal bali ing periode 5,8 sasi.

enggo bareng

Pin Iku on Pinterest

Share This
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!