Maggot BSF
Solusi ternak
Tanpa Beli Feed

Maggot minangka feed alternatif kanggo iwak lan unggas.
Njamin bisnis ternak terus berkembang.
Tanpa dibebani kanthi tuku pelet

Nggabungake Komunitas Maggot tanpa Bau

  • Ditampilake ing
  • aplikasi-yurie-bsf

Location of Modern BSF Maggot Ranch tanpa Bau

Pengin ngerti lokasi paling cedhak ing kutha sampeyan?

Cara: Lokasi sampeyan kanthi otomatis dideteksi dening sistem kasebut dituduhake dening saben baris nomer kode pos.

Dadi mung klik search.

Yen sampeyan pengin lokasi sing luwih akurat, monggo isi kolom kothong ngetik kutha / desa ing ngendi sampeyan saiki.

Banjur klik SEARCH

Book Saiki, Nelpon Yurie BSF
0812-2105-2808

      Pranyatan:
      Peta sing didaftar ing program kasebut ora pas amarga watesan teknologi paling anyar.
      Kanggo latihan latihan hubungi Yurie BSF 0812-2105-2808

      Biaya Produksi Murah

      murah-price-maggot-budidaya

      Ngasilake larva ireng prajurit gampang banget lan murah, bisa nggunakake sampah, sampah lan manure.

      Protein dhuwur

      enak-enak

      Isi nutrisi sing lengkap, asam amino lan protein sing dhuwur banget mbantu kéwan sehat ngetokake wutah pets.

      Tanpa mambu

      cultivating-odor-odorless

      PALING PALING MAGNIFY TANPA SMELL, Free download aman lan nyaman. SAFE ora ana ing demontrasi masyarakat lan nyaman kanggo petani.

      Budidaya

      BSF Maggot tanpa Bau biyasane ngasilake uler kanggo iwak lan unggas.

      Kultivasi ing wedhus sing bener kudu tanpa ambegan, tanpa mesin, tanpa obatan lan tanpa fermentasi supaya asil bisa dimaksimalkan.

      Aman amarga ora dituduhake dening kulawarga lan nyaman kanggo mbuwang metu.

      Aplikasi

      Tanduran maggot bisa diproses lan ditrapake kanggo pasta maggot, gandum maggot lan pelet maggot utawa urip (gaib seger)

      Kanthi cara iki sampeyan bisa duwe akeh kewan tanpa tuku feed saka toko maneh.

      Pelet pakan lan feed nyimpen.

      Marketing

      Maggot Marketing? SELL TO YURIE BSF !!!

      Sampeyan ora perlu bingung babagan marketing maggot.

      Amarga Yurie BSF bakal tuku.

      Opportunity

      Yurie BSF wis nyedhiyakake pitulungan / kanca kanca dhasar Rp100.000.000 kanggo pangembangan bisnis.

      Dana bantuan diwenehake kanggo ningkatake kapasitas produksi.

      Nganti bayaran PAID WITH MAGGOT TANPA BUNGA - NO RIBA !!!

      Duta Besar

      Sampeyan ora bakal dadi.

      AMBASSADOR YURIE BSF siap nampilake ing farm sampeyan.

      AMBASSADOR Yurie BSF saiki ana ing luwih saka kutha 100 kanggo nyedhiyakake panuntun praktis kanthi langsung ing peternakan masing-masing.

      Universitas

      Ing YURIE BSF UNIVERSITY sampeyan bakal diwenehi latihan lanjut.

      Kanggo njamin kultivasi BSF modern tanpa ambu ing SOP (standar operasi prosedur) BSF budidoyo tanpa mambu.

      Koperasi

      Minangka kanca saka Yurie BSF, sampeyan kanthi otomatis dadi anggota KOPERASI MAGGOT INDONESIA.

      Wadah resmi kanggo tuku lan jual maggot lan pangembangan bisnis liyane.

      Sampeyan bakal nikmati keuntungan saka nerusake kopere bisnis koperasi maggot ing Indonesia.

      Agroindustri

      Dadi minangka bagian saka komunitas BSF Yurie kanggo mbangun bisnis Maggot bebarengan menyang donya agribisnis.

      Langkah iki bisa ketemu karo kebutuhan pasar domestik lan internasional.

      CSR

      Program CSR iki ditujokake kanggo wong-wong sing pengin sinau, nanging ora bisa menehi paket kultivar BSF modern tanpa mambu

      Prayer

      Miwiti aktivitas saben dina karo pandonga wajib kanggo mindhah kabeh dina karo Gusti Allah.

      Dadi program BSF Yurie iki minangka MAIN lan NOMOR kabeh program kerja.

      Budidaya

      BSF Maggot tanpa Bau biyasane ngasilake uler kanggo iwak lan unggas.

      Kultivasi ing wedhus sing bener kudu tanpa ambegan, tanpa mesin, tanpa obatan lan tanpa fermentasi supaya asil bisa dimaksimalkan.

      Aman amarga ora dituduhake dening kulawarga lan nyaman kanggo mbuwang metu.

      Aplikasi

      Tanduran maggot bisa diproses lan ditrapake kanggo pasta maggot, gandum maggot lan pelet maggot utawa urip (gaib seger)

      Kanthi cara iki sampeyan bisa duwe akeh kewan tanpa tuku feed saka toko maneh.

      Pelet pakan lan feed nyimpen.

      Marketing

      Maggot Marketing? SELL TO YURIE BSF !!!

      Sampeyan ora perlu bingung babagan marketing maggot.

      Amarga Yurie BSF bakal tuku.

      Opportunity

      Yurie BSF wis nyedhiyakake pitulungan / kanca kanca dhasar Rp100.000.000 kanggo pangembangan bisnis.

      Dana bantuan diwenehake kanggo ningkatake kapasitas produksi.

      Nganti bayaran PAID WITH MAGGOT TANPA BUNGA - NO RIBA !!!

      Duta Besar

      Sampeyan ora bakal dadi.

      AMBASSADOR YURIE BSF siap nampilake ing farm sampeyan.

      AMBASSADOR Yurie BSF saiki ana ing luwih saka kutha 100 kanggo nyedhiyakake panuntun praktis kanthi langsung ing peternakan masing-masing.

      Universitas

      Ing YURIE BSF UNIVERSITY sampeyan bakal diwenehi latihan lanjut.

      Kanggo njamin kultivasi BSF modern tanpa ambu ing SOP (standar operasi prosedur) BSF budidoyo tanpa mambu.

      Koperasi

      Minangka kanca saka Yurie BSF, sampeyan kanthi otomatis dadi anggota KOPERASI MAGGOT INDONESIA.

      Wadah resmi kanggo tuku lan jual maggot lan pangembangan bisnis liyane.

      Sampeyan bakal nikmati keuntungan saka nerusake kopere bisnis koperasi maggot ing Indonesia.

      Agroindustri

      Dadi minangka bagian saka komunitas BSF Yurie kanggo mbangun bisnis Maggot bebarengan menyang donya agribisnis.

      Langkah iki bisa ketemu karo kebutuhan pasar domestik lan internasional.

      CSR

      Program CSR iki ditujokake kanggo wong-wong sing pengin sinau, nanging ora bisa menehi paket kultivar BSF modern tanpa mambu

      Prayer

      Miwiti aktivitas saben dina karo pandonga wajib kanggo mindhah kabeh dina karo Gusti Allah.

      Dadi program BSF Yurie iki minangka MAIN lan NOMOR kabeh program kerja.

      Kenapa kaum peternak seneng yurie BSF

      Sinau kanggo ngembangake larutan maggot tanpa mambu gampang banget karo program sing wis diuji kanthi sukses.

      Riyanti
      Tangerang

      Panuntun sing diwenehake nganti gawe suksesku kalebu ngasilake panen panen saka bisnis maggotku

      Candra
      Banyuwangi

      Kesabaran Mbak Yurie kanggo nuntun aku luar biasa, sibuk ing kantor ora masalah amarga pengawas super sabar

      Supra
      Medan

      Mriksa 99 Lokasi Maggot tanpa Bau Ranch

      Apa sampeyan?
      Penyusun Ikan?

      Mung nyisakke dhuwit kanggo nggolek pelet, 99% petani kucing lan liya-liyane sing ora bisa entuk bisnis amarga ora bisa mbayar biaya feed gedhe 60-70%, yen sampeyan pemula biaya produksi, utamane feed bisa nganti 80%.

      Apa sampeyan?
      Unggas Petani?

      Seneng biaya simpenan kanggo feed unggas nganti 82%. Sampeyan nindakake iki kanthi nggawe feed unggas dhewe karo bahan-bahan maggot, kayata glepung maggot supaya pertumbuhan unggas sampeyan maksimal. Iku wektu kanggo nyimpen dhuwit lan fokus ing terus nambah jumlah ternak sampeyan

      Sinau ing ngendi wae
      Sampeyan

      Cukup watch karo tutorial video seluler khusus kanggo budidaya BSF tanpa mambu.

      Cara ngundhuh aplikasi Yurie BSF ing PlayStore.

      Unduh Carane Proses
      Maggot kanggo Animal Feed

      Kanggo ngasilake asil maksimal saka wabah BSF, sadurunge diwenehake minangka umpan iwak lan unggas, disaranake sampeyan luwih dhisik proses menyang:

      • Tenggorokan seger / urip
      • Maggot pasta
      • Glepung Maggot
      • Pelet maggot
      • Chrispy Maggot

      Cara ngolah Maggot kanggo pakan ternak

      Kanggo ngasilake asil maksimal saka wabah BSF, sadurunge diwenehake minangka umpan iwak lan unggas, disaranake sampeyan luwih dhisik proses menyang:

      • Tenggorokan seger / urip
      • Maggot pasta
      • Glepung Maggot
      • Pelet maggot
      • Chrispy Maggot

      Cara Cepet Kanggo Sinau Perkenakan Maggots tanpa Odor.

      Shame to ask
      Astray ing dalan

      Salah sijine alangan kanggo sukses yaiku rasa isin, Yurie BSF nyedhiyakake layanan pelanggan khusus, kanggo njawab babagan bisnis lan technical teknis maggot.

      Nelpon saiki uga
      0812 - 2105 -2808

      Mlaku

      Kabeh wong ngerti laler. Serangga iki ana ing sekitar kita. Wong-wong padha teka amarga aroma panganan sing enak. Saliyane mabur iki, uga nggawa epidemi penyakit kayata tuberkulosis (tuberculosis), dysenteryamuba, kolera lan penyakit liyane.

      Penyebaran penyakit iki liwat panganan sing dikonsumsi dening manungsa sawise diserang dening mabur. Nanging sejatine lalat uga nggawa akeh keuntungan kanggo manungsa.

      Lalat iku jinis serangga (suborder order cyclorrapha diptera), morfologi mabur duwe antena sing cendhak, duwe rong pasang wings yaiku seapsang sayap asli lan sepasang sayap cilik sing bisa njaga keseimbangan nalika nglangi.

      fly-bsf

      Penyakit Panyebaran Penyakit

      Kenapa mabur sing disebut serangga penyebar penyakit? Amarga nalika laler tiba ing panggonan sing reged, banjur babagan 125.000, kuman kasebut bakal ditinggalake ing endi panggonan mau.

      Iki kedadeyan kanthi alami amarga cara sing unik mangan laler. Nalika padha mangan pangan, sadurunge mangan udan bakal ngetokake cairan saka tutuk.

      Fungsi fluida minangka enzim sing mbiyantu nyepetake pencernaan pangan. Iki cairan muntah ditinggalake ing pangan lan yen dipangan dening manungsa bisa kena penyakit.

      Bab-bab penting bab laler

      Mabur teka omah amarga dheweke ngandhut sumber panganan. Kanggo nyingkirake, nyimpen pangan ing wadah sing ora bisa mabur.

      Kanggo nggoleki panganan, mabur sing aktif sajrone dinane. Fly bisa gumantung ing endhog 75-126 lan mbesuk dina 1-4.

      Secara biologis, menit 5 bakal ngalami biakan, lan yen dipangan dening manungsa, bakal nyebabake diare lan sapanunggalane.

      Siklus urip fly beda-beda, antarane 5 nganti 30 dina. Mabur BSF urip ing wektu sing sakcepete ing 5-8 saben dina nalika mabur ijo urip tekan 30 saben dinane.

      Rumah mabur bisa mabur kanthi kacepetan watara XNXX km saben jam, iki sing nyebabake sampah utawa panganan sing bakal diluncurake bakal cepet diluncurake.

      Utamané ing lingkungan ing ngendi jajahan fly bisa dadi subur.

      Manfaat lalat kanggo manungsa

      Apa sing dipigunakaké jroning mabur yaiku turunan, asring disebut larva utawa maggot utawa magot utawa gape utawa maggot utawa tenacious utawa uget-uget lan liya-liyane.

      Ing sawetara negara, anak-anake mabur sing didol kanggo konsumsi manungsa. Iki menehi menu khusus kayata pasta, sup, lan pizza.

      Therapea Maggot

      Ing donya obat, laler anak, yaiku ulat utawa larva utawa maggot utawa uget-uget, digunakake minangka alat perawatan kanggo penyakit njaba sing kerep disebut "terapi maggot".

      Endi larvae diselehake ing tatu kanggo mangan kulit lan daging lendhut sing kena infeksi, mateni bakteri lan mangan kulit sing mati. Nggawe luwih gampang kanggo obat kanggo nutupi wounds.

      Magot uga asring digunakake dening polisi kanggo nemokake umur mayit ing macem-macem kasus pembunuhan.

      Fephilin

      Manfaat liyane yaiku yen isi gen refilin asring digunakake dening perusahaan minangka adhesives. Kekuwatan lan elastisitasé adoh luwih kuwat tinimbang karet saka karet.

      Gen refilin uga bisa nambani maneka penyakit saka saraf arteri lan meina. Ing ngendi loro syaraf kerep ngalangi aliran getih lan oksigen menyang otak.

      Saliyane cacing tanah lan bakteri, umbut uga kalebu dekomposisi limbah oragnik, limbah rumah tangga, sampah pabrik, sampah manungsa, pupuk ternak, bangkai lan bahan organik liyane.

      Manfaat liyane sing ditindakake ing Indonesia yaiku ngolah larva iki dadi feed alami lan alternatif kanggo iwak lan unggas.

      fly-bsf

      Diproses Maggot

      Umumé woh wedhus maggot diproses dhisik dadi pasta maggot, pelet maggot, glepung maggot, uler seger, Chrispy maggot, woh garing, tongkat maggot, beku beku, oven maggot lan sapanunggalane.

      Persiapan maggot iki diwenehake langsung marang ternak utawa disimpen minangka pasokan kanggo iwak, unggas lan feed reptil.

      Utilisasi maggot kanggo pakan kewan alam lan alternatif iki amarga larutan maggot kaya gizi, lengkap asam amino lan protein dhuwur. Protein sing ana wiwit saka 40-56%.

      Anatomi lan Biologi

      Maneka warna wujud lalat. sawetara sing tipis, lemak, gedhe lan cilik gumantung saka jinise.

      Umumé, padha duwe kemampuan apik kanggo ngganti gerakan hawa.

      Kepala

      Kepala sirip kasebut kalebu mata gedhé sing dumunung ing pinggir lan tengen sirah, antena, ocelli, lan tutuk. Mata bisa pindhah bebarengan karo sirah.

      Lalat sing duwe neuron sing sensitif kanggo gerakan lan uga minangka alat kanggo ngontrol arah tampilan babagan gerakan sekitar.

      Supaya sensitivitas kanggo nindakake gerakan mabur, ngowahi lan muter bebarengan kanggo ngenali wangun obyek kasebut.Ora ana spesies fly sing duwe untu.

      Apa sing dikonsumsi dening mabur yaiku biji cilik (serbuk sari) lan panganan cair. Minangka panganan sing padhet, dheweke ora bisa mangan.

      Nanging sawetara jinis laler tabaidae duwe pisau ing cangkeme kanggo nggawe sayatan nyabrang lan nyedhot getih.

      Thorax

      Fungsi kasebut yaiku kanggo terus sayap lan duwe otot penerbangan ing segmen kedua. Bagean siji lan telung luwih cilik. Ing bagean katelu, thorax nduweni dumbbell minangka bobot nalika mabur.

      Reproduksi lalat

      Nalika kawin utawa kawin posisi posisi ing arah sing padha, lan posisi lalat lanang ndhuwur awak wadon.

      Ora suwe sawise posisi kawin lagi bali maneh. Wong wadon sing mlaku wadon ngandhut bakal nemokake papan sing cedhak utawa ing ndhuwur kanggo nglebokake endhog.

      Kajaba jinis fly BSF (Hermetia illucien) sing ndelehake endhog endhog ora luwih saka panganan langsung nanging watara sumber pangan.

      Lokasi sing umumé ditemokake minangka sumber pangan sing bisa ditemokake ing sajroning larva.

      Endhog bisa umumé netes watara jam nanging rada béda saka lalat BSF sing mbutuhake dina 2-4 nganti endhogé ireng.

      Fly species

      • Woh Flies (spesies drosophila)
      • Meat Flies (sarcophagidae)
      • Lampu kelir ijo (calliphora vomitoria)
      • Jaran Jaran (kulawarga tabanidae)
      • Limbah (psychodidae)
      • Jembatan Pasir (spiriverpa lunulata)
      • Udhara basis omah (musca domestica)
      • BSF Flies (hermitia illucien)

      Woh Flies (spesies drosophila)

      Mabur woh minangka pesthisi kanggo petani amarga padha ngetokake woh. Fly iki gampang banget kanggo dituku amarga panganan wis ana ing perkebunan lan didhukung dening iklim Indonesia sing becik.

      Ing mangsa udan, panganan iki akeh banget.

      Ciri-Ciri Woh Flies

      • Panjang 3 mm
      • Werna awak kuning-coklat utawa dappled
      • Nduweni mata abang sing cerah
      • Nduwe weteng nongkrong nalika mabur alon-alon
      • Cenderung ngambang
      • Woh Flies (spesies drosophila)
      • Endhog iki kaya bulan sabit
      • Endhog diselehake ing kelompok ing kulit utawa wounds utawa woh rusak
      • Jumlah endhog babagan 15 ing gandum
      • Endhog nusoni sawise rong dina
      • 5 mm pupa dawa
      • Ing abdomen duwe garis transverse 3
      • Lalat wadon luwih nunjuk
      • Perut lanang luwih bunder
      • Siklus urip tahan dina 16.
      • Live larva ing woh antarane 6-9 dina
      • 7-30 dina larva
      • Mabur dewasa duwe 2-9 minggu

      Meat Flies (sarcophagidae)

      Iki siji fly beda lan unik dibandhingake liyane. Udhara daging sing ovoviviparous, yaiku, apa sing dilebokake ing lara, rereget, bangkai, decaying bahan organik, lan liya-liyane.

      Karakteristik Flies Daging

      • Lalat daging babi yaiku larvivara
      • Dawane fly kuda 6-14
      • Nduweni rongga dada abu-abu cahya
      • Nduweni garis gelap 3 sing ndawakake marang thorax dorsal
      • Duwe weteng abu-abu cahya

      Cycle Meat Fly Life

      • 14-30 dina umur urip
      • Saben instar pisanan muncul ing larva 40-80
      • Lampu kelir ijo (calliphora vomitoria)
      • Ana akeh jinis mabur ijo, umume medium lan gedhe. Ana abang-abang kaca, perak, abu-abu lan abu-abu.

      fly-bsf

      Lampu kelir ijo (calliphora vomitoria)

      Jenis-jenis kewan sing ana ing endi-endi kewan utawa daging endhog utawa daging utawa sampah utawa sampah.

      Lalat ijo duwe kabisan sing luar biasa, mung butuh sak sèwakan kanggo nyelehake bakteri lan kuman menyang panganan sing ditangkap.

      Karakteristik Green Flies

      • Length of adult green fly 1 / 4 "-1 / 12" inch
      • Perut kaca berwarna, perak sing mengkilat, abang lan abu-abu
      • 3 / 4 ukuran gedhe larva dewasa
      • 7-12 dina larva
      • Endhog teluk ijo bakal netesake jam 8-18

      Jaran Jaran (kulawarga tabanidae)

      Tinggal ing bangkai daging utawa iwak, utawa manure, utawa panganan. Lalat wadon sing ora bisa nyebabake narik kawigaten sing nyebabake mundhut bobot awak. Pengisapan sangat nyeri.

      Karakteristik Lalat Kuda

      • Dawane fly kuda dewasa yaiku 25mm
      • Coklat gelap
      • Mata dheweke ijo utawa ireng
      • Mata saka lalat lanang jejere adoh
      • Mata saka laler wadon adoh

      Cycle Fly Life

      • Sawise dadi endhog minangka barang 100-1.000
      • Jaran endhog jaran bakal nulungi antarane dina 5-7
      • Siklus urip lalat jaran dewasa antarane dina 30-60

      Limbah (psychodidae)

      Lalat lalat utawa lalat lalat utawa moth. Larva kaya sampah organik kayata lendhut.

      Karakteristik Limbah

      • Panjang Fly 2 mm
      • Kelabu abu-abu
      • Wings sing kebak rambut
      • Endhog bakal numpuk 1-6 saben dina
      • 10-50 dina larva
      • 1-3 pupa phase day

      Jembatan Pasir (spiriverpa lunulata)

      Ana rong jinis mabur wedhi:

      • Phychodidae lan
      • Chironomidae

      Fly iki mbebayani amarga nggigit kewan lan manungsa sing bisa nimbulaké gatal-gatal lan macem-macem penyakit. Kaya demam dhuwur.

      Habitat ing saubenging pesisir, alas bakau, alas lan kebo kebo Spesies mabur iki aktif ing wayah wengi antarane esuk jam 9-4.

      Biting Pasir Tipe

      • Phlebotomus (vektor parasit leishmania)
      • Lutzomiya (veishmania parasit vektor)
      • Brumptomyia
      • Warileya
      • Chinius

      Karakteristik Flies Pasir

      • Bokonge bengkok
      • Kuning lan werna abu-abu pucet
      • Nduweni pasangan pasangan mata ireng
      • Nduweni sikil sing dawa banget
      • Nalika njaga utawa ngaso, swiwi tansah mbukak
      • Awak lan swiwi ditutupi ing wulu alus
      • Kaya mlumpat
      • Kemampuan lumut dhuwur nganti limang meter
      • Kanggo ngasilake endhog, lalat betina perlu getih saka kelelawar lan apes
      • Sawise masangake antarane endhog ireng 30-50
      • Lalat dewasa yaiku 10-11mm
      • Sikil coklat peteng abang.

      Siklus urip mabur pasir

      • Manggon nganti umur 2
      • Fase pupa utawa cocoon kanggo minggu 1-2

      House Flies (musca domestica)

      Spesies mabur ngarep minangka laler sing paling umum ing sekitar kita lan minangka vektor penyakit. Lalat rumah wadon biasane mung sepisan.

      Wit endhog ana ing endhog 100 kanthi nyebapake bahan organik kayata potongan pangan, bangkai, utawa endhog.

      Karakteristik House Flies

      • Dawane fly house dewasa antarane 5-8 mm
      • Nduweni garis sempit 4
      • Nduweni rongga dodo abu-abu
      • Nduweni weteng kuning
      • Werna ireng ditutupi rambute nggoleki sing bisa ngrasakake organ
      • Duwe mripat majemuk kompleks
      • Matane duwe ribuan lensa sing ngidini wawasan sing wiyar
      • Papat urat vagina luwih tapered lan ora langsung (bengkok)
      • Magot putih
      • Wangun awak wis tapered menyang pucuking sirah
      • Nduwe ventilator mburi 2
      • Larva ora kuwat
      • Dawane gaib tekan 12 mm minangka wong diwasa

      fly-bsf

      BSF Flies (hermitia illucien)

      Fly BSF utawa prajurit ireng utawa fly tentara ireng nduweni awak sing ana ing antarane 15-16 mm lan ireng.

      Prajurit ireng sing mabur ing iklim tropis lan subtropis bisa ngasilake banget. Anane ing lingkungan sing akeh tetanduran ngembang, ing endi mangan kanthi ngisep sari kembang madu utawa embun pagi.

      Umume katon ing omah amarga laler ora mangan. Liyane katon ing papan sing ngandhut kathah sampah, sampah lan rereget kanggo nglebokake endhog. Ing sakwéné sawijining wanita diwasa bisa ndelok endhog 185 - 1.235.

      Klasifikasi ilmiah

      • Kingdom: Animalia
      • Phylum: Arthropoda
      • Kelas: Insecta
      • Pesenan: Diptera
      • Subordo: Brachycera
      • Infraorder: Tabanomorpha
      • Superfamily: Stratiomyoidea
      • Kulawarga: Stratiomyidae
      • Subfamili: Hermetiinae
      • Genus: Hermetia
      • Spesies: Hermetia illucens
      • Jeneng binomial: Hermetia illucens (Linnaeus, 1758)

      Liyane

      • Musca leucopa Linnaeus, 1767
      • Hermetia rufiventris Fabricius, 1805
      • Hermetia nigrifasi Bigot, 1879
      • Hermetia pellucens Macquart, 1834
      • Hermetia mucens Riley & Howard, 1889
      • Hermetia illuscens Copello, 1926
      • Hermetia illucens var. nigritibia Enderlein, 1914

      Gambaran saka BSF Flies

      Lalat BSF diwasa kira-kira 16 mm (5 / 8 inci). Fly medium ukurane duwe awak sing biasane ireng.

      Kanthi werna mulai saka ireng, biru nganti metalik metalik ing dada lan kadhangkala kanthi tip abdominal abdominal. Dieng abdomen (weteng) nduweni area sing cetha tembus.

      Kanthi wujud sirah sing lebar lan mata gedhe banget. Nduwe antena sing kaping pindho ing dawa. Duwe sikil ireng 6 putih kanthi tarsi putih.

      Sayap BSF bentuke kaya membran. Lan istirahat, sayap digulung kanthi horisontal ing weteng tumpang tindih. Fly prajurit Black iku fly mimic.

      Similar BSF Wasps

      Yen ditampilake miturut ukuran, werna, lan penampilan sing padha karo wasps lan liya-liyane. Utamane amarga antena sing mlaku kaya elektro.

      Tarsi bali saka fly pucuk lan duwe loro "jendhela" transparan cilik ing babagan weteng dhasar.

      Apa sing nggawe fly katon kaya pinggiran "pinggul". Larva lalat ireng ora padha karo laler omah lan mabur ijo.

      Keuntungan Black Soldier Fly

      Sing paling diuntungake saka fly prajurit yaiku anak utawa larva utawa maggot utawa uget uget utawa maggots.

      Kang mengko petani, polisi, restoran, reptil, lan peternak unggas unggas diduweni miturut kothak.

      fly-bsf

      22 Penyebab Anggota Teman BSF

      1. Aman kanggo Manungsa

      Black Soldier Fly ora mbebayani lan aman kanggo manungsa. BSF ora bisa mabur kaya omah mabur lan mabur ijo.

      BSF diwasa duwe tutuk nanging mung bisa digunakake kanggo ngombe supaya ora dadi vektor penyakit kanggo manungsa. Lalat BSF ora nggegem utawa nyengat sing ndadekake aman kanggo manungsa.

      Sajrone urip dheweke BSF ora mangan, kanggo njaga urip, dheweke mung nginum jus kembang lan embun pagi.

      Iki nggawe BSF aman kanggo manungsa. Mulane kita jarang ketemu BSF menyang omah.

      BSF Ora Njupuk Penyakit

      Mabur lumebu lan mulih yaiku mabur ijo lan laler mbebayani amarga kedadeyan panganan lan nyebarake wabah penyakit.

      Larva dewasa lan BSF ora kalebu ing kategori hama utawa vektor. Ing kontras, jaran ireng fly hitam nggambarake peran sing padha karo cacing abang.

      Mesthi minangka dekomposer sampah, sampah lan manure sing bisa ngrusak substrate organik lan mulihake gizi menyang lemah.

      BSF Larva yaiku Sumber Daya Protein sing bisa dianyari

      Larva prajurit hitam (BSF) yaiku sumber protein sing bisa diendam (sustainable) sing apik banget kanggo budidaya aqua, panganan kewan, kewan lan gizi manungsa.

      Larva duwe napsu gedhe banget sing bisa nglampahi kaping pindho bobot saka substrat ing sedina.

      Larva uga bisa digunakake kanggo kompos sisa omah, kios sampah, sampah restoran sampah pasar.

      Termasuk sayuran lan woh-wohan, produk sampah tetanèn lan sampah ternak, kalebu manure lan sampah manungsa.

      fly-bsf

      2. BSF's Mouth "Not Perfect"

      Ora kaya omah mabur, BSF duwe bagian "ora sampurna" saka cangkeme sing ora mangan lan mung bisa ngonsumsi cairan kayata nectar kembang utawa banyu embun.

      Amarga ora mangan BSF ora muntahake pangan bebarengan karo enzim pencernaan kaya laler liyane, saengga ora nyebar penyakit.

      Prajurit ireng sing ora kasengsem ing omah utawa pangan manungsa. Minangka detritivora lan coprovora, lalat wadon mawa endhog luwih kepéncut amarga bisa mbusek pangan utawa pupuk.

      Fly prajurit hitam ora mabur kaya mabur liyane. Fly prajurit ireng kurang energi amarga kemampuan sing winates mangan panganan minangka wong diwasa.

      3. Benign BSF

      Fly prajurit ireng gampang gampang ditangkep lan dipindhah nalika lumebu ing omah amarga ora bisa ditarik nalika ditangkap.

      Prajurit ireng mabur sanitasi (resik) lan ora nggigit utawa nyengat. Pangroso nimbali mung kanggo predator kanggo mabur lan ndhelik.

      Kanggo ngurangi populasi prajurit ireng bisa dilakoni kanthi mateni pupa sadurungé ilang.

      Cara liya yaiku beku, garing, kanthi manual feeds pets, wadhah koleksi panggonan ing coops pitik kanggo dipakani otomatis, utawa feed manuk liar.

      4. Sakti BSF fly

      Swara sing digawe dening BSF uga bisa ngusir jinis-jinis laler liyane. Lan yen ana akeh laler lan bpf maggot ing wilayah kasebut, ora ana laler lan banteng liyane sing wani ngobrol.

      5. Agent Agen Ekstrusi Organik

      Ing sawijining dinten, wabah BSF saged ngempalaken sampah organik sampah, sampah utawi sampah.

      Iki tegese yen kita duwe 100 kg saka bsf magot, banjur 200 Kg sampah bakal metu saben dina. Sampah sing bisa diurai yaiku kabeh sampah, sampah, pupuk ternak, lan sampah manungsa.

      Conto saka Sampah Organik Maggot

      • Sampah pasar (sayuran lan woh-wohan)
      • Sampah rumah tangga
      • Warung pangan
      • Sampah restoran
      • Sampah rumah sakit
      • Etc.

      Conto saka Sampah Feed Maggot

      • Tahu
      • Bran
      • Onggok
      • Lumpur minyak kelapa sawit
      • Kue kelapa sawit
      • Pkm
      • Etc.

      Conto saka Maggot Feed Animal Rereged

      • Manure pitik
      • Manure pit
      • Manis bebek
      • Manure manuk
      • Manure sapi
      • Pig manure
      • Manure rabbit rabbit
      • Manure kambing
      • Kambing jaran sapi
      • Manuk kerbau
      • Etc.

      fly-bsf

      6. Resik tanpa mambu

      Kéwan kéwan ing umum bakal nimbulaké ambu. Ora kaya rereget sing dirilis dening maggot bsf ora nyebabake ambu.

      Dompet maggot iku granula cilik kaya pasir utawa ukuran rektum ulung.

      7. Bisa Urip ing PH Extrem

      Larva BSF dikenal kanthi banget mbandhel lan nduweni kemampuan kanggo urip ing pH extrem. Kaya rong patang jam saka alkohol, uyah, asam lan amonia.

      Ing suhu sing adhem utawa yen ora ana panganan, maggot BSF bakal hibernate, dadi dormant lan dormant lan bakal diterusake nalika suhu udara bali normal.

      8. Sugih ing Nutrisi lan Protein Tinggi

      Magical BSF ngandhut protein crude 40-56, ekstrak eterna 30-36, 15-16% abu, 4.9-5.2% calcium, lan 0.61-0.64% fosfor ing bentuk garing.

      Larva BSF sugih ing gizi, lengkap ing asam amino lan dhuwur ing protein saengga apik banget kanggo menehi minangka feed kewan.

      Conto Ternakan Kuliner

      • Kabeh jinis iwak
      • Kabeh jinis pitik
      • Kabeh jinis manuk
      • Kabeh jinis bebek
      • Kabeh jenis bebek
      • Naga beading
      • Kadal
      • Penyu
      • Lan liyane

      9. Populasi BSF Dikontrol Nasional

      Umur rata-rata BSF mung watara 5-8 saben dina lan bisa nganti 14 saben dina. Sajrone fase urip ing laler saiki, dheweke ngasilake kanthi kawin utawa kawin.

      Sawise kawin utawa nikah prajurit ireng lanang ing sajrone jam kasebut bakal mati. Déné prajurit ireng fly wadon bakal mati sawise masang endhoge.

      10. Sangat cepet Larval Growth

      Kanthi nyedhiyakake feed ing wangun sampah, kohes utawa sampah, larva cilik sing mung diarsiti tekan fase diwasa kanthi rata-rata sekitar 18 saben dina.

      Antarane wektu ing minggu kapindho awak gedhé instar mundhak lan mundhak ukuran 15.000.

      Larva wutah sing cepet banget nggawa keluwesan kanggo para pembudidayang maggot, sing bisa dipanen lan diwenehake marang ternak mung rong minggu.

      Akeh peternak menehi magots ing umur rong minggu amarga tektur larva iki ora angel lan banget disukai dening iwak, unggas lan reptil.

      fly-bsf

      11. Kathah Produsen Telur

      BSF wadon bisa manggon ing endhog antarane 185 - 1.230. Endhog iki diselehake ing ndhuwur pangan utawa sampah nanging ing ndhuwur panganan.

      Nomer endhog iku sebanding karo ukuran awak BSF diwasa. BSF wadon sing duwe ukuran awak gedhe lan sayap sing luwih akeh nduweni tendensi sing luwih dhuwur kanggo endhog sing bisa dibandhingake karo mabur sing duwe awak cilik lan swiwi.

      Sawise rong dina nganti patang dina, endhog iki bakal nulungi kawruh 1 lan tuwuh dadi instar kanggo 6 ing antarane rong utawa telung minggu.

      Ing kondisi ing ngendi ana pangan lan temperatur hawa sing cukup ing antarane 25-35 ° C. Ukuran kentang sing lagi nate nyebabake kira-kira 2 mm, banjur tuwuh dadi 5 mm. lan sawisé ngowahi kulit kasebut tuwuh dadi 1,5-2 cm.

      12. Maggot BSF Omnivores

      Maggot BSF bisa mangan apa wae sing dipangan dening manungsa lan bisa ngeculake sampah, sampah lan pangan kanthi cepet.

      Senyawa iki ndadekake Maggot BSF diprodhuksi dening akeh wong ing donya. Panyuwunan liya minangka sumber pangan lan media kasedhiya ing lingkungan kita lan bisa diduweni meh gratis.

      Gampang kanggo nyedhiyakake sumber feed maggot iku mesthi kanggo petani sing berkembang bisa diprodhuksi ing biaya sing murah.

      13. Ora Perlu Tanah Wide.

      Mrodhuksi maggot utamané maggot minangka iwak lan unggas ora mbutuhake lahan ekstensif. Kita bisa nggunakake panggonan parkir, sisih lan mburi omah kanthi ukuran awal 3x4 meter.

      Sanajan sampeyan wis pinter ing budidaya BSF maggot modern, ora bisa ngobati ing omah kaya kanca Yurie BSF ing kutha Kebumen.

      Kanggo petani iwak, unggas lan reptilia bksf maggot digunakake minangka feed kewan, lan umume diproses dadi bahan feed.

      Contoh Diproses Maggot

      • Maggot pasta
      • Glepung Maggot
      • Pelet maggot
      • Chrispy Maggot
      • Maggot teken
      • Maggot seger
      • Frozen beku
      • Maggot oven
      • Etc.

      14. Gampang lan praktis

      Kanggo gawé BSF maggot gampang banget, cukup kanggo menehi sampah utawa sampah organik ing wadhah lan panggonan ing wilayah sing ora langsung kena rain.

      Ing dina-dina tonggoh BSF bisa dipanen lan diwenehake marang ternak. Cara panel banget praktis.

      Amarga wedhus BSF minangka wong diwasa mesthi bakal ninggalake media sampah kanggo menyang panggonan sing peteng lan garing (panen dhewe) kanggo meditasi lan ngowahi fase pupa sadurunge pungkasane nate dadi fly BSF diwasa.

      15. Sumber protein sing bisa dianyari

      Pangertosan umum saka wabah maggot minangka sumber protein sing bisa cepet dibalekake sacara alamiah.

      Produksi wiji maggot utawa budidaya maggot minangka cara kanggo ngasilake protein sing bisa dianyari sing dadi asil saka proses produksi maggot.

      Iki tegese BSF BSF lan Maggot mabur sing kasedhiya ing alam kanggo periode wektu sing suwe banget supaya ora perlu bingung lan kuwatir bab metu saka sumber daya.

      Pramila petani maggot antusias ngasilake gaib minangka sumber protein kanggo iwak lan unggas.

      16. Tinggi Kalori

      Maggot nduweni kalori sing dhuwur utawa sumber energi sing nalika dikonsumsi ternak ndadekake iwak utawa unggas bisa berkembang kanthi cepet.

      Amarga kegiatan ternak didhukung dening kalori sing dimasakake saka wabah BSF. Cukup nyatakake, kalori minangka energi sing dibutuhake dening awak iwak, unggas lan reptil lan uga manungsa.

      Kanggo bisa mindhah lan nindakake fungsi rawan kanthi bener supaya awak nduweni perlawanan apik kanggo serangan penyakit.

      Contone, kabutuhan kalori saka lele sacara umum minangka lemak 9,2 - 10,1 kanggo memenuhi kabutuhan kasebut bisa diduweni saka BSF maggot.

      Maggot sing nduweni kandungan lemak 29,65 (Fahmi et el, 2007). Nanging nalika ditemokake saka umume, maggot duweni komponen nutrisi sing beda.

      Bahan Wit Garing (BK) Coarse Protein (PK) Coarse Fat Coarse Ash

      5 26,67 61,42 13,39 11,03

      10 37,66 44,44 14,60 8,62

      15 37,94 44,01 19,61 7,65

      20 39,20 42,07 23,94 11,36

      25 39,97 45,87 27,57 9,91

      Priksa dhisik

      Nemokake kandungan lemak saka wedhus sing luwih dhuwur tinimbang kabutuhan iwak (kanggo kewan liya supaya dipriksa supaya ora gedhe banget ing pakan).

      Banjur luwih becik yen maggot BSF digunakake minangka pasta, glepung, pelet maggot lan sapanunggalane.

      Ngolah ulig iki dadi macem-macem preparasi lan ora nyingkiri zat-zat gizi sing ana muspra lan bisa nyebabake efek ing ternak. Iku uga sampah.

      fly-bsf

      17. Menehi Kesempatan Business

      Prodhuksi pakan ternak saka taun nganti taun wis berkembang 6,2% -8,1% ing produksi panganan 2018 ditutup ing 19,4 yuta ton saka feed.

      Kabutuhan kewan kewan sing gedhe banget bisa nggawe produksi maggot minangka kesempatan gedhe.

      Keuntungan kanggo penggemar maggot yaiku banget murah lan meh gratis, sanajan ing transportasi, uga banget minimal.

      Dibandhingake karo pakan kéwan, bahan dhasar kasebut diimpor saka glepung iwak lan biaya dhuwur kanggo pangiriman bahan mentah kasebut.

      Learning Tanpa Bau

      Saka macem-macem sisi, petani maggot bisa menang, nanging mesthi kanggo nyedhiyakake pakan kéwan sing murah lan kualitas, kudu sinau cara ngolah buluné tengen supaya ngasilaké gaib sacara terus-terusan.

      Lan perlu dipahami wiwit wiwitan, wiwit budidaya maggot tanpa mambu. Supaya bisnis ternak Maggot dadi aman lan nyaman ora bakal dibukak dening masyarakat.

      Kanggo wiwitan, kita bisa nglebokake kesempatan kasebut ing skala cilik utawa ngarep luwih dhisik.

      Meningkatake kawruh lan pengalaman mesthi ndadekake kita yakin kanggo pangembangan bisnis sing luwih gedhe.

      18. Iklim Indonesia Cocog

      • iklim monsun
      • Iklim panas lan
      • Iklim segara

      Kanthi iklim tropis ing Indonesia, fly BSF (lalat prajurit hitam) bisa mabur lan bisa urip apik.

      Kauntungan saka iklim tropis iki ndadekake kabeh prosès Magfot BSF modern tanpa mambu dadi:

      • Bubuk BSF Maggot ngembang kanthi tanpa mambu luwih murah
      • Budidaya BSF modhèrn tanpa bau
      • Kultivasi BSF Maggot tanpa bau luwih mbiyantu
      • Budidaya maggot modern bsf tanpa aroma asil sing luwih cepet

      Tumbalaken Maggots tanpa Bau

      Iklim tropis ing Indonesia mbiyantu para petani kanggo ngetrapake beban produksi maggot.

      Yen dibandhingake karo negara liya sing mung nduweni rong musim. Kanggo nggawe drum fly BSF, butuh atusan yuta dana kanthi kabeh kecanggihan lan penerangan supaya suhu ing drum stabil.

      Dene ing Indonesia ora perlu amarga iklim Indonesia luwih stabil. Dadi kanggo nggawe drum kanthi perbandingan 11-2, sampeyan ora perlu nglampahi atusan juta dhuwit.

      Ing Indonesia bisa nggawe drum BSF kanthi dhuwit Rp500.000-Rp600.000.

      Budidaya Maggot Luwih Becik

      Kanggo ngasilake larutan maggot, salah sawijining faktor sing kudu disiapake yaiku sumber daya alam minangka bahan dhasar kanggo nggawe larutan maggot.

      Kaya sampah organik, sampah, paman ternak dll. Kabeh bahan dasar gampang banget. Gampang kanggo entuk bahan dhasar kanggo nggawe Maggot minangka kauntungan sing ditambahake kanggo miwiti bisnis bantahan sing gampang.

      Lan bahan-bahan iki saiki ana ing sekitar kita. Cukup ndeleng tumpukan sampah ing pasar, ing dalan lan ing landfill.

      Ora kanggo sebutake bubur pulp, lenga kelapa sing dibuwang dening pemilik. Kalebu sampah kewan sing kasebar lan ngganggu lingkungan sekitar.

      Kanthi kasedhiyan bahan maggot, ndadekake bisnis maggot gampang diterapake.

      Budidaya sing Ora Becik Ora Bohu

      Biaya sing kurang saka investasi awal lan kemudahan ngasilake bahan maggot nggawe bisnis sing gedhe.

      Amarga mung modal cilik sing bisa miwiti lan kasedhiyan bahan mentah sing gampang nggawe bisa nggawe biaya produksi lan kelangsungan bisnis luwih nguntungake.

      Cultivation Maggot Luwih Cepet

      Wutah saka BSF maggot ing iklim tropis cepet banget dibandhingake karo negara non-tropis.

      Maggot BSf ing iklim tropis bisa dipanen mung dina 18 saben dina. Bubuk BSF uga bisa dipanen nalika umur siji minggu.

      Wektu cendhak kanggo ngasilake larutan maggot ing iklim tropis mbiyantu banget para petani ing nyediakake pangan cepet lan murah.

      Supaya kebutuhan feed kewan dadi luwih akeh.

      19. Nindakake Kapasitas Sing Nang endi wae

      Kanggo ngasilake larutan maggot, ana pirang-pirang peralatan lan peralatan sing kudu disedhiyakake kayata drum BSF, wadhah endhog BSF, rak endhog, pembesaran ular bioting dll.

      Nggawe BSF gendheng ora perlu nganggo bahan-bahan anyar, Sampeyan bisa nggawe drum BSF saka materi sampah utawa bahan sing ora dienggo kayata digunakake kayu, kethokan logam lan pring ing ngarep.

      Sandhang BSF digawe minangka panggonan breeding kanggo mabur supaya ora mabur ing ngendi-endi. Kanthi nyedhiyakake drum BSF, mesthine produksi endhog bisa disetel kaya sing dibutuhake.

      Telur Wajan

      Kontainer kanggo endhog BSF bisa nganggo cangkir, ember, galon, panik dll. Endhog endhog sing dijupuk utawa dipanen saka BSF drum banjur dicampur ing wadah kasebut.

      Iki banjur disusun kanthi rak supaya luwih bisa diorganisir minangka antisipasi predator.

      BSF Egg Rack

      Rangka endhog BSF bisa digawe kaya prasaja kayata kayu, bambu lan bahan sampah liyane. Biotong minangka wadhah kanggo nggedhekake larutan maggot sajrone proses endhog kasebut banjur ditransfer menyang pembesaran biotong.

      Biotong bisa digawe karo sistem rak tumpukan kayata nggawe cacing cacing. Suspect munggah minangka 3 kanggo 4 numpuk.

      Kanthi cara iki budidaya maggot bisa nggedhekake tanah sing sempit ing garasi utawa ing pekarangan omah cilik.

      Biotong uga digawe karo bahan semen sing digawé kaya kolam iwak nanging mung watara 30 cm.

      20. Gratis BSF brooders lan endhog saka alam

      Lalat BSF ana ing ngendi wae ing Indonesia. Cara kanggo nyedhiyakake uwene dapur ing wadhah, peternak BSF bakal teka lan nglebokake endhog ing wadhuk sing wis kasedhiya.

      Loro-lorone saka pawon ana luwih akeh sing bisa dianggo anggere bahan kasebut ing kategori organik lan ora beracun utawa ngemot pestisida.

      21. Repellent Fly Green lan Lingkungan

      BSF nduweni swara kuwat sing ngebaki omah lan mabur ijo. Supaya ing media substrat sing wis disiapake bakal ora ana campuran lan campuran karo laler omah lan mabur ijo.

      Iki penting banget supaya peternakan usus kita steril saka lalat mawa penyakit. Ora ana ambune, aman lan nyaman kanggo wong-wong sing nggarap utawa lingkungan sekitar.

      fly-bsf

      22. Maggot BSF iku Kanca Petani Ayam

      Fly magang hitam Maggot bisa ngurangi E. coli 0157: H7 lan Salmonella enterica sing ditemokake ing manure pitik.

      Tentara ireng maggot cepet bisa mateni polutan, sembilan bahan kimia organik saka impurities ing jam 24.

      Prajurit Black fly cepet nyuda volume lan bobot saka calon sampah. Kanthi cara koloni larva padha ngilangi pangan lan nggawe panas, nambah penguapan kompos.

      Jumlah sing signifikan uga diowahi dadi karbon dioksida sing diencerake dening maggots lan mikroorganisme simbiotik / mutualistik.

      Larva ing sistem kompos biasane ngurangi volume kompos kira-kira 50%. Lan bisa tekan 90% kanthi metode budidaya BSF Modern Tanpa Bau kanthi Yurie BSF.

      Distribusi BSF Lalat

      Spesies iki asale saka ecotone neotropika, nanging ing dekade anyar iki wis nyebar ing kabeh bawana, dadi meh kosmopolitan.

      BSF saiki ana ing Eropa, kalebu Semenanjung Iberia, Prancis kidul, Italia, Kroasia, Malta, Kapuloan Canary lan Swiss.

      BSF uga ditemokake ing Afrotropic ekozon, ekozon Australasia, ekoun Palaearkte wétan, Ecologon Nearctic, Afrika Lor, lan Ekozon Indomalayan bola.

      BSF Life Cycle

      Lalat wadon diwasa ireng ing endhog antarane 185-1.235. Endhog iki biasane disimpen ing retak utawa ing permukaan ndhuwur utawa jejer karo bahan organik kayata manure utawa kompos, lan netes nalika dina 2-4.

      Larva sing mentas kena yaiku 0,04 inci (1 mm) sing dawa, bisa tekan 1 inci (27 mm) dawa lan 0,10 nganti 0,22 g ing ujung larva.

      Tahap larva watara 18-22 dina, ing endi tahap prepupa umure kira-kira dina 7. Dawane tahapan larva bisa ditundhung lan ditahan ing sawetara sasi ing suhu kurang utawa kurang pangan.

      BSF minuman

      Tahap kepompong berlangsung saka 1 nganti minggu 2. Lalat diwasa bisa urip ing antarane 5 - 8 dina nalika diwenehi madu utawa gula jawa nalika ditangkarake utawa minuman sing paling apik yaiku nektar ing alam bebas.

      Lalat diwasa urip karo cadangan lemak sing dikoleksi nalika tahap larva.

      Fly BSF nduweni morphosis sampurna ing ngasilake orane. Metamorfosis sampurna yaiku siklus urip utawa siklus urip kewan sing ngalami tahap 4 ing urip.

      Ing saben siklus BSF njupuk antarane dina 40-44. Periode wektu gumantung marang faktor kayata suhu perawatan lan panganan.

      Fly BSF unik amarga ing siklus urip ana luwih fase, yaiku fase 5 kayata:

      fly-bsf

      BSF Flies Phase

      • Flies Phase
      • Tahap endhog
      • Tahap larva
      • Fase prepupa
      • Pupa phase

      Tahu / Imago Fly Phase

      Tahap fly dewasa utawa imago yaiku panggung sawise proses pupa metu saka cangkang. Ing tahap imago BSF lalat iki ora mangan lan mung ngombe sajrone urip.

      Bubar BSF enom sing mung diarsiti lan metu saka cangkang lan mung ing jam 12 bakal alon-alon dadi lalat diwasa.

      Udhara sing mentas dijupuk bakal metu saka sarung kepompong lan mabur menyang nggoleki kanggo nggolek sumber cahya lan ngombe.

      Umur fly adult diwasa banget cendhak, yaiku antarane dina 5-8, iki dipengaruhi dening faktor iklim, kelembapan lan sumber minuman.

      Sakwise fly BSF diwasa naluri bakal kawin utawa kawin. Lalat BSF nduweni kemampuan kanggo operate efektif lan mung ing wektu sing cendhak.

      Minuman favorit BSF

      Minuman favorit BSF yaiku embun es lan kembang madu tetanduran ngembang. Ing sandhang tawon bisa uga menehi gula jawa minangka pengganti madu.

      Sampeyan nindakake iki kanthi nyemprotake cairan saindhenging drum.

      Ing proses kawin utawa kawin wong tuwa lanang bakal nyedhaki wadon. Ing proses nyedhaki genital BSF wadon diputer nganti tingkat tartamtu lan sementara.

      Posisi lalat jeblugan awalé mabur lan ngubengi awak wadon, padha madhep ing arah sing padha, nanging ing sawetara detik banjur mundur lan ngelawan.

      Optimal suhu

      Ing phase saka suhu fly dadi faktor sing peran penting iku suhu. Suhu optimal kanggo mabur BSF ing suhu 30 ° C.

      Senadyan BSF ora perlu pangan nalika umur, kudu diwenehi ngombe. Perawatan kanthi menehi ngombe ing bentuk madu ing mabur bakal ningkatake produksi endhog.

      Menehi madu utawa banyu utawa banyu gula Jawa menehi efek saka nambah umur mabur.

      Lan bisa ditemokake ing pirang-pirang dina manawa umur urip lan jumlah dina-dina endhog kanggo mabur.

      fly-bsf

      Jumlah Dina Ekstensi Lalat Umur

      • Dina 10-11 minangka dina paling dhuwur dina madu BSF
      • Dina 5-8 yaiku dina paling pungkasan saka BSF pati diwenehake ngombe banyu

      Jumlah dina kanggo laying endhog lontar

      • Ing dina 5 yaiku dina pucuk endhog ing laler sing diwenehi madu
      • Ing dina 7 yaiku dina paling cepet ngebaki endhog ing laler sing diwenehi banyu ngombe

      Wektu antarane menit 10-30 yaiku BSF wadon kanggo nglebokake endhog. Kanthi nomer rata-rata antarane item 546-1.505.

      Massa saka endhog BSF antarane 16,2-18,9 mg lan bobot saben endhog antarane 0,027-0,032 mg. Wektu puncak biasane dilebokake ing endhog antarane 11.00-15.00.

      Lalat BSF wadon mung telung dina, lan mati sawetara jam.

      Wanita liyane BSF wadon

      Lalat wadon BSF gedhe biasane ngasilake endhog luwih akeh tinimbang lalat wadon sing ukurane cilik.

      Daya lontaran sing ideal saka BSF mabur ana ing humidity antarane 55-60%.

      Lalat diwasa bakal mate lan oviposis ing 24 ° C (75 ° F) nganti 40 ° C (104 ° F) utawa luwih. Babagan 99,6% oviposis ing lapangan ana ing 27,5-37,5 ° C (81,5-99,5 ° F).

      Lampu kuarsa-iodine wis kasil digunakake kanggo ngrangsang ngombinake laler dewasa. Ing kahanan tropis, cukup sinar srengenge langsung ing wayah esuk lan afternoon bakal ngrangsang BSF kanggo ngobati lan ngempetake endhog.

      Déné srengenge langsung ora langsung BSF sadurunge lan sawise kawin.

      Kelembapan sing becik

      Asor ing 70% dianggep optimal kanggo kabeh tahapan siklus urip. Substrat iki kerep ora perlu kanggo kepompong, nanging substrat dianggep minangka regulator saka kelembapan sing ngalangi pangatusan.

      93% level hatching nalika kelembapan dipertahankan ing 70%.

      Tentara fly hitam tentara bisa dipangan dening manungsa. Larva sanget efisien ing ngowahi protein, ngandhut nganti protein 56, kaya kalsium lan asam amino lengkap.

      Ing jam 432, 1 tlapukan udhara ireng diganti dadi kg protein 2,4, sing artine luwih saka endhas 45.000 ing endhog 1. Mangkono, bisa dadi sumber protein kanggo konsumsi manungsa.

      Nanging ora ngasilake protein, nanging ngubah protein sing ora dikonsumsi dening manungsa dadi panganan sing bisa dipangan.

      Rasa maggot sing khas arupa kaya kentang sing wis masak.

      BSF Egg Phase

      Tahap endhog njupuk ing dina 2 - 4. Bedane wektu sing kedadeyane disebabake dening suhu lan kelembapan ing lingkungan endhog.

      Biasane bolong BSF wadon bakal nglebokake endhog ing panggonan sing lembab lan bahan organik sing akeh banget minangka wujud tresna marang anak-anake nalika mbesuk mengko anak-anake ora "miskin" lan keluwen.

      Conto lokasi endhog BSF diselehake dening wong tuwa BSF

      • Trash bisa
      • Panggangan ternak
      • Situs pembuangan sampah

      Ing fase endhog, fly BSF wadon bakal ngasilake telung endhog ing antarane endhog 185 - 1.235 utawa asring disebut kluster.

      Wangun endhog BSF iku oval kanthi panjang kira-kira 0,7mm, nalika wiwitan diselehake dening wong tuwa wadon, endhog iki cetha putih.

      Banjur alon-alon dadi warna kuning emas. Kanggo mbedakake endhog sing ora ditetepake, cara iki kanggo mriksa utawa mirsani endhog BSF.

      Yen werna berubah rada reddish (oranye) lan wangun saka susunan endhog ora maneh apik utawa bekel.

      Supaya bisa dipesthekake yen endhog wis disumbat lan diowahi dadi larva utawa maggots utawa magots utawa uget-uget.

      Media kanggo incubating endhog BSF bisa dadi bahan organik kayata uwuh, sampah lan manure.

      Larva phase

      Larva BSF digunakake kanggo nggawe kompos utawa ngowahi sampah dadi feed kewan. Panen Prepupae diwenehake minangka feed unggas, iwak, babi, kadal, kura-kura, naga bearded lan uga asu.

      Larva BSF minangka salah sawijining kéwan paling efisien ing ngowahi panganan menyang biomas. Saliyane prodhuksi protein, larva terbang uga ngasilake sumber daya berharga liyane sing disebut frass (kasgot / digunakna maggot).

      Kasgot minangka residu gandum lan ora ambu sing bisa digunakake minangka pupuk organik. BSF larva sadurunge ngetik fase diwasa (prepupa) liwat enem instar.

      (Dhiskusi ing informasi iki disederhanakake dadi telung tahap kanggo mbiyantu pangertosan lan prasaja ing laku sampeyan).

      Endi ing tahap prepupa larva ora mangan maneh, lan ngilangi isi weteng, bagian tutuk mau dadi cangkeme sing digunakake kanggo climbing.

      • Tahap instar kapisan
      • Fase instar lan kaping
      • Tahap instar katelu

      Instar Tahap I

      Ing tingkat instar pisanan, larva cilik bakal aktif kanthi nyedhaki sumber pangan. Fase instar pisanan saka larva iki kudu akeh panganan minangka bahan kanggo proses pertumbuhane.

      Sawise interval dina 1 - 2, fase instar pisanan bakal diluncurake saka kulit lan entuk fase instar kaping pindho.

      Instar Tahap II

      Ing fase instar kaping kalih, larva saiki duwe ukuran sing luwih gedhe sing watara 4-5mm, kanthi ciri sing padha karo instar fase pisanan nanging nduweni tutuk sing luwih gedhe tinimbang phase instar pisanan.

      Katon ing bagean spiracle anterior sing nduweni lump cilik. Lan bakal dikelok maneh dadi fase instar kaping telu sing bakal dadi luwih katon.

      Instar Tahap III

      Ing fase instar kaping telu, larvae ana ing antarane 15mm utawa luwih gumantung saka feed sing kasedhiya (kasedhiya).

      Fase instar kaping tiga saka larva wis nduweni kancing lan aktif tumuju kanggo nemokake panggonan sing lembab lan dilindhungi saka curah udan lan sinar srengenge langsung dadi pupa utawa kepompong.

      Naluri migrasi migrasi sing banjur digunakake dening pembudidong maggot kanggo panen dhewe saka prepupa dhewe.

      Cara panen otomatis kanthi nyediakake wadhah biotong sing nduweni jalur sloping utawa bisa uga menehi tangga sing ngidini prepupa munggah saka biotong lan tiba ing wilayah koleksi.

      Suhu optimum kanggo larvae kanggo tuwuh kanthi cepet yaiku 30 ° C.

      Fly prajurit maggot hitam cukup kuwat lan bisa tahan luwih kondisine lan temperatur suhu sing luwih dhuwur tinimbang cacing. Larva fly fly hitam bisa tahan ing mangsa.

      Lan larva lalat ireng bakal mlaku manawa populasi banget padhet, lan panas banget sing ditimbulake dening mikroorganisme ing tong sampah utawa tumpukan kompos.

      Fase prepupa

      Ing fase prepupa, larva duwe jaringan luwih lengkap dadi jaringan luwih dewasa.

      Ing panggung kasebut dumunung watara 7 nanging uga dipengaruhi dening suhu ing saben lokasi. Suhu ing antarane 26-33 ° C.

      Ing fase prepupa, larva werna awak larva ireng. Werna warna ing larva minangka tandha larva diwasa lan siap dadi pupa utawa kepompong.

      Larva BSF wadon ing wutah ing substrate utawa medium luwih suwe tinimbang larva lanang.

      Bobot Liyane kanggo Larva Wanita

      Lan larva betina luwih abot yen dibandhingake karo larva lanang. Ing fase prepupa larva prejurit nilarake media.

      Deleng panggonan ing lembah sing direksa saka srengenge langsung lan banyu udan.

      Ing jeroan prepupa bisa gampang ditemokake ing tumpukan godhong, tumpukan ubin, tumpukan tumpukan kewan kewan, tumpukan lumpur lenga sawit lan sapanunggalane.

      Iki kanggo nyegah panangsa kayata pitik, iwak, manuk, itik, asu, tikus lan sapanunggalane.

      Kanggo kewan iki (predator) prepupa kaya daging sapi sing enak lan dhuwur ing protein. Preparation iki ing saben dina urip dening masyarakat asring diarani minangka wiji utawa broods.

      Yen sampeyan duwe kesulitan njupuk prepupa saka alam. Alternatif yaiku kanggo tuku saka penggilingan maggot.

      Kualitas prepupa ora padha

      Maggot minangka kewan sing omnivorous, sing tegese mangan apa-apa sajrone kategori organik.

      Nyedhiyakake panganan utawa panganan kanggo larva wiwit ngetokake tuwuh dadi prepupa sing nduwe pengaruh banget marang kualitas prepupa.

      Kajaba iku, ancang-ancang kasebut bakal digunakake kanggo tujuan supaya peternak dituku maneh.

      Yen umpan sing diwenehake mung minangka sampah utawa pupuk kandang utawa bran, mesthine jenis prepupa iki bakal dadi kualitas kurang minangka infus.

      Jenis prepupa mung apik yen digunakake minangka bahan olahan maggot. Ora kanggo sires sing bakal digunakake kanggo budidaya maneh.

      Manajemen Pangan

      Penyediaan feed mentah lan non-pola bakal nggawe prepupa nandhang cacat gizi lan bisa digunakake minangka sires.

      Kultivar Maggot sing ora ngerti lan nyedhiyakake feed lan ngedol minangka brooders bakal ngrusak.

      Bener iki amarga ora ngerti. lan mung berorientasi kanggo ngurangi biaya perawatan nganti dagangan direksa.

      Nanging kanggo wong sing pengin berkembang lan ngolah BSF, ora dianjurake kanggo miwiti budidaya maggot kanthi tuku wiji ceroboh.

      Amarga brood sampeyan bakal tuku dituku maneh. Budidaya maggot sing berorientasi kanggo ngedol produk sapi Maggot kudu ngerti carane nggarap kanthi profesional.

      Amarga ing dasarnya Maggot duweni karakter "gut load".

      Apa Load Gut?

      [1] Gut loading yaiku proses kéwan sing diwiwiti lan dipangan panganan nutriti kanggo nyedhiyani gizi kanggo kéwan sing bisa dimangsa.

      Tembung iki paling kerep digunakake sajrone nyiapake larutan maggot sing digunakake minangka brood kanggo budidaya maneh.

      Maggots sing dikembangake kanggo perdagangan pet sing kudu duwe nilai nutrisi sing lengkap.

      Kanthi menehi larvae panganan sing luwih apik sadurunge digawe dadi broodstock, prepupa bakal nduweni kualitas apik minangka broodstock. Kajaba iku.

      Gagal ngemot biasane rampung kanthi nyedhiyakake woh-wohan, sayuran, lan cereal utawa diet sing digawé nutrisi.

      Sawetara produk komersial kasedhiya lan dikukuh khusus kanggo usus gedhe kayata triple M utawa Magic Media Maggot.

      Produk Triple M utawa 3 M wis duwe kombinasi karbohidrat, lemak, protein, vitamin, mineral lan serat pangan.

      Pupa Phase

      Ing fase pupa utawa cocoon, yaiku fase ing ngendi pupae paling apik nutrisi. Pupa wadon (cocoon) bobot antarane 10% -15% luwih abot tinimbang lanang.

      Padha bisa disimpen ing suhu kamar sajrone pirang-pirang minggu, lan yen sampeyan pengin ngluwihi urip pupa, sampeyan bisa nyimpen ing suhu 10-16 ° C.

      Cara nyusup woh wedhus utawa wulunen bisa disiapake ing wadhah lan diwenehi media minangka kemul.

      Ing ngisor iki minangka perbandingan saka limang bagean sing digunakake minangka selimut pupa. yakni ora nggunakake substrat, pasir, humus lemah, sawdust.

      Pupa karo lemah lan substrat sawdust luwih cepet saka lemah utawa polong papan. Hatch paling cepet yaiku pupa yang tidak diberi selimut (substrat)

      Cathetan penting

      • Suhu, siklus urip fly BSF optimal antara dina-dina 8-11 lan 29-30 ° C. Pangembangan endhog paling gedhé ing suhu ing ndhuwur 30 ° C.
      • Feed, Jumlah lan pangembangan endhog mabur dipengaruhi dening kualitas feed sing diwenehake. Isi liyane nutrisi ing feed, luwih gedhe ing BSF Lalt. Kajaba iku. Kacang buncis gizi sing ora gizi bakal gagal kanggo netes utawa asil umum sing endhas banget
      • Cahya, intensitas cahya penting kanggo pengembangan lalat BSF. BSF seneng banget panggonan
      • Media, Media sing nduweni gizi dhuwur kanthi proporsional langsung karo kualitas larva. Media paling apik kayata triple M (magic magic media), kue kelapa sawit (PKM).

      BSF Male lan BSF Female sing beda

      • Lalat badan lanang luwih cilik
      • Lalat swiwi lanang luwih cendhek
      • Segmen perut lanang 3, lan 6 ing wanita
      • Ing abdomen yaiku lanang tuwa lan wadon sing nuding
      • Wong lanang ora duwe jinis jaran wadon

      Masalah Budidaya Maggot

      fly-bsf

      1. Mambu

      Kesulitan utama ing pembangunan BSF yaiku BAU. Priksani cara-cara budidaya sing bener lan bener saka wiwitan.

      Yen tanduran budidaya gedhe, iki masalah gedhe. Kejabi ora nyaman amarga aroma uga bisa ngundang predator lan hama kayata tikus, mabur ijo, kecoak, ula.

      Saliyane ing Jawa Tengah, ancaman paling gedhe kanggo budidaya maggot yaiku demonstrasi kulawarga lan lingkungan. Ana akeh petani maggot sing dipeksa nutup amarga ambu sing disebabake dening peternakan maggot.

      2. Sethitik Results

      Masalah paling gedhe liyane yaiku panen sing kurang saka pane lan ora kasedhiya bisa kasedhiya.

      Puteran siklus produksi maggot perlu nyedhiyakake larva BSF utawa endhog sing terus ana.

      Solusi iki yaiku kanggo mbangun koloni BSF maggot saka alam minangka pasokan endhog sing terus-menerus kanthi nelayan kanthi nggunakake alat kayata biotong.

      Kanggo nggodhog endhog BSF bisa nggunakake potongan kardus, godhong pisang garing utawa papan infra for sale ing toko buku utawa fotokopi.

      Fly prajurit hitam bisa tuwuh ing saindhenging taun ing iklim tropis utawa subtropis, nanging ing iklim liyane, omah kaca dibutuhake kanggo entuk endhog ing mangsa sing luwih adhem.

      Supaya kita ana ing Indonesia yen kita kreatif lan rajin, kita ora perlu kuwatir soal iki.

      3. Pilihan salah

      Salah ing milih jinis fly lan maggot. Umume akeh kukus sing ditanemake yaiku mabur ijo. Iki kudu dirampungake langsung.

      Amarga mabur sing mestine diolah saka prajurit ireng sing ireng tinimbang mabur ijo sing nindakake epidemi.

      Yen dipeksa kanggo tuku wiji, tuku wiji gedhe BSF maggot supaya bisa ngasilake asil. Tuku wiji maggot sing apik kanggo umur.

      Yen sampeyan tuku wiji kanthi acak hasil ora dijamin lan pungkasane sampeyan kudu tuku lan tuku maneh.

      We Are Not Bruce Lee

      Aja tuku endhog BSF sing didol ing gram. Sampeyan kudu ngerti endhog BSF sing didol saben gram tegese sampeyan tuku endhog sing pecah amarga "di-scrape" saka panggonan sing asal.

      Endhog BSF sing dikorup bakal rusak. Supaya sampeyan tuku endhog sing endhog lan ora bakal netes.

      Ora kanggo sebutno nalika ngempelake endhog iki dibandhingke ora peduli sing nyebabake endhog BSF ngeculake lan ora bakal netes.

      Sing bakul endhog bsf kerok katon luwih kuwat tinimbang Bruce Lee sing misuwur sing bisa ngempetake endhog tanpa rusak.

      Solusi iki yaiku kanggo tuku endhog BSF saben "klaster" sing isih utuh persis kaya posisi sirkus sing nempatake endhoge.

      Iki kanggo njaga endhog sing utuh lan ora rusak supaya kabèh endhog dituku tinimbang endhog sing rusak.

      4. Formula salah

      Apa aplikasi feed sing tepat karo target nyimpen 83%.

      Kanggo nggayuh iki, kita kudu sinau babagan cara ngolah ulam menyang iwak sing diproses lan unggas sing minangka formula sing bener.

      5. Bingung Marketing Maggot

      Ngendi sampeyan pengin ngedol maggot-maggot nalika pasokan panganan kanggo dhewe wis kawujud. Ngendi sampeyan pengin ngedol wabah?

      Solusi kanggo masalah iki bener gampang, sampeyan mung kudu ngembangake bisnis iwak utawa unggas.

      Nanging yen sampeyan ora bisa amarga alesan-alesan tartamtu, sampeyan kudu wiwit mikir babagan ngendi kanggo ngedol wabah kasebut?

      Solusi iku gampang, ngedol uung kanggo Yurie BSF, saiki sampeyan entuk beluk maggot kanthi rega Rp7.000 per kg.

      Rega iki cukup dhuwur ing pasar sing mung sekitar Rp4.000-Rp5.000 per kg.

      Yurie BSF mundhut rega sing larang regane kanggo sampeyan amarga kita kudu diproses dadi feed kewan lan disebarake ing luwih saka kutha 99 ing Indonesia.

      Yen sampeyan kasengsem ing praktik langsung ing tlatah mggot paling cedhak ing kutha sampeyan, sampeyan bisa mriksa alamat ing situs iki utawa nelpon langsung menyang Ms. Yurie ing 0812-2105-2808.

      6. Ora ngembangake

      Perkembangan usaha bisnis maggot. Sanadyan, yen sampeyan wiwitan, sampeyan mung mikirake ngasilake larva.

      Kanggo wiwitan, mung tumuju kanggo ngurangi biaya feed kewan. Minangka wektu terus, skills sampeyan bakal nambah lan liyane lan liyane crops maggot uga bakal panen.

      Kanggo sawetara wong, mesthi kudu bantuan terus berkembang. Mulane Yurie BSF nduwe program pemberian bantuan kanggo kabeh kanca Yurie BSF Rp100.000.000 saben wong lan mesthine disesuaikan karo kabutuhan bisnis.

      Kebutuhan kanggo entuk pendanaan iki yaiku sampeyan kudu ngedol maggot kanggo Yurie BSF. Sumbangan iki kudu bali kanthi ngirim wolung maggot kanggo Yurie BSF.

      Jumlah pengembalian dana ora kena bunga. Kita ora nampa RIBA. Punapa mawon nilai bantuan ingkang dipun paringaken, boten wonten panyimpenan administratif.

      Banjur sampeyan uga mbayar nilai kasebut karo Maggot.

      7. Ora diarahake

      Supervisor lapangan sing njamin kultivar maggot sampeyan sukses. Panuntun lapangan penting banget amarga masalah sing diduweni saben dinten mung "padha" karo masalah petani ing panggonan liya.

      Iki ngendi program DUTA YURIE BSF muter ing farm sampeyan. Nyedhiyani pedoman langsung miturut kahanan lan kahanan.

      Kanthi program duta Yurie BSF, sampeyan ora bakal dadi piyambak. FOR WE SUCCESSFULLY TOGETHER kanthi njupuk pelajaran luwih kita ngucapke matur nuwun kanggo bantuan liyane banjur sukses kudu teka liwat.

      8. Ora ana penjamin

      Apa tegese pandhuane nganti budidaya maggot sampeyan bisa sukses.

      Ewu kanca Yurie BSF wiwit ngerti yen 2007 isih ana ing sangisore Yurie BSF. NO TOTO RUPIAH TAMBUNAN.

      Apa ora dadi mundhut?

      Ya ora, asas kita sukses bebarengan, yen kanca apik Yurie pancen sukses, mula asil maggot bakal didol menyang Yurie BSF. Iku tegese kita perlu saben liyane.

      9. Pasar Seger

      Kepiye sampeyan bisa nyedhiyakake pakan ternak lan dadi bagéan saka pasar nasional? Kebutuhan pakan kéwan 2019 kira-kira luwih saka 20-21 yuta ton saka feed kewan. Kesempatan bisnis sing apik banget.

      Minangka kanca saka Yurie BSF, sampeyan kanthi otomatis dadi anggota KOPERASI MAGGOT INDONESIA.

      Koperasi Maggot Indonesia kalebu bangsa Indonesia, minangka forum resmi kanggo tuku lan ngedol maggot lan pangembangan bisnis liyane.

      Sampeyan bakal nikmati keuntungan saka nerusake kopere bisnis koperasi maggot ing Indonesia.

      Maggot lan Earthworm

      Para petani cacing kerep njaluk larva ing panggonan cacinge. Larva sing paling apik yaiku ngowahi limbah "Highly Nutritious" dadi feed kewan.

      Cacing luwih apik kanggo ngowahi bahan selulosa dhuwur (kertas, karton, godhong, materi tanduran kajaba kayu) dadi amandemen lemah banget.

      Cacing tanah tuwuh uga ing residu sing diasilake larva, nanging cairan leachate ngandhut enzim lan cenderung banget ngandhut asam kanggo cacing.

      Kebutuhan sing beda-beda

      Aktivitas larval bisa njaga suhu sekitar 37 ° C (100 ° F), nalika cacing kudu luwih panas.

      Sebagian besar upaya nambahi larva gedhe karo cacing ing wadhah sing padha, ing wektu sing padha ora berhasil.

      Cacing bisa urip kanthi sampah nalika ngisor lemah. Cacing bisa urip ing basket sampah nalika akeh larva ora ana.

      Cacing bisa ditambahake manawa populasi larval nyedhaki ngisor (ing mangsa musim dingin) lan cacing bisa digedhekake ing basket sampah nalika nunggu endhog saka mabur jaran ireng.

      Minangka umpan, larva BSF ora dikenal minangka sarwa perantara kanggo cacing parasit sing nginfèksi manuk, déné cacing abang minangka tuan rumah kanggo akèh ternak.

      BSF Maggot Disease

      Ing Afrika Kulon, Dirhinus giffardii wis ditemokake minangka parasitoid saka pupa H. illucens lan ngurangi produksi endhog.

      Ngasilake nyuda Simpenan nganti 72%. Parasit iki digawa dening wasps lan langkah-langkah pencegahan kudu dilakoni kanggo nglindhungi wilayah pembesaran larva saka serangan wasp.

      Carane Ngembangaké Maggot

      Ana akeh cara kanggo ngembangake larva. Macem-macem media bisa digunakake kanggo ngasilake ulat buncis kayata sampah, sampah lan manure.

      Sembarang media sing digunakake, milih media sing gampang diakoni lan "meh gratis".

      Ora disaranake nggunakake media kanthi tuku kayata nggunakake bran.

      Budidaya brambang media maggot sajrone larutan maggot sing larang kualitas uga kurang. Amarga isi gizi ing bran kurang.

      Jenis-jenis Media Budidaya Maggot

      • Budidaya Maggot Livestock Dirt Media
      • Ngrembakan Limbah Media Maggot
      • Ngrembakan Limbah Media Maggot

      fly-bsf

      Budidaya Maggot Tetanduran

      Salah siji cara kanggo ngolah woh wedhus yaiku nggunakake manure ternak.

      Budidaya maggot karo pupuk ternak minangka cara sing apik kanggo ngasilake larutan gedhe ing ngisor biaya.

      Apa manure sing bisa digunakake minangka medium kanggo budidaya maggot.

      Prinsip, kabeh pupuk ternak bisa digunakake minangka media budidaya maggot. Supaya ora ana alesan kanggo tuku media budidaya substrat maggot.

      Conto manure kanggo media budidaya maggot

      • Kambing Manure
      • Pitik Manure
      • Duck dung
      • Manure sapi
      • Quail Poop
      • Pig manure
      • Kuda Jaran
      • Buffalo Manure

      Ngrembakan Limbah Media Maggot

      Budidaya Maggot karo media sing asalé saka limbah pabrik pulp, utawa limbah palem disaranake banget amarga sajrone ngasilake larutan kualitas apik.

      Saliyane dadi solusi kanggo polusi sampah sampah sing dibuwang menyang kali.

      Kajaba iku kanthi sampah kelapa sawit sing durung dimanfaatake lan dibuwang ing kawasan perkebunan kelapa sawit. Sanadyan lenga sawit apik banget minangka medium budidaya maggot.

      Conto sampah kanggo media budidaya maggot

      • Sampah
      • Bran
      • Bran
      • Kue Kering Kelapa Sawit
      • Kelapa Sawit

      Ngrembakan Limbah Media Maggot

      Sampah organik minangka masalah lingkungan saiki, lan ditumpuk nang endi wae. Bisa dadi medium kanggo budidaya maggot.

      Budidaya maggot karo media sampah dianjurake banget amarga asil apik lan ora sengaja mbantu ngatasi masalah sampah.

      Masalah sampah iku masalah donya, ora mung ing Indonesia.

      Iku dadi prasaja banget yen kita minangka salah sawijining bagian cilik kanggo ngatasi masalah sampah kanthi ngolah limbah kasebut dadi media ing budidaya maggot.

      Conto sampah kanggo media budidaya maggot

      • Sampah Pasar
      • Sampah Rumah Tangga
      • Sampah Restoran
      • Sampah Rumah Sakit

      Produk Derivative Maggot

      Ing budidaya maggot manawa kita bakal ngasilake produk turunan ing wangun

      • Bekas Maggot (KasGot)
      • Maggot lan Diproses
      • Pupuk Organik Cair
      • Pupuk Padat

      Bekas Maggot (KasGot)

      KasGot (bekas maggot) yaiku ukuran cilik (kaya pasir) saka watu maggot ukuran bukaan dubur maggot. KasGot asalé saka Organic Feed sing dipangan déning maggot lan dibuwang liwat rektum hula.

      Proses iki disebut vermicomposting. Kualitas crib banget gumantung marang pola pangolahan maggot. Kasgot ora gumantung ing jinis bahan organik sing dikonsumsi.

      Kasgot ngandhut nutrisi makro lan mikro uga vitamine. Kasgot apik banget kanggo ngapikake gizi lemah, pertumbuhan lan produksi tetanduran woh lan godhong.

      Pupuk kasgot ngandhut auxin kang bisa ngembangake wutah saka tanduran. Lan iki warta apik kanggo para petani amarga wis bukti bisa luwih efektif kanggo ningkatake kualitas produksi tetanduran wiji lan woh.

      Kasgotik sugih ing unsur Hara

      Kasgotang diprodhuksi saka proses metabolisme awak saka maggot utawa vermicompost sing sugih banget ing gizi sing dibutuhake kanggo kesuburan lemah.

      Kasgot ngandhut gizi lengkap (kimia makro lan mikro). Ing proses kasgot, wis ngalami kaping pindho prosès panguraian saka bahan organik.

      Pisanan, prosès penting bakteri sadurunge mangan lambe. Kapindho, proses kasebut kanthi maggot dhewe, yaiku nalika zat organik ana ing weteng ulangan.

      Kang banjur ngalami dekomposisi liwat proses metabolisme. Mulane, maggot dikenal minangka mesin degradasi bio.

      Perangsang tanam

      Unsur kimia ing kuping siap diserap dening tanduran lan singkong sing ngandhut mikroba lan pertumbuhan tanduran hormon sing ngrangsang, saéngga bisa mbantu pertumbuhan wutah kanthi cepet.

      Nomer akeh mikroba ing dhaérah kapérang kanggo akselerasi pelepasan gizi ing formulir sing dibutuhaké déning tetanduran.

      Perbandhingan N, P, K POC KasGot (Digunakake Maggot)

      Ora Ana

      Jinis Manure

      Isi N

      Isi P

      Isi K

      1 Kasgot 1,50 4,11 1,22
      2 Kascing 1,38 4,23 1,22
      3 Manure sapi 0,96 0,68 1,68
      4 Kuda Jaran 0,49 0,73 0,83
      5 Pitik Manure 2,72 6,32 2,03
      6 Duck droppings 0,84 1,81 0,42
      7 Kambing Manure 0,61 0,31 0,18
      8 Pig manure 1,24 1,83 0,74

      Konten Pupuk Organik Kasgot

      Isi gizi wernane maggot gumantung marang sumber feed sing diwenehake kanggo maggot.

      Sing luwih gedhe feed kasebut, luwih akeh unsur nutrisi ing kasgot. Nanging ing umum, isi gizi ing ngisor iki yaiku:

      • Nitrogen (N) 0,63%
      • Fosfor (P) 0,35%
      • Kalium (K) 0,20%
      • Kalsium (Ca) 0,23%
      • Magnesium (Mg) 0,26%
      • Sodium (Na) 0,07%
      • Tembaga (Cu) 17,58%
      • Seng (Zn) 0,007%
      • Manganium (Mn) 0,003%
      • Wesi (Fe) 0,79%
      • Boron (B) 0,21%
      • Molybdenum (Mo) 14,48%
      • TK 35,80 meg / 100mg
      • 41,23% lan kapasitas nyimpen banyu
      • 13,88% asam humus

      Manfaat Pupuk Kasgot

      Mual amarga úa sing nggawe pupuk kaggot yaiku bahan organik sing ana ing sekitar kita.

      Pupuk kasmir ora ngrusak lemah amarga ora ana barang kimia. Iki nggawe pupuk singkong bisa digunakake terus-terusan lan ora nyebabake efek samping negatif kanggo lemah utawa tetanduran.

      Panyegelan Pupuk Kasgot

      Efektivitas tanduran ora cepet kaya pupuk anorganik. Amarga pupuk singkawang digawe kanthi alami.

      Manfaat Pupuk Kasgot

      Mbantu tetanduran vegetatif lan generatif kanggo tetanduran hias, sayuran lan woh-wohan. Mbantu nambahi tanduran dadi luwih endah.

      Warna warni, tekstur, lan postur luwih apik. Kasgot apik banget minangka campuran media sing akeh ing nursery.

      Ngemot hormon kanggo ningkatake sifat fisik, kimia lan biologis tanah. Aman nggunakake jangka panjang amarga tanpa bahan kimia.

      Dosis kanggo Gunakake Fertilizers Kasgot

      Pupuk kasgot kanggo pot 1kg kobong campur karo lemah 3kg, nalika kanggo lahan gedhe 6-10 kg beras ketan saben 10m2

      Cathetan:

      Ukuran singkong gumantung saka jinis tanduran lan tingkat kesuburan lemah sing bisa dibuahi.

      Pupuk Organik Liquid Maggot

      Kauntungan saka pupuk organik cair maggot (POC) iku nduweni kandungan nitrogen, fosfor, kalium lan banyu sing luwih akeh, ngandhut stimulan pertumbuhan lan bisa nyegah macem-macem tanduran hama.

      Sifat lan karakteristik pupuk organik cair

      Pupuk organik cairan Maggot kudu ditambah. Amarga kasgot bakal disimpen luwih cepet ing media, nggunakake kacangan sing padhet

      Sanajan nutrisi pupuk organik maggot luwih rentan marang erosi banyu lan nguap.

      Nanging ana kaluwihan sing beda nalika nggunakake ulat maggot sing luwih gampang dicerna dening godhong lan tanduran woh lan minangka stimulator kanggo woh lan wiji.

      Utamane nalika godhong lan woh mulai ngetokake. Maggot POC apik amarga bisa diserep langsung liwat stomata utawa pori.

      Pemberian POC Maggot kudu menehi perhatian marang dosis supaya ora overdosis lan nyebabake pati ing tetanduran.

      Tanduran kanthi rata-rata bisa nyerep gizi ora luwih saka 2% saben dina.

      Dosis kanggo nggunakake POC Maggot

      Nambah POC nganggo banyu resik. Sawise nyampur semprotan banyu anyar, konsentrasi ora luwih saka 2% utawa saben liter XOUMO saka POC maggot dicampur karo liter 1 banyu.

      Spray nalika owah-owahan fase saka vegetatif nganti generatif kang ngasilake woh, wiji utawa tubers.

      Jadwal administrasi POC maggot seminggu sak mangsa garing. Nalika musim wiwit, nyemprotake saben 3 sapisan dina amarga POC diobong dening banyu udan.

      Cathetan:

      Dosis POC maggot kudu disetel kanggo jinis tanduran sing bakal diwenehi maggot POC.

      Processing Maggot

      Pangasilan ing bentuk larva utawa larva larva kudu diproses dhisik dadi macem-macem preparat.

      Iki saliyane ngoptimalake pangasil uga bisa disimpen luwih suwe. Lan digunakake nalika perlu.

      Contoh Diproses Maggot

      • Chrispy Maggot
      • Maggot seger
      • Frozen Maggot
      • Maggot Oven
      • Pasta Maggot
      • Maggot Pelet
      • Maggot Stick
      • Maggot Tepung

      Maggot Animal Feed

      Bisa Maggot digunakake kanggo feed kewan? Salah sawijining nutrisi ing maggot yaiku protein,

      Lan protein iki dibutuhake dening kabeh kewan ingon manungsa. Supaya kewan apa bisa diwenehi larutan maggot. Jawabane kabeh kewan sing perlu protein kewan.

      Pranyata tingkat protein sing dibutuhake saben kewan beda-beda. Mulane solusine proses proses maggot menyang macem-macem preparat luwih dhisik.

      Tingkat protein sing diatur miturut kebutuhan ternak.

      Maggot apik kanggo pakan manuk

      • Anis Kembang Bird
      • Anis Merah Burung
      • Brutus manuk
      • Burung Candhana
      • Burung Ciblek
      • Ciphla Bird
      • Burung Cucak Ijo
      • Burung Cucak Jenggot
      • Sparrow
      • Starling
      • Kacer manuk
      • Canaries
      • Burung Cirit-Kucing Cucak Swamp
      • Bird Chirping Starling Suren
      • Hummingbird Ninja
      • Lovebird
      • Burung Murai Batu
      • Burung Panca Warna
      • Woodpecker
      • Pleci
      • Tledekan
      • Burung Trucukan

      Maggot apik kanggo feed ayam Bangkok

      • Chicken Slob
      • Ayam Jali
      • Ayam Jragem
      • Ayam Klawu
      • Mathai Chicken
      • Ayam Pakhoy
      • Ayam Putih
      • Wangkas Chicken
      • Wido Chicken utawa Jalak
      • Ayam Wiring

      Maggot Good For Ornamental Chicken Animal Feed

      • Ayam Ameraucana
      • Balenggek Chicken
      • Ayam Batik (Sebright)
      • Bekisar Ayam
      • Brahma Chicken
      • Cemani Chicken
      • Ayam Cochin
      • Ayam Panggang Hijau
      • Grey Forest Chicken
      • Red Forest Chicken
      • Sri Lanka Forest Chicken
      • Ayam Turki
      • Cotton Chicken (Silkie Hen)
      • Ayam Kate
      • Ayam Ketawa
      • Ayam Modern Game Bantam
      • Ayam Neck Naked
      • Ayam Nunukan
      • Chicken Onagodari
      • Orpington Chicken
      • Phoenix Chicken
      • Plymouth Rock Chicken
      • Polandia Pitik utawa Polandia
      • Randah Batu Chicken
      • Rosecomb Chicken
      • Serama Chicken
      • Ayam Sumatra

      Maggot Apik kanggo Kampung Chicken Animal Feed

      • Ayam Arab
      • Ayam Bali
      • Bangkok Chicken
      • Ayam Ciparage
      • Chicken Gaok
      • Dan Jantun Chicken
      • Ayam Kalosi
      • Ayam Kampung
      • Kedu Chicken
      • Ayam Ketawa
      • Ayam Kinantan
      • Ayam Maleo
      • Merawang Ayam
      • Ayam Nunukan
      • Ayam Pelung
      • Ayam Sedayu
      • Sentul Ayam

      Good Maggot for Broiler Animal Feed

      • Ayam Bresse
      • Ayam Coklat Leghorn
      • Buckeye Chicken
      • Chantecler Chicken
      • Cornish Cross Chicken
      • Ayam Mesir Fayoumi
      • Rangers Chicken Freedom
      • Giant Jersey Chicken
      • Orpington Chicken
      • Pitik Turken (Leher Naked)

      Maggot apik kanggo lapisan feed ayam

      • Ancona Chicken
      • Chicken Barnevelder
      • Chicken Buff Orpington
      • Hamburger Hamburg
      • Pitik pitik
      • Leghorn Chicken
      • Maran Chicken
      • Ayam Plymouth Rock / Barred Rock
      • Rhode Island Red Chicken
      • Ayam Sussex

      Maggot Baik Kanggo Lele Dipakani

      • Dumbo Catfish Livestock
      • Catfish lokal
      • Masamo Lele
      • Mutiara Kucing Ternak
      • Catfish Python
      • Sangkuriang Catfish Livestock

      Maggot apik kanggo umpan tilapia

      • Nila Cangkringan
      • Nila Larasati
      • Indigo Jica
      • Nila Best
      • Nila Citralada
      • Nila Gesit
      • Mangga Hadiah
      • Black Tilapia 69
      • Nila Nifi
      • Nila Nirvana

      Good Maggot kanggo Feed of Cork Sapi

      • Cork Channa Barca
      • Cork Channa Bleheri
      • Cork Channa Diplogramma
      • Cork Channa Micropeltes
      • Cork Channa Pleuro

      Maggot Good For Duck Animal Feed

      • Magelang Lokal Duck Sapi
      • Sapi Lokal Bebek Tegal
      • Peking Duck
      • Albino Bebek Sapi
      • Tiktok Duck Sattle
      • Bebaya Bebek Bebek
      • Bali Duck
      • Mojosari wadon bebek sapi
      • Bebek Bebek Bebek
      • Cirebon Duck Or Rambon
      • Indian Runner Duck
      • Khaki Champbell Duck Sattle
      • Magelang Duck
      • Tegal Duck Sapi

      Maggot Good for Reptile Animal Feed

      • Snake
      • Bearded Dragon
      • Leopard Geckos
      • Penyu

      Maggot Good For Arowana Animal Feed

      Maggot Good For Koi Animal Feed

      Pengin sinau kanggo Laku
      Langsung ing Ranch?

      Komunitas Yurie BSF

      enggo bareng

      Pin Iku on Pinterest

      Share This